- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobilhasználat külföldön
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
Szerintem vagy nincs földelés a kéróban, (bár manapság ez nem valószínű
), vagy a Tápkábel a rossz és meg van szakadva benne a földelés, vagy esetleg csak a konnektorban, hosszabítóban rossz a földelés! Ugyanis a földelés hiánya okozhat ilyen problémát, hogy miért azt most nincs kedvem leírni, de próbáld zokni nélkül megfogni a számítógépházat (agyonütni nem fog nyugi), ha érzel egy kis bizsergést akkor megvan a probléma, ha semmi extra akkor, vegyél egy "alaplapot" és ne gigabájtot. Ha azt is kinyírja, de a táp rendesen működik akkor tényleg valami földelési probléma lessz felétek!!
Remélem tudtam segíteni
-
EBBŐL nekem az jön le, hogy nem egyedi eset, szóval Gigabyte-nál ez egy beépített feature
Valamint van ott is pár ötlet, hogy pl. vedd ki a ramokat és úgy indítsd, s ha sípol, akkor a BIOS jó. De van ott hsz egy másik sráctól is, aki megerősíti, hogy a cuccod biza' halott. Úgy látszik kifogtál egy gyári hibás típust.
Táp méréshez egy spéci készüléket használnak tudtommal, ami nem olcsó. Sokat amúgysem érnél egy táp üresjáratban való mérésével.
-
Gigabyte alaplappal én is szívtam már, mindenesetre volt egy érdekes jelenségem egy Asus lapnál. Ha a ház USB csatlakozójának a különálló földjét az alaplapra kötöttem, nem indult a gép... mire erre rájöttem, 1db Gigabyte és 1db Asus alaplapot cseréltettem ki. Próbálj meg minden "felesleges" csatlakozót lehúzni az alaplapról, csak a bekapcsológomb vezetéke legyen rajta (vagy az se és egy csavarhúzóval pöccintsd be). Valamiféle zárlat gyanús egyébként, az is lehet, hogy a reset vagy a power gomb ragadt be. A házból kiszerelve összerakás is jó ötlet, legalább megtudod, hogy egyántalán él-e még a cucc. Ha nem, az újabb garis csere után én vennék egy másik házat...
-
Üdv!
Kezdek kiakadni, ezért sokat segítene pár esetleges tipp.
A történet az itteni 4699-es hozzászólásomnál kezdődött a következő konfiggal: Chieftec GPS-550AB_A | Gigabyte P35-DS3R | Intel Core 2 Quad Q6600 | Crucial Ballistix 2GB 1066 MHz 5-5-5-15 | Galaxy 8800GTS 512A hibajelenség az volt, hogy amint bekapcsoltam a gépet, 2 másodpercig felpörögtek a ventik, és utána leállt, aztán megint bekapcsolt megint felpörögtek stb.. végtelen ciklusban.
A bios nem post-olt, nem pittyegett, nem csinált semmit. Hosszú próbálgatás után biztossá vált számomra, hogy az alaplap halt meg. Garanciálisan ki is lett cserélve, kaptam egy új lapot, egy Gigabyte EP35-DS3-at. 2 hónapig tökéletes volt minden, most viszont hogy visszajöttem a nyaralásból, ismét ezt az elindul-leáll hibajelenséget produkálja. Pontosabban, hazajöttem, még betudtam kapcsolni, de utána elkezdett fagyogatni, restartoltam, és azóta nem indul. A gép nem volt tuningolva.Amiket eddig most próbáltam:
-cmos reset
-3 különböző memória
-másik proci
-egy másik táp (400w-os bluestorm)
-másik videókártyaTotálisan tanácstalan vagyok. Nem akarom elhinni, hogy mindkét esetben csak úgy véletlen ugyan azzal a hibajelenséggel elszállt nálam két alaplap. Ennyire megbízhatatlanok ezek a Gigabyte lapok? Vagy mi a fene ez? Tápom megeszi az alaplapokat?
Minden tippet szívesen veszek, örülnék, ha végérvényesen megoldódna ez a problémám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X + RX 6600/6700XT/6800/9060XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest