Új hozzászólás Aktív témák
-
frankdelgado
őstag
Ne vedd magadra, ha nem így van, de a gamer sznoboknak persze vérlázító a warez említés szintjén is, bár többsége úgy van vele, mint a testépítők a koksszal (csináld és tagadd)..a warez köszöni szépen, jól van és soha jobban nem érdemelte ki a a játékipar, mint mostanában, h egy petákot se adjanak ki a játékosok ezekért a félkész vackokért. Még a kedvenc és megbízható bérgyilkosom is hozott sem tudott úgy betoppanni, hogy ne lett volna egy kis pitty-putty. Azt is tudjuk, h már nem számolunk 7 évre, max 3-4 év és jönnek ki a revíziózott gépek. Az egyszerűsége miatt váltottam konzolra és ha lehetne törni, akkor sem tenném, mert nem adnám fel az online szolgáltatásokat.
-
-
zozika84
őstag
Amíg nem adjak ki a Last Of Us 2 update-t, addig nem erdekel mas jatekok grafikája
Szeretném megnézni mit hoznak ki a vasbol.
Mondjuk azt a bizonyos Team I.C.E prezentaciot varom mar nagyon.
Remelem jol irtam a csapat nevét. Ők szoktak általaban hatalmas elorelepeseket tenni a Sony hardware-ek teljesitmenyevel kapcsolatban
Értenek ők a vasakhoz na -
Wesder
titán
Nem mondom hogy nincs/nem lehet igazad, de elöbb vàrjuk meg mit raknak össze csak Series-re a Coalition, T10, Playground Games.
Talàn még a Ninja Theory-t is ide tudom venni, mert a Hellblade 2 meg Project Mara lehet hogy jól fog kinézni. A többi csapattól nem vàrok grafikailag erős jàtékot.
Abban természetesen igazad van hogy a PS-re egyszerübb mert nem univerzàlis, de az MS-nek meg nem volt màs vàlasztàsa. Nekik ez volt talàn a kisebbik. Erre meg akkor jöhet a közhely. Tökmindegy hogy fog kinézni, ha jó jàték lesz és nem lesz PS-re. -
Carlos Padre
veterán
Nyilván nem várható el mindenkitől, hogy képben legyen a témaban amihez hozzászól, de ha megnézed a kiinduló hsz. egy technikai thread folytatása volt, amiről jól el lehetne beszélgetni kulturáltan a topikban a témában érdeklődőkkel, ha nem jelenne meg azonnal a szokott fanboysereg, hogy szétbassza az egészet. Én nagyon örülök, hogy vesdi, bogyóka meg a társaik boldogok a választásukkal de annak semmi köze ahhoz, hogy mi van a konzolokban és hogy működnek. Ha viszont a kis toxik egojukat mindenhová odateszik én nagyon szívesen beleverem az orrukat a saját szarukba, ennyire azért már ismerhettek, de ott van az aláírásomban is a gyengébbek kedvéért, de ezért hagy ne én legyél már a megrögzött fanboy. Ez olyan mint mikor elenbé megmondóemberez le BÁRKIT.
-
Adam_Shepard
addikt
Nem, egy dühöngő kellene, ahol mindenki ki tudja fröcsögni magát, és szervezni kellene negyedéves fight clubokat is, ahol le lehet rendezni ezeket a nézeteltéréseket. Elképesztő, hogy mennyire toxic lett a PH az elműlt 1-2-3 évben.
Kicsit ilyen chat.hu feelingem van már egy ideje, hogy senki új nem jött be, mert volt 5-10 stabil ember és ment a parádé éjjel- nappal vagy éppen ha írt is valamit akkor az elkallódott.
Nem nagyon láttam még ebben a csoportban pl egy esetleges Switch pletykát, eszmefuttatást stb... semmit sem. De az elmúlt 10 oldal kb a semminek a csépléséről szólt. -
-
l.skywalker
titán
Igen. Ez volt amit sokan számonkértek a dolgon, hogy a versenyképesség megőrzése miatt nem lenne-e érdemes ingyenessé tenni a F2P multi játékokat. Nem volt erről érdemi szó évekig, hogy fog változni majd jön egy ilyen emelés majd rá egy mégsem emelés, sőt: ingyenesség.
Mondhatni: Xbox 180
-
l.skywalker
titán
Habár voltak már képek emelt áras fizikai Gold kártyákról, de nekem olyan mintha alapból ez lett volna a cél, hogy ingyenes legyen a F2P multi, csak azt bejelenteni már nem lett volna nagy szám, tekintve hogy máshol is az. Ezért jött először egy rossz hír, majd 2 jó hír. És így erről beszél mindenki.
-
l.skywalker
titán
Az éveset már nem lehet régóta kapni, azt már kivezették, csak semmi infó nem jött erről. Én azt látom benne, hogy a Gold meg fog szűnni és most elvették azt a kedvezményt, amit a hosszú távú előfizetésekre adtak. Most egy hónap 11 dollár és fél év 60 dollár. Egyértelműen arra akarják ösztökélni az embereket, hogy felesleges már megvenni a fél éveset. Én ebből azt gyanítom, hogy innentől számolva fél éven belül bejelentenek valami változást az előfizetésekkel kapcsolatban.
-
l.skywalker
titán
Persze sokan mondják, hogy a rossz forint miatt drágul pl. már az Xbox is, de megnézném a kereskedőket, hogy vajon visszaesik-e az ára egy terméknek, ha a forint elkezd erősödni
Mint amikor benzinármelésnél emelkedik a tejtermékek ára, a logisztikai költségek miatt, de amikor csökken akkor már azt nem követi le
-
l.skywalker
titán
Logikusan azért, mert a gyártók, a márkák tulajdonosai jellemzően amerikai cégek, így ami Európába érkezik az is előbb érinti USA-t, ha nem is közvetlenül.
De amikor Trump az EU-val izmozott, akkor több gyártó egyszerűen fogta és létesített egy képviseletet/üzemet Európában. Tekintve hogy a kontinensen több darab konzol fogy, lehet hogy az EU és Kína közötti viszonyt meglovagolva kihagyják a folyamatból az USA-t.
Persze az nem biztos hogy jó üzenet lesz, hogy ha egy tipikusan amerikai márka terméke olcsóbb lesz az EU-ban mint az USA-ban
-
l.skywalker
titán
Nintendo Avatar-ok: https://www.nintendo.hu/nintendo-wii-u-sw/mii-maker/
Kiderült, hogy ugyanaz a kódja a BOW-ban az NPC-knek mint a Mii-knek és egy mod-al simán beépíthető a játékba a saját Mii-d
-
Madwe
nagyúr
Ez teljes mértékben igaz. Ahogy pl az is, hogy mint felhasználó teljesen mindegy melyikből mennyi fogy, ha a kritikus tömeg megvan mindkét oldalon (50-60millió életciklusa alatt pl tök jó, “bukott” xo is teljesen életképes volt, sőt minél inkább fej fej mellett haladnak annál jobb nekünk, h ők versengjenek értünk...)
ami ebből max érdekes h ezek szerint spanyol piacra sony nagyon fókuszált ms meg nem annyira, míg pl magyar viszonylatban pont fordítva van az arány ilyen 3.5 xs jut idehaza 1 ps5re elvileg... kiváncsi vagyok ki hol s mi alapján mérlegelt, ha ennyire látványos a különbség (oda arányosan 7x kevesebb xs jutott avagy 7x több ps5 arányaiban mint idehaza)
-
Wesder
titán
Ha ez normàlis ütemterv, akkor az Acti/Ubi mit szerencsétlenkedik vele SX-en?
Illetve a DMC sem volt az igazi.
Szerk.
Az jutott még eszembe hogy itt az első dàtum ugye Februàr, a PS5 Devkitet meg talàn màr Szept-Okt. környékén làthattunk. Persze ott nem tudjuk milyen fàzisban volt, de erre azt mondanàm hogy a Box egy 6 hónapos késésben volt talàn. -
Madwe
nagyúr
Csakhogy eddig külön volt xbox sdk meg egy univerzális pc, mobil. Ms akarta az xboxra is ezt ráerőltetni. Az univerzális, mindenen futó kód meg sok minden, de optimalizált sose lesz. Bár biztos van sok ember aki pl egy java hatékony optimalizáltsága mellett érvel, de annak elgurult a gxógyszere
-
Wesder
titán
Úgy van az àrazàs, hogy havi 15€ a GPU, és hiàba veszel nagyobb csomagot, nincs rà kedvezmény. Tehàt 3 hónap 45€, 6 hónap 90€, az éves meg 180€.
Egyébként szerintem ezt a havi 15€-t simàn megéri, ha az ember új belépő. Lehet nekem sem lenne, ha nem a konvertàlós okossàggal csinàltam volna. Több jàtékom van jelenleg a sajàt könyvtàramban, mint amit a GamePass ad.
Otthon még olcsóbb is, mert csak 4200ft egy havi GPU. -
Madwe
nagyúr
Ezen a gpu vs sony exklúzív címek felálláson már sokat gondolkoztam. Igazából ha veszünk évi 2 exklúzív címet, az sony esetén 2x70usd 5 millió emberre levetítve (átlag ennyit hozhatnak első évben eladásban teljes áron).
ms esetén volt valami 50millió gpu előfizető tavaly (idén több lehet) azaz ha csak arra számoljuk a 150usd-s éves díjat (ami előbb utóbb bekövetkezik amikor bezárják a kiskapuzást) már jobban hangzik nagyjából azonos bevétellel per user de 10x akkora bázissal s kitermeli azt az évi 1-2 exklúzívot ugyanúgy, mint sonynak a hagyományos eladása, szerintem. (Ok, ebben benne van h a többi dealt a 3rd party kiadók felé is kell fizetnie, de az nem hiszem h a felénél többet vinne el, bár fene se tudja) -
hombre[EU]
veterán
érdekes lesz látni mi lesz vele a köv. 10 évben. nagyon nehéz lesz megtalálni az egyensúlyt hogy többet vegyenek ki,mint amit beleraknak. a felhasználóknak mindenképp jó,hogy van egy ilyen opció is...mint modell szerintem ez egy végtelen cash burn a gamingben. a (komolyabb) videójáték szoftverek elōállítása nagyon drága, nagyon lassú és a többi szórakoztatóipari termékhez képest nagyon kicsi a potenciális vásárlóbázis
persze ott marad a klasszikus értekesítés is a gamepass mellett, de talán már túl aggresszív (vagy kontraproduktív) a stratégia ahhoz,hogy mindkettōbōl az optimális mennyiséget tudják kiszedni
nagyon érdekes lesz látni...kockázatos,de ugye az nélkül nincs nyereség
csak azt remélem,hogy ez nem fog a minōség rovására menni. túl sok tehetséget halmoztak fel és jó lenne ezeket nem elherdálni -
_drk
addikt
A Microsoft a digitális térre játszik.Ez a jövőben rohadt sokat fog számítani hogy most miket lépnek a nagy a cégek. Mindenhol ott akarnak lenni, ami a Windows-al nagyjából él is, ezt a gaminggel a legjobb stabilizálni.
Itt csak a Sony a vetélytársa.
Az MS igazi ellenfele az Apple és a Google.
Laptop és asztali fronton az Apple van, de másra játszanak.
Szerintem még a telefon részleget se hagyták el teljesen, de oda tényleg nehéz betennie a lábát mivel az Android már jól működik, a telefon gyártók megtanulták használni és túl sok gyártó van.
Konzolnál csak 2 cég ellen kell érvényesülni, akik azért kisebbek jóval. -
Wesder
titán
-
Carlos Padre
veterán
Nem vontam le messzemenő következtetést, azt írtam, hogy szerintem még nincs kész a jelek szerint. Sőt, szerintem a ps5 sincs kész, bő egy hónapja tudni, hogy kinn van tesztelőknél, hetekkel ezelőttre ígérték a review-eket, ui bemutatókat de még mindig semmi. A Sony nem engedi meg azt, hogy a fentihez hasonló videókkal legyen tele a net, ennyivel is profibbak marketingben, mint a MS.
-
hombre[EU]
veterán
nekik nem konzol számokat "kell" már közölni (ha konzisztensek akarnak lenni), hanem feliratkozó rekordok, bevétel rekordok, peak players stb.
az egy jóval nagyobb ökoszisztéma lesz : mobil, laptop,desktop,konzol,tv, hūtōszekrénystb. ahol lehet válogatni a csinos számokból.
-
hombre[EU]
veterán
nem errōl volt szó, ezek még day1 (után) is kapnak firmware frissítéseket,hogy minden optimálisan mūködjön...arról volt szó,hogy a sony miért nem ad ki egy gépet,amelyet napi szinten kell frissíteni és nyitogatni ki a játékokat,lehetōségeket, mert nagyon messze van a kész állapottól...
-
zkxdn
őstag
Ohhh így értem, hogy a névre gondolt azthittem arra hogy kell installálni mert az nem nehezebb a mostaniaknál. (Szerintem)
Hát ebben az esetben az Xbox megoldása jobb, de ott ők szabják meg erősen az árát, itt meg több lehetőségünk lesz.
Lehet a Sony összefog majd gyártókkal és bedobozol fehér-kékbe egy jó SSDt amit majd árulnak a konzolboltok is, hogy ez a "jó SSD a PS5be ezt vegyed mariska"
Ilyen megoldást el tudok képzelni. -
Egyszerűen rájöttem, hogy az összes (Sony + MS) exkluzív közül nekem tkp. csak a TLoU-sorozat az érdekes, és ezt leszámítva minden más szempontból az X szimpatikusabb mind hw-sw, mind szolgáltatás szempontjából + van egy barátom, akivel játszanánk, szóval a next gen nekem valszeg' az X lesz... bár lehet, hogy előtte veszek még egy One S-t is.
(#1217) wesder
Teljesen felesleges lesz még beruházni az elején, és van egy csomó cím, amit még One-on játszanék. Apróról utánam dobják kb. -
-
ldave
félisten
Számomra egyedül a Demon's Souls ér valamit az első napos kínálatból.
Ennek a Destruction AllStarsnak pont ugyanazt a sorsot látom, mint ami az EA-féle Rocket Arena jussa volt (most rá kellett keresnek a címére, mert nem jutott eszembe).
A Godfall még jó is lehet, de ezeknek a looter játékoknak mindig kell legalább egy kiegészítő, hogy a kezdeti félresikerült dolgaikat kijavítsa.
-
-
Wesder
titán
Az a durva hogy csak àltalànos témàkat követek, meg egy-két semleges embert.
A PC-s megjelenés fura dolog, mert ugye az MS menekülőnek vàlasztotta, mert ugye a One nagyon el lett cseszve, most meg màr igen kínos lenne visszatàncolni. Sony igazàból nem tudom miért csinàlja, màrmint a pénzen kívül.
Jó persze behúzhat új embereket a PS5 irànyàba, de aztàn lehet hogy többet àrt, mint hasznàl. A HZD PC-s sikerének egyébként örülök. Lassan màr nekem is meg kellene vennem. 10k körül màr van aprón. -
T.Peter
őstag
Ez attol fugg, hogy mit adnak meg minimum kovetelmenynek. A fordito pedig megoldja a kulon kodbazisokat. Nem veletlenul hasznalnak annyian Unreal-t vagy Unity-t.
A jatekok egyes platformokra szant verzioin pedig kulon csapatok dolgoznak. Ugyanabbol az asset listabol dolgoznak. Evidens, hogy figyelembe kell venni, hogy mi a limit a leggyengebb platformon, es ami nem skalazhato, azt annak megfeleloen megcsinalni az osszesen.
Elfogadom a velemenyedet, en csak azt gondolom, hogy szerintem nem grafikailag lesz limit a PC, hanem design vagy jatekmenet szempontjabol, ha nincsenek meg az azonos feltetelek az SSD es a CPU teruleten. Ahogy eddig is mukodott. Nem veletlen, hogy PC-n mindig valamivel tobbet nyujtanak a jatekok grafikailag. -
F_Peter
őstag
-
l.skywalker
titán
És más üzletpolitika, ami kétség kívül nem tetszhet mindenkinek. A Sony is Globális cég, de az MS jóval nagyobb. Náluk a felvásárlás, az agresszív politika már benne van a működésben. Lásd Nokia. És nem is az a legrosszabb, hogy felvásárolták, hanem az, hogy mág a Windows Phone is jó volt, szerették az emberek és mégis kukázták. A Sony pedig ahogy te is írod, felvásárol, támogat és hagyja, hogy kiforrja magát.
De a Sony időben kapcsolt. Ő nekik mostanra értek be a felvásárlásaik, az MS felvásárlásai pedig leghamarabb 4-5 év múlva, de pl. a The Coalition ki tudja mikor és mit fog hozni.
-
T.Peter
őstag
Nem nagyon tudom belelatni a cikkbe azt, amirol a link felett irsz.
A cikk arrol szol, hogy mivel mas API-t nem kellett a fejlesztes soran figyelembe venni, milyen kihivasokat kellett teljesiteni a ~1.5 ev alatt amig a pc portot csinaltak. Hogyan tudtak adaptalodni a Vulkan-hoz.
Mivel a pc port kesobb jott, eredetileg semmilyen megkotest sem jelentett. Utolag kellett azzal foglalkozniuk, hogy hogy emeljek at az egeszet masik API-ra. Az XBOX verziot sem fogjak maskepp csinalni, mert PC-re is jon. A fejlesztesi ido fog novekedni mert meg kell oldani ugyanazt egy masik API-val. Gondolom majd alkalmaznak tobb embert hogy bizonyos fejlesztesi feladatok mehessenek parhuzamosan.
Tobbnyire a draw call-ok csokkenteserol osztottak meg reszleteket, a grafikarol meg nem esett szo, lehet majd a part 2-3-ban. Szoval egyelore csak azt tudjuk, hogy CPU oldalon mit valtoztattak.
Nem tudom mennyivel es miben fejlettebb a Sony API-ja az XBOX-ehoz kepest, de siman igazat lehet adni neked abban, hogy lehet az API miatt nem lesz szebb/jobb XBOX-on egy exclusive. De nem azert, mert PC-re is meg kell oldani valamit.
Amugy koszi a cikket, hasznos. -
l.skywalker
titán
Igen, de van egy teljes megtestesülés, amikor grafikailag és motorilag is rendben van és van az arany középút. Ami ez alatt van, az ami valahol elromlott. Grafika, tartalom, irányítás, textúrák, bugok, logikai felépítés stb. kismillió dolog. Én azt mondom, hogy addig, amíg van olyan cím, ami el tud érni egy olyan szintet, amire a játékosok zöme azt mondja, hogy kiváló, addig a többi cégnek is van hova fejlődnie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Új, bontatlan dobozos XBOX Series X gép 2 év gyári Microsoft garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- 2 db PlayStation Move motion controller + PlayStation Eye kamera
- Szinte új,garanciás MSI Claw kézi konzol/7 Full HD,120Hz,Core Ultra5,16GB DDR5,512GB SSD beszámolok
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest