Hirdetés
- Android szakmai topik
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
MadMancs #70320 üzenetére
Amit itt látunk az két darab 15MHz-es vivőn lett mérve (B3 + B1), elvi maximum 300Mbit (256QAM mellett) ami a 8 és 4dB-s SINR-ből ítélve el is felejthető (értsd: szar a SINR) ULCA nincs.
Ezeket figyelembe véve egyáltalán nem rossz ez az eredmény. Mondjuk hogy a 800 merre jár az még érdekelne, mert a telód nem fogta össze. Ha tudsz csinálni ugyanitt egy olyan mérést, ahol 4G-re kényszeríted a telefont, az érdekes lenne. Csak arra figyelj, hogy lehetőleg a szerviz menüs képet akkor csináld, miközben megy a Speedtest. Ha megáll a forgalom a telefon elég hamar lebontja a CA vivőket és akkor úgy tűnik mintha nem is lenne
-
törölt tag
válasz
MadMancs #70346 üzenetére
Megsúgom neked, hogy van ahol a Vodafone dss 260at megy: Balatonon a toronytól 20m-re, full rálátással, majd 60m és nem teljes rálátás esetén ebből lesz 50-80, nyáron júniustól hétvégente 10-30 megabit, augusztusban meg a tök 0. Amúgy maga a dss egy kalap…. A városközpontban még rendes 5G van 900-1100 megabit is, felfelé is 100 felett megy a Vodafone.
-
törölt tag
Nekem a Yettellel a sorozatos roaming probléma, ami nem tetszik. Sokat utazom, nonszensz, ami náluk ezen a téren megy jelenleg. Órákig nincs hálózat vagy hol van, hol nincs, max 2-3G és sorolhatnám. Illetve balatoni tapasztalat, hogy erős terhelés esetén sokkal jobban beszakad a hálózat, mint a Telekomnál.
-
törölt tag
Mielőtt írjatok, hogy majd a levett 3G frekvenciát felrakják 4G-re, nem igazan hiszek benne. Telekom már május elején lekapcsolta felénk és semmilyen 4/5G bővítés nem lett helyette. Sima spórolás. Yettel a napokban lövi le, gondolom náluk is ez lesz.
-
törölt tag
válasz
novinyul #70338 üzenetére
Dehogynem, napokban az Alföldön utaztam át nem autópályán és csak néztem, hányszor nem volt 4G vagy max egy csík, ezen a nagyon bonyolult terepen a Vodafone-nál. Botrányosan szar volt. Sebesség meg no comment…. Csomóan arra panaszkodtak, hogy hiába hívtak, ki sem csengett a mobilom. (iPhone 13 pró max) Telekomon persze azonnal elértek. Ezek után nem csodálom, hogy a dunántúli kollégák már együttesen írtak a központba, hogy cseréljék le a Vodafone-t. Lekapcsolják a 3G hálót és majd lesz max 2 vagy semmi….
-
törölt tag
Megvolt az első erős balatoni hétvége. Meg is hasalt a kamu dss 5G hálózat, kemény 2-5 megabit volt, amikor megtelt a strand előttünk. Telekom 200 alá nem igazán esett be rendes 5G hálózaton.
-
novinyul
veterán
Azért most lestem nem gyengét
Lent voltunk Dunabogdányban és a voda finoman szólva sem volt a helyzet magaslatán. Még jó hogy a Digis kártyám egy másik telefonnal nálam volt, Voda jó esetben Hsdpa+ vagy semmi, Digi 4G szinte fullon
Tavaly jöttem át a Telenor-l, de ennyire azért nem volt gatya a hálózat.
-
MadMancs
veterán
válasz
dchard #70333 üzenetére
Igazából, fogalmam sincs. A szaki te vagy. Én csak a tapasztalataim írtam le. Samsung mondjuk semmilyen hálózatot nem mutat csak annyit hogy digi, Voda, T, vagy Yettel.
Viszont Xiaomi lebontja generaciókra is, de ott sincs külön 5G akkor se ha 5G DSS hálón vagyok.
Majd ha legközelebb Fehérváron leszek meglesem xiaomi mit mutat, ott nem DSS N78 5G van.tomp, jogos, ezt jól benéztem.
-
tomp
félisten
válasz
dchard #70333 üzenetére
Igen 5G képes. Yettelnél mindenkit felengednek 5G-re.
Ezért is írtam úgy. Mostanában sokszor írja, hogy 5G miközben valójában nincs 5G-n. 4636 konkrétan "not restricted" állapotot ír ilyenkor.
Múltkor 2napon keresztül szinte minden fejlesztett Budapesti bázisnál(ahol nem raktak fel AAU-t) "5G not restricted" volt ahogyan befogta a B7-et. 2nap elteltével eltűnt a jelenség. Azóta 1-1 helyszínen újra elkezdte. Ha B7 vagy B1-et befog, jön a jelzés.
Igen metróban érdekes is lenne az N78. Ott majd eleve fel fog szabadulni a 2100MHz. -
dchard
veterán
Tehát akkor mégegyszer: az, hogy N78 vagy DSS, SA vagy NSA ebből a szempontból nincs jelentőssége. A metróban jó eséllyel nem N78-lesz, hanem DSS valamelyik középső sávon (midband). Nyilván a srácok haladnak az upgrade-del, bár korábbi tapasztalatom az volt, hogy egy vonalat jellemzően egyben állítottak át (nyilván a szükséges HW/SW upgrade korábban éjszaka már megtörtént).
De megint a lényeg nem derül ki: olyan előfizetésed van, amin aktív az 5G? UGye ez volt az alapvető különbség nálam.
Landsmann:
Ez ilyen, nem nagyon lehet konyha nyelven elmagyarázni.
MadMancs:
Értem. Még a végén kiderül, hogy amíg nincs SA (4G anchoring van), addig a telefonok egy része nem jelzi az 5G-t hálózat keresésnél sem...
-
MadMancs
veterán
válasz
dchard #70329 üzenetére
Mindkét telóm mindkét előfizetése 5G képes. Használja is, igaz mivel Voda ezért DSS, N78.
5G OK, ténylegesen használja is. Ezt onnan tudom biztosra mert ha letiltom 5G akkor 4G hálón harmada a sebesség) Viszont elérhető hálózatok (hálózat keresés) között csak 2G és 4G van (3G off 2 hete). -
tomp
félisten
válasz
dchard #70319 üzenetére
Yettelnél is egyre több helyen és egyre többször mutat 5G-t a telefon úgy, hogy ott nincs N78. 5G-t mutat de a 4636-os menüben nekem is 4G-t ír.
Tesztelhetik a DSS-t ezen helyszíneken?
Illetve a 2-es metrón pár napja Astorián jelzett 5G-t. Ahogy elhagytuk az Astoria "cellát" máris átváltott 4G-re. Tegnap előtt meg a teljes budai szakaszon mutatta. -
dchard
veterán
válasz
Landsmann #70327 üzenetére
Nem értek egyet MadMancs válaszával. A telefon alapvetően a bázisállomások által folyamatosan sugárzott MIB (Master Information Block) és a SIB-ek (System Information Block) által közölt információk alapján tudja megállapítani, hogy van-e 5G képes cella a közelben, ennek nincs köze ahhoz, hogy SA vagy NSA az 5G, arról nem beszélve, hogy DSS mellett is lehet az 5G SA. Amikor a telefon kézi hálózatkeresést végez, valójában meg sem próbál csatlakozni az adott hálózatokhoz, csupán olvassa az egyes állomások által sugárzott MIB/SIB kombinációkat és megjeleníti azok tartalmát, tehát 5G előfizetés nélkül is mutatnia kellene, ha van a környéken 5G hálózat. Hogy ez jól működik-e az adott készülékekben, az már egy másik kérdés.
Most nem tudom ellenőrizni, mert nálunk jelenleg egyik szolgáltatónak sincs 5G-je (DSS se), de ha legközelebb olyan helyen járok, meg fogom nézni.
A szenélyes véleményem az, hogy a telefon szoftvere akkor járna el helyesen, ha kézi hálózatkeresésnél minden hálózatra jelezné ha talál 5G képes cellát, de az 5G logót csak akkor lenne szabad kitenni, ha:
- a telefon 5G képes
- a cella amire csatlakozik, 5G képes
- és az 5G bearer a telefonon sikeresen felépültHa ebből bármelyik nem teljesül, akkor valójában nincs 5G szolgáltatás, így azt az ügyfélnek kijeleznie sem lenne szabad a telefonnak.
-
Landsmann
addikt
válasz
dchard #70326 üzenetére
Ezt így értem. Amikor a telefont kézi hálózat választásra állítjuk és kilistázza az elérhető hálózatokat, ha az előfizetés egyébként nem használhatja az 5G-t, a listában nem kellene ott lennie? (már ha egyébként valóban van 5G (DSS vagy normál) Vagy eleve olyan a szoftveres háttér, hogy a nem 5G képes előfizetéses SIM kártyákkal még a listában sem lehet látni az 5G hálózatot? Ezt logikusnak tartanám, mert ha nem így lenne, akkor a telefon fel akarna menni 5G-re, de mivel a kártyának nem engedélyezett, nem engedné bejelentkezni. De a telefon csak azt tudja, hogy neki nem sikerült bejelentkezni és újra próbálkozna, hiszen lát egy honos hálózatot. Így aztán ugye állandóan próbálkozna, aminek semmi értelme.
-
dchard
veterán
válasz
Landsmann #70321 üzenetére
"ha DSS 5G van, egyes telefonoknak ez mégiscsak 4G, hiába híreszteli magáról a hálózat, hogy 5G"
Nem. A hálózat DSS módban is küldi az 5G SIB-et, hiszen az adott állomás 5G képes. Ezzel semmi gond nincs. Az, hogy egyes telefonok (például az enyém) hibásan kirakja az 5G logót, annak ellenére, hogy az 5G mint szolgáltatás az én előfizetésemen nem aktív, az nem hálózati hiba. Nem tudom érthető-e? Nem is okoz semmilyen problémát a hibás kijelzésen kívül.
"a hálózat adta (ál) 5G információt nem nyeli be"
Még egyszer: a hálózat nem ad ál információt. A legtöbb vodás előfizetésen nem aktív az 5G, tehát nem láthatsz 5G logót akkor sem, ha 5G képes telefonnal 5G képes állomáson lógsz. A hiba pont az, amikor annak ellenére látsz 5G-t, hogy az nem aktív magán az előfizetésen. Androidos telefonon ezt könnyen ki lehet deríteni.
Zsocy155:
Nálam még a múlt héten is volt 5G ikon a belvárosban, az előfizetésemen nem aktív az 5G, és hiába van 5G ikon, a szerviz menüből látszik, hogy valójában nincs 5G bearer.
Még egyszer: ez telefon probléma, és az itt megjelenő kommentek alapján nem is valami gyakori, mivel úgy tűnik, hogy csak nálam jelentkezett eddig.
-
Landsmann
addikt
válasz
dchard #70319 üzenetére
Tehát akkor magyarra fordítva, ez azt jelenti, ha DSS 5G van, egyes telefonoknak ez mégiscsak 4G, hiába híreszteli magáról a hálózat, hogy 5G. Ha SA 5G lenne, akkor valóban kilistázná, illetve a telefon is 5G-t írna. Tulajdonképpen egyes készülékek felülbírálva a hálózat adta (ál) 5G információt nem nyeli be, hanem csak 4G-t ír, mivel ez nem valódi 5G hálózat. Debrecenben a nagyállomásnál Yettel hálón 5G-t írt a telefon a térerő ikon mellé.
-
dchard
veterán
válasz
Landsmann #70318 üzenetére
Nálam a belvárosban úgy is írja az 5G-t, hogy nincs 5G elengedve az előfizetésemen. Ha belenézek a *#*#4636#*#*-ba, ott már egyrtelműen látszik, hogy a telefon csak 4G hálózathoz csatlakozik. Ez valószínűleg a DSS miatt lehet, mivel a hálózat sugározza magáról az 5G képességet minden telefonnak, az már a telefon hibája, hogy az úgynevezett SIB-et kiolvasva kirakja az 5G logót, de azt nem nézi, hogy nincs 5G bearer hozzá. Túlélem
-
Landsmann
addikt
válasz
dchard #70317 üzenetére
Ha a lefedettségi térképnek lehet hinni, akkor bizony valami miatt én sem látom a Vodafone 5G-t, pedig a térkép szerint van. Se úgy nem látom, hogy Vodafone SIM van a telefonban, sem úgy, hogy Yettel SIm van benne. Lefedett helyen a Yettel 5G-t látja. (1 SIM van a készülékben)
-
dchard
veterán
válasz
Bl.Gyo. #70316 üzenetére
Ha ez a valahol nem budapest belvárosa, akkor amúgy is tök mindegy, tekintve hogy ezen kívül lényegében DSS-ről beszélünk, ami önmagában nem nagyon befolyásolja az elérhető sebességet, ha amúgy van egy jó 3 vagy akár 4 CC-t összefogni képes telefonod (és az 5G képes telók nagy része alapból ilyen). Persze ha nem lát ott sem 5G-t ahol van, az más kérdés. Lehet dual sim mellett nem megy a dolog, vagy más készülék specifikuc probléma lehet. A mondandóm lényege, hogy nem "rejt el" a voda semmit, az meg hogy nem minden csomagban van 5G az máshol is ilyen.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
dchard #70315 üzenetére
A lefedettség térkép foltokban mutatja az 5G-t ahol lakom. Most abból nem tudom biztosra hogy akkor van vagy mégse. Nem tudom mi baj lehet a készülékkel hogy nem látom rajta az 5Gs hálózatokat. Mint írtam tegnap Pest belvárosában is voltam ami a térkép szerint telibe van lefedettséggel mégse látta. A beállításokban automata a kiválasztás 5Gig. Másik sim slotban Telekom kártya van, avval is ez a helyzet, tehát a slot miatt sem lehet. Realme GT Master
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Zsocy155 #70312 üzenetére
Ezt tudom, de nem gondoltam volna hogy ez befolyásolja azt hogy nem csatlakozom rá, csak lássam az elérhető hálózatokban akár a többi szolgáltatók 5Gjét. fura hogy előfizetéstől függ az is hogy csak lássam hogy van e egyáltalán 5G lefedettség az adott helyen. Miért kell ennyire elrejteni, korlátozni a dolgot...
-
Landsmann
addikt
válasz
Bl.Gyo. #70311 üzenetére
Nálam sem látszik az 5G hálózat, holott a térkép szerint van, bár én kicsit kételkedve fogadom. A szomszéd városban, ahol majdnem dupla annyian laknak és ráadásul járási székhely, ott meg nincs 5G. Mondjuk nálunk a turisztika jelentős, a szomszédban meg nem jellemző. Talán ez lehet prioritás. Állítólag ha 5G-re nem képes az előfizetésed, akkor nem is látszik az 5G hálózat. Számomra ez igen érdekes, dehát némi logika van benne.
-
Bl.Gyo.
őstag
sziasztok. nem tudom a telefon fórumában tegyem fel vagy itt mert vodám van:
5G képes a telefonom és be is van állítva arra de nem talál semmi 5G hálózatot lefedett területen (budapest belváros, meg itt ott BP-n) a manuális hálózat keresés listában. úgy tudtam hogy ki kéne jeleznie az 5G-s hálózatokat is bármelyik szolgáltatónál, ugy mint a többit. miért nem dobja ki a listában az 5G-seket? -
törölt tag
Szlovén A1 hálón megy a Vodafone 5G roaming. Valószínű dss, de működik.
-
törölt tag
válasz
rgeorge #70308 üzenetére
Akkor jó
Mellesleg nekem pl nem ment neten az aktiválás, még telefonon is nehézkes volt, de ott végül megoldották, de a voda-fiók még akkor sem volt rendben, azért újabb kört kellett futni. Viszont meglepő módon adtak érte 5000Ft-ot vígasztalásul, pedig még csak nem is nagyon panaszkodtam. V pont azért?
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
rgeorge #70304 üzenetére
Van térerő? Mit ír ki?
Sim aktiválása itt: [link] . Lehet nem kell de meg lehet próbálni.
Még arra gondoltam hogy nem jó az apn beállítás es az upc-t akarja használni. Apn-nek "standardnet.vodafone.net" nek kell lennie, vagy "internet.vodafone.net" . az előbbi publikus ip cimet ad, a másik nat-olt.
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Nagyon kezdő kérdés: mobilnet (Mobilnet Medium+) sim megérkezett, egyelőre egy notebookba került, ahol eddig is volt vodafone hálózaton üzemelő sim (UPC). Nincs kapcsolat. Kell, és ha igen hogyan kell aktiválni a SIM-et?
-
Landsmann
addikt
válasz
nagylaci6417 #70300 üzenetére
Pedig mindegy, ugyanabba a szervizbe küldik.
Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- 2db move konttroler 1 hónap garival!
- Apple MacBook Air 2020 13" Retina Ezüst 8GB Ram 256GB Új Állapot.Csere ON
- Xiaomi 14T Pro 5G 512GB 12GB RAM Dual Garancia Új. Csere ON
- Diablo IV Expansion bundle! Vessels of hatred is ! Spring Sale! AKCIO!
- Samsung Galaxy S23 Ultra Garancia 256 GB 8 GB Ram. Fix Ár!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest