-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz Nikaré #69648 üzenetére
Annyira elenyésző, hogy Budapest alatt is feltöltötték teljes szélességében a Duna árterületét a 6-os út (árvízvédelmi töltés) szintjének magasságáig. Minden engedélyük megvan rá.
Egy Budapest környéki településen az elmúlt 20 évben 30%-al csökkent az erdőterületek aránya, mert a kitelepülőknek kellett a parcella. -
Stylewars_kp
őstag
Tegnap más is kapott full random számlát akinek 13-án van számlazárása?
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
cozyblake
friss újonc
Helló!
Valaki tudja, hogyan tudom lemondani az 5GB adatcsomagom? Az applikáción keresztül errort ír ki, esetleg nincs valami kód amivel lemondhatom? Mint amikor megrendelem (5GBE vagy 5GBM) SMS-ben… -
4Grider
nagyúr
Ha még nem volt: A Tuti perc- és SMS díja 25 Ft-ra nő 19 Ft-ról.
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Én is megkaptam az sms-t a vodától de nem egészen értem az indoklást. Van egy feltöltős csomagom aminek a piaci trendnek és az inflációnak köszönhetően 30 azaz 30 %-kal kell hogy növeljék az árát, de egyébként ha "aláírok" egy általuk kreált új feltöltős csomaghoz szerzősét akkor mégis mehet a 19 Ft? Mi ez ha nem zsarolás. Vodagány csak vodagány
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
4Grider
nagyúr
-
törölt tag
-
Ledi
aktív tag
Apámnak is megjött az sms. A Voda szerint még 2021 van.
Az elég gáz hogy kiküldtek több 1000 embernek smst anélkül, hogy valaki elolvasta volna.
De én már nem is csodálkozom ezeken.
-
őstag
válasz Stylewars_kp #69652 üzenetére
Igen, 03.14-04.13-as számla tegnap érkezett meg. Mitől lenne random?
-
törölt tag
illetve van még egy pont, amiben más:
4.12. Feltöltőkártyás roaming akció
A Feltöltőkártyás roaming akció 2017. június 15-től visszavonásig érhető el, melynek keretében a Díjszabás
mellékletben szereplő méltányos használatra vonatkozó feltétel a hangalapú, Előre Fizető (feltöltőkártyás)
Előfizetőkre nem alkalmazandó.
Az akció nem vonatkozik a TUTI+, TUTI+ Net tarifacsomagokra. -
-
törölt tag
válasz baloghgabor #69637 üzenetére
Tudom, vannak rokonok arra felé, csak feljebb, de ott is van tanya világ is. + élnek ott gazdag emberek, is nem csak átlag, pont azért mert tanya világ, kicsit mint a vad nyugat, vagy egy ranch.
"valszeg a teljesítmény nagyon le van szabályozva a határ miatt."
Erre mintha lenne is vmi szabályozás, hogy lehetőleg határon belül maradjanak. Lehet ebbe realitás."Ezt az egészet azzal megvédeni, hogy "erre volt allokálva" számomra teljesen elfogadhatatlan..."
Akkor valószínüleg az sem vigasztal, hogy ált ezeknek az eurovelos utaknak is van egy nyomvonala, akár megépült akár nem az adott szakasz. Mivel nem ismerem, és őszintén nem is nagyon érdekel, én itt ezt lezárnám.De röviden annyit, nálunk anno mikor épült a bicikli út, ezen része, akkor sokáig, csak félig volt kész - konkrétan a semmibe ment. Mert több település konzorciumba összefogott, és megnyerte a pályázatot, ők megépítették a közigazgatási határaikon belül. Aztán még éveket kellett várni, hogy az a szakasz ami összeköti pl egy várossal, településsel, az megépüljön (ami teljessé teszi). Az első része az eu-s forrás volt. A második fele, meg ha jól rémlik magyar forrásból épült már.
Itt konkrétan ismerem a gesztor önkormányzatot, és nem történt olyasmi amikre te utalgatsz, vagy suttogó módon szeretnél elültetni emberekben, pedig határon átnyúló történetről van szó.
De nagyon fasza, hogy mindenki másnál keresi a hibát, magában, vagy környezetében meg vhogy nem találja, vagy nem jut eszébe...
inkább térjünk is vissza a topic témájához.
-
törölt tag
válasz 4Grider #69654 üzenetére
Kaptam én is egy ilyen sms-t. A kérdés, vajon a 300 forint napi limit is emelkedik, vagy az marad? (Ha marad, akkor no probléma, előbb elérjük D) Ha nem marad, akkor is jobb ajánlat, mert utána viszont korlátlanul ingyenes, aznap. Ennyit meg nem ér a 100 mb net.
így ezt felfogom ez próbálkozásnak.
De lehet jobban megéri, a telekom Domino most-ja 190 forintért, 19/9 forintos percdíj... mondjuk annál nincs korlátlan... így egyelőre még mindig alul maradna ajánlatban...
#69659) SpaceKombajn Tuti100 esetén marad. De ez már eleve gyengébb csomag mint a tuti+
" Mi ez ha nem zsarolás. Vodagány csak vodagány "
Azért érné meg nekik, ha most ezt páran választják, mert ott bukják a korlátlanságot, x perc, forint után. Cserébe kiszúrják a szemüket 100 mb-al/ hó."De akkor nem szűnik meg a sima tuti? Mert akkor a sokatbeszélős napokon még mindig megéri "
Nekem tuti+ van. Meg nem szűnt, csak lezárták a csomagot, új előfizetést nem lehet nyitni, csak átváltani róla újabbra.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz 4Grider #69677 üzenetére
Máshol -mármint magyar szolgáltatóknál, tudtommal nincs is olyan, h ne alkalmaznák a 4hónapot, legalábbis elviekben. Mert tapasztalatom szt a gyakorlatban még nem foglalkoztak vele: 8 ill 13 hó is simán megvolt néha. Erre értettem, h alkalmazzák is, v csak elméleti itt is?
V ez forgalomtól is függ, mert a nagy forgalmat a külföldi kártyámon bonyolítom, itthon is. -
baloghgabor
aktív tag
válasz #33802016 #69678 üzenetére
Mondjuk nem is kevesen élnek errefelé. 1960-as népszámlálási adatok szerint közel 6ezer fő külterületi (tanyasi) lakos volt. Igaz ma már alig több, mint 4ezer az összes lakosok száma, de ennek nagyobb része él még mindig tanyán. A határ közel, az igaz, de sokszor Szabadkán tudom használni a hálózatot, jobban, mint otthon! (nem, nem roamingolok, anno fizettem súlyos ezreket, mert nem kézi hálózat választásra volt a telefon téve otthon!) Persze nyilván nagyobb üzlet a határ közelieket a túloldalon kiszolgálni, mint azt a kevés előfizetőt itthon. De az, hogy tizenév alatt nem sikerült egyik szolgáltatónak sem normális, használható hálózatot produkálni erre sem.... A SZIP-ben reménykedtünk nagyon évekkel ezelőtt, üvegszálas technika jött volna végig, és kis bázisállomások lettek volna, tervet láttam, teljesen jó megoldás lett volna. Ennek 4-5 éve, azóta síri csönd. Gondolom a pénz valahol máshol landolt, szokás szerint.
bégé
-
törölt tag
válasz baloghgabor #69682 üzenetére
oké, de 6-4 ezer, az máshol egy falu, egy település, egy kis város, bár inkább nagyobb község. Azt mégis könnyebb érdemesebb beoptikázni, mint egy szét szórt tanya világot, én csak erre írtam.
"De az, hogy tizenév alatt nem sikerült egyik szolgáltatónak sem normális, használható hálózatot produkálni erre sem...."
ismerős, itt pl a telekomra panaszkodott mindig emiatt."Ennek 4-5 éve, azóta síri csönd. "
Nálunk is 18-as projekt volt a pályázat határ ideje kb, és 21 nyár végén készült el... Közben már készül a másik optika is, ahol a koax-ot cserélik le, egy másik cég.Ők pl pont azokat a helyeket vettél célba, elsőnek, ahol a telekom nem optikázott. Mondjuk az nem tudom milyen forrásból megy.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz #33802016 #69683 üzenetére
A SZIP program pedig pont erről szólt, hogy nemcsak a 4-6ezer fő, de a három fő lakosú településen is az unióban legyen 30 MB/S sebességű net. Erre kaptak pénzt (mint olyan sok másra is, tudom). Valahol le is volt osztva, ide pont a Vodafone jutott, a tervek szerint a fentiek alapján valósult volna meg. Persze valahol megvan az a pénz biztosan..... Gondolom az én életemben már nem is lesz ebből semmi sem.
bégé
-
dchard
veterán
válasz #33802016 #69678 üzenetére
Két megjegyzés:
1. Az eurovelo nyomvonal itt már elkészült, az 55-ös mellett meg tudod nézni akár streetview-on is. Ez egy fontos és hasznos beruházás, persze hogy a kerékpárosokat minden elemében kiszolgáló infra épült-e egy rakás pénzért, abban mint kerékpáros nem vagyok teljesen biztos.
2. Nem pontosan értem, hogy a mászóka, meg a csúzda, meg a "natúrpark ház" hogy került 200 millióba, de biztos vagyok benne, hogy számla az van mindenről... Lehet hogy ez neked nem tetszik, de attól még ez a helyzet. És tele van az ország ilyen beruházásokkal... Azt végképp nem értem, hogyan lehet ezt védeni, meg mi az hogy másban megtalálom a hibát de magamban nem? Én nem vettem fel soha egy fillér közpénzt sem, főleg ilyen beruházásokra... keresse magában a hibát az, aki viszont igen...
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
törölt tag
válasz baloghgabor #69684 üzenetére
Azért a 30 mb/s és az optika nagyon távol van egymástól. dsl-en, egészen 100-as csomagig volt netem, igaz, hogy csak 50-et tudott egy ér pár miatt letöltésbe, de felbe tudta a maxot kb.
" Nem pontosan értem, hogy a mászóka, meg a csúszda, meg a "natúrpark ház" "
Azért mert ott van a tábla, még nem feltétlenül, vonatkozik arra amit sugallsz. Legalábbis amit el lehetett olvasni, azon semmi ilyesmit nem láttam, sem csúszdát, sem natúrpark házat. Natúrpark (egyesület, tájegység) egyébként több is van az országban. Láttam is ilyen fejlesztéseket, projekt napokat stb a környéken, nincs azzal önmagában semmi gond."hogy került 200 millióba,"
Képzeld spec tudok olyan fejlesztésekről, ahol nyertek pályázatot, és 2-3x ki kellett egészíteni, mert különböző okok miatt, pl épület állaga, előírások, alapanyagok stb. ezt indokolttá tették. Tehát külső szemlélőként nagyon könnyű kavarni a sz*rt.[ Szerkesztve ]
-
baloghgabor
aktív tag
válasz #33802016 #69686 üzenetére
Nem én találtam ki, ők vállalták anno:
"A SZIP célja, hogy a nagyarányú hálózatfejlesztések eredményeképp 2018 végére minden magyar családnak lehetősége legyen a legalább 30 Mbit/s sebességű szupergyors internet-szolgáltatás igénybevételére...."
A megvalósítás sem az én dolgom, csak egy előfizető vagyok, aki elhitte ezt az újabb maszlagot nekik. Tervek ott voltak, egy lakossági fórum is volt, amin vagy százan vettünk részt, alig fértünk el a saját kis közösségi házunkban, aminek nagy részét vagy pályázatból, vagy saját, sokszor fizikai erőből, téglánként építettünk a tanyavilágba. De ez már tényleg nagyon off ettől kezdve....
bégé
-
baloghgabor
aktív tag
válasz #33802016 #69686 üzenetére
No, de mivel él a honlapja a SZIP-nek, vannak frissebb hírek is, igaz nem maiak. De itt lehetséges SZIP mobil program szerint a három mobilszolgáltatónál egyéni telepítést kérni a 30/10 Mb/s internet elérésére, akár külső antenna elhelyezésével is! Igaz pont a Vodafone honlapján ez már nem élő, de a konkurenciánál még lehetséges. Írásban kértem tőlük segítséget. Remélem le tudom cserélni a netet hamarosan és az évtizedes Vodafone múlt már csak a múlt lesz....
bégé
-
Diák66
őstag
válasz HUNgabus #69645 üzenetére
HWSW információi szerint szó nincs orosz rendszerről, de azon csodálkoznék is...
"a cég a korábban használt, az izraeli Amdocs által fejlesztett ügyviteli-ügyfélkiszolgáló rendszerét lecserélte az NEC Csoporthoz tartozó Netcracker felhőalapú üzletilvitel-támogató rendszerére (Business Support System, azaz BSS)" [link][ Szerkesztve ]
-
Diák66
őstag
Csodálkozom, hogy még nem járta be a fúrumot a hír. [link]
"Májusban kezdi a 3G-lekapcsolást a Vodafone. A 3G/UMTS hálózat lekapcsolása első lépésben Székesfehérvár és Várpalota vonzáskörzetében fog megtörténni, a tervek szerint május 23-án" -
baloghgabor
aktív tag
válasz Diák66 #69690 üzenetére
Én olvastam, de csak kifejezetten örülök neki! Ha a 4g nem működik errefelé, akkor a H+ (3g) olyan sz@r, szinte használhatatlan, hogy akkor inkább 2g, vagy EDGE, azzal is többre megyek. Egyszerűen semmi sem történik, eldobálja az oldalakat, a sebesség mérhetetlen. Anno se volt jó semmire, amikor bevezették. Máshol biztosan gyorsabb volt, mint a 2g, de mifelénk valami nagyon elcsúszott ezzel.
bégé
-
mrlujoak
veterán
Tuti (a) téma...
Ahogy visszaolvastam, már más is kapott sms-t, igen, elírt évvel , ahogy a szüleimnek is megjött.
Mindkettejüknek Tuti díjcsomagja van, csak telefonálnak és ritkán sms-eznek rajta.
Ahogy nézem nekik jó lesz, hogy váltanak Tuti100-ra, mert az sms így is úgy is 25 forint lesz, legalább a beszélgetés marad 19. Netezni nem neteznek a mobiljaikkal.
De hol itt a meglepi, csapda, a csavar, hogy a vodafone-nak megéri tovább a 19 forintos beszélgetés percenként, ha váltanak Tutiról a Tuti100-ra?
Saját - tesztkészülékekbe használt - Tuti csomagos SIM-emre még nem jött (jó, délután tettem bele egy W980-ba és kapcsoltam be) a riasztómra meg jöhet (az Tuti+ csomagos) azt nem látom...
...persze, most várunk, hogy megjelenjen az új ÁSZF, és talán felleljük a 'miért éri meg mégis a vodafone-nak' a csomagváltás...Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
MadMancs
veterán
válasz Diák66 #69690 üzenetére
Ó hogy kapják be.
Otthoni nethez járó backup usb sim csak 3G hálózatra enged fel. 4G tiltott (az is volt mindig).
baloghgabor, ez valószínűleg csak felétek jellemző. Nagyon sok féle járok ahol 4G nincs, de 3G teljesen használható sebességgel működik.[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
mexel
veterán
Van itt valaki aki a voda pedagógus flotta tagja? Ha igen írna nekem privit? Előre is köszönöm.
-
SpaceKombajn
aktív tag
-
törölt tag
válasz mrlujoak #69692 üzenetére
"De hol itt a meglepi, csapda, a csavar, hogy a vodafone-nak megéri tovább a 19 forintos beszélgetés percenként, ha váltanak Tutiról a Tuti100-ra?"
Mondjuk ott, ha a szüleid beszélnek 60 percet, az 60*19 ft (=1140 ft)
Míg tuti+-al (tuti nem igen van már de érdemes utána nézni pl app-ba belépve aki nem tudja) ez 12*25 utána pedig ingyenes. (ha marad a 300 forint, és az nem emelkedik, mint határ.).Sima tuti esetén persze nincs változás, de a többség valószínüleg váltott +-ra, nekem is ilyenre jött az sms-es.
Az sms-ek egyébként már ha egy éven vannak, akkor a fő számra mennek, nem pedig telefon számonként az adott eszközre.
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
válasz #33802016 #69697 üzenetére
Igen, ezen kedvezmények terén lehet, viszont anyuék sima Tuti csomagosok, és a telefonálási szokásaik az 1-2 percbe sűrített hívásindításokban kimerülnek.
Való igaz, ha más (ki)használta az eddig nyújtott Tuti, Tuti+ opciókat, és ezek nem lesznek (vannak) a Tuti100-ban, akkor nekik ott a meglepi.
thx
[ Szerkesztve ]
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
balazs1984
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnek, hogy red Infinity world+ tarifanal ha beleteszem modembe és csak netre használom, azt lehet? Vagy ha egy telefonba teszem és azt osztom meg, azt lehet? Vagy kell telefonálni is vele?
A hozza rendelhető 5 GB-os adatmegoszton, ha elfogy a keret, akkor rendelhető hozza?
Koszonom! -
pdr755
tag
válasz baloghgabor #69682 üzenetére
Csak kíváncsiságból: van valamelyik magyar szolgáltatónak térereje Szabadkán? Gondolom ha van is, max 2G-vel.
Gyakran járok arra (ha nincs éppen covid) de eddig nem próbáltam. Mondjuk 2015 óta van egy szerb telenyomoros simkártyám és mindig azt használom amikor Szerbiában járok.
Új hozzászólás Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest