- iPhone topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- One mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
"a több milliárd bolygó mindenféle objektummal együtt a szerver már legenerálta, és oda csöppenünk bele egy új játék kezdetekor?"
Nem. A játék egyik lényege a "procedural generation". Minden objektumnak van egy véletlenszerűen generált seed sorszáma, ami alapján megy ez a procedural dolog. Szóval amikor belépsz egy új systembe, akkor a te géped generálja le a Hello Games által kifejlesztett procedural gen. technológiával az objektumokat. A szerveren elvileg csak ez a seed sorszám van megadva, bár ebben sem vagyok 100% biztos mivel offline is lehet játszani a játékot. De elvileg ha ugyanabba a rendszerbe lépsz te is meg én is, és mindketten offline játszunk, ugyanazt látnánk mind a ketten. Vagyis ugyanolyan shipek, multi toolok, a bolygók stb.
Plusz úgy, hogy ezeknek az előfordulása még pluszban be van randomizálva.
Na mindegy, szóval egy nagy matek az egész játék, azért is ilyen szenzációs egyébként.
Legalábbis NEXT előtt az volt, ugyanis utána hozzányúltak a procedural gen-hez, és egyes bolygókon a flora (vagyis a növények, fák stb.) "kézzel generált", vagyis néhol előfordulhat hogy ugyanolyan biome-ban ugyanazok a fák lesznek máshol is. Bár most passz, hogy így maradt-e Beyond update után is, én most főleg az űrben repkedek.
A PC-s irányítás szerintem nem olyan szörnyű ahhoz képest, hogy elsődlegesen ez egy konzolra kifejlesztett játék, plusz a VR még rátesz.
De én is inkább bill-egér fan vagyok, de itt nem is kell olyan fokú pontosság mint egy aréna lövöldében, ez egy chill game."nagyon észen kell lenni, hogy kétszer megtaláld egy-egy bolygó ugyanazon pontját, hiába teszek le jelölést a visorban. Azt sem értem, hogy a kibányászott teléreket miért nem veszi le a szkennerről..."
Ebben a játékban azt tudod csinálni, hogy unlockolod a "Beacon" nevű eszközt, és ha van valami, amit be akarsz jelölni, akkor craftolsz egy ilyet. Mondjuk egy bolygón csak korlátozott számban tudod őket elhelyezni, de szerintem nem is kell belőle neked többszáz darab.))) Az űrből is látszik, bár én még beyond óta nem használtam, csak láttam hogy az anomaly-n lehet unlockolni. Eddig bázisépítésnél lehetett, most nem tudom hogy ez változott-e. Ez mindenesetre megoldja a gondot. Én most próbálom euclidet elhagyni, valami Tranquil galaxyba, de így is simán találni olyan temperate lush bolygót, ahol nem frenzied sentinelek vannak...
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez! (másolt tartalmak, másolásvédelem kijátszása, stb.)
● Profil értékesítés tilos! (Steam, GOG.com, PSN és PH! végfelhasználói szerződése alapján)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest