- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
csongi
veterán
Ha nem erted a leirt erveket, arrol nem tehetek. . Elfogadom.
Hol irtam, hogy rossz? Ertelmetlent irtam. .Idovel kiderul van e ertelme ebbe a regioba ennek.
Sztem nincs, Egyeni velemeny. A velemenyem indokoltam.
Neked is mododba all indokolni miert jo. Lehet velemenyt utkoztetni is. A te velemenyed a koncepciorol nem olvastam, lehet elkerulte a figyelmem. Az en velemenyem viszont velemenyezted. Rendben, elfogadom. -
csongi
veterán
Mint írtam korábban, a ProjecktAra el lett kaszálva. Az sem volt jó. Igaz, Fényévekkel volt értelmesebb ennél.
Ez egy home made javítás. Fing a szélbe százalékosan azok aránya akik otthon tudnak bármit is cserélni a készüléken.
Feleslegesen bele ölt marketing- energia pénz.
A végén ez is szemétbe végzik. Ha vitrinbe tartod, akkor sem lesz életképesebb 4 évnél.
A kis hardverre optimalizált oprendszerek is elvéreznek, nincs rá gyártói igény. Hiába telepíti előre Google kis százalékba fut készüléken.
A közösségi alkalmazások kamerák videó képességek generált képességei megölik ezeket a készülékeket, ezekben a régiókban. India térségben ez lehet életképesebb, de arról meg jut ide hír. A hazai-Europai környezetről beszélek, más régiókban működhet. Csak hát itt élünk, ezt vesszük alapul.
Én írtam olyat, hogy az újrahasznosítás nem jó?[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
Igen mindenről le lett írva hogy semmi értelme, csak éppen az nincs leírva minek van.
Az újrahasznosításnak sincs értelme, az Apple szét lett fikázva érte. Állításoddal ellentétben van aki ez irányba fejleszt, csak hát az sem jó meglepő módon.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
csongi
veterán
Sajnos egy ilyen hardver mellett a szoftver kukázza 2 év után.
Illetve garancia lejárta után van értelme az otthoni szerelgetésnek.
De egy idő után majd az lesz a baj a használt piacon, hogy házilak taknyolt készülékkel szív a vevő.
A megoldás ezeknél az eszközöknél a gyártók teljes újrahasznosítása a megoldás.
Ebbe az irányba nem fejlesztenek sajnos. -
Danipicur2
tag
Ez egy teljesen basic telefon, amihez lehet venni gyári szerelőkészleteket és itt ki is fújt az egyedisége.
Inkább ha a low end a cél, akkor -2 fos kamera, -64GB tárhely, -30Hz a kijelzőből és egy abszolút low end mobilt hoznak akár az 50k alatti szegmensben.
Vagy kapjon normális hardvert a telefon, aki meg tényleg fenntartható mobilt akar, annak meg ottvan 200 ezerért (530€) a Fairphone 4 vagy 270 ezerért (700€) a Fairphone 5, mert ez nem az -
csongi
veterán
Sztem ne a NOKIA kommunkiációjában keresd. Egyszerűen Itthon ez a jogszabály.
Nem fog lemondani erről. Marad a ködös kérdések tárháza.
Majd amikor egyértelműen vállalja a garancia megtartását, akkor ok, addig felejtős.
Illetve egy alsó polcos telefonnál minek a homemade fabrikálás? Deficites a szerelgetése sztem. Ha törik a kijelző otthon cserélsz, gari ugrik,( itt még megéri reszelni hiiszen fiatal a cucc). A töréssel eleve ugrik a gari, ha nem váltottál törés biztosítást.( 40 ezres telefonra? A biztosítás több a garancia lejárta előtt mint a készülék . Ha belső alkatrész pusztul, akkor ott a gari, minek fabrikálni otthon?
Értelmetlen a koncepció. A harmadik fél, aki képzelten szerepe jogilag tisztázatlan.
Egy garanciális termékben sem cserélsz otthon alkatrészt, ami bontással jár.
Az autóba az olajcserével garanciát vesztesz. -
Hi!King
őstag
válasz 7Heads Drago #39 üzenetére
Én nemrég váltottam Redmi 9-ről Nokia G50-re, mert eláztattam előbbit és gyorsan kellett egy új telefon, a Redmi 9-ben meg csalódott voltam a Redmi 4X után, úgyhogy egy kifutó Nokia-t vettem a nyáron.
A Nokia G50 hardverben alig erősebb mint a Redmi 9, mégis nagyon sokkal gyorsabb, és nem csak azért mert új, a Redmi 9 az elején is döcögős volt, a Nokia g50 meg nem. Valószínűleg ennyit jelent, hogy a HMD nem szemetelte tele*, a Xiaomi meg igen. Plusz a MIUI frissítésről-frissítésre egyre bugosabb lett (ez mindkét Redmin-mnél végigkövethető volt, nem a hardver hibája volt).
Ha most kellene új telefon, akkor csak az 5G hiánya miatt nem venném a G22-t, valószínűleg ha most vennék, G42 lenne. Esetleg Motorola, de semmiképp sem Xiaomi, Huawei meg a A Google mentesség miatt nem, Oppo-ról semmit nem tudok, Samsung meg sokaknak van a környezetemben (főleg A5x), a Redmi 9 előtt nekem is volt, és hasonló problémák vannak vele, mint a Xiaomi-val.
* A tesztben fel vannak sorolva előre telepített appok a G22 esetében, ez úgy néz ki Android One esetében, hogy bármelyiket minden további nélkül törölheted, a Samsung és a Xiaomi telefonok tele vannak törölhetetlen appokkal. Az Android One hátránya viszont hogy van pár Google szemét, ami kikapcsolhatatlan, de ezek kevésbé erőforrás zabálók.
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
Mivel ez - garanciavesztés - nem derül ki világosan az eddigi kommunikációkból, így ezért jelzem, hogy ez még kérdéses.
Ha a gyártó úgy tervez, hogy adott alkatrész cserélhető házilag is, elég aljas húzás lenne, hogy akkor abban az esetben ugrik a gari...Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
-
mrlujoak
veterán
Épp most néztem meg.
Dicséretes, hogy egyfajta csavart használtak, ez mindenképp jópont.
Megőrülök a különböző hosszú, menetemelkedésű, fejű, és típusú csavaroktól. Jó, én fénymásolót, szkennert, nyomtatót szerelek, de roppant idegesítő, hogy akár a burkolati elemek esetében is más-más csavar tart egy-egy elemet...
Láttam a videó alatti hozzászólásoknál, ami bennem is felmerült, az a garancia.
Teszem azt betötörd a kijelződ, még a gariidőn belül.
Szétszedéskor letörlöd, elkened a hővezető pasztát, mert belenyúlsz, a kitben nincs pótpaszta, cseréled a kijelzőt, használod, de a paszta hiányában a készülék túlmelegszik, esetleg sérül az alaplap, beadod a szervizbe, és...
...és látja a szervizes, hogy nincs a két fehér korong a csavarokon, látja, hogy hmm, kicserélte a felhasználó a kijelzőt, de...
Ennek a kérdésköre izgalmas lehet...
Amúgy az fura, hogy a ragasztókat nem tették bele a kitbe. Én azért örülnék - ha tulaj lennék - hogy a felhúzott ragasztó helyett új legyen benne, legyen az az akkut tartó, vagy a beszédhangszórót/mikrofont, bármit, ami korábban be volt ragasztva.
Király lett a videó, a szerszámszett is príma.Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
csongi
veterán
Ebbe semmit nem latok.
Az, hogy felhasznaloi szinten lathatom es hozza ferhetek a gyari alkatreszekhez, nem jelenti azt, hogy kijelzot tudok cserelni. De tetelezzuk fel kicserelem. Viszont az alaplapot tonkre teszem kozbe, akkor most elbasztam, vagy atbasztak?
Ertelemetlen a koncepcio. Lassan a csapba ontott faradt olaj lesz a zold, mert nem szennyezem a levegot, amig eljuttatom a leado helyig.A projectArat meg elkaszaltak, mert a Sapnyol tesztek alapjan nem jott be, indoklas szerint. kozben egy elmerdatottabb teruleten nem volt kello szellemi kapacitas a rendezer megertesehez hasznalatahoz.
-
Redneck
nagyúr
Mindig azon gondolkodom a Nokia teszteket átfutva, hogy minek gyártják ezeket a gagyi telefonokat? Volt egyáltalán értékelhető, vagy jó ár/érték arányú modelljük, mióta a HMD-hez kerültek?
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Kiss4ever
csendes tag
A kameraképeket megnézve szerintem egyáltalán nem vészesek a képek az árához képest, sok komolyabb márka többször ennyibe kerülő telefonjai is csinálnak hasonló képeket.
A tesztet meg nem értem, pont a lényeg maradt ki belőle, a szerelhetőségről SEMMIT nem tudtunk meg, ezért nem érte meg elolvasni.
Amúgy lesz ez még olcsóbb is, sőt gyanítom aliról rendelve a feléből is megvan, vannak ennél sokkal gázabb telók ár/értékben sztem. -
greenface
aktív tag
Hajj, volt idő, amikor még tisztességes telefonokat készítettek
Még a HMD korszak elején is voltak korrekt készülékek (pl. 6.1, 7.1, 7Plus), aztán jött ezt a low cost vonal, nagyon gagyi lett, tényleg azt érzi az ember, hogy még egy picit akarnak keresni a márkanevet kihasználva (vagy nem sokat bukni), aztán hagyják majd az egészet.
Én fotelszakértőként egyébként a helyükben egy ilyesmi tudású/árú telót kisebb méretben csinálnék (5,5 - 5,8"), mert az ami nincs a piacon. Legalább akkor lenne érv mellette.
''Mit ér az erő, ha nem a tiéd?'' - "Pénz legyen, a többit megvesszük!"
-
janeszgol
félisten
Ez eléggé bonyolult. Én is azt hittem sokáig, hogy a HMD finn cég (mivel finnországi), sőt a Nokia hálózati részlegének egy leágazása. De nem!
A HMD Globan finnországi székhelyű, de a többségi tulajdonosa a Foxconn tulajdonosa, Terry Gou. Tehát tajvaninak tekinthető, még akkor is, ha Finnországban van. (Sőt, ex-Nokiások is vannak benne.) -
Postas99
senior tag
válasz 7Heads Drago #25 üzenetére
A HMD aki a nevet bitorolja viszont Finn
-
kutga
nagyúr
Hajj, volt idő, amikor még tisztességes telefonokat készítettek.
Volt bizony. Több WP telefont is szívesen használnék a mai napig, de az első telefonjaim is mind Nokiák voltak.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
hardzsi2
aktív tag
Nálunk még előfordul egy működő valódi Nokia 635 (gyerek használja).
Na annak a szétszedhetőségével semmi sem veszi fel a versenyt: földhöz vágom és háromba esik: hátlap, akku, előlap/telefon.
Amúgy ez a széthullás akarva/akaratlan jópárszor előfordult már vele, és még repedés sincs a képernyőjén... Hajj, volt idő, amikor még tisztességes telefonokat készítettek[ Szerkesztve ]
flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)
-
smokin
tag
Szégyen, hogy ez akar lenni a középkategória.
i'm too old for this shit
-
Egyetértek az előttem hozzászólókkal, semmi értelme a cserélhető komponenseknek, ha már most elavult a hardver és kevés/ ritka a frissítés. Sem a 4gb ram, sem a proci nem elég még alap felhasználásra sem. Tudom, telefont telefonálásra vesz az ember, de ez meg papíron egy " okos" készülék, így szerintem elvárható lenne, hogy az alap böngészés szaggatásmentes legyen.Az meg vicc hogy egy nyavalyás naptár lassan tölt be.
Ennyi erővel lehetne árulni telefon építő kitet, adott az alaplap, azt a júzer majd összeválogatja magának, milyen kijelzőt, kamerát, akkut szeretne.Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
-
Degeczi
nagyúr
"próbál kiemelkedni a középkategóriában a Nokia G22" - szerintem ez nagyon messze van a középkategóriától... OK, h nem a legeslegalja, de attól még belépőszint, semmiképp nem közép.
-
lujo10
aktív tag
Köszi a tesztet sajnos ez a Nokia már nem az a Nokia
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
nagyúr
Örömmel olvasom, hogy a Nokia újra gumicsizmát és autógumit fog gyártani. Hál istennek lesz potenciál az itt is megjelenő trópusi viharoknak és a villanyautós gumifüstülésnek.
Mellesleg szégyen hogy így kivéreztették a nevet. Feltünt hogy a technológia névlicensz átvételnél a szerződés végén egy lejáratott és elcsépelt név marad.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
veterán
Egy ft-ot nem adnék ezért a telóért. Nokia névvel még az idősebb korosztályt próbálják megszólítani, őket be lehet oltani. Kín szenvedés lehet ezt használni
3njoy the Lif3
-
ddaydome
senior tag
válasz Klaus Duran #11 üzenetére
Hello!
Nekem x30-as van. Nagyon szerethető telefon. Most 148e-ért van 256/8gbs szép fehér. Nagyon strapabíró cucc. A frissítések havonta jönnek, rendesen. 3 év támogatása van.
Közel 1 éve használom.
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
-
Ennyire drága a Qualcomm Snapdragon?
Nagyon vártam az X50 megjelenését, abból sem lett semmi.
Olyan ígéretesek voltak X.1 X.2 telók. Aztán szépen elhaltak.A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM https://www.youtube.com/watch?v=AZ7oROlf5ys
-
Postas99
senior tag
Wao így már értem.
Valójában az jutott eszembe, hogy ott a Finneknél nem érzik hogy ha erre büszkék amit gyártanak akkor miért érzem én, hogy inkább nem kéne ezt erőltetni, mert tényleg azaz ember érzése, hogy európában csak hülyék élnek, mert egy normális telefont sem tudnak gyártani. Több évnyi főverzió késés, a Soc egy olyan amit még tv okosítóba sem tesznek...
[ Szerkesztve ]
-
-
Fancy-boy
addikt
"HMD Globalhoz tartozó Nokia hazai márkaképviselete juttatta el hozzánk"
Olyan is van?
Se egy itthoni márkabolt vagy márkaszerviz.
Persze nyilván így gazdaságos a cég működése...[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
Azt hittem még 1-2 évet kell legalább várni, hogy elkezdjenek csorogni a cserélhető akkus típusok.
Lesz magasabb kategóriás Nokia a közeljövőben, szintén cserélhető akkuval?
Nem tudom milyenek most a számozások? Nokia 3-4-5 szinten?
Ha cserélek 6-7 év után végre, már egyből cserélhető akkus telót vennék.Jevons paradox
-
janeszgol
félisten
Akinek van egy pici esze, az 60k alatt Moto G51-et vesz. Illetve ott van a Moto G42, ami csak SD680 szintű SoC-val rendelkezik, de oled kijelző van benne.
-
bostone
addikt
A célközönséget hová lőtték be?
Nem tudom, de valahogy ez az idézet jutott eszembe:
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy… -
kutga
nagyúr
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Hol van ez a dinoszaurusz?
https://cdn.rios.hu/dl/cnt/2023-10/186262/f%C5%91kamera_7.jpg
-
GodGamer5
addikt
Igazi hulladék ez a telefon.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Telekom mobilszolgáltatások
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hogwarts Legacy teszt
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest