Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FunPro
őstag
válasz
tserrof77 #48042 üzenetére
Soha nem másztam bele egyébként abba, hogyan működik az SSD.
Mármint, azzal addig tisztában vagyok, hogy a vezérlőszoftver egy elengedhetetlen dolog. Arról viszont, hogy ez a szoftver mit is vezérel, arról már lövésem nincs.
Mert ha mondjuk a tárolt adatokat nem piszkálja, hanem ez tényleg csak a működést vezérli, mint az alaplapon a BIOS, akkor elméletileg menthetőnek kéne lennie egy így elpusztult SSD-nek (bár kétlem, hogy nem ez vezérli pl. a címkézést).
Persze, nem az egyszerű embernek, mert akkor is kéne egy gyári vezérlőszoftver, amit valaki lementett egy hasonló típusú ssd-ről, majd kell egy program, amivel a lementett cuccot rá lehet nyomatni a hibás ssd megfelelő helyére.
Aztán ha alapból olyan a dolog, mint mondjuk a dual bios előtti idők vagy a telefon rootolás/rom telepítés, ahol egy rossz mozdulattal helyrehozhatatlanul hardbrickeljük a készüléket, akkor alapból kivitelezhetetlen az egész. Én azért gondolnám, hogy egyébként lehetséges, mert egy bizonyos ssd esetében találkoztam ilyen megoldással.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ukrajnai háború
- Sorozatok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest