Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Átcímkézett TCL modellekkel nyit az Alcatel
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Yettel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
Joker88
őstag
Április végén vettem , vagyis kaptam egy feltöltő kártyás SIMet a független új telefonomhoz (Mediamarkt)
Apámnak úgyis kellett egy új szám, gondoltam,miért ne..
Beregisztráltam az én nevem alatt, működik. Pénzt is raktam rá, tehát él.
Ma viszont kaptam egy SMS-t hogy csomagom érkezik, az Express One-al, feladó, egy bizonyos "Logmaster Kft, Vodafone B2C "
Mit akarnak ezek nekem adni ? 😅
Sajna nem voltam otthon, holnap újra jön a futár.. -
csaszi75
senior tag
Jó lesz az inkább kb 5% vagy alatta..
https://nmhh.hu/dokumentum/238785/NMHH_mobilpiaci_jelentes_2022_masodik_felev.pdf
De úgy látom a két véglet van, van aki örül, mert sokkal jobb lett a sebessége, van aki nagyon szomorú, mert nagyon gagyi lett a sebessége..Vagy csak ez a kétféle típus szeret fórumozni
Ahogy néztem a cellmappert kb pont nincs fedésben a két szolgáltató állomásainak elhelyezkedése. Jó kérdés mi várható? Fejlesztenek mint állat a Vodánál, vagy további langyos vízben evezgetés? -
zzola
titán
válasz
zelikocc #75939 üzenetére
"Nem is értem. Jön +200e efi, “le sem kellett hajolni értük”, és idegenkednek tőle, meg korlátozni akarják.. más szolgáltató örömében táncot járna ha egy csettintésre ennyi új ügyfelet kapna "
Ezek a saját ügyfelei voltak..... mármint a tulajdonosi körnek.
Ha egyik napról a másikra +10% ügyfél jelent meg a hálózaton. Előtte sem volt acélos a sebesség, hát ez nem segített rajta. Minden bizonnyal komoly fejlesztések kellenek...
-
4Grider
nagyúr
válasz
zelikocc #75939 üzenetére
Lehet tudni, hogy hol tart most a voda előfizetői számban? Mert én egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy plusz 200e előfizetővel stabil második helyet tudnának szerezni. Alapozom ezt arra, hogy az elmúlt egy évben messze több vodás számhordozás volt a flottánkba, mint a másik 2 irányból összesen...
-
zelikocc
senior tag
válasz
Bl.Gyo. #75935 üzenetére
1. A Digiseknek nincs korlátlan netje. 15 vagy 30 GB van. Esetleg 50 GB stickes, de az ritka.
2. Sok panasz van olyan helyekről, ahol a Digi jobb sebességet adott mint most a voda. Igen ilyen is van.
3. A Digisek többet mérnek mint a vodások? Aha. Tutira van már most is QoS rajtuk.
4. Ha a Digisek 3/3 Mbit korlátozást kapnának az amúgy is nagy arányú panaszhullám még nagyobb lenne, mert azért a Digisek többhöz vannak szokva. A voda előbb utóbb megkapja az összes ügyfelet teljesen sajátnak (ez egy átmeneti időszak hogy roaming van), szóval neki se kellene idegenkedni tőlük. Nem is értem. Jön +200e efi, “le sem kellett hajolni értük”, és idegenkednek tőle, meg korlátozni akarják.. más szolgáltató örömében táncot járna ha egy csettintésre ennyi új ügyfelet kapna amivel ráadásul a 3. Piaci szereplőből előre lép a stabil második helyre.
5. Ha egy ~2.5 milliós efi-vel rendelkező hálózatnak gondot okoz +200e efi, (úgy hogy más szolgáltatónál ennél is több van) akkor ott valami nagyon nem oké azzal a hálózattal (de jellemzően korábban sem volt minden rózsás) és nem korlátozgatni kellene, hanem megoldani a problémát (pl. Bázisállomások sűrűsítése, amivel ugye eléggé le van maradva a csodafone és a vidéki “kamu 5G” helyett kicsit példát venni mondjuk a Yetteltől. A Digis bázisokat ilyen vagy olyan módon lehetett volna integrálni, de inkább a pénz kell belőle - oké - de akkor nagyon gyorsan el kellene kezdeni gatyába rázni a hálózatot mert iszonyatosan le van maradva a voda a másik kettőhöz képest) -
fege87
csendes tag
Sziasztok. Nálatok is probléma van a Netinfon belüli internetmegosztással? Éveken át hibátlanul működött, tegnap délután óta a megosztott telefonszámon nincs internet, a netinfon annyit ír, hogy "háttérrendszeri hiba miatt sikertelen a megosztás"
-
Bl.Gyo.
őstag
És most a korlátlan netes digisek nyomják a sok speedtest-et meg letöltéseket mert sokuknál többszöröse lett a sebesség Vodán. Kíváncsi vagyok mikor lép életbe a 3/3 lassításuk.
De az is érdekes hogy a roamingolt digisek többet mérnek a voda hálón mint a natív vodások, legalábbis úgy láttam; sok Vodás embernek alig van meg a 100mbit, nekik meg 130 van... -
csaszi75
senior tag
Milyen érdekes dolgokat lehet kibányászni az interneten
Most hogy a Digi-t apportálták a Vodába, rohadt sok állás jelent meg az oldalukon..
Pl itt egy jó kis Data Core mérnöki állás:
Voda karrier
Tehát ha valaki nagy elhivatottságot érez, akkor ez tutira egy jó lehetőség, hogy a DIGI-s usereket is tudja igazgatniGondolom ez tényleg csak data core, mert a rádióra pl szintén van plusz állás.. rögtön a fenti alatt, meg egy csomó más mindenre
Most ennyire kevés az ember, vagy szerintetek mi lehet az oka? -
zzola
titán
válasz
Marcsello31 #75931 üzenetére
Ha nem lesz fejlesztés, szerintem rosszabb lesz a helyzet. Rengeteg előfizetőnek nincsen bekapcsolva a data roaming...
-
Marcsello31
őstag
Igen gondoltam hogy ez lesz, de csak orvosolják a problémát, nálam nem érzékelhető a jelenség, egyenlőre.
100/20 jön a most vett routeremmel "b525s-23a"
bolti árát megsem említem, használtam vettem.
egy script segítségével állítgathatok a csatornákon nálam egyenlőre B1 és csak a B20 él a scripten láttam hogy van még pár csatorna ami jelenleg nem aktív, de használható lenne. -
zzola
titán
válasz
SztiviVander #75927 üzenetére
Amióta Digisek rácsatlakozta a Vodafone hálózatára, elég sok helyen visszaesett a sebesség, érthető okok miatt...
-
-
SztiviVander
addikt
Nekem 2 hónapja van xxl (egy mr600-ban), eddig szuper volt. Aztán úgy egy hete az eddigi napközben 40-50, este 120-150Mbit hirtelen leesett napközben 2-4, este max 20-30-ra. Eleinte a routerre (amivel semmi se történt) majd valami adatmennyiség miatti hátrébb sorolásra gondoltam én is mint okra, de megnéztem a céges vodás kártyával telefonban és azzal is detto ugyanaz a sebesség. Majd ma hirtelen ötlettől vezérelve lte-ről átraktam a telót 5g-re és lám, voda bekapcsolt itt a 13-ban valamikor nemrég egy 5g nsa-t. Az én jó kis tornyomon
Ráadásul ez az 5g full használhatatlan, kb edge sebességet tud a teló ha 5g-n van, vissza is kellett raknom lte/3g/2g módra mert egy jutub videot nem tudott lejátszani. De így már kezdem érteni mitől is tűnt el az eddigi jó kis sebesség. Reménykedem benne hogy csak valamit ekurodáztak az 5g bekapcsolásánál, amit majd előbb utóbb helyreraknak, mert ha ez ilyen marad akkor így semmi értelme hogy napközben szinte használhatatlan.
-
4Grider
nagyúr
válasz
instantwater #75925 üzenetére
Az EU-s díjszabás a vodánál változatlanul az EU országaiban, az Egyesült Királyságban, Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában, Svájcban, Monacóban, és Törökországban, a Vodafone partnerhálózatain elérhető.
-
Sziasztok,
Törökországi feltöltőkártyás adat roamingról van valakinek friss infója?
A vodafone.hu alapján "belföldi díj", tehát, ha vásárolok adatopciót akkor külön díj nélkül használhatom majd roamingban is?
-
válasz
Bferibörs #75922 üzenetére
#75922Bferibörs, #75923Marcsello31
Telefonról osztom meg normál beszéd simről és egy tp-link usb-s wifi kütyün át jut be a gépbe. Csak néhanapján használom ezt a megoldást netezésre, tehát nem a nagy megmozgatott adatmennyiség miatt lehet a jelenség.
Most például teljesen jó. A ping 22ms a telefonon mérve és a megosztott gépen is.
-
Marcsello31
őstag
Én Raspberryn osztottam meg a netet,
Dettó ugyan ez volt, meg is untam, lehet hogy amin osztod hotspot valahol belassít vagy el állítódik valami, laptopon is osztottam már meg netet, ugyan ez, mobilon használva szuper, ez akár beállítás baj is lehet valahol, mennyi a pinged megosztottan? -
Nem tudjátok esetleg, hogy hotspot esetében miért akadozik időnként az internet? A telefonon mindig gyors, a megosztást fogadó gépen néha jó néha nem. Van hogy működik rendesen, aztán egyszer csak beáll mint a szög'.
-
draco31
veterán
Hello!
Előfizetés ha nincs fizetve, mi most az eljárás? 30 nap után kimenő tiltás, 60 után meg teljes kikapcsolás? Vagy változott? -
Sziasztok!
Voltam szombaton a Mátrában kirándulni.
Yetteles és Netfone-os kártya volt a telefonomban.
Érdekes volt, amit tapasztaltam. Amikor leültünk pihenni, mindig mértem egyet.
A Yetinek sokkal hamarabb elfogyott a 4G térereje, mint a vodának. Viszont, amikor volt akár egy csíknyi 4G is, már akkor gyorsabb volt, mint a netfone a 3-4 csíkkal. Területileg viszont nagyon meglepődtem a voda hálón pozitív értelemben.Haverom sima vodás, és a Mátra másik részén pont az ellenkezőjét tapasztalta, ott a voda nem volt túl jó, de a Telekom igen.
-
Marcsello31
őstag
Én nekem is az a 1ik szerencsém hogy B1en vagyok, amúgy a B20 nálam is meghalt talán jó ha 20megáig felmegy.
B1 25dbiel 50mega fölött jóval megy, de ahogy látom itt is máshol is azt hallom hogy nem mindenkinél hú de szuper. Nappalinkban b20on van 800mhzen.
Tető magasságban B1 2100mhz. pár lépés csupán. -
rin33
senior tag
válasz
Thunderzolee #75916 üzenetére
Most CA mentes telefonnal néztem, amelyik bázison bekapcsolták a B28-at és a B1 15Mhz-re lett bővítve ott fixen B1-en van a telefon és egész jó a sebesség is. (Nem 10 körül van hanem 40mbit felett)
(Redmi Note 4) -
Ilyenkor elképzelhető, h fejlesztenek valamit, ha csak 0,01-0,02 Mbit körüli letöltési sebesség van?
Vagy ez marad már ilyen?
Én is Digis voltam, amióta átálltunk Vodára, nem tudom használni a netet. Mintha 128Kbit, meg 256Kbit-es netcsomagom lenne, ennyiket mérek sebességet, igaz, 5-10Mbites feltöltések mellett. Ping az változó, 30-tól 240-ig bármi.
Esztergom, Vasutállomás környéke.
Eddig a Digivel 2-3 pálcám volt (lakáson belül), de jó volt a net sebessége, szépen töltődtek be a weboldalak, ment a Youtube is.
Most Vodával plafonig ér a térerő, de használhatatlanul lassú a net.Azt gondoltam volna, h mielőtt rászabadítják a Digis előfizetőket a Voda tornyaira, azért átnézik, melyik toronyhoz mégis mennyien szoktak csatlakozni, mekkora a leterheltsége egy-egy toronynak, és újabbat állítanak be ha szükséges, nem csak ülnek és értetlenkednek, h mi a baj, hát van net, nem?
Már eleve azt sem értem, a Digis hálózatot hogyhogy értékesíteni kívánják? Mégis kinek kell egy ilyen fél hálózat? Hová lehet egy ilyet eladni?
Inkább a Digis adókat integrálnák a meglevő Voda adókhoz, ott, ahol ez szükséges, hiszen nem kell telepíteni, szerelni, az infrastruktúra gyakorlatilag készen áll, ahol meg nincs rá szükség, ott leszerelhetik, átvinni máshová, így összességében nyerhetne mindenki a jobb lefedettséggel. -
kinder93
aktív tag
válasz
Marcsello31 #75911 üzenetére
Nem az a bajom, hogy le akarom mondani. Hanem, hogy igazából nincs rá szükségem, de mégis kipróbálnám, hogy akkor ezt használom, ezt hordozom, erről megy a net. (Van egy korlátlan telekomos kártyám, ezért mondom, hogy igazából fölösleges lenne).
-
-
Marcsello31
őstag
válasz
4Grider #75912 üzenetére
Jah tényleg, nem szóltam, én tuti100asról mentem át xxl csomagra, nem akarom lemondani csak ez egy érdekes történet, első számlám 7.000ft volt a második 6.000ft utána jött a rendes számla a 4.900ft, nem akarom ezt lemondani igazából 20szor jobb mint a másik net szolgáltatómé, ez a ködbér nem egy eget verő összeg akkor, ma vettem egy b525s-23a routert ehhez a simhez, 20 alatt találtam a neten.
Eddig telefonos megosztásról ment a net de állandóan merítette az akkut, nem akartam ki nyírni a telefonomat vele. Szerintem azzal a routerrel meg lesz a 120mega is itt, főleg ha össze tudom kapcsolni a két csatornát. köszi az emlékeztetőt. Mondja le a fene.
cat4es modemmel is kísérleteztem vele 56mega le 20felt mérek még most is. -
4Grider
nagyúr
válasz
Marcsello31 #75911 üzenetére
Már valaki megírta, hogy ha csak sim kártyát kértél (eszközt nem), akkor 10000 Ft az igénybe vett kedvezmény, így a kötbér is.
-
Marcsello31
őstag
-
molnarman
csendes újonc
Sziasztok,
Tudja valaki hogy esim támogatás lesz valamikor apple watch-ra vodánál? -
kinder93
aktív tag
Más is előfizetett Mobilnet XXL-re, úgy, hogy amúgy fölösleges lenne neki? 🤔😅
-
4Grider
nagyúr
Mindenki kérhet postán magának ingyen feltöltős sim-et:
https://www.vodafone.hu/probald-ki -
válasz
4Grider #75900 üzenetére
Most beszéltem az ügyfélszolgálattal chat-en.
Az van a SIM-en, hogy április 14.-éig adható ki, de a hölgy azt mondta, hogy május 31.-ig lett volna aktiválható.
A kártyára írt dátum is lehetne beszédesebb, és a weblap is pontosabban közölhetné, hogy mi a baj, és nem csak az utolsó lépésnél kellene annyit mondania, hogy "technikai hiba, próbálja újra", amikor már gépeltem egy csomót, hanem az elején, amikor megadom a kártya adatait.
No, mindegy is, a hölgy marha kedves volt, küldenek postán új SIM-et, amit majd tudok aktiválni.
Szóval nincs nagy gond, csak próbaképpen kellett volna, hogy kipróbáljam a Voda Volte műxik-e a telómmal.
Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest