- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
válasz
csababarca #52408 üzenetére
Nem kell ráhagyni...
-
FunPro
őstag
válasz
csababarca #52405 üzenetére
Létre kell rajta hozni legalább egy partíciót a "Partíciók létrehozása és formázása a merevlemezen" menüpont alatt. Csak írd be a windows keresőbe.
Partícionáláskor én el szoktam hagyni 10% üres helyet, hogy ne lassuljon be az ssd. Például, ha 900 gigás az ssd, akkor csak 810 gigás partíciót hozok létre.
U.I.:
Csorbi szebben megfogalmazta -
Csorbi
addikt
válasz
csababarca #52405 üzenetére
Inicializálni kell, particionálni kell, végül formázni. Mindezt a lemezkezelőben.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
csababarca #48430 üzenetére
Alapértelmezett lejátszó eszköz volt amúgy? Vagy csak miután az új driver felment az beállította alapértelmezettnek?
-
csababarca
őstag
válasz
csababarca #48429 üzenetére
sima driver frissítés megoldotta.
-
Gothmog
senior tag
válasz
csababarca #48341 üzenetére
Nem haszontalan megnézni másik táppal. Persze nem csak két percre, hanem napokig/hetekig, attól függően, hogy az eredetivel milyen gyakran jött ki a hiba. (Hogy biztosan reprodukálódjon, amennyiben nem a táp a ludas.)
Viszont szerintem ez nem táp lesz. (Az a táp vígan el kell, hogy vigye a gépedet, plusz ha táp gond lenne, akkor a problémának random kellene jelentkeznie bármikor, nem csupán az üzembe helyezés utáni néhány percben.)
Mint írtad is, valamiért a "VGA eldobja a jelet".
Hogy ezt miért csinálja, nem tudom megmondani, de az előző konfigomban én is találkoztam hasonló hibával. Nem tudom, hogy segít-e, ezért leírom, hogy nálam mi volt. (A lényeget tekintve nem tudtam megoldani a problémát, de mivel nem volt mindennapos, így együtt éltem vele.)
Én egy H97-es chipsetes alaplappal, i5-4590-es procival, GTX960-as VGA-val voltam úgy, hogy valamikor 2019-2020 körül (ekkor már 4 éves volt a gép), egy vga driver frissítést követően (bár lehet, hogy ez véletlen, és nem függött össze a dolog) azt vettem észre, hogy az aktuálisan játszott játéknál (a Pathfinder: Kingmaker volt, amiben akkor már volt kb. gondtalanul belerakott 100 órám) olykor a játékba lépést követő 2-3 percen belül "eldobódik" a VGA jel, elsötétül a monitor (pontosabban csak a no display signal vagy valami hasonló felirat jelenik meg rajta, vagyis a VGA felől nem kap jelet), és ilyenkor csak a manuális (hard) reset segít. Egyébként a játék ment ilyenkor a háttérben, zene, hangok, minden volt, csak kép nem. Ha a játék indítását követő max. 5 percen belül nem történt ilyen, akkor biztos lehettem benne, hogy ha 5-6 órát ülök folyamatosan game-elve, akkor sem lesz semmi gond.Azután más játékoknál is előjött ugyanez a probléma, de érdekes módon nem mindegyiknél. És még érdekesebb módon, a probléma jelentkezése nem függött össze a játékok hardwerigényével (s így pl. a PSU vagy a VGA terhelésével - a PSU-m egyébként egy abszolút kiváló, a maga kategóriájában akkoriban erősen toppos Super Flower Leadex Platinum 550W volt, ami egyébként most is hibátlan még - ezt éppen nemrégiben, egy komplett gépcserét követően ellenőriztem le). Írok egy extrém példát: a Mass Effect Legendary Edition kiadásában az ME első és harmadik része tudta produkálni a fenti hibát, míg a második részt játszva sosem találkoztam a jelenséggel. Vagy például a régi gépemen utoljára végigtolt játék, a Pentiment elvileg egy kávédarálón is elmegy, mégis előjött néhányszor a hiba. (Sok játék viszont, pl. Infinity Engine-t használó régebbi rpg-k, Slay the Spire stb. esetében sosem volt ilyen hiba. Viszont ha már rogue like kártyás játék - a Roguebooknál meg előjött időnként.)
Amit észrevettem egy idő után: a hibát mindig megelőzte a hang egy pillanatnyi akadása a játékokban. Ilyenkor, ha reflexszerűen tálcára dobtam a játékot, akkor feladatkezelővel simán be tudtam zárni, és gond nélkül használható volt tovább a gép, tehát ilyenkor nem volt jeleldobás. (Viszont ha újra elindítottam a játékot, akkor 100%-ban előjött a képernyősötétülés maximum 5 percen belül. Ezért ilyenkor ajánlatosabb volt inkább újraindítani a gépet a játékba újra belépés előtt.)Nálam ez a probléma csak játékoknál jelentkezett, illetve talán volt kb. 2-3 alkalom (a 2-3 év alatt), amikor videónézés vagy youtube-ozás közben is előjött a dolog.
Én végül illesztőprogramok összeakadására gyanakodtam (hardveres hibánál abszolút random kellett volna előjönnie a dolognak, nem pedig a fentebb leírt "szabályozott randomitással"), de nem sikerült orvosolni a problémát. (Megnéztem amúgy mindenfélét, pl. a energiagazdálkodásban kikapcsoltam a pci-expressmél az energiagazdálkodást, kicseréltem a display port kábelt, leradíroztam a vga drivert és újratelepítettem, illetve mindig frissítettem stb.. A képernyőelsötétülést megelőző pillanatnyi hangakadáson felbuzdulva töröltem a realtek drivert (és az alap windowst hagytam meg), de semmi sem használt).
Mivel - sajnos - játékra nincs túl sok időm, és a játékaim egy jó részénél sosem jött elő a hiba, ezért végül nem idegesítettem túl magam, és hagytam, hogy a gép leszolgálja a maga idejét. Éppen emiatt teljes rendszerújratelepítést sem végeztem - egyszerűen lusta voltam hozzá. Pedig egy hétéves win10 azért az évek során felhalmozódott sok szeméttel azért be tudta lassítani pl. a rendszer felállását egy-egy újraindításnál)
Tudom, hogy ez neked most nem feltétlenül segít, de olyan szempontból lehet érdekes, hogy nálad is van olyan, hogy játék indítás után röviddel elmegy (esetleg nálad is van-e olyankor hang megakadás pl.). Hátha egy nálunk okosabb szakinak a fentiek segítséget jelenthetnek. Ezért pötyögtem mindezt be.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
csababarca #48327 üzenetére
Ha másik táppal eltűnik a hiba, akkor egyértelműen az a hibás.
Lehet, hogy simán jók a voltok, hiába nézegeted AIDA64-gyel.
Egy gyengébbre sikerült kondi ami már fáradófélben van épp elég ahhoz hogy ilyen terhelés változáskor (tüske) ne tudjon kiszolgálni megfelelően még akkor is, ha egyébként a folyamatos terhelést bírná (mert az alacsonyabb a rövid ideig tartónál). -
victorhun7
tag
válasz
csababarca #48322 üzenetére
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
csababarca #48322 üzenetére
Milyen VGA (szerk.: Ja látom 570!), milyen monitor és milyen kábellel vannak ezek összekötve? Az a baj, hogy ez olyan hiba, amihez nem árt, ha mindenből is van másik a kéznél (legalább kölcsönben), aminek a cseréjével kiszűrhető, hogy mi hibázik. Bármi lehet szinte.
-
dvdbackuper
őstag
válasz
csababarca #24520 üzenetére
Akkor az lesz a baj...
-
Csupii
tag
válasz
csababarca #24520 üzenetére
Egyszerűen várj vele egy 20percet, majd ujra kapcsold be. Ha akkor is resetel/kikapcsol ugyan ugy, akkor az nem túlmelegedés, bekapcsolas után 1percig nem tud felmelegedni ugy hogy kikapcsoljon. Akkor ram baj lesz, ha nem vagy biztos a dolgodban, inkább szerelő. De a cuccaid "biztonságban" vanak. De elmondásodra hivatkozva hűtő lesz a ludas.
-
Massmurderer
őstag
válasz
csababarca #24517 üzenetére
az a kérdés mennyire vagy hozzáértö.mert ha a ramot meg tudod nézni, meg a csatlakozasokat,akkor talán meglenne a hiba.de ha nem akkor marad a szerviz
-
dvdbackuper
őstag
válasz
csababarca #24517 üzenetére
Akksi nélkül mit mond? A vinyót simán kiveszed és egy asztaliba beteszed, ennyi... Esetleg még túlmelegedhet, azért is kapcsolhat ki... Vagy a ram meghalt... Vagy az optika...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged