- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Starsky72
addikt
válasz
Starsky72 #62 üzenetére
Na ez a ''holnap''-i válaszadás egy csöppet elhúzódott, mert közben szétszedtem a gépet átalakítás miatt, szal csak tegnap jutottam oda, hogy próbálkozzam. A disk to disk sem működik, ''kisebb a cél winyó'' hibaüzenettel megáll.
Nem nagyon tudom felfogni, hogy egy szájbavert XP pariciót miért nem lehet egy ghostolásra tervezett programmal leghostolni, de már nem is érdekel.
Tudna esetleg valaki ajánlani egy másik programot, ami tutira átvisz egy XP rendszer particiót egy másik winyóra, de kizárólag úgy, hogy már ki volt próbálva és nem csak úgy, hogy valszeg működni fog?
Köszi:P -
Starsky72
addikt
azt nem próbáltam. A forrás winyó 40GB, amiről egy 7.5GB-os winyóra kéne ghostolni egy 6GBos particiót. Én balga feltételeztem, hogy erre a szitura a partisün tu partisün való. De úgy látszik nem jól gondoltam, bár akkor nem tom mi a ráknak van ilyen opció. Amúgy természetesen lehúztam a 40es winyót, amikor indítottam volna a kicsiről a rendszert.
Akkor kipróbálom én is a diskes verziót, aztán holnap elmondom sikerült-e.
Köszi:P -
Starsky72
addikt
Valami Ghost Guru szánjon már meg minket, legyen olyan drága.:P Tuti van rá valami megoldás.
-
JC
tag
UP :DD
-
JC
tag
Sajnos én is szeretném átmásolni a Win particiót, de valami nem működik.
Boot lemezről inditom a partició másolást.
A másolás után nem tudom elinditani az új vinyóról az XP-t. A gép mindig újraindítatja a rendszert. Az alaplap biosában be lehet állítani melyik vinyóról akarok bootolni, de újraindításkor viszont még sem hajlandó arról indulni.
Mi lehet a megoldás?
A Norton Ghost 2003-t használok. A régi vinyót a Secondary Slave-re raktam az új pedig Primary Masterre. -
Starsky72
addikt
amúgy a pontos szitu: 6GBos rendszer Ghost2003al 7.5GBos másik winyóra p to p. Utána első winyó kiiktat, másik ennek a helyére, az eredmény pedig a már ismert WinXP logo és semmi több.
-
Starsky72
addikt
nemáááá, tényleg nincs megoldás arra, hogy XP-t partició másolással ghostoljon az ember? Én is ebben a cipőben járok, emlékeztem még régebbről erre a topicra, gondoltam elolvasom mi lett a vége, erre egy nagy semmi:O
Hátha azóta valakinek eszébe jutott valami tuti megoldás. Nos?:F -
elmo
aktív tag
Naná, hogy nem vindóz alól gondoltam a másolást; ezt télleg vicces lenne komolyan gondolni. Csak arra, hogy talán ha csak a partíciót választom ki, akkor az MBR-t hagyja a fenébe - míg teljes vinyó esetében nem.
Vagymi. :D -
borely
tag
Win alól kiírni a rendszerparticiót, annyit tesz(nekem), hogy win alatt mondom meg a Ghostnak az utasítást, annak végrehajtása előtt a gép ujraindul és a ghostos DOS-s program jön fel! Az egytelen különbség a primeren floppyról indulástól , talán csak az, hogy a ghostolás befejezése után megint ujraindul, anélkül, hogy kérdeznéd.
Szóval azt, hiszem engem is és ELmo-t is félreértetted. Egyikünk se gondolta, hogy egy müködő bootp-t le lehet másolni. (Elismerem, félreérthetően fogalmaztam korábban)
Közben olvasgattam utána a net-n és azt szűrtem le, hogy az XP vmi. speciális mervelemez azonosítókat használ, innen tudja, hol kell keresnia boot particiót .
Namost, ha te partition to partition-val átteszed a rendszeredet, majd az uj rendszert primary masterként indítod, akkor nincs gond, valszeg ezért is müködött nektek.
Nekem pedig talán azért nem mert a régi lemezem PATA az új meg SATA és igy nem tudom primary masterként láttatni. Jobb ötletem nincs. Disk ti Disk továbbra is müködik. -
elmo
aktív tag
Szerintem semmit se csinálsz rosszul. :D Az új partíción ha még sose volt vindóz, akkor az MBR-be sincs beírva, hogy elinduljon az nt loader. Tehát ha csak partíciót másolsz, akkor az nem rakja ezt át, viszont ha teljes disk-et, akkor igen.
Ha tévedek, írjátok meg okulásom céljából. :U -
Syl
nagyúr
Én ha partíciót másolok, akkor azt partiton-to-partition technikával csinálom. Semmi image közbeiktatás. Csak sima copy :) ilyenkor a célpartíció méretét szabadon meg lehet változtatni.
Az XP csak annyit vesz észre, hogy első bootnál az óra mellett kijelzi: őj hardver xy vinyó, restartot kér. -
borely
tag
Egyszerűen nem tudom mit csinálok rosszul, de nekem nem és nem megy az uj op. rendszer. Ha csak particiót másolok, nem az egész disket, akkor ugyanaz a jelenség mint a topicnyitónál: szép, de igencsak statikus Windows logo....
Ezt csináltam:
1.system partició Ghosttal (WinXP alól) file-be elment
2. Uj lemez system paticója megformáz
3. reboot Ghost Emergency Diskkel
4. partiton from image az uj lemez particiójára
5. kikapcs
6. régi lemez lehúz (ha ezt kihagyom, akkor se indul ám)
7. reboot új lemezzel
8. Windows logo- nothing else !!!
Ellenben:
1. reboot Ghost Emergency Diskkel
2. disk to disk
3. kikapcs- lehúz-reboot
4. Windows XP müxik!!!
Hol a fenébe rontom el? Lehet, hogy az első lépést nem winXP alól kéne csinálnom? -
RAM
őstag
PQmagic 8as oldal, hol is van? (Vmi szlovák cím asszem. :))
-
shtml
őstag
Mi lenne?
Már a régebbi verziók is tudták kezelni az NTFS-t, csak image-et nem tudtak NTFS-re írni. A 2003-nak már ez is megy és igazából csak azt nem értem, eddig miért nem tudta.
Én épp tegnapelőtt készítettem Ghost 2001-gyel FAT32 partícióra image-et egy NTFS partícióról, majd az image-ből simán vissza is állítottam az oprendszert. Mellesleg mindkét partíció ugyanazon a HDD-n volt. A floppy meg egy Win98 bootlemez volt, csak egyszerűen rá volt másolva a DOS-os exe. -
wrz
aktív tag
Átmásoltam újra, levettem a régi vinyót, boot, és megint egy szép XP logót kaptam eredményül:(
Még a 2003-assal megpróbálom, ha azzal se megy akkor hagyom a fenébe. -
Syl
nagyúr
A 2. pontban nagyon igazad van és erre feltétlen ügyelni kell!!!
Az első pont azonban sántít! Én 2002-es Ghost-tal már többször másoltam éles Win2k és XP rendszer-NTFS partíciókat másik vinyóta, méghozzá úgy, hogy a célállomás nagyobb volt a forrásnál! Pl. 8 gigás XP C:-ből lett 12 gigás! Semmi gond! :C -
borely
tag
a 2.pont (régi lemez kiiktatása első indításkor) viszont tuti, hogy kell XP-nél, különben jön a szép nagy álló és nem mozduló Windows logo, mint a topicnyitónál.
-
borely
tag
'' Én Partition to Partition-nal másoltam át a W2k-t. Másként nem is nagyon működik a dolog''
Már miért ne müködne? Csak feleslegesen átmásolok egy(vagy több) másik particiót is, azután meg letörlöm, vagy nem. Elismerem nem nagyon elegáns.:((
Persze ha a célmeghajtón csak 1 partició írható át, mert a többin adat van, akkor ez nem megoldás. -
shtml
őstag
Egy 20 gigás Maxtor 8 gigás partícióján volt az oprendszer és egy 80 gigás Seagate ugyancsak kb. 8 gigás partíciójára másoltam. A Seagate új volt, aznap vettem.
Rendszeresen csináltam viszont olyant is, hogy partícióról készített image-ből állítottam helyre a W2k-t egy másik HDD egy partícióján. Még az sem szükséges, hogy azonos méretűek legyenek. -
borely
tag
És azelőtt az új lemezed teljesen tiszta (új) volt, vagy már volt rajta korábban W2k? Mert ekkor elhiszem, hogy csak a partició másolása is eredményre vezet.
Nekem még nem sikerült partition to partition-nal müködőképes rendszer particiót másolni.
Lehet, hogy én vagyok láma.... örülnék ha kiderülne, lehet másképp is, mert ugye mégiscsak rövidebb 10 GB systemp. mint 80Gb total disk klónozása. -
shtml
őstag
Hm. Én Partition to Partition-nal másoltam át a W2k-t. Másként nem is nagyon működik a dolog, ha a winchester több partícióból áll és csak az oprendszert tartalmazó partíciót akarod átmásolni.
Ha jól emlékszem, a topicindító egy 10 gigás partícióról akar másolni. Feltételezem, hogy az új winchestere sem 10 GB méretű, tehát ott is partícióról lehet szó. -
borely
tag
Két dolog kell hogy Ghostolás után bejöjjön az op.rendszer:
1. Partition to partition NEM JÓ!!! csak disk to disk jó, tehát az egész merevlemezt át kell tenni, gondolom azért mert a master boot record csak ilyenkor másolódik át. (ezt nem tudom, csak gondolom). Ha a két merevlemez mérete nem egyfroma az nem baj, az összes lemezen lévő particó méretét változtathatod az átírás előtt. (nyilván legalább akkora paticióméret kell amennyi adat van rajta)
2. A Ghostolás után az uj rendszerlemez első indítása előtt a a régi rendszerlemezt fizikailag el kell távolítani(lehúzni a tápcsatit) a rendszerből !
Amikor bejelentekzik az xp a particiók neveit nevezd át, mivel azok jelenleg teljesen ugyanazok mint a régi lemezen.
Ezután bootolhatsz újra, immár a bekötött régi lemezzel együtt.
Legutóbb ma csináltam ezt végig, nekem működött :D -
shtml
őstag
Valami nagyon haloványan rémlik, hogy XP-hez talán későbbi kiadású Ghost kellene. De lehet, hogy hülyeséget írok, mert az XP-t még soha nem használtam, így nem volt szükség utánanéznem.
Ha érdekel, küldhetek neked egy Ghost 2003 boot floppy image-et. Saját tapasztalat híján nem tudom garantálni, hogy ezzel menni fog az XP, de talán érdemes kipróbálni.
A kiíráshoz Winimage kell, én a 6-os verziót használom. Az image mérete 1.2 MB tömörítve. -
wrz
aktív tag
Sikerült átklónoznom a particíót, de sajna az újról nem bootol be, az üdvözöljük képernyő helyett egy win XP logó van csak és ennyi.
Csak muszály lesz újratelepítenem mindent:( -
shtml
őstag
Win alatt a Ghosttal íratni kell egy boot floppyt. Az tartalmazza az oprendszert (PC-DOS, ha jól emlékszem) és a DOS alatt futó Ghost programot. Erről bebootolsz, majd Local/Partition/To Partition, majd megadod a forrás és a cél meghajtót.
Ennyi. -
Giruna
tag
Én DOS-os w98 lemezt kiírtam CD-re, erről beboot-olok. A CD-n rajta van még egy egérkezelő + a ghost.exe - ez utóbbit elindítom. A menüjében van vmi olyasmi, h partition to image v. valami ehhez hasonló, ezzel lerántod a kijelölt partíció tartalmát egy image fájlba. Vagy asszem a 2002-ben van már olyan is amit te akarsz, hogy clone partició egyikről a másikra.
-
QQRIQ
tag
Hat ezt igy fejbol nem tudom - ott kene uljek a gep elott, es legkozelebb holnap reggel jutok a geopemhez, mert eppen uton vagyok.
Viszont arra emlekszem, hogy amikor elinditod a Ghost-ot, ad egy nehany valasztasi lehetoseget, es az ''Advanced''-be kell bemenni ahhoz, hogy a ''Clone partition''-hozz juss.
Ha addig nem irja meg mas, holnap reggel valoszinuleg tudok reszletes leirast adni, de komolyan, nem lehet annyira nehez megtalalni, elegge intuitiv a program :D -
wrz
aktív tag
Nanemáá, senki nem ért hozzá?
annyi kell:hogy lehet elindítani, és mit kell nyomni, lehetőleg kicsit részletesen, mert full lama vagyok hozzá. -
wrz
aktív tag
-
QQRIQ
tag
Mivel van pontosan problemad?
Amit csinalni akarsz, az tenyleg egyszeru a Ghost-tal... az uj vinyot hozzakotod egy IDE-kabelhez a gepben, inicializalod es megformazod WinXP-bol, majd a Ghost-tal klonozod az egesz jelenlegi C particiot az uj HD-re. Utana az uj vonyot a regi helyere csatlakoztatod, es - boot. Ha nem tevedek, ennyi az egesz... -
wrz
aktív tag
Upsz.
-
wrz
aktív tag
Helló mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni a norton ghost használatához.
Tehát vettem egy új vinyót, és erre szeretném a régi vinyón levő WIN partíciót (C) átmásolni az újra, hogy ne kelljen mindent újratelepíteni.
Egy másik topicban a norton ghostot ajánlották erre a célra, de nem igazán boldogulok vele sajna.
A mostani rendszerpartícióm:C-10GB.Rajta win XP, és egyébb telepített cuccok.
Ide szeretném másolni:H-10GB, üres
Hát ezt kéne megoldani.
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest