- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
freaghill
őstag
válasz
#10726912 #13727 üzenetére
Korábban is csinált ilyet, ilyenkor egy másik ram-ot betettem, és indult. Utána meg csak visszacseréltem, vagy mellé beraktam a mostanit és ment. Csak hülye fejemmel eladtam, mert egy jó ideje nem volt ilyen probléma.
Most néztem, hogy a tápomból a 24 pines csatinál hiányzik egy kábel.... Veszek szerintem akkor egyet, meg azt is mondták, hogy a 230W az nagyon kevés. -
válasz
#10726912 #13596 üzenetére
Az alaplapot eladtam,a tag visszahozta,mert nem mindig kapcsol be(tehát egy teljesen más konfigban már járt...ő elmondása szerint többszöri cmos resetet megunva új elemet vett bele,az sem segített.
Szóval visszavettem az alaplapot,az eredeti konfigjában is kipróbáltam,ugyanazt tapasztaltam. Először próbáltam mindenféle fogyasztó nélkül,majd cd olvasóval,winyóval,ventillátorral rákötve is.
A végén már csak úgy próbálgattram,hogy semmit se dugtam rá,csak a tápkábelt és kapcsolgattam ki-be.Szóval már mindent kipróbáltam,amit csak megemlítettél.
-
elfelejtette
veterán
válasz
#10726912 #13548 üzenetére
Próbáltam már minden órajelen a memóriákat. Van sata raid az alaplapon, azzal, és azt letiltva sem megy, integrált cuccokat bekapcsolva és letiltva sem változik a helyzet. Érdekes módon W7-es telepítő alapból nem hajlandó elindulni. Próbáltam már egér és billentyűzet nélkül is indítani, alaplapi usb, és előlapi kapcsolók/ledek lehúzásával, és csavarhúzóval való indítással is, semmi.
-
elfelejtette
veterán
válasz
#10726912 #13545 üzenetére
Szia.
Kollégám fiáé volt a gép, csak a vinyó cserélődött ki benne, utána már nem indult el. Egy 20 GB-os Maxtort, és egy 80-as Seagate-et próbáltam, mindkettő dettó ugyanaz. Próbáltam variálni külön-külön egyesével is mindkettőt a dvd nélkül is. Cseréltem adatkábelt is, és átdugtam a másik ide csatira is azalaplapon. Variáltam a memóriákat is egyesével, még az itthon talált 256MB-os modult is. Spread Spectrum kikapcsolva.
A telepítőt hiába rakom be, mikor a telepítés felénél újraindul a gép, hogy utána már grafikus módban futva mutassa, hogy mennyi van hátra a telepítésből, na ott mikor kiírja, hogy "CD-ről való indításhoz nyomjon meg egy gombot", ugye akkor már nem nyomom meg, na ott elszámol 5-ig, és ugyanúgy megáll... -
kisgyerek85
senior tag
válasz
#10726912 #13539 üzenetére
Igen, azt is kipróbáltam. Alapból az integrált videókártyára volt csatlakoztatva a monitor, de beletettem az éppen most is működő 6600gt-et és azzal se semmi.
Pedig jó kis gép volt az, szerintem nézek hozzá vmi alaplapot.Foxconn - 945g7ad alaplap meg egy 2 magos proci van benne.
-
brocki
csendes tag
válasz
#10726912 #13539 üzenetére
Nem semmi hangja nem volt, én is szinte biztos voltam a lapban, de másik táppal simán elindult, a BIOSba is be tudtam lépni, stb. viszont az egy gyengébb táp volt, ezért nagyon nem hazárdíroztam a meghajtókkal.
Szóval holnap jön az új (saját) táp bele, és reméljük a legjobbakat
-
brocki
csendes tag
válasz
#10726912 #13534 üzenetére
Rendszer hangszóró mit kéne jelezzen?
Reseteltem a BIOSt, a procit is megnéztem, látható sérülés, leégés nincs, hővezető pasztát cseréltem, de a hibajelenség maradt: a proci ventije egyet fordul és leáll, amúgy se kép se hang. Kikapcsoláskor, gondolom valami kisülő kondenzátor miatt, még egyet forog a CPU hűtő.
Próbálok bele cseretápot szerezni, de az nem könnyű a négynapos hétvége közepén
-
brocki
csendes tag
válasz
#10726912 #13531 üzenetére
Szia,
Nem lett szétszedve, csak pluszban bekötve az SSD, tehát plusz két kábel összesen.
Beszerelés előtt nem viselkedett így egyáltalán. Ugyan gyári hűtő van rajta, de a proci hőmérséklet teljesen normális értékeket mutatott még terhelés alatt is.
Igen, a hűtővel látszólag semmi gond.
Viszont a BIOS reset már szóba sem jön, mert már nem jut el a BIOSig (akkor láttam is, hogy a proci visszarakta magát alap órajelre) Csak egyszer ment el eddig, lefagyott, akkor egyből kikapcsoltam (áramtalanítottam), és azóta semmi.
Köszönöm a tanácsokat, próbálkozom. Egyelőre talán póttápot tudok szerezni...
update:
A proci hűtő bekapcsoláskor egyet fordul, aztán leáll. Ez van, ha másik csatlakozóra kötöm az alaplapon, akkor is. -
ThodEE
őstag
válasz
#10726912 #13501 üzenetére
Gyógyszeripari desztvizem van, 0,5uS/cm es, 5870em 2 napig ment vízzel a hátán mire észrevettem
Nem kellene hogy ettől baja legyen, de valóban 1-2uA er simán folyhat rajta ha rosz pontokat köt össze az simán elég.
2 gépbe kipróbáltam képet nem ad, másik VGAval megy a gépem
-
_JaXeR_
csendes tag
válasz
#10726912 #13471 üzenetére
Szia,
Ezen már túl vagyok, pont ahogyan mondtad; mindent leszedtem a lapról még VGA-t! is, ez esetben -ha a lap indul- legalább csippania kellett volna de semmi. Sokszor próbáltam indítani, de nem ment. Ezek után összeraktam, bekapcsoltam, nem indult, majd több mint fél óra után magától életre kelt. (Azóta persze többször nem és kevés alkalommal igen) Az a baj, hogy ez akár proci hiba is lehet, de meggyőződni nem tudok róla....
-
swoody
senior tag
válasz
#10726912 #13180 üzenetére
Szakközépbe csináltam nyákot meg forraszottunk de szerintem az a tudás nem lenne elég egy alaplaphoz.
Amúgy megnéztem mégegyszer cpu-t hátha le van sarkazva
de nem. Újra pasztáztam megint mert elsőnek elég sokat raktam rá de továbbra se mükszik.
Lehet tudok keríteni egy mérőt, megpróbálom majd méresgetni. Mindegyik kondinak lenne jele már a gép indulásakor is?
-
-
zszszs
tag
válasz
#10726912 #13161 üzenetére
Melegszik a CPU
Mondom, az a gyanús, hogy nem kapcsol ki rövidzárral, ki kell húzni a tápot.
Voltam már úgy egy ABIT KN9 Ultra lappal, hogy nem reagált semmire, állt több mit egy évet dobozban, helyhiány miatt selejteztem, gondoltam mielőtt kidobom ellenőrzöm. Azóta, kb másfél éve megy hibátlanul keresztlányom gépében...
Ezt is pihentetem, köszi a segítséget. Üdv. -
-
Zsoltiking
csendes tag
válasz
#10726912 #13116 üzenetére
Annyira sosem nézegettem a kifújt levegőt, de normál esetben langyos levegőnél melegebb nem szokott kijönni.
Mindenesetre köszönöm a segítséget, ha esetleg sikerül rájönni vmire és/vagy túl vagyok a teszteken esetleg visszaviszem a szervízbe akkor megírom, hogy mi történt és okosabbak leszünk.Ui.: A HKC-t meg így is úgy is kirakatom akkor velük a 3,14-be.
-
Zsoltiking
csendes tag
-
Zsoltiking
csendes tag
válasz
#10726912 #13112 üzenetére
Hát táp az előbb lesz a környékről...
De ha ez sem válik be, akkor simán beviszem a kékchiphez és hozzávágom elöször a fejükhöz a HKC-jukat, aztán utána beszélek velük, hogy mi a problem.
Egyébként mi okozhatta, hogy most ilyen hirtelen ment ez tönkre(?)? Lehetséges hogy sok volt neki, hogy 2-3 közepes meg egy jóval nagyobb igénybevételt igénylő program futott? -
atti1848
senior tag
válasz
#10726912 #13065 üzenetére
Most telepítem újra a gépet és az első próbálkozásnál kékhalált kapot.
Leformáztam teljesen a HDD-t és csináltam új C: particiót.Ha ezután is gondok lesznek,meg úgy is megpróbálom az optikaiakat meglesni,hogy nincs e visszacsúszva egy pöcök.
A kékhalál nem mond valamit????
Köszönöm válaszod.
-
Ferke66
tag
válasz
#10726912 #13038 üzenetére
Sajnos már minden módszert végigzongoráztam,sőt új memóriát tettem bele de a helyzet nem változott.Úgy néz ki a dolog hogy az alaplap megsérűlhetett.Valószinü a memória modúl/vezérlő a ludas,este darabokra szedem hogy a másik oldalát is megvizsgálhassam.Amikor 1-ikből a másikba teszem a memóriát elindul a BiOS vagy a Win,de pár másodperc után fagyás következik.Alaplapot pedig ennél már nem érdemes cserélni.Más megoldás esetleg tudtok?Bár kétlem hogy lenne esetleg......
-
Coq
aktív tag
válasz
#10726912 #12989 üzenetére
Sziasztok, valaszolok mindenkinek egyben. Ha valaha is a vegere jarok a dolgonak, azt kizarolag azert teszem, hogy Nektek megirhassam hogy mi volt a hiba, de tenyleg !!
Igazabol az a bosszanto, hogy mindharom tenyezo uj - tapegyseg, cpu, alaplap. Eleg kicsi a valoszinusege, hogy ezek kozul tenyleg rossz valami. Hacsak az nem tortent, amire mar fentebb volt utalas, hogy mondjuk a(z eredeti) hibas processzor sunyi modon hazavagta az uj alaplapot, megpedig mindjart akkor, amikor kiprobaltam. Akkor tenyleg nem csoda, ha nem forrosodik az uj processzorral... Szerintem annak azert eleg kicsi a valoszinusege, hogy egy uj, de hibas, rossz alaplapot fog ki az ember. De persze nem lehetetlen ez sem.
A gep a regi cuccokkal a sotet es hideg pinceben pihen meg mindig, de arra mar gondoltam, hogy ezt az ujonnan vett harmast igy gepen kivul osszerakom meg egy probara. Viszont felmerult bennem a kerdes, hogy ha esetleg megis en tettem tonkre az uj alaplapot a regi processzorral, akkor etikus dolog-e visszavinni ?
Igazabol abban bizom, amit Ti is irtatok, hogy valami teljesen egyszeru dolog van a hatterben, es valoban en nem figyeltem valamire. Ez egyebkent konnyen lehet, mivel az informatika nem tanult mestersegem, csak erdeklodo, ugymond "laikus" vagyok, bar egyre inkabb orientalodom a tema fele. Eddig meg soha semmi ennyire makacs gondom nem volt (egy masik, linuxos problema kivetelevel, amit meg mindig nem tudtam megoldani) pl. alkatreszek (RAM, ODD, HDD, videokartya, tapegyseg...) cserejevel, gepek tuningolasaval, oprendszer es egyeb programok telepitesevel, itthoni Internetproblemak megoldasaval, stb. (pedig nalunk van am forgalom rendesen, mivel gyakran egyszerre harom gepen megy az Internet, es van, hogy igy sem jut mindenkinek xD).
Visszaterve a temara a garancia a cuccokra 3 ev, de meg masfel hetig az uzletbe is vissza tudnam vinni, ahol valoszinuleg kicserelnek egy szo nelkul, vagy esetleg azt javasolnak, hogy vasaroljam le az arat. (De itt jon az etikai problema, amelyrol irtam, illetve az, hogy lehet, hogy en nem figyeltem valamire.) A garancia maga tehat nem vesz el egy jo darabig meg, az biztos. Gondolkodom meg, hogy mit tegyek. De ha van idotok, otletetek, kedvetek, irjatok meg nyugodtan, orulok neki.
-
Coq
aktív tag
válasz
#10726912 #12849 üzenetére
A memoriacsereberet kiprobaltam, memoria nelkul is, stb. A gep : PackardBell Imedia 5222. A neten olvastam, hogy ennek a gepnek tipushibaja az alaplap meghibasodasa ket ev mulva. Ennek hatasara csereltem ki (eloszor a tapegysegre gondoltam, de azzal semmi gond.)
Intel E2220 processzor, 2x2 GB DDR2 ram. Milyen infora van meg szuksegetek ? Az elobb egyebkent szetszedtem az elolapi reszt, de a kapcsoloval, kabelekkel is minden rendben levonek tunik. Egyszeruen semmi otletem nincs mar. Felporognek a ventilatorok (procie es a tapegysege), majd 1 mp mulva leallas... -
Devil84
csendes tag
válasz
#10726912 #12751 üzenetére
Sajnos csere tápot még nem sikerült szereznem, így csak a 2db memória modul, HDD, ODD cserélgetésével tudtam próbálkozni. Az össze lehetséges variációt végig próbáltam, és láss csodát 1,5-2 órányi újra próbálgatás során egyszer se jött elő a probléma.
Viszont amikor megmozdítottam a gépet a tesztelgetés végén, egyből kiesett a tápcsatlakozó (ugye külső tápos). Lehetséges lenne, hogy bizonyos kontatkt hiba miatt nem indílna újra, de normálisan működne?
-
Trebron09
őstag
válasz
#10726912 #12781 üzenetére
Hát tagadnom nincs mit, mert rendesen használtam 1 órás linx + 3Dmarkok mentek le vele 4Ghz-en (gyári fesszel), ennyi volt, utána vissza is tettem alapra a rendszert és csak később halt meg az ECS lap amikor már alapon ment minden.
Igazad van ilyen tényleg nincs leírva.
[link] -
Trebron09
őstag
válasz
#10726912 #12760 üzenetére
Most próbáltam ki a cuccot egy FSP APN 350W-os másik táppal, azzal is ugyanez a helyzet... (10 óra CMOS clear után, elem nélkül volt eddig) szerintem proci hiba lesz, csak kérdés, hogy így hogy most beletettem az MSI új lapba azt tönkretette-e?
Szerintetek?
És a procit hogy tudom gariztatni? Mármint, úgy kicserélik a cuccot, hogy egy máshol vett lap "tette tönkre" ?
Az előző tulajnak szintén egy i3 550-es proci volt benne csak azt lecserélte i7 860-ra (mind a kettővel jól ment az MSI lap). -
Trebron09
őstag
válasz
#10726912 #12724 üzenetére
ööö értem, de akkor az a LGA775-ös gép amiből kiszedtem az miért megy vele? (És persze mikor ma visszaszereltem ugyanúgy megy..)
Másik procit én nem tudok szerezni senkitől (lapot se..), szerintem az lesz, hogy elküldöm valakinek a procit leteszteli és visszaküldi... aztán ha hibás megy vissza garba, jobbat nem tudok. Csak kicsit unom, hogy ez szar nem hajlandó működni, eddig semmilyen hardverrel nem volt gondom, de most ez rendesen beütött.
Neked milyen rendszer + táp volt ami behalt? -
BigBlackDog
veterán
válasz
#10726912 #12714 üzenetére
Nem, máskor nincs probléma. Samsung SSD-n legújabb firmware van fent. Hangkártyához Daniel_k féle driver van fent. Memtest még nem volt, de volt többször is 30 perc körüli Orthos (100%-os CPU terheléssel), 3d mark...
Ma reggel letiltottam a hibrid alvást, így csak sima készenlét volt engedélyezve. Ébredés után a kék képernyő fogadott, "system exit owned mutex" üzenettel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- VR topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Le Mans Ultimate
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- HP Prodesk 600 G6 - i5-10500 3.1Ghz 6 mag 8GB DDR4, 256 NVME SSD, szép állapotú WIN11
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest