Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz Landsmann #70327 üzenetére

    Nem értek egyet MadMancs válaszával. A telefon alapvetően a bázisállomások által folyamatosan sugárzott MIB (Master Information Block) és a SIB-ek (System Information Block) által közölt információk alapján tudja megállapítani, hogy van-e 5G képes cella a közelben, ennek nincs köze ahhoz, hogy SA vagy NSA az 5G, arról nem beszélve, hogy DSS mellett is lehet az 5G SA. Amikor a telefon kézi hálózatkeresést végez, valójában meg sem próbál csatlakozni az adott hálózatokhoz, csupán olvassa az egyes állomások által sugárzott MIB/SIB kombinációkat és megjeleníti azok tartalmát, tehát 5G előfizetés nélkül is mutatnia kellene, ha van a környéken 5G hálózat. Hogy ez jól működik-e az adott készülékekben, az már egy másik kérdés.

    Most nem tudom ellenőrizni, mert nálunk jelenleg egyik szolgáltatónak sincs 5G-je (DSS se), de ha legközelebb olyan helyen járok, meg fogom nézni.

    A szenélyes véleményem az, hogy a telefon szoftvere akkor járna el helyesen, ha kézi hálózatkeresésnél minden hálózatra jelezné ha talál 5G képes cellát, de az 5G logót csak akkor lenne szabad kitenni, ha:

    - a telefon 5G képes
    - a cella amire csatlakozik, 5G képes
    - és az 5G bearer a telefonon sikeresen felépült

    Ha ebből bármelyik nem teljesül, akkor valójában nincs 5G szolgáltatás, így azt az ügyfélnek kijeleznie sem lenne szabad a telefonnak.

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák