Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
yanna
addikt
válasz
gabooforever #81287 üzenetére
Ez hardver gond ahogy írod, az meg inkább ide való: link
-
gabooforever
csendes tag
Sziasztok,
Hozzátok irányítottak, hogy hátha tud valaki segíteni, mert volt hasonló cipőben. Pár éve leköltöztünk vidékre (Jászkarajenő) és jobb híján átvettük a Telekom által szolgáltatott csomagot (Net és Vezetékes telefon), mert másik szolgáltató nincs. Viszont mióta tavaly megcsinálták az átállást az 5G-re (amibe mi pont nem esünk bele) a mobil hálózat és a net is egy kalap sz*r lett (igen tudom, hogy nincs köze közvetlenül a kettőnek egymáshoz, de ehhez tudom kötni). Most járt le a hűségem a szolgáltatásokról és ahogy keresgettem mégis milyen alternatív lehetőségeim vannak a Telekomon és a Starlink-en kívül rátaláltam a Vodafone lefedettségi térképére, ami alapján itt hasít nálunk is az 5G és a 4G+ is. Szépen meg is rendeltem most a korlátlan net csomagot otthoni ZTE MF296C modemmel, hogy legrosszabb esetben is lesz kb. ugyanolyan gyors, de mégis olcsóbb és stabilabb netünk (30Mb/s le és 10Mb/s fel átlaggal), mint a Telekom volt.
Meg is jött a múlthéten a modem bepattintottam a simet kiraktam az ablakba, hogy a temetőnél lévő Vodafone-os toronyra nézzen és örültem a 10Mb/s-es sebességemnek letöltés esetén és kb. 2-3Mb/s-nek feltöltésnél. Gondoltam nopara körbenézek milyen lehetőségek vannak a jelerősítésre (egyébként itt a faluban a temetőnél van egy voda torony és még kettő van a szomszédos falukban) és mivel a modem rendelkezik external antenna fogadási felülettel elkezdtem keresni. Megtaláltam a Fecogame kollégát a HA-n és volt antennája is ehhez a modellhez, a visszajelzések is jók voltak és vásároltak is már tőle az MF296C modellhez is. Így rendeltem két "pálcika" antennát, amit a mai nap meg is kaptam.
Itt vált érdekessé a történet, mert hiába rakom fel a külső antennákat gyakorlatilag nem erősödik a jel, hanem inkább gyengül. Elkezdtük a kollégával körbelőni és tesztelni a lehetőségeket. Nem kell bekapcsolni, mert elméletileg automatikusan használja az antennát. Legfrissebb elérhető firmware van a modemen. Az antennák végén megvannak a pöckök, a hajlítási részen látszódik a kábel is tök jól áll. Majd megnéztük a fogadó felet és az interneten talált képekhez képest a réz kis henger részt, aminek minimálisan ki kellene állnia, hogy ott legyenek egymáséi a vásárolt antenna réz pöckével nincs meg. Ahogy bevilágítottam úgy látom, mintha mélyebben ott lenne, de nem vagyok benne már biztos. Így irányítottak ebbe a topicba, hogy valaki hátha végzett hasonló műveletet már ennél a modellnél és tudna tapasztalattal vagy képekkel szolgálni az external antenna csatit illetően.
Nálam ez a helyzet a csatinál.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
GaBoO -
Daffni2
addikt
Nem véletlen, és számos oka van annak, hogy "házon" belül nem lehet cserélgetni a számokat.
Tényleg az a megoldás, ha a cég köt egy hűség nélküli legkisebb díjcsomagot másik szolgáltatónál, számhordozással, majd amikor ez megvan hordozza a számot a B telefonszámra.
Ilyen úgynevezett ráhordozási ehetőség csak a Vodánál van. -
ledgeri
nagyúr
Ez minden válaszra is kédés:
Miért kell elvinni más szolgáltatóhoz? Az miért nem játszik, hogy lejár a lejárós, és az az után be lesz csatolva a még nem lejáróshoz? Vagy az kikerül voda feltöltősre, majd vissza B-helyére?
Csak kérdezem, mert nem vagyok benne!Egyébként lehet, hogy megérne egy újabb hívást, ha nagyon nem gondoltál, és melítettél a cserén kívül mást... Volt már velem is olyan, hogy egy dolgot kitaláltam, nem lehetett átnyomni, de egy egy picit módosítással "ja az lehet" volt a megoldás!
-
vence
aktív tag
-
4Grider
nagyúr
-
Wohme
tag
100% hogy meg tudnák technikailag oldani és nyilván tudom, hogy mire megy ki a játék. Nem szívesen hagynám elsiklani ezt a dolgot.
Ha ki akarnék szúrni velük és tényleg megcsinálnám a Voda > Telekom > Voda hurkot, akkor az így nézne ki ha jól értem:
1. lépés: A-telefonszám áthordozása Telekomhoz akár egy dominós SIM-re.
2. lépés: A-telefonszám visszahordozása Vodafone-hoz az aktív szerződéssel élő B-telefonszám helyére.Az ilyenkor nem lenne gond hogy a B-telefonszámnak még kb. 1 évig tart a hűsége? Felül tudják írni telekomos dominós lakossági számról számhordozással?
#81275 mukibuci
Ha lecserélem az üzletkötőm, akkor más akár meg tudná oldani? Ez segíthet akár? -
Wohme
tag
Sziasztok!
Adott egy kisvállalati céges előfizetés a Vodánál kb. 40 telefonszámmal, 2 éves hűségekkel. Nem egyszerre lett az összes szám kötve, így eltérő dátummal járnak le olykor a hűségek.Az a helyzet, hogy van A-telefonszám, aminek a hűsége most lejárt és egy személy jelenleg is használja. Van viszont B-telefonszám, amihez még tartozik hűség, de nem használja már senki.
A B-telefonszám már feleslegessé vált, viszont az A-telefonszám fontos lenne, hogy megmaradjon. Kértem a Vodát, hogy cseréljék a kettőt meg (hordozzuk/cseréljük át az A-telefonszámot a B helyére) és utána meg lehet szüntetni azt a lejárt szerződést.Amikor elmondtam telefonon a vodás üzletkötőmnek, azt mondta megkérdezi, hogy lehet-e ilyet (csodálom, hogy sose kért tőle ilyet senki ezelőtt, hogy miért nem tudta azonnal a választ?). Majd most jön az e-mail, hogy ilyet nem tudnak csinálni.
Nem akarom elhinni, hogy szolgáltatókon keresztül gond nélkül meg tudja oldani a Voda a számváltást, de szerződésen belül ez megugorhatatlan lenne nekik. Van valakinek tapasztalata ezzel? Most abban a helyzetben vagyunk, hogy muszáj meghosszabbítani a telefonszámot annak ellenére, hogy lenne 1 felesleges, mert fontos, hogy a kollégának ugyanaz maradjon a száma.
-
zzola
titán
válasz
sherlock82 #81271 üzenetére
Ha felhívod a 1270-et azonnal átváltják feltöltősre, napközben.
-
simpley
őstag
válasz
sherlock82 #81271 üzenetére
Nincs már vitamax
Ha a kapcsolatfelvétel-hez navigálsz, tudod jelezni a havi díjas előfizetés lemondási szándékát, és átváltását kártyás előfizetésre.
itt: [link]
-
sherlock82
senior tag
Sajnos nem volt lehetőségem tisztességesen átnézni a vodafone felületét a weben, de szerintetek van arra lehetőség hogy a lejárt hűségidejű előfizetéses sim kártyámból feltöltő kártyásat készítsek ? Vitamax - ot vagy valami hasonlót ?
-
Lebowski
tag
válasz
ledgeri #81269 üzenetére
Ó, ilyen válaszom nekem is van otthoni elérési problémára (volt egy csomó tracert > time out lépés, ezt elküldtem csatolmányban), erre másnap reggel "...az Ön által jelzett hiba távdiagnosztikai méréseink alapján már nem tapasztalható.."
De azért a modem IP címét a hiba elhárítása érdekében IPV4-re cserélték.
Hát persze. -
ledgeri
nagyúr
Gondoltam na írok egy ticketet, mert nem jön meg SMS, csak de két helyről... Szépen megnyílik az oldal, szerkesztgetek, töltögetek... Már pont azt néztem, hogy mit is kéne kivenni, hogy tömörebb legyen erre letelik az 1 óra és auto-frissült az oldal, és minden elveszett...
Élvezetes a rendszer! -
gduck
addikt
válasz
mrlujoak #81263 üzenetére
Köszönöm
Nálad se látszik a 2db megújuló
Nem értem miért tart ezeknek a listába rakása 3 hónapig ...
Nekem speciel az a bajom, hogy havonta kb fél óra még beaktiválom, ezért lenne jó a megújuló. Egyszerűen ennyit kell szórakozni, hogy egyáltalán megjelenjen a lista. Már 5 androidos és 2 iOS készülékkel is néztem. Valami a profilommal lehet, de a Voda képtelen javítani.
-
Marcsello31
őstag
Valamièrt a mai napig, nem adnak korlátlan netes napi adat
Opciót. De ahogy nézem nem is fognak.
Rá dugtam a konzolom az XXL net csomagra,hogy
Valami pozitív komment is legyen ma.
Akadálls mentes vele az összes online játék.
-
simpley
őstag
válasz
kisputyin #81259 üzenetére
up: Nekem tavaly április óta nincs hűségem, nem emeltek azóta, csak tavaly év elején 9,... %-kal. Azóta is annyit fizetek, mintha határozott idejűs szerződésem lenne. Kíváncsi leszek most, hogy már határozatlan idős ténylegesen mennyivel fogják megemelni.. Várhatóan a határozatlan idejűs díj lesz érvényes rám is, de ki tudja..
-
kisputyin
tag
Lehet volt róla már szó. Csak kérdezném, hogy az infláció követő emelés,a régi tarifacsomagomat "Red infinity world+" jelenlegi havi díjat ami 17480ft -ot fogja emelni, vagy amit már lassan két éve megkötöttem 15990 Ft-al.
-
gduck
addikt
Sziasztok!
3 hónapja küzdök a Vodával, mert az appban nem jelenik meg az ajánlatok között a MEGÚJULÓ DUPLA 5GB adat.
Ez akkor jàr, ha van otthoni és mobil TUTI100+ előfizetés is.Segítséget szeretnék kérni, ha van TUTI100+ és otthoni előfizetése valakinek, akkor rakjon be ide képet (PM is jöhet), az app ajánlatok képernyőjéről.
Köszönöm
Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest