Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz OPiiPO #14 üzenetére

Csak ez már átugrott egy-két generációnyi tapasztalat-gyűjtést.
    Nagyon kíváncsi vagyok a tesztekre. Az első beszámolókból is egész sok kiderül már, de vannak területek, amiket viszont nagyon kerülnek, pl. IBIS, 2 helyen láttam 1-1 képet, az egyiknél még reciprok-szabályon belül készített kép (35-tel 1/40), a másiknál 2/3 FÉ (szintén 35-tel 1/20) volt mellette. Érdekelne az e-shutter sebessége is (TL-hez jó lenne zár-darálás helyett), DPR-en az A7r3-hoz hasonlóan 1/15-öt saccolnak a Z7-nek, akkor gondolom a Z6 is az A7m3-hoz hasonló lesz.

Hacsak nem jön valami nagy meglepetés más gyártók részéről, úgy néz ki, hogy az A7 (1. gen) után vagy az A7m3 vagy a Z6 közül fogok választani következő gépnek a következő egy éven belül - mivel a kitobin kívül nincs natív, csak csupa filmes manuál (Z-adapter pedig idővel azokhoz is lesz), még könnyen válthatok. A Samyang 24 f2.8 pancake viszont szimpatikus, azt sajnálom, hogy még egy jó ideig nem lesz Z-re (ha egyáltalán); a Z-re való 35 és 50 is csalódás, hogy olyan batárok - pont akkorák, mint a 24-70. Az első megjelent képek alapján nem rosszak, bár a Zeiss 55 rajza kicsit jobban tetszik (igaz drágább is). Az útitervben is érdekesen hangzik a 14-30 f4, remélem emberi árban lesz (nagyon tetszene a Sony 12-24 f4 is, érdekes átfogás, éles és kompakt, csak ne lenne olyan drága). Úgy érzem, ezzel nekem is alaposan feladták a leckét...

Új hozzászólás Aktív témák