- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Nem állítottam a biosban ilyeneket, minden alapon van.
Viszont a gép stabilan ment hónapokig. Esetleg melegedés gondja lehet.De annyira kicsi a fogyasztása, meg alig melegszik. A fogyaztás palfonja 200 w, de a tipikus az ilyen 50-60 körüli. A cpu általában 45 fokos, a gpu meg direkt legalacsonyabb órajelen jár.
-
domotorpeti
csendes tag
A táp egy Codegen táp, 400W. Öregecske, használtan vettük és már javítva is volt. Ő lenne a hiba?
Egy X3 445 AMD-t hajt Asrock N68CS-UCC lapon. 512-es Radeon VGA, 2 SATA vinyó 2GB DDR3-al és ennyi.
A RAM-fesz "auto"-n volt, megnéztem, ez tuningram ami benne van (Kingmax-nak 2x 1GB DDR3 hűtőbordázott tuningja), és 1,7-1,9 között kéri a gyár. 1.88-at adok neki manulálisan.
Most csináltam egy Aida-stabtesztet, mindent terheltem egy órán át. CPU 45-50C között, HDD 33C, alaplap 33C. Minden rendben. Lehet hogy megoldotta volna a ram?
-
domotorpeti
csendes tag
Teljesen kikapcsol, elszáll. És utána persze nem indul. RAM-okat kicserélgettem már másik gép ramjaira, nem oldotta meg. BIOS-t reseteltem. Darabokra szedtem az egész gépet, tápot, mindent, megpucolgattam, átnéztem. RAM feszültség beállításához nem értek, de megpróbálom majd akkor manuálban belőni, hátha...
-
KisTücsök
addikt
Ilyen alaplapom van. Ezen ezt hogy végezhetem el?
trancemusic: Az a borda ami a cpu alatt van? A gigabyte feliratos? Az nem lett forró, bekapcsolás után kb 5 perccel is kellemesen volt meleg csak.
-
zsoltesz9309
csendes tag
-
makett 46
csendes tag
annyit csinált még a srác hogy kivette az elemet ja és őnála az első bekapcsolásnál egy rövid időre elöjött a win 8 kék kis logója meg a körbe futó karika amikor betölt csak nem futott körbe annyi is volt.át néztük kábelokat is meg az egyik ramot is kivettük hátha .de semmi minden pörög csak lassan .
-
Sztrapacska
csendes tag
Először is köszönöm a gyors választ, ezesetben örülök, hogy eleve nem nagyon járt volna hozzá doboz, mondtam a futárnak, hogy bontsuk ki, de persze közölte, hogy hogy bontsuk ki, ez így van egyberakva (PCX-től rendeltem, nem átlátszó a csomagolásuk), én meg gondoltam, ennek ez a módja, és annyiban is hagytam...
Nem én szereltem össze, egy procihűtőt cseréltem benne csak, amivel vért izzadtam (alaplap a házban maradt, a tápot is a kisujjammal tartottam el miután kicsavaroztam, hogy jobban hozzáférjek, de kivenni teljesen nem mertem
), azon kívül más belenyúlás nem volt, miután már elindul tökéletesen fut, nem fagy le, nincs kékség, abszolút rendben van.
Lényeg a lényeg, kipróbáltam most 1 rammal, és működik. Ez tápra, vagy alaplapra utal?
-
#hpq
aktív tag
-
zolda
tag
szia,
igazad van, elkélt volna a segítség
részletek a gépről:
Asrock B85M Pro4
G3220
HyperX 3K 120 GB
HyperX 4 GB Savage 1600 cl9
FSP350-60APN
Sharkoon CA-Més amiben bizonytalan voltam, és gondot okozhatott:
- onboard headers bekötése (csak PWR+HDD LED és PWRBTN kábel van a házhoz), ha jól olvastam, a fehér a - a színes a +, a ledeket eszerint kötöttem, a bekapcs. gomb viszont nem volt egyértelmű...)
ezen kép alapján a PWR LED az 1-2, a HDD LED az 5-6, a PWRBTN 3-7 és 3-4 verzióval sem ment (PWRBTN-nél a színes kábelt dugtam a 3-asra)
- 20 vagy 24 pin-es csatlakozás kell a tápból? próbáltam előbb csak 20-szal, majd a kiegészítő +4-gyel isköszönöm előre is!
-
joco__89
újonc
Szia!
Nem volt benne semmi csere.
A gépem 2008-ban lett összerakva. Jövőre lesz új, addig jó lenne ha kihúzná.ALA Gigabyte GA-M68SM-S2L sAM2
PRO AMD Athlon 5000+ X2 sAM2
2x MEM 1GB Kingston DDR2 800Mhz
Ház: Mercury MS801 400W ATX
Táp: LC-Power LC 5500 550W 12 cmNem próbáltam még semmit a felsoroltak közül. Kezdjem ezekkel?
A Táp néha elég csúnya hangokat ad. (ha ez segít valamit)
-
Atlantis
veterán
Köszönöm, teljesen rossz irányba nézelődtem. Rendeződni látszik a dolog.
DVI---D-SUB átalakítóval rákötve a gépre a monitort már minden OK. Lehetséges, hogy az oprendszer bejelentkezése előtt teljesen normális, ha DVI-n keresztül nincs kép? Akkor hogy lehet rendszert telepíteni az olyan gépekre, ahol nincs más kimenet a VGA-n?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged