Új hozzászólás Aktív témák

• janos666
    nagyúr

Lehet, hogy mégis közbeszól a hálózat, de nem a WAN, hanem a WiFi.
    Ellenőrizhettem volna újra, mielőtt kérdezek. :W

Azért nem húztam ide neki egy UTP kábelt, mikor nemrég elkezdtem használni a TV-ről a Netflix-et, mert "csak" 100 Mbps a csati, szóval hacsak nincs vele nagy katyvasz, akkor hoznia kéne legalább annyit az AC-s WiFi-nek is. De nézegettem is én ezt első nap: 5GHz-en lógott 300-400 Mbps kapcsolati sebességgel (szóval még overhead-el és ingadozásokkal együtt is simán átférhetett 100+), és frissen indított film elején kitekert ~100 Mbps-t (tehát gyakorlatilag a teljes számára elérhető WAN letöltési sebességet áthúzta a WiFi-n).

Most viszont valamiért a 2GHz rádióhoz csatlakozik a TV, és azon csak 20MHz-et használ (40MHz-es az AP, de az "normális", ha a legtöbb kliens csak 20-at használ 2G-n), ami 2 stream-el (két antennás AP) nem sok: már a névleges kapcsolati sebesség is max 130 Mbps, de valamiért azt sem tartja stabilan (jó kérdés, hogy miért, mert jó a jel/zaj, és régen az 5GHz is szépen áthúzott ezen a falon).

Próbaképp elindítottam az Annihilation-t (UHD HDR), és nem ment 50 Mbps fölé, 30-40 közt kaparászott rögtön indítás után is és kb. egy perccel később is, szóval lényegében épp csak elköhögött így a lejátszás.

Megnézem mi gondja van a hálózatnak, esetleg iderángatok egy UTP kábelt, aztán megnézem még mindig zavaróan lassan vált-e fel jobb minőségre.

Új hozzászólás Aktív témák