Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Crus

őstag

válasz shiftythefox #32 üzenetére

Nem kéne értelmezni a szöveget mielőtt reagálsz rá? Leírtam világosan Rátkai István módszerét 40 évvel ezelőttről. Gy.k.: Ezek voltak a "Rátkai átkai".

Még gy.k.: Már akkoriban is voltak fejlesztők, akik nem éppen elítélhető módon szerettek volna megélni abból amit csinálnak. A fentebb leírtak egy kezdetleges, de egyébként ott és akkor nagyon is zseniálisan működö sw védelmi megoldások voltak.

Most, hogy eltelt 40 év, kiakadni azon, hogy a helyzet keleten is változatlan és továbbra is védenék a fejlesztők a termékeiket, az kád széle keménységű...

"A Switch 2 esetében a Nintendo nagyon bekeményített, ugyanis konkrétan beleírták a felhasználói szerződésbe, hogy ha nem hivatalos módon használják az ügyfelek a gépet, akkor a japán vállalat fenntartja magának a jogot, hogy egy távolról küldött paranccsal működésképtelenné tegyék az adott hardvert, mellette pedig letiltják a jogsértésen kapott felhasználói fiókot is." - Ezt emésztgesd még egy kicsit.

Segítek: Kit érdekel "a srác"? Hogy jön ez ide? Miért nem olvastad el a cikket, ami alá kommentelsz??? A cikk továbbra is arról szól, hogy a Nintendo még szigorúbban védi, mint a hw, mind a sw termékeit. Amit az EULA-val el is fogadsz. Pont.

• Crus

őstag

válasz dabadab #24 üzenetére

Veled ellentétben hoztam érvet (amit ignoráltál), miközben te a kiinduló posztoddal csak egy általános luftot rúgtál. Ráadásul jól bele is szaladtál abba a bizonyos erdőbe, mert képtelen leszel megindokolni, hogy vajon te mit szólnál hozzá, ha warezolnák a termékeid? Elmennél asztalosnak te is? :DDD

Valóban dobtam a kockával egy hatost, de te még csak játékban se vagy :U

• Crus

őstag

válasz dabadab #15 üzenetére

Na, megérkezett a "sose végeztem 1 perc szellemi munkát sem" -kommandó is. :(

Biztos te is eldurrannál az örömtől, amikor fejlesztesz egy játékot, majd az első nap a földbe állnak az eladások, mert mindenhonnan letölthető és porszívón is elmegy.

• Crus

őstag

válasz cSuwwi #13 üzenetére

Már mikre? Hoztam egy cirka 40 éves példát arra, hogy a fejlesztő már akkor se szerette, ha munkáját lesza... lemásolgatják. És Rátkai ott és ekkor eléggé kellemes cuccokat tett le az asztalra, ahogy Nintendo is teszi ezt az exclu címeivel nagyon régóta.

Egyetlen egy árva érvet nem tudtok felhozni arra, hogy miért is kellene, hogy a Sony, MS és a Nintendo ne védje meg a saját konzol hardverét és szoftvereit. (Csak szólok, hogy PS és Xbox banról is tudunk, sőt még Steam acc banról is.)

Segítek, mert ide úgy látom nagyon elkél: Abból nem lesz újabb Metroid rész, ha könnyen és gyorsan le lehet nyúlni, majd egy tört gépen futtatni. Abból lesz új bármi, ha a fejlesztő fejleszt, a munkájáért bért kap, melyet az eladások fedeznek, majd ebből újra lehet továbblépni, újabb fejlesztéseket eszközölni akár hw, akár sw fronton. Te pontosan így tennél fordított helyzetben.

De ezen nincs is mit magyarázni, aki ezzel nincs képben, az nem igazán értem mit akar egy IT fórumon. :U

• Crus

őstag

Nagy itt a sötétség :DDD

Ezt figyeld:

- Bizonyos adatokat törölt vagy felülírt a memóriában.
    - Váratlan helyeken fagyott le a program.
    - Rossz pályákat töltött be, vagy hibás grafikát mutatott.
    - Néha észrevétlenül rontotta el a mentést, hogy csak később bukjon ki a hiba.
    - Rejtett jelek a kazettán vagy lemezen (például hibás szektorok).
    - Olyan memóriaterületek használata, amiket egy másolóprogram simán nem másolt.
    - Önvizsgálat: a program ellenőrizte, hogy sértetlen-e a betöltött kód.

Üdvözöl téged is Rátkai István 1980-ból! ;]

Tl, dr.: Ez megint csak annak érdekes, aki lopni akarja a Nintendo játékait, mindenki más le se fo... tojja.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés