- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Kicsit eltöprengtem, mennyiért fogom tudni eladni ezt a telót. Valami azt súgja, hogy nagyon nyomott ára lesz. Hihetetlen, mennyi ember kezében látok ilyen készüléket
. Kiváncsi vagyok, mennyit adtak el belőle (meg mondjuk az SE 700i és 750i duóból)
-
cousin333
addikt
válasz
(Bundás) #2967 üzenetére
Nem egyszerre olvassa be, csak annyit, amennyit éppen látnod kell. Ha viszont sok fájl van egy mappában (mondjuk képek, és mondjuk >20), akkor eléggé belassulhat. de ez függ a nézet beállításaitól is. A legdurvább szivatás a képek előnézeti képe, na, az megfoghatja... Viszont pl. kép nélküli nézegetésnél (mondjuk MP3-ak) egész jó elboldogul 40-50 fájllal is. Lehet, hogy több is menne, de azért én nem rakok többet egy mappába.
Ami még sok idő az a zenelejátszó lejátszási listájának a frissítése, a sok zenéd van.Egy 1GB-s kártyára már fölfér 200-300 mp3, ezek betöltése beletelik 1-3 percbe is, bár ezt elvileg egyszer kell csak eljátszani... -
cousin333
addikt
Melyik most a legfrissebb firmware?
-
cousin333
addikt
válasz
- = Zk = - #2923 üzenetére
Itt magad is megnézheted, miben jobb az i: [link]
Dióhéjban:
- az i kijelző képe rommá veri a simáét, de többet is fogyaszt és valamivel lassabb
- középen van egy gomb a navigációs gombon, valakinek ez jobban bejön
- 640x480 helyett 1280x1024-es képeket csinál (ha rohadt sok a fény, még tűrhetőek is lesznek)
Kb. ennyi. Nézd meg az árkülönbséget, majd döntsd el, megér-e ez neked ennyit... -
cousin333
addikt
válasz
- = Zk = - #2925 üzenetére
Nem olyan bonyolult... Fogod a képet, kivágod belőle, ami kell, úgy, hogy négyzet alakú kép maradjon (egyenlő hosszúságú oldalakkal). Ezután átméretezed 128x128-ba (6230), vagy 208x208-ba (6230i) feltöltöd a telóra, és használod. Nagyobb képnek nincs értelme, mert úgyis csak a felbontással megegyező számú képpontot látsz, viszont a készülék azzal lesz elfoglalva, hogy a nagy képet kezelje, meg eldöntse, hogy soronként melyik legyen az a szerencsés 128 vagy 208 pixel, amit látni fogsz (oszlopokra detto). Persze, hogy belassul tőle. Ráadásul gépen átmérezetve valószínűleg jobb eredményt érsz el, mint a telón.
Ha nem négyzet alakú a kép átméretezés előtt, akkor vagy nem tölti ki teljesen a képernyőt, vagy torz lesz a kép.
Minden fennt említett művelet könnyedén elvégezhető pl. az ingyenes IrfanView-el [link], én is azzal csináltam.
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
válasz
Viktor0610 #2831 üzenetére
Ha már MP3 lejátszás, nem tudod, mitől rág be egyes számokra a 6230i annyira, hogy nem hajlandó megjeleníteni az ID3 tag-et? Csak négyzetek vannak. Nem az ékezetekkel van gond, mert olyanokkal is gond van, amiben nincs ékezet, és a cím illetve az előadó neve sem hosszú.
-
cousin333
addikt
válasz
Viktor0610 #2826 üzenetére
Mekkora volt és mekkora lett. Az AAC ilyen 64kbit/s környékén mozog, ha jól tudom. Namost, ha az MP3 mondjuk >160kbit/s, akkor az AAC csak kisebb lesz
. 64k-s MP3-at nem éri meg 64k-s AAc-be konvertálni (sőt).
-
cousin333
addikt
válasz
Aaron14 #2780 üzenetére
''Meglepődtem ,hogy van rajta infra...''
Mint minden rendes telefonon...
''...csak azt nem tom hol van magán a készülék külsején.''
Jobb oldalt felül, közvetlenül a kihangosító hangszórója mellett.
Üzemmódot létehozni nem lehet, de módosítani igen. 5 darab elég kell, hogy legyen, ha nem, nézz magadba.
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
válasz
wassermann #2769 üzenetére
A listázás kicsit lassú (főleg képeknél), de ez elkerülhető, ha mappákba rendezed, és egy mappába nem raksz 50-100 darabnál több file-t (vagy inkáb bmég kevesebbet). A feltöltögetés elég lassú...
-
cousin333
addikt
A sebességnél nyilván az MMC az érdekes, ott meg a kártya típusa se biztos, hogy mindegy. Most lemértem, ha háttértárként használom, akkor olvasni kb. 350 kilobyte/s, míg írni 275-el ír elég stabilan. Nagyobb adattömegre mindenképpen USB!
Kártyaolvasót nem használok, egyrészt, mert nem akarom, hogy idővel lötyögjön a hátlap (sajnos csak így vehető ki a kártya), másrészt nincs(mondjuk az előbbi probléma nélkül már lenne).
BT csak valami 25kilobyte/s, de arra tökéletes, hogy névjegyzéket, teendőket, naptárbejegyzéseket, 1-2 java progit, meg ilyeneket másolgass/szinkronizálj.
Zenehallgatás: nekem komoly érv volt a 6230i mellett, hogy MMC-vel bővíthető, és MP3-akat is játszik. Viszont nekem nem volt külön MP3 lejátszóm, így gondoltam erre a 2in1 megoldásra. Ha van külön lejátszó, akkor szerintem felesleges erre gyúrni.
Összehasonlítási ajánlat még áll, de ha nem esik nehezedre, konkretizálj, hogy pontosan mit hasonlítsak össze. Teljeskörő tesztek 2-3 hsz-el előbb, én max. 1-2 részletet hasonlítanék direktben össze, meg esetleg a szubjektív véleményemet, ha érdekel.
6233 szerintem jobb, nagyobb kijelzővel, viszont drágább is (és amikor vettem az enyémet még nem is volt), ráadásul 6230i külsőre jobban tetszik.
Ami az akksit illeti, én anno vettem a 3310-esemhez egy utángyártott 1600mAh-s verziót, amivel piszok hosszú ideig bírta (kb 1,5-2 hétig, kevés használattal, de éjjel nappal bekapcsolt állapotban). Nem értem, hogy a mai technikai tudás mellett miért nem pakolnak ezekbe az áramzabáló multimédiás telókba is hasonló kapacitású példányokat? Annyival nem nehezebb, viszont nem 2-3, hanem 4-5 napig bírnák egy feltöltéssel.
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
válasz
wassermann #2744 üzenetére
Igen, ez így van, nekem gond nélkül kezeli.
-
cousin333
addikt
Kijelzője szép, telefonnak a fizikai mérete is megfelel (egyébiránt nagyobb, mint a 6230-é, ez szemre is feltűnő egy 6230i -> 3100 váltásnál), ez nem multimédiás gép szélesvásznú kijelzővel. A felbontása nagyon jó, szabad szemmel nehéz észrevenni a képpontokat (7kp/mm!)
A menü állítható, a 3 menüpont a ''lista adatokkal'' nevű beállítás, ezen kívül lehet sima lista (5 sor) vagy mátrixos (3x3) is. Azonban ezek nem minden esetben használhatók, például a eállításoknál szép ikonokkal max. 2 sor látszik egyszerre. Ez lehet hátrány is, de ha már ismered a menüt, akkor a számgombokkal nagyon gyorsan tudsz navigálni.
Billentyűkről: kicsit szokatlan volt a Nokia 3310 után, de már megbarátkoztam vele. Az a trükk, hogy inkább körömmel kell nyomni a gombokat, mint a tompa újbeggyel, de így egész kényelmes és biztos. Azért a 3310 gombjait még nem múlta felül semmi.
Összességében (másra is reagálva) azért szeretem, mert mindent tud, amit a telefonnak kell, mindezt ízlésesen jeleníti meg, nem túl nagy, nem túl nehéz, de nem is könnyű gagyi. És az egyik legszebb, legelegánsabb telefon, amit valaha is láttam. Csak már-már tömegtelefonná vált...
Az öcsémnek K700i-je van, úgyhogy tudok direktben hasonlítani, ha muszáj.
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
válasz
Jégkokó #2588 üzenetére
Nos, nem nyert
. A legfrissebb szoftver a 3.80 (remélem nincs még újabb
)
6230i fw 03.80
RM-72 dp v 115.1 (MCU SW 3.80)
DATE: 27 june 2006 Size: 94.7 MB
NEW MAJOR DATA PACKAGE VERSION 115.1 (MCU SW 3.80)
New major data package v115.1 (MCU SW 3.80) has been released for RM72,
for both old and new hardware.
Changes/improvement made from MCU SW version 3.70 to version 3.80:
-Call and network management
-HS-6 functioning improved after making a voice dial call with own
number sending set to off
-HS-6: displaying caller name with some SIM cards improved
-GPRS
-Ending of RTSP connections improved by sending RTSP TEARDOWN
information
-Improvement when attaching to GPRS Network and short name is
used in NITZ message
-Messaging
-SMS notification tone improved (the selected in Theme tone is played)
-E-mail layout improved in Hebrew
-SIM
-Improvement for changing Mailbox number when using USIM
-Changing the language using USIM improved
-Selecting Hebrew as a default language improved
-Displaying Hebrew Calendar (week view) improved
-Pausing and resuming of playing a MP4 file improved
-Alignment of characters in Israel Java applications improved
-Sending files via Bluetooth between two handset improved
- Displaying of battery full indicator improved
-Ascending volume of ringing tone is enabled after dialling using voice tags
-Operator name list updated
forrás: [link]
megjegyzés: ezzel a hebrew-el mindig csak a baj van...
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
válasz
Viktor0610 #2467 üzenetére
Akkor ők tudják rosszul? [link]
Különben is, mi az, hogy nem kompatibilis? Elvileg ugyanaz a Pop-Port interface. És mindent tud a teló, amit a többi támogatott készülék. Grrr
Az általad linkelt eszközzel van némi problémám (bár tudom, hogy nem nekem mutogattad elsősorban):
- drága, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy:
- ehhez még kell venni egy jack dugós fülest, ami szintén nem olcsó, sőt (tulajdonképpen nem szivesen fizetek ennyit valamiért, ami csak arra jó, hogy a lényegi dolgot - ami legalább olyan drága, csak az legalább ''megéri'' az árát - csatlakoztatni tudjam)
- nagy és nehéz (a gyárihoz képest is)
Megintcsak grrrr
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
De van lehetőség. Csak venni (vagy csinálni) kell hozzá egy Pop-Port -> 3,5mm jack átalakítót. Akkor gyakorlatilag bármilyen hordozható lejátszókhoz való fülest csatlakoztathatsz hozzá. De amúgy lehet kapni Pop-Port-os, jobb minőségű Nokia füleseket is. Csak nem olcsók...
Az oprendszere s40, azaz olyan, mint a többi Nokiáé, csak átdesignolva, és jobban is néz ki 208x208-ban. Nem nagyon lehet állogatni (bár azért pl. a gyorsbillentyűket (4 irányú billenő gomb...) lehet konfigolni). Telepíteni csak Java progikat lehet rá. Viszont cserébe gyors, megbízható, kiforrott, és nem lesz vírusos
.
-
cousin333
addikt
A diktafon szerintem rendben van. Amr formátumba ment, egyszerre max. 60 perc hosszúságban. Az MP+ lejátszó része elég egyszerű. A hangminőség nem rossz, de nehéz megítélni, mert a hozzá adott füles nem egy világverő típus, másikat meg nem tudtam kipróbálni a Pop-Port miatt.
Lehet, hogy zenebonára jobb az SE. Fényképezőben is erősebb (2MP, autofocus). Ugyanakkor a Nokia mellett szól a név, a joystick hiánya (mint potenciális hibaforrás), és a Nokia menü, ami nekem sokkal jobban tetszik, mint az SE-é.
Ha nagyon a zenére gyúrsz, akkor inkább talán W800. Igaz, hogy drágább, de nem szabad elfelejteni, hogy ezért az árért kapsz hozzá egy 512MB-os memóriakártyát és egy kiváló minőségű fülest, amit amúgy külön meg kellene venned.
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
Jól számoltad. Kábelen keresztül kb 300-350kB/s, ami 2GB-os kártyánál kb. 1,5-2 óra. A BT sokkal lassabb, még kiszámolni se merem
, de kb. 20kB/s. Nekem nincs mp3 lejátszóm, azért is vette mnagyob kártyát. Úgy terveztem, hogy egyszer föltöltöm, és utána nem igazán variálom. (100-115kbit/s VBR) De még így is kicsi
.
A linkelt bolt valóban olcsó, bár ez nettó ár. Mondjuk nem egy romlandó termék, de mennyi garit adnak itt rá? -
cousin333
addikt
-
cousin333
addikt
Nekem 1GB-os MMC-n 952,5MB foglalt jelenleg. És igen, DKU-2-es kábellel töltöttem fel rá (azt hiszem, pendriveként). Az indexelés valóban eltart egy darabig (kb. 1 perc lehet), de elvileg csak egyszer kell, utána már gyorsan megnyitja. A telefon nem lett lassabb, és az MMC kártyán levő dolgok böngészése is tűrhető sebességű.
-
-
cousin333
addikt
Az MMC kártyát tetszőleges módon elérheted, akár infrával, akár Bluetooth-al, akár adatkábellel. Viszont, hacsak nem adatkábelt használsz, és nem adattárolóként csatlakoztatod (azaz mass storage-ként használva, amit a telefonon lehet beállítani), akkor szükséged van egy telefonmenedzselő programra (Nokia PC Suite, Oxygen...), nem tudom, milyen a Linuxos választék.
Adatkábel: Nokia DKU-2-es kábel kell hozzá (van még DKU-5-ös is, nem hiszem, hogy jó hozzá). -
cousin333
addikt
válasz
villamos #2252 üzenetére
Ha hívnak, akkor megáll az élet (a zene
) és írja, hogy bejövő hívás, fogadod-e. Ha befejezted a csevelyt, akkor visszatér a zenéhez
.
Engem ma ''vicceltek meg''. Éppen azt az MP3-at hallgattam, ami be van állítva csengőhangnak is. Már azt hittem, meghülyült a telefon, de aztán rájöttem, hogy zenehallgatásból csörgésre váltott.
-
cousin333
addikt
Igen, cserélhető.
Nincs doboz hangja, és maxon sem torzít (fülessel, kihangosítva igen). De a gyári fülesnek se magasai, se mélyei...
Szerintem egy jó fülessel elfogadhatóan szól. A gyári lejátszó szoftver meg egyszerű, mint a faék.
Original: A HS-23 mennyivel/miben jobb, mint a gyári?
[Szerkesztve] -
-
cousin333
addikt
válasz
Viktor0610 #2204 üzenetére
Visszavittem, feltöltötték a 3.70-es szoftvert, egyelőre minden OK és a Bluetooth hiba megoldódott. Köszönöm a segítséget.
-
cousin333
addikt
válasz
Viktor0610 #2204 üzenetére
Az lesz. Ha garanciális (itt vettem: [link]), akkor a Nokia márkaboltban is ingyen cserélnek szoftot? Vagy csak a vétel helyén (ahol egyébként azt mondták, hogy azt náluk ingyen cserélik).
-
cousin333
addikt
válasz
Viktor0610 #2202 üzenetére
Gondoltam, hogy nem egészséges
.
''Changes/improvement made from MCU SW version 3.50 to version 3.70:
-GPRS:
-Restarting functionality improved when using GPRS
-Ending of RTSP connections improved
-Improvement for connection via Bluetooth or Infrared with a laptop
-SMS:
-A confirmation beep is generated when a voice mail SMS is received if
the call is ongoing
-WAP:
-Support for SSL connection in EMCL3 improved
-SIM:
-The default language (Hebrew) selection on the SIM card improved
-Improvement for Hebrew calendar (week view)
-Operator name list updated''
Talán a fenti megoldást jelent....
Nemigen volt még dolgom firmware update-el (csak egy 3310-esnél). Frissítéskor mi az, ami törlődik/megváltozik (beállítások, file-ok)? Mert a 3310-esnél felülírta szegény saját kezűleg bepötyögött csengőhangjaimat (is).
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
válasz
Jégkokó #2199 üzenetére
2200.!
Ez OK, nálam is így megy az infra, csak sajnos nekem nincs infrakapcsolatom a géphez, hanem BT-t van (infrát csak másnál teszteltem, akinek volt). Az rendben van, hogy ha nincsen a közelben kapcsolat, akkor kikapcsolja, nade másolás közben kikapcsolni azért erős...
Infra nem csinál ilyet, de mint mondtam, azt nem tudom használni.
ui.: Mi a legfrissebb szoftver verziószáma? Honnan lehet megtudni a változtatásokat (vmi ''központi'' hely kellene, nem a ''keress rá gúglival'')? (changelog)
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
válasz
Viktor0610 #2198 üzenetére
BT ki-/bekapcsolás megtörtént, automatikusan kapcsolódik a géphez, amint bekapcsolom. A BT beállítások nagyon szerények (Látható legyen-e / Mi legyen a neve), takarékos üzemmód stb. nincs közöttük.
Nokia szoft: 3.50
PC-Suite: 6.80.20 (a legfrissebb)
Annyit csinál, hogy elkezdi másolni a file-okat (esetemben képeket, de ez mindegy), és egy idő után (2-3 kép) megakad, majd némi gondolkodás után közli, hogy megszakadt a kapcsolat. Pár mp múlva, ha újra másolni kezdek, akkor a telefon feléled, és közli, hogy a gépem sikeresen csatlakoztatva lett, majd ugyanez marad az eredmény. Azaz nagyjából 1-2 képenként kell várakoznom, meg másolgatnom. -
cousin333
addikt
válasz
lowskill #2196 üzenetére
Akkor már inkább adatkábelt vennék... Nekem van mind a kettő. BT nagyon elegáns megoldás, de a kábel stabilabb és gyorsabb kapcsolat. Meg azzal sima háttértárként is használható a telefon.
Jut eszembe, ki tudja, miért kapcsol le adott idő után a BT? Addig szépen küldözgeti az adatot a gépre, aztán egyszer csak mintha elvágták volna... És sehogy sem tudom újra összekapcsolni őket.
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
válasz
Jégkokó #2191 üzenetére
Én meg a Kelenföld-Veszprém vonalon
, és a vonatok valóban hangosak. Sosem álítottam, hogy olyan a hallásom, mint a sasé
. Az alig hallottam, az nem azt jelenti, hogy nem hallottam, sőt lehet elég hangosra is állítani, de az meg már zavaró
. És a vonat mindenképpen (pláne nyitott ablaknál a folyosón, mert ülőhely az nincsen (ugye, tisztelt MÁV!)) elég jól behallatszik.
De akkor sincsenek mélyei! -
cousin333
addikt
Úgy nem fog működni, mint kábellel. A Nokia PC Suite telepítése után a sajátgépben megjelenik egy Nokia Phone manager nevű ''meghajtó'', ahol külön el tudod érni a memóriakártyát is. De ilyen ''telepítés nélkül látok egy új meghajtót, mint pendrive használatakor'', ilyet nem tud.
-
-
cousin333
addikt
válasz
sosternuto #2129 üzenetére
Be kell kapcsolnod a Bluetooth-ot a telefonodon, valamint a fülest
. Utána a Bluetooth beállításoknál keresel egy olyasmi beállítást, hogy bluetooth eszközök keresése/párosítása, vagy nekem pl. van olyan menüpont, hogy audiotartozékok keresése. Ekkor keresgélni kezd, és jó esetben megtalálja.
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
Üdv néktek!
Remélhetpőleg ti jobban képben vagytok, mint én. Őt szeretném megvenni: [link] A kérdésem, hogy jó-e érte ez az ár, megbízható-e a bolt, és hol lehet hasonló (vagy jobb) árban, megbízhatóan (nem lopott vagy ilyesmi) venni egy 6230i-t? Csak új és kártyafüggetlen érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest