Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Megjelent a OnePlus 13T
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
Azért arra kíváncsi leszek hány nap lesz az átfutási idő
-
Thrawn
félisten
1 aksiból 1 jó
Made in Czech Republic
[Szerkesztve] -
m4ck11
tag
most teszteltem az enyémet, kinai cucc és nem hibás!
-
col
addikt
Nekem is van olyan BL-5C aksim még, amit kb. 4 éve kaptam a 6230-asomhoz. Made in Japan és nem 26 jegyű a kód rajta és nincs rajta még hologramos matrica sem. Ha jól tudom abban az időben még nem volt ez szabvány, csak utána került bevezetésre a 26 jegy és a matrica. Szerintem Neked is korai sorozatú aksid van és nincs vele gond
-
Zsolthy
csendes tag
az enyémen csak 18 számjegy van, most akkor utángyártott, vagy ennyire régi? nincs rajt hologramm. mellesleg japán, de akkor megnyugodtam (ld: alattam levő komment)
[Szerkesztve] -
col
addikt
válasz
Coyote2000 #42 üzenetére
Egyetértek
Néha a kevesebb információ ''több''. -
Coyote2000
őstag
sztem az átlagjúzerek ha BL-5C-t látnak akkor beirják a számsort, nem nézve semmi egyéb feliratot.
Csak mi, fórumosok vagyunk ilyen szőrszálhasogató népségDe nincs ezzel semmi baj. Nokia hivhatta volna simán Matsushitának a céget, és nem vezet félre senkit, vagy kikockázhatta volna a felesleges feliratokat a scannelt akkuról.
-
Kolbee
tag
2 db akksi tesztelve - a magyar jó, a kínai hibás.
-
col
addikt
válasz
Coyote2000 #38 üzenetére
OK
Csak idézet a Nokia közleményből: ''...This is a product advisory for the Nokia-branded BL-5C battery manufactured by Matsushita Battery Industrial Co. Ltd. of Japan between December 2005 and November 2006. This product advisory does not apply to any other Nokia battery...''
Valami ilyesmi volt értelmében a magyar nyelvű hír is.
Ha átlagfelhasználónak veszem magam (nem vagyok az), akkor ebből kapásból azt szűröm le, hogy:
- A Nokia telefonokhoz adott BL-5C aksik közül némelyik hibás, veszélyes is lehet.
- A kérdéses aksikat Japán taulajdonú cég készítette (valóban lehet, hogy effektíve nem Japánban..)
- Veszem a telefonomat megnézem milyen aksi van benne. BL-5C. Na akkor nézzük elsőként hol találok gyártásra utaló jeleket? Van a kérdéses 26 jegyű gyártási szám és van egy Made in xxx felirat.
- Ezután 2 lehetőség van (mivel konkrétan a gyártó neve nincs fent (a Matsushita Battery Industrial és a felhasználók valszeg nem gondolnak szintén arra, hogy ez a cég akár Koreában, Kinában is gyártat) csak a Made in xxx feliratból indul ki elsőként. Nem Japán, pfűűű akkor nincs gondom (lehet az első reakció), de nézzük a gyártási számot. Ellenőrzi, és láss csodát. Kinai aksi és hibásnak jelzi.
Szóval szerintem a Nokia kicsit finomíthatta volna a közlést, hogy pl. Japán cég által gyártott, de nem feltétlen Japánban. Vagy kihagyja az egészet és megadja az időintervallumot, meg a kód ellenőrzést.
Továbbra is úgy érzem, hogy a Nokia sugallta/vagy nem körültekintően magyarázta hogy a Made in Japan (csak) az a problémás... -
Coyote2000
őstag
értem a logikádat, de ha meghatározó lenne a Made in Japan, akkor azt is kiemelték volna
Egyébként a notimban levő akkut visszahivta a Dell, ami úgy zajlott, hogy kitöltöttem egy online űrlapot, majd pár óra múlva telefonon visszahivtak, hogy igazoljam vissza, hogy kérem-e a cserét. Kértem, igy másnap jött egy futár, hozott egy új akkut, odaadtam neki a régit, és aláirtam pár papirt. Ennyi volt az egész, jól szervezett akció, és nem okoz különösebb kellemetlenséget senkinek szerintem... De ha nem cserélitek vissza az akkukat, akkor is kicsi az esély hogy pont elrobbanik... Persze ne bizzátok a véletlenre. -
col
addikt
THX
Eddig tesztelve 29 - 21 jó / 8 hibás (közülük 5 Kinában gyártva) -
kirkri
addikt
Enyém kisértetiesen hasonlít a tiédre. E50, tavalyi, szériaszámnál karcolás (lehet, hogy ezek gyárilag karcosak
ugyanis soha nem vettem ki az aksit). Made in China.
És cserére szorul.
Engem az érdekelne, hogy ha jelzem nekik a csereigényt, akkor miként kell lebonyolítani a régi aksi visszaküldését. Mert ha a Nokia Magyarország nem vállalja be esetleg, én külföldre el nem postázom, csak ha díjmentesen küldhető.
[Szerkesztve] -
col
addikt
válasz
Coyote2000 #31 üzenetére
Ez jogilag, stb korrekt. De akkor én is leírom ide.
A Nokia aksi tesztoldala az illusztrációval meg majdnem egyértelműen sugallja a Made in Japan dolgot.
Az alábbi linken az ehhez tartozó hsz-om.
[link]
Peace -
Coyote2000
őstag
ide is leirom:
Matsushita Battery Industrial Co. Ltd. of Japan
Ez a cég neve. Attól, hogy Japánban alapitották, gyárthat akár Koreában is.
A Nokia szövege egyértelmű, semmi nem utal a gyártás helyére. -
-
*Ropi*
félisten
2:1 arány.
-
Gebriel
veterán
4 db tesztelve 0 db hibás
Mind a 4 db Chinai. -
col
addikt
Kösz
Eddig tesztelve 20 / 14 jó / 6 hibás (közülük 4 kinai) -
ponti_ak
addikt
1db Made in China BL-5C: ''Your battery may be replaced''
Pont a szériaszámnál van egy karmolás akksi felületén, de szerintem jól írtam be.. az adataimat elküldtem, várom a csere-akksit.
MOD: Nokia E50, tavalyi széria, T-Mobil
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
1, nem hibás.
-
Ricardo
titán
Voltam a szervízben de ott nem cserélték ki. Azt mondták nekik nincs rá kapacitásuk, úgyhogy kitöltöttem a lapot és várom a futárt.
-
col
addikt
Valóban nem nagy % ha utánaszámolunk. Ha valóban csak az a 100 van, legalábbis amiről tudnak. Csak gondolom a Nokia nem véletlenül vállalta fel a cserét és nem véletlenül ismerte el a hibát. Feltehetőleg nem szeretné megkockáztatni, hogy komolyabb baj legyen. Gondolj bele, mennyire nem jó reklám ez a Nokiának és mégis belement...
És az a másik, hogy eddig a Nokia is mindig azt mondta, hogy ilyen balesetek, csak ''utángyártott'' darabokkal fordulhatnak elő. De most ott a hologram is az aksin, eredeti termék. -
jerry311
nagyúr
Szánalom...
Szvsz bőven hibahatáron belül van. 46 000 000 akkuból 100 megsült: minden 460 000. hibás lehet.
Hát ezért biztosan nem hívnék vissza 46 000 000 akkut. Akármi is lehetett a bajuk. Lehet nem is az akku, hanem a telefon + töltő + akku hármas együttese problémás... -
Ricardo
titán
Enyém is cserés (kínai)
-
Flashcash
Közösségépítő
1112-ben levő akksiból néztem meg 6db-ot, egyik sem hibás.
-
col
addikt
Ennek az egész akkumulátor hiba/csere/ellenőrzés problémának van azért egy másik oldala is.
Elgondolkoztam, hogy hazai (világ) viszonylatban egyáltalán hányan is tudják, értik miről van szó?
Biztos nagyon sokan olvassák a híreket erről, de vajon hány olyan ember van közöttünk is, akiknek esetleg fogalma sincs, hogy milyen akksi van a telefonjában.
Esetleg nem érdekli, vagy nem ért hozzá, sőt ha még talán érdekelné is, lehet, hogy nem tud angolul, és ezért nem képes a Nokia angol nyelvű oldalán ellenőrizni.
Ha esetleg tud is a problémáról, veszi-e a fáradságot, hogy ellenőrizze?
Aztán itt van a fentiekben látható ''kivétel'', hiszen a hírek japán gyártmányú akksikról szólnak és _úgy tűnik_ van a hibásnak elismert akkumulátorok között nem japán gyártmányú is. -
DTF
aktív tag
Amint már egy hasonló tooikban írtam, nekem is cserélni fogják. Az enyém is Kínai és nem japán. Én is jelzem ha vmi történik. Kíváncsi vagyok mennyi időt vesz igénybe a csere és hogyan bonyolítja le a Nokia Magyarország.
Eddig 2 teszteltem, 1 db volt hibás. Még holnap is megnézek egy párat!
[Szerkesztve] -
col
addikt
Amennyiben megoldható, akkor úgy lenne a ''statisztika'' hiteles, ha a topikba írók megírnák, hogy hány BL-5C aksijukat tesztelték, és abból mennyi a jó/hibás.
Eddig 7 tesztelt / 4 jó / 3 hibás -
blueMerle
veterán
Eszméletlen, két hibás akksim is van
Megy cserére.
[Szerkesztve] -
col
addikt
Ez a dolog már csak azért is érdekes, mert a közlemény szerint a japán gyártmányú aksikat érinti a hiba. De ezek szerint valami csoda miatt a kinaí gyártmányú aksik között is lehet ilyen. Valószínűleg a gyártási szám alapján derül ki, hogy melyik a hibás széria, tehát nem feltétlenül lehet megnyugodni, ha nem japán az aksink. Kíváncsi lennék a Nokia cég kommentárjára ezzel kapcsolatban. Kérlek, ha valóban cserélik a kinai gyártmányú aksit, akkor azt jelezd
-
col
addikt
Kedves Nokiás sorstársak!
Nokia közlemény:
''...Túlmelegedő mobiltelefon-akkumulátorokat (kb. 46 millió darabot) hív vissza a Nokia, a vállalat mai közleménye szerint a Matsushita által 2005 decembere és 2006 novembere között legyártott ''BL-5C'' típusú áramforrások töltés közben túlmelegedhetnek és felrobbanhatnak. Eddig világszerte csak mintegy 100 ilyen esetet jelentettek, amelyekben súlyosan nem sérült meg senki és komoly anyagi kár sem keletkezett, legalábbis a Nokia nem tud ilyenről...
Ha valakinek az akkumulátora a fenti típusú, ellenőrizze a hátoldalán látható, 26 karakterből álló sorozatszámot a Nokia weboldalán [link], amely elárulja, hogy a szóban forgó áramforrást ki kell-e cserélni. Amennyiben igen, az adatok megadása után a Nokia saját költségén futárt küld a hibás akkumulátorért és térítésmentesen biztosít egy újat.''
A főbb típusok BL-5C akksival: Nokia 1100, Nokia 1100c, Nokia 1101, Nokia 1108, Nokia 1110, Nokia 1112, Nokia 1255, Nokia 1315, Nokia 1600, Nokia 2112, Nokia 2118, Nokia 2255, Nokia 2272, Nokia 2275, Nokia 2300, Nokia 2300c, Nokia 2310, Nokia 2355, Nokia 2600, Nokia 2610, Nokia 2610b, Nokia 2626, Nokia 3100, Nokia 3105, Nokia 3120, Nokia 3125, Nokia 6030, Nokia 6085, Nokia 6086, Nokia 6108, Nokia 6175i, Nokia 6178i, Nokia 6230, Nokia 6230i, Nokia 6270, Nokia 6600, Nokia 6620, Nokia 6630, Nokia 6631, Nokia 6670, Nokia 6680, Nokia 6681, Nokia 6682, Nokia 6820, Nokia 6822, Nokia 7610, Nokia N70, Nokia N71, Nokia N72, Nokia N91, Nokia E50, Nokia E60
Érdekes lenne egy kis hazai reprezentatív felmérés, hogy a Magyarországon forgalombahozott BL-5C aksik közül mennyit érinthet.
Az én adataim:
Összesen négy darab BL-5C aksim van. Az egyik egy kb. négy éves - ez japán -, és csak 13 karakterből áll a sorozatszáma még. (Elvileg tehát ez alapból kiesik a szórásból.)
Két darab kínai, tesztelve. Egyik sem hibás a sorozatszáma alapján.
Egy darab brazil a sorozatszámmal tesztelve hibátlan ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest