- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Greenebola
senior tag
válasz
szimcsi #5398 üzenetére
Hello!
Igen lehetséges.
Nyugodtan feltelepítheted a 9-es verziót. (ESET10 még ßéta fázisban van.)
Én legalább is fő verziót sosem frissítettem, mindig a saját eltávolítóját használom.
ESET Uninstaller, csökkentett módban kell elindítani. -
HZoli87
veterán
válasz
szimcsi #5308 üzenetére
Szia!
Szerintem már rendben van az új verzió, én januárban váltottam le a 8-as verziót.
Telepítés után az SSL/TLS szűrést szerintem érdemes kikapcsolni, mert anomáliákat okozhat. 8-as és a korábbi verziókban gyárilag kikapcsolt állapotban volt.
Kezdő vagyok
Ha gyorsan kitörölted a karanténból a fájlokat, akkor nem volt ideje elküldeni a programnak. Nem okoztál vele gondot.
-
válasz
szimcsi #3543 üzenetére
Így nehéz segíteni. Ha automatán van a fal, sajnos blokkolhat olyan alkalmazást is, amit nem kéne.
Az interaktív mód pedig azért lenne, hogy Te magad tudd szabályozni az adott alkalmazást és tevékenységét.
Ebben az esetben érdemes lenne segítséget kérni az Sicontact-tól. -
válasz
szimcsi #3541 üzenetére
Főképernyőn a további beállításokat válaszd ki, és ott a tűzfal opciót keresd ki. Azon belül megtalálod, hogy a fal milyen módban van. Állítsd át interaktívra és máris kérdez mindenre.
Érdemes interaktív módban használni, mert akkor az ember maga dönti el, mit enged és mit nem.
-
-
-
HZoli87
veterán
válasz
szimcsi #3187 üzenetére
Szia!
Igen, jelezné a Vezérlőpult \ Rendszer ablakban, hogy telepítve van az SP1. Nem tudom mi lehet a gond nálad. Gondolom nem kaptál hibaüzenet sikertelen telepítésről?
Azt még kipróbálhatod, hogy letöltöd a teljes javítócsomagot és azt próbálod telepíteni.
Microsoft - Windows 7 Service Pack 1
64 bit: windows6.1-KB976932-X64.exe (903.2MB)
32 bit: windows6.1-KB976932-X86.exe (537.8MB)-----
MÁS: ha ezután is gond van vele, akkor légy szíves ebben a topikban jelezd és megpróbálunk segíteni: Link
-
HZoli87
veterán
válasz
szimcsi #3176 üzenetére
Havonta (foltozó kedden), bár néha jön ezen kívül is frissítés. Egyébként csak az OS telepítése után időigényes a művelet (főleg ha SP1 nélküli a telepítő forrás), az nálam is van 1-1,5 óra.
Kikapcsolható a programon (ESET) belül, hogy ne figyelje (bár nem ajánlott):
További beállítások \ Eszközök \ Operációsrendszer-frissítések\ Nincs értesítés
-
HZoli87
veterán
válasz
szimcsi #3170 üzenetére
Ha jobb állapotban van, akkor természetesen használják azt. OS legyen naprakész, és az sem árt ha a gyakran használt programok is azok (pl.: Adobe Reader, Flash, Java, böngészők ...).
Havonta azért érdemes ezeket lefuttatni, amit tegnap írtam:
- MBAM Free
- Hitman Pro
- Avira AntiVir Rescue System
- Kaspersky Rescue Disk 10 -
HZoli87
veterán
válasz
szimcsi #3168 üzenetére
"Szerinted netes pénzutalásra, ha szükség volna rá, használják, vagy inkább ne, az ismert kártevők miatt?"
Inkább ne, jelen helyzetben azon a gépen nincsen biztonságban semmilyen adat. Mondjuk amennyi időt már eltöltöttél a vírusirtással az elmúlt pár napban, simán újrahúzattad volna az XP-t és akkor talán még pénzt is tudnának utalni biztonságosan a szüleid.
-
HZoli87
veterán
válasz
szimcsi #3161 üzenetére
Erre készültek általában az ingyenes víruseltávolító eszközök, például ESET esetében, de a legtöbb gyártó rendelkezik hasonló programokkal.
-----
De ha ilyen mértékű a fertőzés, mint nálad most, akkor a fontos/pótolhatatlan adatok lementése után mielőbbi format C az ajánlott művelet.
-
HZoli87
veterán
válasz
szimcsi #3159 üzenetére
System Volume Information - rejtett rendszermappa, rendszer-helyreállítás által készített visszaállítási pontok tárolását végzi. Kikapcsolod a rendszer-visszaállítást, és törlöd a rendszer-visszaállítási pontokat. Majd a végén újra bekapcsolod.
Win32 - nem konkrét vírus, csak a platformot jelenti. Lásd még: Win64, OSX, Android, Linux ...
-----
Találatoknál elsődlegesen ne a kártevő nevét nézzed, sokkal fontosabb annak az elérési útja (például: Windows/* vagy Windows/System32 vagy Windows/System32/Drivers ... - ezekre nagyobb figyelmet érdemes szentelni, mert előszeretettel fertőznek meg rendszerfájlokat a kártevők) és kiterjesztés (*.sys ...).
-
HZoli87
veterán
válasz
szimcsi #3157 üzenetére
Mivel nem törli/nevezi át automatikusan a találatokat (Kaspersky Rescue Disk biztos, de szerintem az Avira sem, ha jól emlékszem), így van lehetőség a művelet kiadása előtt még megnézni a találatokat, nagyobb figyelmet szentelve a drivereknek és rendszerfájloknak és az esetleges fals riasztásokat figyelmen kívül hagyni.
-
HZoli87
veterán
válasz
szimcsi #3149 üzenetére
Látom rendesen küzdesz a vírusokkal.
ESET magyarországi honlapján megtalálod a kézikönyveket, amiben részletesen le van írva a program parancssoros működése és mindenhez magyarázat is van.
-----
Ezeket ajánlom használatra. Futtasd le őket. Bár az sem lenne utolsó, ha újratelepítenéd a gépet.
MBAM Free
Hitman Pro
Avira AntiVir Rescue System
Kaspersky Rescue Disk 10Utóbbi kettő helyreállító lemez, kiírod lemezre őket, majd bebootolsz róluk.
-----
Ezt is kipróbálhatod:
-
HZoli87
veterán
válasz
szimcsi #3147 üzenetére
Eszközök \ Naplófájlok \ Észlelt kártevők -> erről dobhatnál fel egy képet, úgy hogy lehessen látni a lényeget. Egyébként nem elképzelhetetlen, hogy olyan fájlban találta a kéretlen alkalmazást, amit nem tud megtisztítani. Tipikus kéretlen alkalmazások, például a toolbarok, amit pluszban csomagolnak a telepítők mellé.
-
HZoli87
veterán
válasz
szimcsi #3145 üzenetére
Gyári alapértelmezett beállítás a törlés+karanténozás (ezért nem kaptál az ellenőrzés végén feladatot), ez alól kivételt képez, ha a kártevőt egy archívumban találta, ha egy rendszerfájl fertőződött meg (ebben az estben mindig kérdez), vagy egy kéretlen alkalmazást talált (ennek figyelését külön kell bekapcsolni, telepítés során rá is kérdez a program -> érdemes aktiválni).
-----
64 bit alatt nálam is 75-80 MB körül van a memória használat, ami engem cseppet sem zavar, azért van hogy használja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nintendo Switch 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kuponkunyeráló
- Fogyjunk le!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gyúrósok ide!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest