- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carlos Padre
veterán
Meg mindig ezzel altatjatok magatokat? A Microsoft az xbox one rajtjat evekkel korabban, az xbox360 era vegen szurta el, ez nem egy futoverseny, ahol minden gen nullarol indul ujra es ujra, hanem nagyon komolyan alapoz az elozo gen szereplesere. Raadasul minden gen meg kell kulonboztesse magat az elozo gentol es foleg a konkurenciatol, kulonben nem valtja ki a kell eleterzest. A Sony es a Nintendo tudja ezt, a Microsoft meg meg mindig nem.
-
Szabi®
addikt
""Az x360 exkluzivok zöme kinectes volt.""
Nem tudom, sztem a Project Gotham Racing, Alan Wake, Perefect Dark Zero, Fable, Dead Or Alive, Tenchu, Bloodforge,America's Army stb.stb stb Nem a Kinectre építettek, hülyeségeket ne irkálj. Volt Kinect, meg volt Kinect-es játék is. Meg volt rengeteg exkluzív ami utána már nem.
-
Madwe
nagyúr
Pont ez mégegy pont amit kihagytam az okok közül, hogy miért nem lehet egy összetett egységnél egy adott számalapján kijelenteni, hogy az a legerősebb mert pl az tud több tflopsot. Azt hogy az az erő érdemben kihasználható legyen, ahhoz nem csak az kell hogy máshol se legyen bottleneck hanem az is hogy értelmesen lehessen kihasználni fejlesztői szinten. Így is iszonyat emberhiány van Sw dev oldalon mindenhol, minél értelmesebben s egyszerübben tudják kihasználni az adott hw-t annál jobb. Nincs som értelme végfelhasználói szemből annak hogy teszem azt 2x annyi tflopsot tud a gpu, ha sw oldalon csak a felét tudják kigyömöszölni belőle. Erre sony is rájött ps3al, msnél meg sose volt ezzel gond (habár most ez az ömlesztett sdk/gdk pcre s xboxra vmennyi optimalizációs hátrányt jelent, gondolom ms oldalon)
-
Szabi®
addikt
Azért Xbox 360-ből igencsak sok fogyott, és pont a 360 volt az a konzol a micrónál, amelyik a legtöbbet/legjobb exkluzívokat kapta,.A One-nál ez megszakadt, és a Sony ezért húzott el. Felvehetjük a szemellenzőt, de ha csak akkor vagyunk képesek beismerni, hogy egy IFA nehéz, ha már átment a lábunkon, akkor nincs mit vesézni már ezen.
Ha nem a címek miatt húzott el a Sony, akkor elvileg most a box közel annyi eladására lehet számítani (sok jó készülő játék lesz box fronton is) .
És onnan lyukadtunk ki ide, hogy az emberek nem hardverérzékenyek.ÉS (szerintem) ez igaz is.Madwe meg pont azt írta fentebb, hogy a nyers erő nem számít, nehéz kétfelé érvelni
-
Szabi®
addikt
PS3 nem volt erősebb, és fejleszteni is baromi rossz volt rá. Az xbox360 gpu-ja verte.A Bioshockot az xboxtól másfél évre rá tudták portolni Ps3-ra. Cpu-ba lett volna erősebb, ha kitudják aknázni, de nem tudták.
A mostani szériákat is az xbox zárta erőben, tehát... Én továbbra is kitartok amellett, hogy a box az mindig erőben feljebb volt , mint a ps. Jó amikor a ps4 épp megjelent akkor nem, aztán ezt még ugyanabban a generációban rendezték is . -
Szabi®
addikt
Amióta fennáll a két konzol (ps/xbox), azóta a Ps mindig gyengébb volt a boxtól, de itt jön ugye az ki, hogy a vásárlók nem hardverérzékenyek. Mára játékok szerint döntenek (a ps-esek aszerint).Az egyik munkatársam konzolt akart venni, annyit kérdezett, "- melyikre lehet azt a szemüveget kötni", mondom ps4/ps5, már el is dőlt. Nagyon-nagyon sokan vannak akik teljesen laikusok a konzolokhoz, hardverekhez és csak egyetlen aspektus/tulajdonság dönt.
-
Szabi®
addikt
Én abból indultam ki, hogy jelenleg a Ps5 topikból ki mit preferál, és az eddig a lemezes gép volt, nyilván az sem elhanyagolható, akinek maradt játéka lemezen Ps4 érából , az szeretné még elővenni, és játszani vele, nem pedig újra megvenni a store-ba egy digitális gépen.
És ebből elég sok user lehet. -
opr
nagyúr
Hat, meglatjuk. 7 ev sok ido, siman lehet, hogy annyira eltolodik kozben minden a digitalis iranyba, hogy senkinek fel se fog tunni kb ha a kovetkezo generacioban nem lesz semmilyen megoldas fizikai vasarlasra. Igazabol ehhez eleg lenne, ha az utolso 2 evben gyakorlatilag semmilyen fontosabb jatek nem jelenne meg lemezen.
A gond az, hogy nagyon nem akarom, hogy igy legyen, minden szalmaszalba kapaszkodok, hogy ne igy legyen, illetve erosen remelem, hogy a hasznaltpiac nyomasa eleg lesz hozza, hogy ne szunjon meg a fizikai jatek, de... Ettol fuggetlenul teljesen egyetertunk, sajnos tenyleg az a valoszinubb, hogy most van utoljara olyan, hogy fizikai hordozon veszel jatekot, akar hasznaltan, amit utana el tudsz adni. -
Aki klasszikus videojátékot szeretne ma készíteni, ahol a "lemezen" a teljes élményt szeretné ráadásul szállítani, nos az ma egy igen nehéz fába vágja a fejszét. Ma a játékostársadalom többsége leméri kilóra a címet és a forint/óra mutató alapján kalkulál, így garantálva sok cím bukását, legyen akármilyen is a játék maga.
Ez alól senki sem, én sem tudom kivonni magam!
Pl. szinte fizikai fájdalom volt kifizetni psn-en a 7800forintot a 3 órásnál is rövidebb Fracked-ért... egy olyan játékért, aminek a demója az elmúlt ~10év játékélményeim csúcspontját adta, az üzleti modellje pedig maximálisan támogatandó (van demó!!) ! És mégse vettem önfeledten, azzzzzzonnnnal.... namost forint per órában ez kb a tízórás, 70$ / 27k-s ps5 játéknak felel meg, ami az abszolút árat tekintve méginkább vállalhatatlanabb lett volna és kizárt dolog, hogy rá tudtam volna venni magam, pláne ha csak digitális verzió elérhető.
Elkurvultam(-tunk) és nem látni kiutat/visszautat, sőőőőőt...
---
MÁS. Aki itt nagy digitjáték/gamepass evangélista és esetleg még XSS-t is vett... vett volna egy lemezolvasótlan one S dobozt/hardvert, 30ezerért, ami az eddigi/elkövetkezendő 8 év játékmegjelenéseinek (megvett/pass-os) XSX változatát garantáltan tudta volna jó minőségben* streamelni ? Miért ? Miért nem ?
(*4k, magas bitráta, ~zéró tömörítési hiba, szinte észrevehetetlenül alacsony lag - adott esetben a mai XSS grafikát/élményt felülmúlva. elméleti a kérdés, tudjuk, hogy ilyen nincs - de ha lenne?)
-
A 99 eurós címkét azért sokallják/-nák az emberek, mert látja mellette, hogy a subnauticával 200 órát elvan, fillérekért. Jópár éve a 185$-os árat is sokan simán kifizették egy "tartalmilag párórás" játékért... (mai árra számoltam: Virtua Racing, Sega Mega Drive, 1994)
Szal el vagyunk kényeztetve, azabaj(de nekünk itt keleten ezt nehéz jól értelmezni, hiszen a játékdrágulás mellett a forintunk gyengülése miatt még extrémEBB drágulás érzékelhető (tudom h van infláció), így nem könnyű a játékok drágításának szükségszerűségéről értekezni
)
-
Carlos Padre
veterán
Nem kérdéses a jövője, mivel " nextgen", szóval muszáj támogatni a fejlesztőknek akkor is, ha a microsoft kivonja a forgalomból, viszont az már elérték, hogy a fejlesztőknek egyszerűbb lesz pc--ről portolni, mert csak elég addig húzgálni a csúszkákat, amíg nagyjából jó nem lesz, oszt szevasz, úgysem érdekel senkit.
-
ρσгτσ
addikt
Itt nálunk (Magyarország) kaptak 2021 utolsó negyedévet, meg 2022 első negyedévet is. Persze nem most, hanem a rendelés elején foglalt eszközökre.Viszont év végén már biztosan lesz felhasználói tapasztalat.
Szerk.:
Jah igen, azt hittem még az előző reakciómra írtad.Amit neked címeztem. Igen, ilyen simán lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- Szinte új,garanciás MSI Claw kézi konzol/7 Full HD,120Hz,Core Ultra5,16GB DDR5,512GB SSD beszámolok
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Új, bontatlan dobozos Nintendo Switch 2 Mario Kart World játékkal, 2 év gyári Nintendo garanciával
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest