Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dzsee326

tag

Sziasztok,

„Frissen” (kicsit több mint 3 hét) összerakott géppel kapcsolatban volna problémám, amire egyelőre nem találtam megoldást. Igyekszem összeszedni minden információt, körülményt.
    Szóval adott a régi gépem, ami még az adatlapomon látható, egyébként tökéletesen működött csak már kezdett gyengécske lenni
    Illetve az új gép:
    Ryzen 7500f
    Fsp vita gm 750 gold
    Asrock b650m-hdv/m.2
    Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 5600MHz KF556C36BBEK2-32
    SAPPHIRE Radeon RX 9060 XT Pulse OC 16GB GDDR6 128bit (11350-03-20G)
    Kingston nv3 1TB
    Mindkét gépen ms oldalról töltött, aktivált win10 pro, utolsó frissítésig. Programok kb ugyanazok amik állandó használatban vannak (ami lehet szintén friss, ahogy a régin is volt):
    Avira pro, Firefox, Steam, Ubi kókánya, kmplayer, qbittorrent, office, hd senti
    Bios frissítés még nem volt, és egyelőre auto-n van minden.
    Nagyjából másfél hete sikerült odáig eljutnom, hogy átkerült a hdd (pontos típus: WDC WD40PURZ-85AKKY0) a régiből az aktuálisba. Az a jelenség, hogy film közben leakadt a lejátszó. Teljesen randomnak tűnik a jelenség, olyan 3-5 mp-ig tart. Először hd-nál vettem észre, de sd-nél is előfordul, de annyira, hogy feladatkezelőre se tudtam átváltani, mire sikerült, addigra nem mutatott semmit. Nemrég össze pimpeltem végre a tv-vel is, ott simán aktív minden, így végre meg tudtam nézni, és 100% lemezhasználatot mutat, 0 írás/olvasás mellett.

Na ennek az okát szeretném kideríteni, mert a régi gépben ilyen nem volt. Ehhez kérnék ötletet, merre induljak.
    -VGA-t kizárnám, futott a régi gépben 1-2 hónapot, mielőtt összeállt az új.
    -Másik topikban felmerült az indexelés mint lehetőség.
    -Nem felpörgés, energiatakarékosságban leállítás vagy altatás vagy mi az kikapcsolva
    -Gyanús lehet a lejátszó is, egyéb tevékenység közben nem tapasztaltam akadást.
    -Esetleg az idő tényező, az utóbbi időben csak ilyen tájban jutok gép elé.
    -Melegedés nincs, ilyen chillezésnél 36-40°a gpu-cpu
    -Esetleg sata port csere? Valahol olvastam, hogy az m.2 valamelyik csatornákat használja, lehet, hogy a hdd rossz helyen van?
    Köszi, ha van jó tanács

Új hozzászólás Aktív témák