-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Yettelnél országos leállás van jelenlegi, semmilyen 20as szolgáltatás nem működik. Reggel óta halott a routerem is.
-
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Más is kapott a szolgáltatòi számról (+36707006702) egy üres SMS-t egy "." -al?
Semmi nincs benne, csak egy pont.Mobilnetet használtam közben, így sanszos hogy azzal kapcsolatos SMS akart lenni, vagy nem tudom.
[ Szerkesztve ]
// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #69557 üzenetére
Ez az eső miatt szar a mobilnet maximum a 3.5Ghz-es hálózatra lehet igaz, arra is csak extrém csapadék esetén. Ha valaki vidéken mondjuk irányított antennával csatlakozik jelentős távolságról, ott még a hóesés az ami leginkább tud rontani a helyzeten, de ahhoz is sűrű hóesés kell, ami elég ritka Magyarországon...
Nálad a két pucukából inkább lefedettség + terhelés problémát tudnék elképzelni.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #69559 üzenetére
Ez akkor inkább lefedettségi probléma. És nyilván ha már eleve cella határon vagy, és ehhez még jön egy hétvégi/csúcs idei terhelés, akkor simán kijöhet ez az eredmény. És ne felejtsük el, hogy cella határon már az uplink lesz az ami korlátoz, egyszerűen nem tudod elég gyorsan nyugtázni a lefelé irányú csomagokat sem.
-
törölt tag
Nah pénteken aktiváltam volna a jó dolgokat... de nem jött sms, megint... elvileg a legfrissebb app van pedig.., másnál is van ilyen?
-
baloghgabor
aktív tag
válasz dchard #69560 üzenetére
Köszi, megszoktam már, hogy itthon még csak, de ha a szomszédba megyek akkor már semmi néha. Telefonálni is úgy lehet, ha forgok az út mellett (ja, négy számjegyű főút, de lépésben sem lehet menni rajta), szóval ez vidék, ez van, ezt kell szeretni, itt ilyen szolgáltatás jár.
bégé
-
dchard
veterán
válasz baloghgabor #69563 üzenetére
Tudom nem sok vígasz, talán ha lesz felétek 700MHz, az esetleg majd segít valamennyit. Bár ha most 800-on alig van valami, nagy csodát nem várok...
-
baloghgabor
aktív tag
válasz dchard #69564 üzenetére
Csodákat én sem várok. Sajnos a 2g is lepkehálóval van sok helyen errefelé, szóval nem hiszem, hogy valaha is lenne erre megoldás. Konkurencia sem az, van négy kártyám, váltogatva lehet használni őket, mikor melyiken van térerő. De hát ez a XXI. század, Magyarország, vidék....
bégé
-
Plug Life
senior tag
válasz baloghgabor #69559 üzenetére
Nem kell ehhez vidéken élni, elég ehhez Budatétény is 😂💩
-
HUNgabus
senior tag
válasz baloghgabor #69565 üzenetére
csak kíváncsiságból rákerestem az 5G lefedettségre, ebben pedig egész jól áll a Voda
[ Szerkesztve ]
-
Littoral
aktív tag
-
4Grider
nagyúr
válasz HUNgabus #69569 üzenetére
A vodás piros foltok többnyire nem olyan 5G-t takarnak, mint a lila és zöld foltok. A 700 MHz-el csak látványos lefedettséget lehet csinálni, valós 5G élményt nem. A Telekom és Yeti ettől jóval magasabb frekin és jóval nagyobb sávszélességgel dolgozik, ez a dss egy vicc.
-
Landsmann
addikt
válasz Bl.Gyo. #69572 üzenetére
Mikor megnézem, hogy milyen hálózatokat lát a telefon a kézi hálózat választásnál, ha lenne valódi 5G, azt csak mutatná, hogy van 5G hálózat. Számomra az is furcsa, hogy egy 5500 fős kisvárosban lenne 5G, miközben a környéken egy 11000-es és egy 15000 fős járási székhelyen meg nem. Jó, tudom, nem feltétlen lakosságtól függ a fejlesztés menete, de azért furcsa. Egy dolgot tudok elképzelni, a kisvárosban működik gyógyvizes strandfürdő, a másik kettőben nem, de nem hinném, hogy ez prioritás lenne. Aki strandol, az úgysem a telefonját fogja nyomkorászni.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
Landsmann
addikt
válasz 4Grider #69576 üzenetére
No de annak meg mi értelme van? Azon kívül, hogy a térképen jól mutat, miközben a gyakorlati példán meg elhasal az egész. Tulajdonképpen mi a különbség a 4G és a DSS 5G között, mert hogy sebességileg gyakorlatilag semmi, az oké. Esetleg több előfizetőt tud kiszolgálni?
-
törölt tag
válasz Landsmann #69562 üzenetére
Akkor megint nem egyedi probléma, hanem rendszerszintű. Múltkor is ugyan ez volt... Sajna félig készítettem képernyő mentést... - azt gondoltam egyedi eset a 3 nap korlátlan miatt, ilyen meg gyakran van 500-as...
Nekem sem jött + ilyenkor pár percen belül, meg is jelenik az appba normál esetben...
"szóval ez vidék, ez van, ezt kell szeretni, itt ilyen szolgáltatás jár. "
Ne általánosítsunk, vidéken is van olyan ahol fullos. És városban is van ahol szar.Amúgy nem neked votl a macskanyakörved? Lehet ezért nem ment jól, nem a készülékkel votl gond...
-
baloghgabor
aktív tag
válasz HUNgabus #69569 üzenetére
Térkép szerint lehet, hogy az is van, csak sajnos az itteni telefonok nem ismerik a térképet! Mondom, sokszor még 2g sincsen, foltokban. 3g meg úgy sz@r, ahogy van, ha nem lesz, se lesz nagy baj. 4g meg, láthattad.... 5g meg gondolom majd mutatóban talán.
Igen, a macskanyakörv forgalmazója árulta el, hogy valóban annyira foltos a környék, hogy valójában 2g sem létezik nagyon sok helyen, így az képtelen ellátni a feladatát, mivel nem tud adatot sem küldeni hosszú percekig. Így a telefonálás sem működik sok helyen természetesen 2g-n sem.
De a mai reggel még érdekesebb volt, hogy szinte használhatatlan volt, akárhová pakoltam a telefont. Gondoltam a rossz idő, mint a macskajajban, locsolni kellene a telefon póznát. 😁[ Szerkesztve ]
bégé
-
MadMancs
veterán
válasz Landsmann #69577 üzenetére
Pontosan.
Ez az 5G (DSS) nem igen lesz gyorsabb 4G nél. Viszont (csak példa) 100 felhasználónál 4G elhasal, 5G kiszolgál 1000 usert is.Számomra úgyis ez a lényegesebb, mobilra felesleges gigabit, stabilitás viszont nem árt.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Landsmann
addikt
válasz #33802016 #69579 üzenetére
Nem, nem én voltam a macskás. Egyébként van olyan megyeszékhely, hogy 7 km-re a város táblától mindhárom nagy szolgáltatónak igen nyögvenyelős minden G-je. A Telekom SIM legalább át tud állni VoWiFi-re, de a többinél marad az udvarra menés vagy az ablakban ácsorgás ha kihagyásmentes beszélgetést akar folytatni az ember. Ráadásul alföldi város, ahol a domborzati viszonyok nem játszanak a dologba. Digi fullos lenne, légvonalban vagy 3-400 méterre a bázisállomás, de olyan kártyával nem rendelkezek, nincs is szándékomban.
-
Landsmann
addikt
válasz MadMancs #69581 üzenetére
Értem. Csak az értelmét nem látom továbbra sem, mert a beszédhívások egyelőre nem 5G-n mennek. Hiába a 100 helyett 1000 user a példánál maradva, ha ennyi telefonra már csak 1-2 megabit jut. Valami értelmi biztos csak van, különben nem alkalmaznák ezt a technológiát.
-
HUNgabus
senior tag
hozzáértőbbektől és akik járják az országot kérdezném hogy hová "lépnének bele" egy céges 6 kártyás csomaggal, ahol minden korlátlan lenne, legfontosabb a lefedettség és a stabil mobilnet,
bejött pár nagyobb meló és járni fogjuk az országot, ezért kellene az egymás elérhetősége, e-mail, GPS, stb.a fentebbiek fényében ( pereskedés készül ) a Vodától megyünk de a másik 2 közül nem könnyű a választás, az ár nem az elsődleges szempont,
köszi
-
törölt tag
Hogy lehet KIKAPCSOLNI ezt a számomra igen idegesítő és használhatatlan jódolgokat???
Elsősorban az engedélyekre gondolok, ami nélkül nem adja meg, de annyit nem ér az egész, h mféle reklámokkal zaklassanak... -
Littoral
aktív tag
Random-generátortól kapom az sms-t.
Feltöltőkártyás Tuti csomag. Hamar elfogyott róla a 100 MB havi kvantum, átmentem wifire úgy, hogy kikapcsoltam a mobilnetet. Kisvártatva jön az sms, hogy az alkalmazásukban valami jó dolgok nevű cucc van, nézzem meg. Megnézem, 300 MB adat ajándékba, megrendelem (péntek este). Ugyanazzal a mozdulattal visszarakom a telefont a polcra, wifin hagyva.
Vasárnap reggel előveszem ezt a telefont, két sms rajta egy nap eltéréssel: teljesítették a 300 MB bekapcsolását, valamint, hogy ugyanez a 300 MB ELFOGYOTT.
Úgy, hogy közben a telefon wifin volt, kikapcsolt mobilinternettel.
Első rendelés volt, az előző nem fogyhatott el, a rendelési szám is megegyezett.
Majd aztán jön a következő sms, hogy mos'má vehetek pénzért is adatot. Aha... -
törölt tag
Lehet jelezni kéne nekik minnél többen... hogy itt vmi "nagy" begasz lehet.
-
Gyzmo
csendes tag
Kérdezném, hogy másnál is előfordult, hogy a jó dolgok applikációban április hónapban aktivált, a 3 napos korlátlan netért 1 590 Ft-ot számláztak ki?
-
dchard
veterán
válasz 4Grider #69597 üzenetére
Nyilván órákig várni a kezelőre nem érdemes, de egyetértek Boond-dal, hogy ha mindenki akit érint csak küld egy három sosors mailt a hivatalos csatornán, annak legalább nyoma marad, illetve sokkal inkább láthatóvá válik a főnökség irányában, hogy valami nagyon nem stimmel.
Új hozzászólás Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest