- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megvan a következő Xperia pontos startdátuma
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- MIUI / HyperOS topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frankie50
tag
Mi már elengedtük a dolgot. Nem válaszolt 3 hét alatt a megkeresett kivitelező, mert nem haladnak a beérkezett anyagok feldolgozásával. Mikor elküldtem nekik, azt mondta 150 anyag érkezett eddig hozzájuk, és mellette a folyamatban lévő munkák. Akiket rajtuk kívül megkerestem, finoman lepattintottak, mivel nekem csak meglévő napelem bővítés lenne, és mellette a fűtés és a nyílászáró csere, ami nagyon sok macerával jár nálunk, és gondolom nem adja ki azt a hasznot, mintha megcsinálnának helyette 5 sima napelem rendszert. De lehet én gondolom rosszul. Ehhez még hozzájön az is, csak 2 pontunk lenne, és ez valszeg kevés.
Én sok sikert kívánok mindenkinek aki végigviszi a dolgot!
Békés Karácsonyt mindenkinek! -
Frankie50
tag
válasz
newclass #392 üzenetére
Üdv!
A két fűtőpanel külön értendő, olyan helyiségbe ahol nem lehet levegő-levegő beltéri egységet szerelni valamiért. Nálam a két fürdőbe kerülne ilyen.
Én is a 2. csomagra pályáznék, de egyelőre még a megkeresett kivitelező nem tudja a sok anyagot feldolgozni. Most nagyon úgy érzem, hogy nem lesz első körös pályázatom, december 6.-án -
Frankie50
tag
válasz
Borisz76 #383 üzenetére
Hali!
Én találtam, helybenPasszív házak tervezésével és kivitelezésével foglalkoznak már régóta. Csak az a baj, hogy annyi megkeresésük van a pályázat miatt, és az egyébként is futó projektjeik miatti leterheltség, nem megy gyorsan a feldolgozás. Én úgy érzem ebből nem lesz első körös pályázás decemberben
Pedig jó lenne a 2-s csomagot elnyerni, és akkor már csak a hőszigetelést kellene zsebből fejleszteni -
Frankie50
tag
Üdv!
Egy pontos gyakorlatilag nincs, mert aki él egy saját ingatlanban az 2 pont
Mindamellett én is be fogom adni, pedig csak 2 pontom lesz. Az elnyerhető fejlesztés lehetősége messze meghaladja a beadáshoz szükséges anyagi kockázatot. Talán számít az is hogy mekkora energia hatékonyság, széndioxid kibocsájtás csökkenés érhető el, ami a pályázat deklarált célja. És nem utolsó sorban nem adjuk fel a meccset, mikor a még a kezdőrúgás sem történt meg
A többi meg majd kiderül -
Frankie50
tag
Üdv!
Köszi a linketTaláltam egy helyi regisztrált kivitelezőt
Hétfőn felveszem vele a kapcsolatot, aztán meglátjuk mire jutunk
Passzívház gépészettel foglalkoznak a a tervezéstől a kivitelezésig. Minden is egy helyen, napelem, fűtés, ablak, energiatároló.
Eddig két emberrel beszéltünk, az egyik azt mondta nekik nem éri meg regisztrálni, mert fáztak már meg állammal, a másik meg azt mondta esélyünk sincs, mert nem hátrányos térség, és eltartott gyermek sincs már.
Majd meglátjuk ők mint vélekednek a dologról -
Frankie50
tag
Üdv!
Napelem bővítés, az én olvasatom szerint csak a 2.-k csomagban működik a fűtés elektrifikálás miatt. Nálunk a gázkonvektoros fűtést kellene kiváltani, meg a régi "geréb tokos" ablakokat cserélni. Csak a nyílászáró cserére volt 2 éve 1,7-2,8M ajánlatom, +sok helyiség miatt a levegő-levegő hőszivattyús megoldás sem olcsó, a 2db panel+inverter már csak hab lenne a tortán
Azt értem, hogy mennék bruttóba amint lesz, de azt nem, hogy aksis tároló az mindenképpen kell-e, mert az rohadt drága.
És akkor még a munkák utáni javítások nem is számolhatók el a pályázatban, márpedig ablak csere után, meg a belső fűtő/hűtő egységek beépítése után van javítás biztos
Egyébként én úgy értelmezem, hogy aki kapott más rendszerben támogatást, az nem kaphat ebben. De lehet nem jól értelmezem.
Azért az eddig regisztrált kivitelezők listáját kitehetnék már, hogy ne keljen minden kivitelezőt kifaggatni, mert nem biztos, sőt valószínűleg nincs olyan aki mindent is csinál. -
Frankie50
tag
válasz
Attila2011 #243 üzenetére
Üdv!
A napelem mikor indult tavaly, az egyik sűrűn emlegetett cég intézett mindent. Kicsit lassúak voltak, lecsúsztunk a 0%-s hitelről. Ők ajánlottak kedvező(nekik) hitelt, de inkább ment önerőből, viszont elég sok kedvezményt adtak cserébe, így kb csak az energetikai tanúsítvány árát buktuk. Így ha lehet beadnám az elején -
Frankie50
tag
válasz
runner 125 #241 üzenetére
Köszi! Így elég nehéz lesz összerakni a decemberi kezdésre a pályázatot, ha valaki a 2-s változatot szeretné, fűtéstervezés, ablakcsere előkészítés, a napelem csak bővítve lenne 4ről ötre, de mindenkivel aláírt szerződés kell a pályázat benyújtásakor, meg energetikai tanúsítványt is be kell szerezni. Szóval lenne tennivaló
-
Frankie50
tag
Üdv!
Meg lehet már valahol nézni a regisztrált kivitelezőket? -
Frankie50
tag
Üdv!
Februárban, Eon területen 6700 Ft-t fizettem az óra cserére. Az inverter garancia ideje az árának a töredékéért meghosszabbítható, erről a napelemes cég tud felvilágosítást adni, és a beüzemelés után is intézhető, a pályázattól függetlenül. A panelokra 1 millára biztosítás mellett havi 150 Ft-t kér a biztosítóm, utána kell járni. Más nem nagyon tud tönkremenni, ezek meg nem túl erős összegek, 2,5M ajándék pénzel szemben. Legalábbis szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Elektromos autók - motorok
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Xiaomi Scooter 4
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest