Aktív témák

• thesound

addikt

Kacsahab. Huncutka az egyik rokonnál meglátott egy olyan folyékony szappan adagolót, aminek kacsa a feje és a csőrén jön ki a hab. Azonnal beleszeretett és pár nap múlva mentünk a Rossman-ba kacsahabot venni. Persze tudtam, hogy nem kézmosásra kell neki, hanem a kádban játszani, de azért próbálkoztam, hogy ugye csak kézmosásra lesz?... stb.
    Talán még nem is láttam ilyen örömmel a kádban játszani -pedig nyomni szoktuk rendesen :D-. Kacsatejszínhab volt, fözött vele a fürdés közben, szappanokkal, a habbal. Jött ici-pici pók és csiguszka is, hogy egyenek a tortából. A fürdősjátékok voltak a vendégek, hoztak ajándékot csigusz születésnapjára. Közben hahotázott, örömködött, majd elrepült. Nagyon jó volt nézni és játszani vele ennyire felaszabadultan. És ömlött a kacsahab, kacsahabi ahogy néha mondta vigyorogva.

Ma pedig -szabadság utáni első munkanap- lefeküdtem a szőnyegre. Picurka betakargatott, mindenféle kendővel. Egy játék kalapáccsal "végigmaszírozott", majd kaptam egy zenélő doboz altatódalt és mesét is olvasott nekem. Persze közben lestem, hogy mit csinál, de jó volt érezni, hogy szeret, ad. Minőségi délutáni játszás volt.
    Persze anyukával ilyet nem játszik, vele ellenkezik. Nem is csoda. A hárpia hárpia maradt és a rosszindulat magasiskolája. Mindenki azt kapja amit ad. Nem is értem, hogy ilyen egyszerű dolgot hogy nem lehet megérteni.
    Sajnos több éjszaka is megismétlődött, hogy a hárpia csak rontott a helyzeten az éjszaka közepén és a picúrka persze ellenkezett anyukával, sírt és majdhogynem görcsben volt az idegességtől. Csak én tudtam felvenni és megnyugtatni. Bennem megbízik és érzi a szeretetet. Szépen megnyugszik nálam és visszaaltatom. A helyzet után felmerülő "kérdések" elég megterhelőek.

Voltunk a szabadság alatt mindkét oldalon 3-3 napot. A szüleimnél, nagyon extra nincs szerencsére. Öregszenek. Amikor tudunk, bírunk, megyünk. Unokázzanak sokat, és a huncutka is imádja őket.
    Álmodom is, de pár nap múlva szertefoszlanak. Volt valami vietnámi harcolós, volt, hogy rendőr voltam 1 napra és egy szép váll lövéssel szedtem le a bűnözőt. Itt sok gondolat lejátszódott az álomban a kilőtt golyó és a becsapódása közötti "végtelen" időben.

Beth Gibbons - Lost Changes
    Beth Gibbons - Whispering Love

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

Aktív témák