- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Calibra72 #11863 üzenetére
Megtuningoltam az ötrétegű-dögöljönmegacsepegősfajtájávalegyütt-csövet a fekete hő és nyomásálló csővel+ egy halom koppra húzott awa bilincssel. Nyáron lecserélem a francba colos vascsövekre, a radiátorokhoz leviszem félcolosokkal és 200 fokos gőzzel fogom a szaunát üzemeltetni a kecó helyén
-
törölt tag
-
love
tag
válasz
Calibra72 #11852 üzenetére
Ma mikor indítottam 21fokon volt, tegnap meg 38fokon volt használat után.
Most benne hagytam 1ramot és még nincs baja. Valami olyan hibaüzenettel indult újra,h az overlocking nem sikerült v mi,de nem is húzom/húztam még a gépet!MSI P67S-C43 (B2)
Intel Core i5-2300 2.8Ghz itt be van állítva biosban egy energia takarékos mód és elvileg Turbo boost is van benne.
A-DATA 4096Mb DDR3 1333Mhz KIT (2x2Gb)
A-DATA 4096Mb DDR3 13333MhzKIT (2x2Gb)
MSI R5750-MD1G HD5750 1Gb DDR5 PCIE
Hitachi 320Gb 7200RPM 16MB SATA2
Samsung SH-S223L LightScribe SATA DVDRW
Enermax 420W Táp -
atollox
csendes tag
-
-
otapi
tag
válasz
Calibra72 #11455 üzenetére
Végül, megvan mi volt a baj:
Hibás volt a proci! Mondjuk, a következő okok valamelyike miatt válhatott azzá:
- a konfighoz képest egy elég gyengus valaha 300W-os táp volt benne
- az alaplap CPU foglalatán az egyik tüske sérült volt.
Költői kérdés, hogy miért pont most adta meg magát és eddig miért futott jólA megoldás egy másik proci és egy 500W-os chief táp beszerzése volt...
Tanulságok:
- A szervizt (ahova vittem) ezúton is csókoltatom: a három hibás alkatrészből végülis az egyiket eltalálták.Még jó hogy a vizsgálatért nem kértek pénzt (bár kétszeres áron beraktak volna egy új alaplapot ha hagyom...)
- Az alaplap CPU nélkül nem csiporászik semmit. Tehát egy tökéletes alaplap is néma marad ha rossz a CPU. (legalábbis nekem ez új infó volt, talán másnak is hasznos lehet) -
-
cecil
aktív tag
válasz
Calibra72 #11435 üzenetére
Nem jutottam el az XP próbáig, mert tegnap már be sem kapcsolt a gép...
Mármint felpörög és 3 mp után mindig újraindul...még boot képernyőig se jut el.Állítólag volt a házban áramszünet míg nem voltam itthon, szerintem hazavágta a tápot...
Olyan mintha nem lenne elég kakaó az induláshoz.Amikor lehúztam a 3-ból 2 HDD-t meg az ODD-t, 2 percig bírta...
-
-
válasz
Calibra72 #11433 üzenetére
Nahjam, régen nekem egy 550wattos egység úgy távozott, hogy kikapcsolt állapotban visszajött az áramszolgáltatás, de a táp nem bírta ki azt a hévet (gondolom feszültséglökés/tüske) ahogy visszaadták, és nem kapcsolt be többé-.-
Ettől régebben meg olyan is volt hogy másnap megyek és megy a gép pedig tudom hogy kikapcsoltam előző nap, és senki nem volt otthon aki bekapcsolhatta volna
Na de summázva most azért kapcsolom mert tényleg takarékoskodok, és biztonság is van.
Csak ha így vackol a boot legalább ne indítana rá teljesen 10mp-re, hanem tényleg jobb volna ha 2mp néma_dilemma és úgy indítana...
üdv!
-
-
válasz
Calibra72 #11425 üzenetére
Hali.
Köszi
Perpill kékben fut, gyorsabb picit és rendesen bootol, úgyis hagyom.
Amúgy ehhez az anomáliához hozzátennék annyit hogy amikor lekapcsolom a gépet, utána teljesen megszüntetem az áramot. Beszéltem boltossal erről és elöljáróban annyit mondott hogy lehet nem fogom áramtalanítani többet ha azt akarom hogy ez a probléma megszűnjön.
Valaki homályosítson fel mert ezt én nem, fogom fel, 5éve áramtalanítom a masinát, egyse szórakozott ennyire.
üdv.
-
Fényhozó
tag
válasz
Calibra72 #11378 üzenetére
Asus P5B lapom van. Nincs szünetmentesem sajna. kb. 3éve működik ez a gépem rendesen, otthon sem volt eddig semmi baja. Egy FSP Bluestorm II-es táppal ment eddig, de az vagy 2 hónapja kinyiffant.
Ezután vettem a jelenlegi 500W-os Chietec iArena GPA-500S tápomat, ami úgy kb 1hónapig normálisan működött, vagyis otthon is elindult a gép, nem volt semmi gondom.
Nagyjából azóta kezdődtek a gondok, mióta a villanyóránkat kártyás mérőre cseréltek...
Ez szerintetek lehet valami befolyással a dolgokra?
Földelés tudtommal rendben van. -
-
barca4ever
tag
válasz
Calibra72 #11331 üzenetére
Értem! Ezt még kipróbáltatom vele!
Viszont sajnos a 4x1 gb Geil már nincs meg amivel teszteltem, így ez a lehetőség kilőve
Nincs valami más ötleted esetleg amivel meg lehetne állapítani hogy az adott ramfoglalatok hibásak?
Nekem mondjuk elég érdekes hogy pont kettő és ráadásul nem is akármelyik kettő! -
-
esde
tag
válasz
Calibra72 #11309 üzenetére
köszi megpróbálom azt is, viszont egészpontosan ezt írta:
"Egy cd/dvd meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Az illesztőprogram hajlékonylemezen
cdn vagy dvdn illetve usb flash meghajtón található. Helyezze be a lemezt vagy csatlakoztassa
az eszközt most. Megjegyzés: Ha a windows telepítési adathordozó a cd/dvd meghajtóban van ennek
a lépésnek az idejére eltávolíthatja."
Tehát a meghajtó nemtetszik neki. Ki kéne próbálnom másikkal de az a baj csak rosszat találtam itthon.a másik gépben lévőnek meg csavarja jól belevan szorulva, próbálkozzak kiszedni vagy nem oldhatja meg a problémát?
-
törölt tag
válasz
Calibra72 #11196 üzenetére
+1.
Én kifejezetten nem ajánlom. Egy hibás memóriát is le lehet kezeltetni, ha elé be van rakva egy olyan, ami pöpec a lapnak. De nagyon váratlan belassulásokat-fagyásokat- újra indulásokat produkálhat miatta a gép. Az, hogy hibás, vagy csak inkompatibilis, szinte mindegy... -
blasko92
őstag
válasz
Calibra72 #11177 üzenetére
Már átformáztattam NTFS-re. Most a Win7-nél az a baja, hogy bekapcsolás után csíkoz a képernyő egy kis ideig. Nem értem, hogy egy leendő rendszergazda miért nem tudja megcsinálni
Szerk.: mint gondoltam, a csíkozás driver probléma volt, a régebbivel jól működik. (most szólt
)
-
blasko92
őstag
-
Gabóka
tag
-
-
-
törölt tag
válasz
Calibra72 #11028 üzenetére
[Villanykörte össze esküvés]
Egy kis érdekesség mindenkinek, ha még nem láttátok volna...én pár napja néztem meg.
Nem csak KÍNAI a világ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kerékpársportok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mobil flották
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest