- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
borely
tag
Win alól kiírni a rendszerparticiót, annyit tesz(nekem), hogy win alatt mondom meg a Ghostnak az utasítást, annak végrehajtása előtt a gép ujraindul és a ghostos DOS-s program jön fel! Az egytelen különbség a primeren floppyról indulástól , talán csak az, hogy a ghostolás befejezése után megint ujraindul, anélkül, hogy kérdeznéd.
Szóval azt, hiszem engem is és ELmo-t is félreértetted. Egyikünk se gondolta, hogy egy müködő bootp-t le lehet másolni. (Elismerem, félreérthetően fogalmaztam korábban)
Közben olvasgattam utána a net-n és azt szűrtem le, hogy az XP vmi. speciális mervelemez azonosítókat használ, innen tudja, hol kell keresnia boot particiót .
Namost, ha te partition to partition-val átteszed a rendszeredet, majd az uj rendszert primary masterként indítod, akkor nincs gond, valszeg ezért is müködött nektek.
Nekem pedig talán azért nem mert a régi lemezem PATA az új meg SATA és igy nem tudom primary masterként láttatni. Jobb ötletem nincs. Disk ti Disk továbbra is müködik. -
borely
tag
Egyszerűen nem tudom mit csinálok rosszul, de nekem nem és nem megy az uj op. rendszer. Ha csak particiót másolok, nem az egész disket, akkor ugyanaz a jelenség mint a topicnyitónál: szép, de igencsak statikus Windows logo....
Ezt csináltam:
1.system partició Ghosttal (WinXP alól) file-be elment
2. Uj lemez system paticója megformáz
3. reboot Ghost Emergency Diskkel
4. partiton from image az uj lemez particiójára
5. kikapcs
6. régi lemez lehúz (ha ezt kihagyom, akkor se indul ám)
7. reboot új lemezzel
8. Windows logo- nothing else !!!
Ellenben:
1. reboot Ghost Emergency Diskkel
2. disk to disk
3. kikapcs- lehúz-reboot
4. Windows XP müxik!!!
Hol a fenébe rontom el? Lehet, hogy az első lépést nem winXP alól kéne csinálnom? -
borely
tag
a 2.pont (régi lemez kiiktatása első indításkor) viszont tuti, hogy kell XP-nél, különben jön a szép nagy álló és nem mozduló Windows logo, mint a topicnyitónál.
-
borely
tag
'' Én Partition to Partition-nal másoltam át a W2k-t. Másként nem is nagyon működik a dolog''
Már miért ne müködne? Csak feleslegesen átmásolok egy(vagy több) másik particiót is, azután meg letörlöm, vagy nem. Elismerem nem nagyon elegáns.:((
Persze ha a célmeghajtón csak 1 partició írható át, mert a többin adat van, akkor ez nem megoldás. -
borely
tag
És azelőtt az új lemezed teljesen tiszta (új) volt, vagy már volt rajta korábban W2k? Mert ekkor elhiszem, hogy csak a partició másolása is eredményre vezet.
Nekem még nem sikerült partition to partition-nal müködőképes rendszer particiót másolni.
Lehet, hogy én vagyok láma.... örülnék ha kiderülne, lehet másképp is, mert ugye mégiscsak rövidebb 10 GB systemp. mint 80Gb total disk klónozása. -
borely
tag
Két dolog kell hogy Ghostolás után bejöjjön az op.rendszer:
1. Partition to partition NEM JÓ!!! csak disk to disk jó, tehát az egész merevlemezt át kell tenni, gondolom azért mert a master boot record csak ilyenkor másolódik át. (ezt nem tudom, csak gondolom). Ha a két merevlemez mérete nem egyfroma az nem baj, az összes lemezen lévő particó méretét változtathatod az átírás előtt. (nyilván legalább akkora paticióméret kell amennyi adat van rajta)
2. A Ghostolás után az uj rendszerlemez első indítása előtt a a régi rendszerlemezt fizikailag el kell távolítani(lehúzni a tápcsatit) a rendszerből !
Amikor bejelentekzik az xp a particiók neveit nevezd át, mivel azok jelenleg teljesen ugyanazok mint a régi lemezen.
Ezután bootolhatsz újra, immár a bekötött régi lemezzel együtt.
Legutóbb ma csináltam ezt végig, nekem működött :D
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest