Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Nem engedi el a 128 GB-ot a Google
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
joci2000
senior tag
Az utángyártott kábelek ugyanolyan jók mint az eredetik. Sőt eredetiben nem is lehet kapni flash kábelt, mert nokia nem engedné a flashelést.[link] 1,5k a flash és 1k a szervíz kábel. sztem itt a legolcsóbb.
Felesleges inverter fólia, mert soft tudja invertálni a képet.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
@Xantomas: Nyugodtan pakolhatod ide a cuccokat, mert ez 1 tuningolós topic, és nem feltétlenül kell csak az én tuningomat tartalmaznia
Ha kell vmi segítség írj nyugodtan. 
nekem sajna még van 1 vizsgám jövőhét hétfőn, de utána én is nekiállok a többinek
-
-
Xantomas
őstag
Mit értesz inverter fólia alatt?
Egy fólia amit az LCD fölé teszel, és depolarizálja a képét? Elvileg igen, mert csak a kijelzővel van kapcsolatban, (az meg ugyan akkora méretű), az elektronikával nem. Ellenben van olyan kijelző, ami gyárilag invertált, és a mátrixpontok fehérek.
Gyári adatkábel már tuti sehol nincs. Speedshopban nézzél szét, ott viszont van nem utángyártott. (szervíz + adat kábel is). -
joci2000
senior tag
itt 1 újabb soft, remélhetőleg nincs olyan nagy bug benne mint az előzőekben.
Én is tesztelem éppen, de nekem stabilnak tűnik. Ebben a verzióban dátumkijelzés is van már és akkuhőfok is.
Akkuhőfoknál van néha 1 kis bibi, de sztem vicces inkább mint idegesítő.
[link]
jó tesztelést.
[Szerkesztve] -
Volkov
senior tag
tök szűz bios... hogy is kellett beállítani az LPT-t hogy lehessen vele flash-elni?
-
joci2000
senior tag
[link]rolis 4.78
ajjaj ilyenkor hw hiba van sztem ha semmi nélkül kiszál. esetleg 1 bios reset talán segíthet, bár ha a lan rossz rajta akkor már nem kéne vele próbálkozni, amint tucc ruházz be vmi olcsó lapba ha nem szándékozol gépet fejleszteni. de a flashre p1 is elég
csak azon nem m1 Xp és 95-98-ME-re userport se kell. -
Volkov
senior tag
válasz
joci2000
üzenetére
hááát.. nem megy

egyrészt nincs 4.78-as flash-erem, egy win reinstanlnál eltünt szegény, a http://joeramzi.uw.hu-n is a 4.79-es van fent.. de ez a kisebbik baj!!
NEM tudom felrakni a Userport-ot
eddig azt hittem a windows-om volt meghülyülve, de már ezek szerint nem. friss a rendszer. bemásolom a system32/driversbe, elinditom, és kib*ssza az egész gépet, se kék képernyő semmi, mintha resetet nyomnék.... full újraindul.. nem értem mér
(a LAN tudom h halott az alaplapomon, de hogy az LPT is?? áááá)
összelapátolok vmi régi p1-est gyorsan -
joci2000
senior tag
itt az első 3330-as soft, de nem végleges. Ez a 3310-es változat amikor 2mb hely van benne.[link]
3330-as eeprom kiment először, utána ezt beflasheled, imeit beállítod, lockokat törlöd, full factory reset,developer netmonitor,3315, telefon reset és format c:
-
joci2000
senior tag
válasz
-Nemtom-
üzenetére
ez úgy lesz majd, h. kimented a 3330-as eepromod, bizti mentésnek, és utána beflasheled a 3310-es flasht amit adok. Ez után nem kell eepromot még1x flashelni mert benne van alapból, csak be kell állítani majd vmi nokiatool vagy dct-3 repair segítségével az imei-t és a lock-okat. és kész is. Utána format C: és mehet rá a sok-sok cs.hang képernyőkímélő és egyéb cucc.
-
-
Volkov
senior tag
-
joci2000
senior tag
Na felraktam 1 bővített softot, amiben már 3 menü van Normál,Listás,Symbian, de kiszedtem belőle az akkuhőfok kijelzőt, mert reboot-olja a telefont. .[link]
-
Xantomas
őstag
válasz
joci2000
üzenetére
Nem logo. Korábban asszem logo studióval akartam kiszedni, és egy üres téglalapot kaptam. Mikor rátettem egy másikat, és azt töröltem, akkor ugyanúgy visszajött. Nem lehet hogy magába az eepromba írta be magát? Tudom hogy furán hangzik, de a SE-s hálózaton keresztül való, sw frissítés után semmin nem lepődök meg.
-
Xantomas
őstag
válasz
joci2000
üzenetére
THX, Igen, épp ezt akartam kérdezni, mert eddig a a te 3310-es flashjeidet néztem ppmedittel, és furcsáltam hogy ott a nyelvek nevénél más van.
Mod: kivenni és átírni nem tudom, mert akkor ellenőrző crc hibával elszáll.
Viszont ami zavar, hogy egyszerűen hiába van westel az operators listában, a telefon t- Mobile H-t ír ki. Hogy lehet visszatenni oplogó nélkül, hogy Westel legyen?
Emlékszem, még korábban, amikor névváltás volt, akkor jött egy üzenet, miszereint változás lesz a telefonban, és hajlandó vagyok-e elfogadni.
Na, azt hova rakta?
[Szerkesztve] -
joci2000
senior tag
válasz
Xantomas
üzenetére
nos én is észrevettem vmi gubancot a legújabb csomival, és néha nekem is beszarik a nyelv, amikor nem fordítom le csak szimplán angolon hagyom, akkor néha a magyart összekeverve használja.
Viszont 5510 mint már korábban is mondtam, az 1 elcseszett tela, de van mindenre megoldás. Erre is. A baj, h. a nyelvi pack-oknak nem eredeti a neve, azaz az angol nyelv nem ENGL névként szerepel, hanem ENHU asszem a magyar is vmi ilyesmi. A megoldás rá, h. fogsz 1 ppmmanager nevű progit, azzal kiszeded a nyelveket txt-be és átírod a hivatkozást ENGL és HUNG-ra ezután már menni fog
mod: ha nem írod át a hivatkozást, akkor dumperben paraméternek írd be ezt: LANG ENHU
mod2: Magyar nyelv HUNG néven van, tehát az normális. amiért így sem jelenik meg a szöveg, h. az alapértelmezett szöveg ENGL néven fut, mivel nincs ENGL ezért nincs alapszöveg
@Volkov: a nokiX honlapján találsz 1 NokiXfiler nevű progit, és ezzel lehet rátölteni a dógokat. Cs.hangokat, képernyővédőket, meg egyéb hasznos dolgot, txt-ket...
NokiXssedit képernyővédők készítésére jók,NokiXni-vel gifeket, bitmapokat tucc átkonvertálni. a tela formátumára illetve a NokixSSedit-hez is .NI file kell.
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
Újabb kérdés:
- Dumper mód
Dump_menu_pointers, Dump_windows_tags, mind hung, és engl paraméterrel lefut. Dump_menu sehogy sem nem fut le.
# Menu structure file
# -------------------
# Firmware: 5510 flash, V 0.01
#
# Comments (titles) in language: ENGL
# ERROR: Chunk ENGL don't exists!
# 257 +++ fail ''Chunk ''name'' don't exists!''
# 174 +++ lang_subchunk_id=ppman(''find'',text_chunk_id,language)
# Error 4 running ''C:\Program Files\NokiX\scripts\PPMAN.rx'', line 257: Program interrupted
# ERROR: Script failure!
valami vélemény, ötlet? -
Xantomas
őstag
válasz
joci2000
üzenetére
Igaz, nem 3310, hanem 5510...
Akármien olyan scriptet rakok fel, ami külső plusz szöveget használ, pl számológép, annak hiába rakja be a szövegeket a ppm-b, és a log szerint is sikeresen végbe ment a másolás, a szöveget nem jeleníti meg. Ugyanígy menüpont létrehozásakor. a helye megvan, csak szöveg nincs.
Valami olyan aminek a hatására ez előjön? -
joci2000
senior tag
gondoltam szólo, h. épp most került fel 1 újabb 3310 soft

[link]
miután feltettétek ne felejtsétek el formatálni a C-t
az extrák/konfig/filemanager/opciók és ott lesz vhol a format C: 
ez csak 1 próbaverzió, ami azt jelenti, h. csak 1 menü van benne, de majdnem minden funkció. A soft jelenleg is tesztelés alatt áll, szal apróbb hibák előfordulhatnak benne
-
joci2000
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
engem sem zavar a rezgés, de csak úgy én is meg tudtam volna csinálni, ha kicserélem a cs.hangot nem rezgőre
viszont ha maradhat, akkor nem tom megoldani, de szólok majd az illetékeseknek
Vagy marad ilyen amilyen néha befagyós 
Jah és hétvégén feldobok 1 full 3310 softot, mert összejött a mostani vizsgám és nem kell uv-zni
-
Xantomas
őstag
Sikerült a flash, bár elsőre nem tom miért kb 10 perc után dobott egy ''Contact Service'' -t.
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060608/mp3-junkies_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060608/radio-98dot6_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Pár kép az alap sw-rel. -
-Nemtom-
őstag
én is várom már az uj 3310 softot

Volkov ha érdekel megnéz7em a telod, és ha javit6o olcson +csalom ,) -
Volkov
senior tag
újra itt...
a 3310-esem beadta a kulcsot, meg se nyikkan
nem értettem a dolgot, még szét nem kaptam.. be van ázva mint a franc... használt teló rulz 
(mivel amióta megvan nem használom, nem én voltam az tuti)
lesz tunning flash 3330-ra is? az saját, és annak semmi baja nincs -
joci2000
senior tag
@Winner_hun: nah kicsit jobban megnéztem ezt a dolgot, és valszeg úgy lehet megcsinálni, h. ha a csengőhangból, azaz a pittyenésből kiveszem a vibrát, azaz nem fog rezegni, csak pittyenteni.

[Szerkesztve] -
joci2000
senior tag
válasz
Xantomas
üzenetére
A magyart van h. én is elragzom 1 picit
Szóval ha jól értem te fix-re akarod forrasztani a kábeleket?
Igen sajna a párhuzamos port hiánya az gáz, de nem megoldhatatlan, mert lehet kapni pár ezer ft-ért lpt kártyákat már, sőt ha ISA-s jó azt én is tudok adni 
A 3410 is dct-3 nak számít, de ez volt az utcsó ebben a kategóriában, ezért tudja már a java-t. Az is moddolható, csak nem annyira, mivel alaphelyzetben a 3310-esre írnak mindent és onnan kompatibilzálják a többire. 3410 kicsit más ezért fut rajta kevesebb mod. Ha vki nekiállna és megkeresné a funkciókat, akkor azt is szét lehetne tuningolni. Így is szét lehet a java miatt, és még túl is lehet tölteni a memóriáját, csak hát azért nem ugyanaz
Sok sikert a tela javításokhoz
@Winner_hun: Sajna én ezt a bugot nem tudom kijavítani, mert olyan nyelven írták, amihez én még nem értek, de megpróbálok intézni vmit
-
Xantomas
őstag
válasz
joci2000
üzenetére
Nem ütközik, csak hajnalban általában furcsa a mondatképzésem, és szokatlanul ragzom a magyart.
A lényeg az, hogy én úgy tudom elképzelni, hogy a szallagkábelnek van egy olyan vége, ami a telefonra csatlakozik, és egy olyan ami majd az adatkábelre. Csatlakozó nélkül elég gáz lenne, és gondolom nem a kisiskolás kábelösszegörcsölős módszert használná. Ha meg folyamatos, ki-berakos megoldás lenne, akkor adna egy újabb pofont a fekának.
Készül, részemről is. Egyenlőre az akadályoz meg, hogy nincs a közelben olyan gép amin lenne párhuzamos port. Most csak az a fontos, hogy sikeresen levizsgáztam
Mod:
Vicces, mostmár nem merem mondani, hogy kövezzetek meg, mert már így is hosszú sorokban állnak az emberek. A 3410 ha jól tudom, már dct-4-es, amit nehezebb is moddolni, és tényleg kevesebb megoldás van rá. Annak meg van az az előnye, hogy Java kompatibilis, és amit a telefon az alap sw-rel is támogat, azt bele is pakolták a Java API-jába. Konkrétan bármi megvalósítható, csak a hw szab határt.
Nem úgy mint a bt-s függvényektől megfosztott Motorolák.
Egyre károsabb rám a fórum. Halmokban állnak nálam a félhalott, és halott telefonok javítás és mod céljábol. Szörnyű!
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Van barátnőd? Nagyon vigyázz a telefonra, jó lesz még az karácsonyi ajándéknak

[Szerkesztve] -
joci2000
senior tag
3410 sajna kevésbé tuningolható.
Ha szerencséd van, akkor átalakítható 3310-re ami holytán nincs java, de vannak progik dögivel pluszba![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
@Winner_hun: én is tapasztaltam már régebben és ezért nem nyomom le pittyenésnél, és 50mp-re állítom és utána 10mp alatt nyomom le
[Szerkesztve] -
vicces
addikt
talaltam egy szép piros 3410-est itthon.
ehhez is vannak ilyen scriptek??
vagy arra kevesebb trükk létezik?
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
Egy kicsit qva nagy bugot találtam, kiakasztotta a rezgést
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Naszóval. Hívtak. Be van állítva, hogy 50 mp-enként hívásnál pittyenjen és remegjen. Vége a beszélgetésnek, rányomtam, hogy lerak. Pont akkor pittyent és remegett, amikor rányomtam. Namost folyamatosan rezgett és csak reboot lőtte le![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Xantomas
őstag
Van olyan kb 8 éves 6-os torxom ami már kör alakú
, de még egyszer sorry.
Egyébként nagyon 2-3D-ben gondolkodsz. Idővel rombuszból lehet bármi.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És ha szétszedsz egy adatkábelt, levágod az érinkezős részt, és arra forrasztasz szallagkábelt? De megint ott a baj, hogy ha az benne van, hol lesz az a hátlap alatt a kábel másik vége? -
joci2000
senior tag
-
Kárpátia
csendes tag
Ledet honnan lehet beszerezni, és bonyolult a berakása 3310-esbe?

-
joci2000
senior tag
az ötlet jó, bár a kroki csipesz sztem tönkretenné az érintkezőket, mert azok nagyon ragaszkodnak és az érintkezők elég gyengus anyagból vannak, így elferdítené, letépné őket

a táp meg csak akkor volna jó, ha flash közben nincs akksi ellenőrzés, mert akkor nem fog menni. Ezt sajnos nem tudom, még nem próbáltam ceruza elemről flashelni
-
Devil
tag
válasz
joci2000
üzenetére
Hát szalagkábelen gondolkozom az akksi alá. Vagy mi van ha nem aksival működtetem hanem külső tápegységet kapcsolok a telcsi aksi csatlakozóira addig krokodil csipesszel?
// 5 V os egyenfeszű labortáp néhány ellenálssal máris 3.6 volt elvileg csak rá kell kötni és akkor nincs szopózás az akksival.
Hülye 5 let? -
joci2000
senior tag
Nos igazából semmi köze sincs a torx-nak a rombuszhoz, de ez már kiderült, h. nem a te matek tudásod az amit megismertünk, hanem csak 1 félreolvasás történt, ami mindenkivel előfordulhat

Ezért senki sem akar kötözködni, oltogatni, mert nem te voltál aki hibáztál a hszben
Egyébként a nyákos ötlet jó, csak ahhoz vmi nagyon vékony kábel kell majd, h. akksi viszonlyag a helyén maradjon, de így is tartani kell majd sztem.
Bár ha majd akksival lefelé teszed le akkor lehet h. 1 sík place is elegendő lesz neki
-
Devil
tag
Hümm... már csak azt mond el a Torxnak egyébként mi köze a rombuszhoz ha már így oltogattok? (mert ha geometriai ismereteim nem csalnak egy cseppet sem hasonlít a Torx csillagszerű feje egy rombuszhoz. )
Ne vedd kötözködésnek...tetszett rombusz=torx
És közben rájöttem hogy fogom megcsinálni nyákból kivágok egy olyan alakú darabot és lemaratom úgy hogy csak azokon a pöttyökön maradjon a fém. Hátúról átfúrom, még 4 forrasztás és kész is.Szalagkábel hogy elférjen az akksi is..... Na már csak meg kell valósítani.

-
joci2000
senior tag
válasz
joci2000
üzenetére
Kiegészítés képp:
MADos: az 1 alter oprendszer nokiára nyilt forráskóddal. Beépíthető orig softba is, csak ha elindítod utána csak reboot-tal van visszaút.
Amit tud, az pl a wav player valós időben, de van oscilloscope funkciója is, igaz ha jól tudom max 12V-ig, de már az is necces, mivel töltője alapfesze 3,7V és azért ez rendesen megkínozná a telát
vannak gamék, apps-ok meg 1 pár hülyeség 
-
joci2000
senior tag
Gondolom telefon resetet nem nyomtál rá.
mert akkor nem lenne benne nem eredeti kép. nekem az eredeti képekkel müxik, de már nem is használom őket, mert van sokkal jobb is helyettük. Küldeni meg sztem baromira felesleges ilyeneket, mert az új telákon csak 1 nagy(inkább baromi kicsi) pixelhalmaz lenne 
Amilyen képek vannak benne hát akkor lehet h. inkább törlöm őket a fenébe legközelebb, h. ne is legyen ilyen funkciója
és akkor megszűnne minden ilyennemű probléma.
@Winner_hun: Különben semmi értelme sem volna
Ha már megvan a lejátszó, utána már 1xerű a csengés megoldása 
@Xantomas: sztem vmit félreolvastál Devil hsz-ében, mert nem rombusz alakú csavarhúzót hanem rombusz alakú csatlakozót kérdezett
de no problem. 
Ha flashelés után néha nem idul elsőre a teló az nem baj, mert van h. nem jó bitet küld a végén és ettől szétfagy a teló, de a flashelés sikerrel járt, ilyenkor kikapod akksit kb 15mp-re és vissza utána már m1 is
Wav: én most azon dolgozom, szabadidőmben, h. először a füles részén szóljon, ami nem nehéz(hála a hanghívásnak, a player alapból benne van), csak 1 pár funkciót kell megkeresni és átállítani, h. saját hangokat jáccon le. Ezzel vok most gondban, mert dinamikus memóriát használ és menet közben kéne szétfagyasztani ahhoz h. megtudjam mi is kell hozzá pontosan.
A másik, h. a csengő,csipogó részén is szólhat, sőt MADos-al már szól is
Igaz h. baromi halk, de szól 
-
Xantomas
őstag
válasz
joci2000
üzenetére
Thx, Mielött válaszoltál volna, épp akkor próbáltam meg egy nem full backuppal, de a 200000-től a 550000-es tartományig. De így már pontosabb. Igazábol azt nem tudom, hogy én ezt az újamból szoptam volna ki, vagy az asztalt csapkodva toporzékoltam volna. Egyébként ha azt mondod, hogy nagyon szét van szórva, lehet hogy nem csak azért nem jövök rá, mert anál-fabéta vagyok. 
Mondjuk igen, ez a csontra fagyos dolog nem újkeletű. Sőt, általában, ha fbusosztam, és valamit tettem rá, akkor utána lehetett vinni a telefont szervízbe, mert tuti, hogy folyamatosan baja lett.
Tegnap megilyedtem, hogy egy flashelés után nem akart bekapcsolni a telefon, pedig a flash kábel szerint minden rendbe volt. Az volt a baj, hogy az aksi egy ritka gagyi, utángyártott bigyó, és nem mindíg ér hozzá az érintkezőkhöz a kövér pereme miatt. De attól függetlenül 3/4-ed napot nem bír ki. A kijelző, meg az aksi végülis megért 2 csokit...
Szóval a lista ami kell: páka, előlap, aksi.
Amit viszont nem értek: Hol fog szólni a wav csengőhang? Mert a csipogóján nem, az tuti.
Devil, azt a rombusz alakú csavarhúzót Torx fejűnek hívják, méretre pedig 6-os.
Eredetileg a régi Citroenekben volt ilyen, hogy az átlagember ne tudja szétszedni. Sokan megoldották általában egy reszelővel, hogy lapos fejűvel ki lehessen hajtani.
Tudjátok mit? Bele is rakok a hsz-be kulcsszavakat, hogy lehessen a keresőre hívatkozni.
Torx, rombusz izé, lapos csillag, csavar. Mi van még ami az eszetekbe jut róla? (nem sértés akar lenni bárki felé)
[Szerkesztve] -
vicces
addikt
nálam is fennáll a képüzenetes fagyás probléma.
ha menükben turkálok, és ha valamilyen képüzis funkciot állitgatnék, és ha feljön az 1. képüzenet - ami nálam nem gyári- egyből lefagy a teló.
de ez a kép egy régebbi flash használat közben került a telora. bár nem tom mennyit befolyásol mindez.
ki kéne valahogy javitani -
joci2000
senior tag
lehet kapni telefoncsatit, de drágább mintha egyben veszed a flash kábelt.
akksi is kell flasheléshez, anélkül nem m1
na de: én annak idején gondolkodtam miből lehetne csati, és volt 1 olyan ötletem, hogy a soros port apa részét ha szétszeded(régi p1-es gépeknél külön kábelen volt a soros port), azaz levágod róla az ezüst keretet, ekkor a belsejét szét lehet szedni(2 pöcöktartó és sok pöcök) és a tüskéket ki lehet szedni.
Mivel a soros kábel olyan amilyen, rombusz alakot ki lehet belőle hozni, ezért 4 db tüsit(kettöt a páros és kettőt a páratlan sorba,1más mellé) viszateszel, hogy kijöjjön ez a forma, és az tökkéletesen illik a tela érintkezőihez
. Aztán hozzá forrasztasz 4 zsinórt és kész.
Ami nekem problémát okozott, az a rögzítése, mert ugye akksi is kell, ezért vmi olyat kéne csinálni, h. kipeckeled a tela érintkező melletti helyet(akksi jobb alsó felét), h. akksit rendesen rá tud tartani h. ne billegjen. Akksit fogni kell majd, de hát ez van. 3310 nem tart sokáig.
Remélem segítettem vmit, sok sikert hozzá
-
Devil
tag
Hello. Egy honapig nem nézek vissza és máris 600 hozzászólás gyorsan haladtok ;)
Na de nem ezért írok hanem végre volt egy kis időm megépítettem a flash kábelt.
Apró problémám a telóhoz csatlakoztatásával van. Szerintetek hoy lehetne egy ilyen romubusz alakú csatlakozót csinálni vagy lehet vhol venni ilyet?
Jah és csak ez a 4 kábel kell flasheléshez vagy rajta kell legyen az akksi is valahogy?
(Lehet láma kérdés de M35 ösöm csak aksival lehetett flashelni nokiát még nem próbáltam) -
joci2000
senior tag
válasz
Xantomas
üzenetére
Nah a probléma sztem 99,999999%-ban az h. fullbackup-pal próbálkozol, és valószínű h. hazavágja a flasht.
A megoldás, h. nyomd be 1 hexaeditorba, és vágd el a flash-t 350.000- nél(hexában számolva), azaz ami neked kell az 34FFFF, ekkor kiszeded az eepromot és a pmm-részt. A file mérete pedig 3.473.408 byte. Ezután tuti jó lesz.
Ha végképp nem menne, akkor szólj és küldök 1et 
Ahogy én néztem az 5510-es flasht, vmit baromira elcsesztek benne, mert a nyelvek is össze vissza vannak és ha F-bus kábelt rádugsz és megynyomsz 1 billt szétfagy az egész tela
hopp és a flashelésnél 5510-et kiválasztod, piros gomb, betallózod a flasht és power button. nem kell állítgatni semmit a címekkel, 200000-ra kell tölteni
@vicces: ha elég kreatív vagy, akkor amit csak akarsz
@Winner_hun: Sztem polifónikus nem lesz, inkáb az lesz majd, h. wav-ot fog lejáccani
ami azért kicsit jobb mint a polifónikus midik 
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
válasz
joci2000
üzenetére
Nem akarsz csinálni egy demo 5510 projectet, illetve flash-t?
Elég a kill_faid check, és a kill_mcu_check , esetleg a nokix_shot scriptek.
Egyszerűen nem akarodzik jó lenni amit csinálok.
Az jó, mert nekem a szabad helyre ennyit ír ki a script:
# Processing: show_free_space.nrx THE_END
Free flash space: 1513 KB (1550208 bytes)
Done!
ami nem éppen 930KB
Akármennyit olvasok, és keresgélek valami leírás kéne ''für lamas'' címen, ahol le ban írva, hogy tulajdonképpen mely részeit kell a telefonból leszedni, és a flashelésnél hova kell kattintani. Biztos, hogy valamit elszúrok folyamatosan.
Mekkora pontosan az eredeti flash file amit modolsz? Nekem a partial flasher szerint: File Size: 4194304
A topicban csak 3310 modokat linkeltél, így viszonyítási alapom sincsen. -
joci2000
senior tag
válasz
Xantomas
üzenetére
Hát igazából a nyelvek, t9-ek, csengőhangokkal tucc helyet nyerni. Ha belepiszkálsz az eredeti funkciókba és azok működésébe, abból lehet h. fagyás lesz. A mozgó menüket se tudod kiszedni.
A wap böngésző sztem dinamikus, a legtöbb progi dinamikust használ, kivéve amelyik nem
, de nem a flash-ben, hanem a ram részben.
Ramból sokkal kevesebb van, mint rom-ból. A ram a rom előtt van 100000-tól kezdődően
a rom pedig 200000-tól kezdődik.
A wap cache memóriáját pedig nem tudod kitörölni, mert az fix, és ha jól tudom az a pmm-ben van, ami szintén nélkülönözhetetlen az eeprommal szokott egyben lenni.
Nekem a 3330-asomban 1 mb szabadon használható memória van, amit még nem sikerült telinyomnom
Most kicsit átalakítom majd 3310-esre és akkor 3mb szabad memóriám lesz amiből 2MB megy majd Filesystemre
oda meg mehetnek majd a cs.hangok, képek, sms_üzik, és egyéb mentések -
Xantomas
őstag
válasz
joci2000
üzenetére
RIP Weller. Most vicces kicsit a cumó

5 év után meghalt a pákám. Érintem a nedves szivacshoz, halk sercegegés. Erre nekiáll füstölni a hegye, szenesedni a rajta levő gyanta, majd egyre csak hül. Megrázom kicsit, és fehér por jön ki belőle. Elszállt a fűtőbetét. Ebben meg nem cserélhető.
[link] Ennek az elődje, még szürke a háza.
Ki akartam cserélni a billentyűzet ledjeit. Egyet már átforrasztottam.
Csináltam egy Hello word cuccot, de nem raktam a telefonra. Az eredeti hello worddel összehonlítva, elvileg működőképes.
Az 5510-ben 4MB a memória. De nem igazán van mit kiszedni. Csak az animált Gifek. A wap böngésző cache memóriája fix lefoglalt, vagy dinamikus. Elvileg azzal is lehetne egy csomót nyerni. Főként amiatt 2x akkora a 3330 memóriája mint a 3310-é -
joci2000
senior tag
válasz
Xantomas
üzenetére
rex minimálisan kell csak h. összejöjjön a script. nagyrészt azt is automatice generálja.
egyébként ha majd belenézel 1-2 forrásba észre fogod venni, h. alig hasonlít a PC-s C-re.
A ppmmaker-rer pedig jelentős alatt mit értesz? 80gb vinyóhoz képest tényleg semmi, de 2mb-hez képest 600kb az már elég jelentős
-
Xantomas
őstag
válasz
joci2000
üzenetére
Utálom az angolt (bár inkább magát a népet), de szerencsére megértem beszélem is, így ezzel eddig nem volt baj.
A Hexaeditor használata mindennapos, csak ha nem érti az ember, hogy mi micsoda nem fog túl sokat kezdeni vele. Így a használatát még mellőzöm.
Ellenben Rexx-ben se fogok rá programokat írni. Magát a C nyelvet is nagyon hülyének találom de lehet hogy csak azért, mert 5 óránál többet sose foglalkoztam vele, max csak JAVA-val egy picit. Ellenben RadASM-ben egyre otthonosabb.
Mindenesetre pofás a teló, szinte vadi újnak tűnik. Igaz, kb 2 napot volt használva mielőtt kényszerűen ''nyugdíjba'' ment volna. Elő-hátlapon, kereten egy karc sincs. Se kopás, se semmi. Csak a kijelzője volt betörve (korábban írtam miért), de a plexijét is cserélni kéne, mert nagyon idegesítő. De plexit nem lehet venni külön, csak gyári piros előlapot 1700FT-ért. Ahhoz meg kéne egy piros hátlap is, mert így kéken nagyon amcsis (nem szeressük) angolos(őket se) vagy franciás(őket igen). (Vagy megy rá egy ''Viva la Resistant'' matrica). S ha már előlapot is cserélek, akkor már ledeket is. Tegnap találtam egy oldalt, ahol LED modolt telefonok vannak fent, minden mennyiségben és változatban. Eddig ami a legjobban bejött onnan, az a jégkék kijelző világítás, és iszonyú erős fehér billentyűzet + gyári piros előlap (mellesleg ilyennek készült gyárilag is a telefon, anno a CEBIT-en is így volt kint, csak akkor még nem illett a NOKIA portfóliójába a nem zöld világítás)
Legutóbb 13 évesen cseréltem LED-et az Alcatel OTE-mben jégkékre, 200W-os pillanatpákával (legalábbis akartam, mert leégettem a nyák azon részeit, de rézdrótok segítségével megoldottam, igaz 4ból csak 2 égett
Bár akkor még nem is blankoltam a drótokat, hanem gyorsabban leégettem róla a műanyagot. Most is van egy olyan ismerősöm, akinek a metszófogaiban megvannak a foggal blankolás nyomai, elég durván.) Azért egy 8W-os, automatikus hőfokállító mini wellerrel, már kicsit jobban boldogulok, csak ahhoz már fejet nem lehet kapni.
A PPMakerrről már korábban is írtál, azt használom is, de jelentős hely változást nem értem el vele. -
joci2000
senior tag
válasz
Xantomas
üzenetére
A legegyszerűbb megoldás 1 hexa editor. Ha komolyabban szándékozol majd foglalkozni a témával, az mindenképpen kelleni fog, én a Hex workshop-ot használom, ami sztem elég frankó. Tud mindent amit 1 jó kis hexaszerkesztőnek tudnia kell.
Mellesleg miért akarod szétbontani? Ha szétbontod akkor már nem fogod tudni nokixal használni. A helyedben én nemszétbontanám, hanem kipucolnám, h. több hely legyen benne. Ehhez a legjobb progi a PPMmaker 1.06b.
Ezzel rendesen ki lehet pucolni
nokix: 2 script muszáj h. benne legyen a projectedben: kill_faid és kill_mcu. ezek után ha beflasheled az ilyen softot az első próbánál nyomsz 1 faid-ot szervíz kábellel, és utána többet nem kell szarozni a kill-elt softok faid-elésével. Kill_mcu pedig a CS elkerülésére szolgál
És igen elég sokat segít a nokix scriptekben levő infók, persze csak ha vágod az angolt 
-
Xantomas
őstag
válasz
-Nemtom-
üzenetére
Egyébként, ahogy észre vettem, minden egyes újraindítás alkalmával másikat generál magának.
Én meg közben próbálgatom a Nokix-ot, de egyenlőre nem akaródzik tökéletesen menni, amiket kreáltam. Lehet hogy a faq-ba is bele kéne olvasni...
és nem autodidakta módon saját kútfőből kitalálni a dolgokat.
Mod:
Joci, nem akarsz meglepni egy olyan programmal, amivel külön lehet bontani a monster flasht (a teljes biztonsági mentést) a 4 alapvető részre? Eddig csak olyat találtam, amiből a teljesből tudom kimenteni a részeket (csak mpp, mpu, és eeprom-t lehet), de nem vagyok benne biztos hogy működik is.
[Szerkesztve] -
joci2000
senior tag
válasz
Xantomas
üzenetére
a flasht majd megnézem amint le tudom szedni

hát én a menük helyett a gombokat használom, mégpedig a sötét zöldet és a pirosat.
zöld kiszedi, piros visszaírja onnan és oda ahova akarom
.
hú komoly h. ez van fenn nálam? a bibi h. ezeket a progikat nem én válogattam össze hanem admin társ, de akkor ezt is törlöm a sunyiba az biztos(már volt 1-2 file amit cseréltem).
vanni van olyan progi, a rolis tudja, csak a sötétzöld gombot nyomd meg és 200000 600000 as range-et szedd ki. az a full flash. amit ha visszaírsz orig állapotba kapod telád.
De mivel már törölte ezért remélem az eepromod megmaradt a 2 fileban, a többi nem érdekes, mert netről lehet hozzá keresni softot.
Az én flashemből csak az mcu ppm résszel tucc kezdeni vmit, mert a többi telánként változó. Így eeprom-ot nem adok imei miatt. erre való a virgin eeprom ha elszálna a telád azokat tudod használni, mert kiütötték az imei-t belőle, csak kicsit macerás a beizzítása
és még 1 jó tanács miután leszedtem ezt a filet majd írok h. megvan, és utána töröld le megáról, nehogy vki olyan is leszedje aki rosszat akar
-
Xantomas
őstag
válasz
joci2000
üzenetére
Az jó, pedig azt a flashert használom, ami az oldaladon van.

Legyek őszinte? már nem tudom, hogy mit csináltam.
Amikor először csináltam, egyszerűen a Flash/ readre nyomtam.
Annak az eredménye itt található:
[link]
Ezután visszaírtam, nem változtatva semmit a feljövő ablakban. (hogy 0x 200000 től kezdje a feltöltést)
a felénél megállt, se nem írtam fel milyen hibával. aztán nem kapcsolt be a telefon. Úgy emlékszem, mintha éppen törölte volna az eepromot.
Most mikor a jelenlegi tartalmát akarom lementeni: egy hibaüzenet után ezt nyomja ki:
*************** Sw,Hw,Flash ID *********************
00898896,Intel 28F320B3-T, size 32Mb
MCU CHK Too less flash size.
MCU PPM Too less flash size.
String ''EEPROM'' not found
String ''EEPROM'' not found
Magyarán tényleg törölte az eepromot.
A lementett fileban 2x szerepel az EEPROM rész (mondom, hogy Chuck Norris keze van a dologban
)
Ha a tiedet le tudod majd menteni, az még jobb lenne.
Mondjuk sw-esen nem is lehet telefont tönkrevágni.
Nincs valami olyan progi amivel a teljes flashromot le lehet szedni, illetve írni, mint a motoroláknál? -
joci2000
senior tag
válasz
Xantomas
üzenetére
hát úgy néz ki h. sajnos tényleg el szúrtál vmit, mégpedig azt h. a 4.79-essel próbálkoztál. az ugyanis sz@r. a 4.78 az jó.
ha csak az eepromot szedted ki az kb 700kb azzal nincs is baj. ugyanis a soft 4 részből tevődik össze: mcu ppm pmm eeprom. neked full flasht kellett volna kiszedned, ami 200-600-ig terjedő szakaszt jelent. Ha szerencséd van, akkor még nem törölt bele a f0s a teládba. ha mégis, akkor abban reménykedj, h. az eepromot nem törölte, mert ha szar a kimentett része is akkor csak a virgin eeprom oldja meg a dolgodat, de nem kell félni mindenképp életet lehet bele lehelni
annyit nézz meg, h. a file amit kaptál, abban a fileban van-e ''eeprom'' nevű szöveg. simán keress rá total com. view-errel elvileg nem sok olvasható dolog van benne, de ez az 1 szöveg igen a file végefelé lesz vhol 1 nagy szünet után elvileg. ha van akkor nyert ügyed van, mert legalább a kiolvasás sikerült
ui: jó az aláírásod
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Arc Raiders
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha kell vmi segítség írj nyugodtan. 

a fene h ennek is most kell bedöglenie

az komprikált?