Keresés

Aktív témák

• gromble_ziz

aktív tag

válasz einstein #46 üzenetére

szerintem a háztartásban található műanyagok nem igazán képesek arra, hogy egy kis melegítés után az új akaljukat jól tartsák (kivéve, ha teljesen szétfolyik ;] )

új ötlet a gémkapocsfelfogatáshoz:
    - a korábbi 1x-es beakasztási pont helyett kettőt alkalmazunk, ezzel növelhetjük az oldalirányú stabilitást (gondolva azokra, akiknek, függőlegesen van az alaplapja)
    - illetve akinek házban van a gépe, az inkább csak a 12cm-es része bakrácsolja rá az adaptert, és a zalman-féle venti felfüggesztést alkalmazza

(kérésre mellékelek rajzom, meg talán képet is)
    - szerintem nem árt 2 hurok a csavar köré (lehet, hogy rontja a stabilitást)

!!! FONTOS !!!
    a saját gyártmányú cuccok-ra érdemes figyelni!!! nem lehet tudni, hogy pl 2 hét múlva a gyengén átmelegedő gémkapocs, vagy a beakasztási pont mikor adja meg magát

ha több pénzed van, akkor vagy vegyél valami stabilat, vagy barkácsolj komolyabb anyagokból

úgy érzem most egy picit meghazuttoltam magam :F

[Szerkesztve]

• gromble_ziz

aktív tag

válasz einstein #46 üzenetére

- akár még a csvaron is meghajlíthatod :)
    - a 8cm-es részen szerintem nehéz lesz a becsavarozás, ezért ott érdemes csak utána ''bepattintani'' itt viszon nem kell a peremeken szigetelés
    - a 12cm-es részre ''alátétfóliát'' (a praktikerben így hivták) lehetne tenni, de a vágás pontossága a legfontosabb
    - a műanyag ''adapter'' masszívságát még nem ellenőriztem, de hogy ennyire körüljártuk a témát, lehet, hogy megcsinálom :D

bár a tápom miatt nem férne el a régi házamban... a mostaniban simán :)

• gromble_ziz

aktív tag

válasz einstein #41 üzenetére

ne aggódj nekem sincs meg mindíg mindenre a válaszom :)
    a múzsa havonta egyszer betér hozzám, és súg pár dolgot :D

• gromble_ziz

aktív tag

válasz einstein #41 üzenetére

pl: 12cm to 8cm hulladék mod (procira 8cm borda helyett 12cm-eset)
    vannak azok az 5L-es nagyon műanyag ízű lötyik (esetleg mellékelek képet a flakonról)
    megfelelő magasságban levágni (ne kérdezd hol van, nekem is vagy 5-öt szét kéne vágnom mire sikerülne eltalálni :) )
    bordára fogatás:
    - kijelölsz 4 pontot ahol szúrsz egy icipici lyukat kb 1cm-re az aljától
    - fogsz 4 olyan csavart, melyeket a borda lapjai közé be lehet csavarni (P1-esemen volt így felfogatva a borda)
    - akár lapokból (de akkor kis csíkot kell vágni az ''adapterre''), vagy pl gémkapocsból meghajlítod az odafogatót (egy jó kis fogó nem árt hozzá) alúlra szemet a csavarnak, felülre ki ''horgot''

ha a másik fele is érdekel, akkor leírom

SZVSZ elég sokmindent, majdnem mindent meg lehet oldani a hásztartásban megtalálható dolgokból...
    azt nem mondtam, hogy szép lesz, de ha valaki igényesen csinálja meg, akkor még talán szépnek lehet mondani :)

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés