- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Letiltás - hogy is van ez?
- Mobil flották
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
gromble_ziz #51 üzenetére
''Mindig örülök,ha egy terv sikerül''
:)) -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
gromble_ziz #49 üzenetére
alakul :D
-
gromble_ziz
aktív tag
a videókártya venti lehúzása és 8cm vetnivel (persze 5V-on) fujatásával a gépem megint fényéveket halkult :D
-
gromble_ziz
aktív tag
szerintem a háztartásban található műanyagok nem igazán képesek arra, hogy egy kis melegítés után az új akaljukat jól tartsák (kivéve, ha teljesen szétfolyik ;] )
új ötlet a gémkapocsfelfogatáshoz:
- a korábbi 1x-es beakasztási pont helyett kettőt alkalmazunk, ezzel növelhetjük az oldalirányú stabilitást (gondolva azokra, akiknek, függőlegesen van az alaplapja)
- illetve akinek házban van a gépe, az inkább csak a 12cm-es része bakrácsolja rá az adaptert, és a zalman-féle venti felfüggesztést alkalmazza
(kérésre mellékelek rajzom, meg talán képet is)
- szerintem nem árt 2 hurok a csavar köré (lehet, hogy rontja a stabilitást)
!!! FONTOS !!!
a saját gyártmányú cuccok-ra érdemes figyelni!!! nem lehet tudni, hogy pl 2 hét múlva a gyengén átmelegedő gémkapocs, vagy a beakasztási pont mikor adja meg magát
ha több pénzed van, akkor vagy vegyél valami stabilat, vagy barkácsolj komolyabb anyagokból
úgy érzem most egy picit meghazuttoltam magam :F
[Szerkesztve] -
gromble_ziz
aktív tag
- akár még a csvaron is meghajlíthatod :)
- a 8cm-es részen szerintem nehéz lesz a becsavarozás, ezért ott érdemes csak utána ''bepattintani'' itt viszon nem kell a peremeken szigetelés
- a 12cm-es részre ''alátétfóliát'' (a praktikerben így hivták) lehetne tenni, de a vágás pontossága a legfontosabb
- a műanyag ''adapter'' masszívságát még nem ellenőriztem, de hogy ennyire körüljártuk a témát, lehet, hogy megcsinálom :D
bár a tápom miatt nem férne el a régi házamban... a mostaniban simán :) -
einstein
senior tag
válasz
gromble_ziz #42 üzenetére
Hmm, ezzel a gémkapcsos ötlettel jót mondtál. Szóval a csavart gyakorlatilag a gémkapocson keresztül csavarozom a bordára, illetve gondolom akkor a ventit is így fogatom az ''adapterre'' . Nem túl instabil az?
Az én verzióm az volt, hogy a műanyag ''adapter'' végeit hajlítom meg, mondjuk úgy hogy tűzhej, vagy vmi forró radiátor fölé teszem, majd azon keresztül fogatom fel a csavart. Eddig még nem sikerült . :)
Kösz az ötletet! :)
[Szerkesztve] -
gromble_ziz
aktív tag
válasz
gromble_ziz #26 üzenetére
na :) leszedtem a felesleges procihüttőt a bordáról... és csak az 5V-os 8cm ereszti rá a levegőt ...
eredmények:
idle: 35fok(ezt meg eddig nem mértem)
100%-on hajtva: 52fok (ez maradt) -
gromble_ziz
aktív tag
válasz
gromble_ziz #42 üzenetére
adj egy pár napot, a szigetelésen még gondolkodom :)
-
gromble_ziz
aktív tag
pl: 12cm to 8cm hulladék mod (procira 8cm borda helyett 12cm-eset)
vannak azok az 5L-es nagyon műanyag ízű lötyik (esetleg mellékelek képet a flakonról)
megfelelő magasságban levágni (ne kérdezd hol van, nekem is vagy 5-öt szét kéne vágnom mire sikerülne eltalálni :) )
bordára fogatás:
- kijelölsz 4 pontot ahol szúrsz egy icipici lyukat kb 1cm-re az aljától
- fogsz 4 olyan csavart, melyeket a borda lapjai közé be lehet csavarni (P1-esemen volt így felfogatva a borda)
- akár lapokból (de akkor kis csíkot kell vágni az ''adapterre''), vagy pl gémkapocsból meghajlítod az odafogatót (egy jó kis fogó nem árt hozzá) alúlra szemet a csavarnak, felülre ki ''horgot''
ha a másik fele is érdekel, akkor leírom
SZVSZ elég sokmindent, majdnem mindent meg lehet oldani a hásztartásban megtalálható dolgokból...
azt nem mondtam, hogy szép lesz, de ha valaki igényesen csinálja meg, akkor még talán szépnek lehet mondani :)
[Szerkesztve] -
einstein
senior tag
válasz
gromble_ziz #30 üzenetére
Áruld már el, hogy csinálod meg belőle az átalakítót, mert én akárhogy is gondolkozom rajta, elméletben nem sikerül összeálítani. Pl hogy fogatod fel a bordára?
-
gromble_ziz
aktív tag
válasz
gromble_ziz #39 üzenetére
ja ... a tűreszerlőt viszon sikerült az örök vadászmezőkre segítenem :( :O
-
zeg
őstag
válasz
gromble_ziz #37 üzenetére
Casetek ck1018 házban volt, csak néhány napra lett kiterítve, míg megérkezett az új házam, már bepakoltam mindent.
A chieftec nagytornyomban 6 db 8centis venti+egy 9-es megy 5v feszen. A silent breeze2 most 2000-et forog a speedfan progi miatt,a gyárilag 12V feszen 2400-as fordulat helyett. Így a procihőfok terheletlenul 51 fok körul mozog. Ennyi házventi(7db) kell ahhoz, hogy az asztalra kitett cuccos hőmérsékletét érjem el házba beépítve.
Az 5V nagyon kevés, a ház hatalmas, szalagkábeleim vannak, túl nagy rend sincs a kábelek között, és az is lehet hogy a túl alacsony fordulatszám miatt ennyire gyenge/hatástalan a hűtés. A házból a nagy légáram miatt inkább mélyebb hangok jönnek, míg az asztalomon szélzaj alig volt. Bármennyire halk volt a cucc az asztalon, én örultem, mikor az egész kupacot sikerult végre beleraknom egy házba. (miután figyelmetlenség miatt működés közben majdnem letörtem az audigy kettőt a pci foglalattal) -
gromble_ziz
aktív tag
és sosem próbáltad visszaépíteni a házba???
milyen értékek voltak a házban???
melyik a leghangosabb eszközöd???
azért nekem még jár a pici agyam a visszarakatalon, már kirezesél alatt van a táp alatti kis lyukakkal ellátott ventilyuk
megoldandó feladatok:
- a proci leadott hőjét azonnal elszívni 5-7V-on, hogy ne a táp tegye... -
zeg
őstag
válasz
gromble_ziz #1 üzenetére
Az én gépem pont olyan szétszedett állapotban van mint a tied. Én 1db 8centis 5Von járó ventit állítottam az üres pci slotokra a 8500LE venti helyettesítésére. A procimon(2400+@210*9.5) egy silent breeze 2 megy, de az is 5V feszen, így a proci 54 fokos terheletlenul. A leghangosabb az egész gépben a halkságáról híres seagate barracuda IV kerregése.
-
-=Ghost=-
őstag
válasz
gromble_ziz #31 üzenetére
hát jah... monnyuk én most csináltam egy dual fan ''kupolát'' már csak 2 venti kéne bele akkor még halkabb lenne...
(2 kék ledes spire ventire vadászok...)
nekem csak a 20gb s ősrégi quantum vinyomnak van nagy hangja... -
gromble_ziz
aktív tag
PeliScan féle vinyóÓL mod várható a jövőhéten :D
-
gromble_ziz
aktív tag
válasz
-=Ghost=- #29 üzenetére
kis odafigyeléssel a folyadékoktól nem kell tartani :)
fény tárgyakat meg megint száműzni kell a környékről
egy dolog még bánthatja a gépet: a tápkábelek
a felesleges(nem felhasznált) végződéseket le fogom szigetelni
akkor neked is olyan lehet a hangja mint nekem :) azaz a vinyókat még lehet hallani :P, még egy pár napig ;] -
gromble_ziz
aktív tag
válasz
gromble_ziz #1 üzenetére
bizonyára láttátok, hogy a 8 cm-es vetni akár le is eshet...
vehetnék hozzá ezt azt... , de én a Lego óta nem hiszek a szép új csillivilli speciális alkatrészekben
ez az adapter dolog szerintem nagyon könnyen megoldható... ahogy már említette valaki: ''Hulladék mod''
Lemegy az ember a boltba, és úgy nézi meg a termékeket, hogy minek olyan a csomagolása, ami később is felhasználható...
a Coca-Cola vagy a Pepsi-Cola műanyag üvege úgy is tökéletes lesz :DD -
-=Ghost=-
őstag
nemrosz... :C
főleg ha halk :)
de bármi nemű nedvesség, fémdarabtól nagyon óvni kell a gépet ha alaplapra rákerül egy fémdarab vagy egy csepp víz vagy bármi ami vezeti az áramot az valószínűleg zárlatot fog eredményezni ami nem tesz jót...
ez a negatívum...
én meg vagyok elégedve a mostani zajszintel (watercooling rlz :DD) -
-
reandre
tag
válasz
Satan-Claus #24 üzenetére
itt: [L]http://www.vizhutes.com[/L]
termékek/zajcsökkentés
[Szerkesztve] -
reandre
tag
hát, gyakorlatilag meg rontja a légáramiot... ezen énis gondolkodtram, de arra jutottam, hogy csak rotn rajta...
PostItéknál lehet átalakítót kapni, pölö 80as ventihez, olyan, mint a vízhűtésnél az 1/2 - 3/4es átalakító... 80as ventit tudsz fölfogatni 60as helyre... és ez a cucc szépen emel rajta, így javítja az áramlatot... -
.:InnoMan:.
senior tag
válasz
gromble_ziz #1 üzenetére
Gratulálok! :C
[Szerkesztve] -
reandre
tag
válasz
gromble_ziz #1 üzenetére
hát barátom... 51 fok egy MADnek maga a pokol... azok úgy 35-38°on üzemelnek idle állapotban, és terhelve ha talán felmennek 52°ig... :(
ugyhogy, ha továbbra is tartani szeretnéd ezt a hangerőt, javaslom szerezz be egy vízhűtést, mert megzakkan a procid... -
pep
tag
válasz
gromble_ziz #1 üzenetére
én pont ezt csinálom, csak én 14 cm es ventivel fújom oldalról a procit. cel 733@1001 , és az asztal alatt van a cucc.
-
tray
aktív tag
válasz
gromble_ziz #7 üzenetére
Úgy is mondhatnám, tényállás :DDD
Én is magamtól jöttem rá egyébként. Nem is azért mondtam... Örülök, hogy rajtam kívül még egy ember alkalmazza ezt az ötletet! -
gromble_ziz
aktív tag
igen :)
ha jó leszel (jó voltál), akkor lehet, hogy tudok szerezni még, de megkérem a fórum olvasóit, hogy ne árulják el senkinek :D
jaj tényleg... elfelejtettem köszönetet mondani...
THX PeliScan a sok sok válaszért :)
ha nem is a te elveidet követve, de nekem is halk gépem van :D -
tray
aktív tag
válasz
gromble_ziz #3 üzenetére
''SZVSZ jobb az oldalsó borda ebben a helyzetben, mert jobban segíti a hő áramlását a bordában a borda teteje felé, mint az a vetni, ami jelen pillanatban fentől fújná lefelé a levegőt''
Ez tény. Nálam is így van :C De ezt még lehet ragozni... -
PeliScan
addikt
válasz
gromble_ziz #1 üzenetére
Nagyon irígykedek a vinyóbordáidra. :D Télleg álmaim bordái vannak ott. :))
-
Beck18
tag
érdekes:F mod, grat. főleg azért hogy ennyit írtál:DD
vigyázz nehogy üzletrontás miatt bepereljenek a ház gyártók:)) -
gromble_ziz
aktív tag
A célom az volt, hogy a gépem a kis vekkeremnél ne legyen hangosabb, de halkabb sem, mert akkor meg vekker kattogásától nem tudok aludni :DD .
Nem értek a moddinghoz, de mégis sikerült elérni a célomat.
Mint mindenki, én is elkezdtem törni a fejemet azon, hogy hogyan tudnám a házamat hallkítani, illetve jobban hűteni.
Sokat olvasgattam hozzáértő modderek topic-jait, majd én is nagy lelkesen nekiláttam. (gép ki) Valamennyire kiparafáztam a házat (gép vissza), de csak a tipikus fémes dobozzúgást szüntette meg.
Gondoltam kitágítom a hátsó plusz venti nyílását, jobb lesz a hűtés is, meg egyébbként is... (02-24 szereztem tűreszelőt)
Vasárnap este (02-29) úgy gondoltam, hogy legalább a gépet kipakolom, hogy hétközben bármikor reszelni támad kedvem, akkor minden kéznél legyen (gép ki).
Itt jött a nagyon elborult ötletem ;] (a hihetetlen történetek hűtés nélkül topic-ból, vagy valami hasonló), vajon hogy melegszik a proci, ha a ventit lehúzom.
Illetve mi olyan rohadt hangos a gépemben... hát persze, hogy a procihűtő.
Ahogy sejtettem szép lassan, de biztosan emelkedett. 60foknál nem engedtem tovább.
A pluszba berakott 12V-os ventinek is volt hangja, de mégsem akkora ;] oda raktam a hűtőborda mellé, prociventi le ... és nagy meglepődésemre jobban hűtött és halkabb volt.
12V-ról 5V-ra váltottam a tápját... :DD így melegedett ugyan, de a többihez képest tényleg nem volt hangja.
Hozzávalók:
- AMD 1700+XP 2000MHz-en és alapfeszen
- MSI KT4-V
- Spire FridgeRock (3500-4200RPM között változik a hőmérséklet függvényében)
- 768MB RAM
- ATI 8500LE 128MB
- IMB 60GB
- MAXTOR 80GB
- mezei(számtech bolti) 8cm-es tápventi (1100HUF, de tavaly vettem)
- egy Y tápelosztó vezeték (250HUF)
- Codegen ház, Codegen táp
Mérési módszerek:
- SpeedFan 4.11
- Aida
- kézrátétel és odafülelés
- a proci folyamatosan 100%-on hajtva Seti-vel
Mérési eredmények:
Házban eredeti elrendezésben a parafázás után:
CPU: 45-46 fok
Hang: alig változott az alapállapothoz képest
Kézrátétel a bordára: hideg, réz része is ahol hozzáértem
Asztal tetején:
CPU: 41-42 fok
Hang: picit hangosabb lett, de már korábban sem volt elviselhető kategória
Kézrátétel a bordára: hideg, a réz része is ahol elértem
Asztal tetején, prociventi áll, csak a 8cm-es(12V-on) fújja oldalról:
CPU: 38-39 fok
Hang: határozottan halkabb, de azért még zavaró, és a vekkert sem hallani még
Kézrátétel a bordára: hideg, réz része is ahol elértem
Asztal tetején, prociventi áll, csak a 8cm-es(5V-on) fújja oldalról:
CPU: 51-52 fok
Hang: határozottan még halkabb, a többi eszköztől már nem hallani, csak ha közel hajolok hozzá (5-10 cm), este simán hallom a vekkert is :DD
Kézrátétel a bordára: hát... :) meleg lett na, még a borda legtetején is (simán megfogok egy neont, ami kb 40fok asszem, de a borda azért nem esett jól)
Végeredmény:
Pozitívumok:
- a gép lelke a szoba egyik felében, a ház a másikban
- a gépem tényleg halk lett, bár még a winchik ciripelését el kell fednem
- még jól is néz ki
- bizonyos szempontból könnyebb elpakolni és hurcolni
Negatívumok:
- hát azért mégis csak beleeshet valami (tavaly már leöntöttem az egeremet teával... ez öt évig balesetbiztosította a gépemet fröccsenő folyadék ellen)
Képek:
[L]http://kep.tar.hu/gromble_ziz/index.phtml?aid=27632291[/L]
Gondolatok:
Mindenki azt használja moddingra, amilye van, meg amit talál... én nem találtam semmit
Elméleti/gyakorlati tapasztalatok:
Hűtés:
- Úgyis a szoba levegőjét keringetném a házban, ha nincs ház, akkor jobb lehet a légáramlás
- SZVSZ jobb az oldalsó borda ebben a helyzetben, mert jobban segíti a hő áramlását a bordában a borda teteje felé, mint az a vetni, ami jelen pillanatban fentől fújná lefelé a levegőt
Hang:
- Mitől is lesz a levegő áramlása hangos??? SZVSZ attól, ha valamit az útjába teszünk, és megtörjük az útját, illetve ha a venti forgásából adódó hangoktól.
- Attól, hogy benne van valamiben a zajforrás, attól nem biztos, hogy halkabb lesz, még akkor sem, ha azért odafigyel a rezgéscsillapításra az ember.
Egyéb:
- Van eladó parafám :)
Hozzászólásaitokat előre is köszönöm.
üdvözlettel: gromble_ziz
Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest