- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One UI zápor szórta meg Európát
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
AMD ehog
aktív tag
Még mindig csak a RED csomagok támogatják az 5G-t? Flottás csomagok egyáltalán nem?
-
zzola
titán
Samsung G A52 128GB DS 5G HS - Black
A "HS" az mit jelent?
Hűség Szerződés ? -
azbest
félisten
Na megint feltöltőkártyás adategyeztetés....
"Tájékoztatjuk, hogy a 2020. november 4. napján életbe lépett veszélyhelyzet ideje alatt lejáró személyazonosító igazolvány a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényes. Ezt az új érvényességi időt a nyilvántartásba nem kell bejegyezni és az okmányon nem kell feltüntetni. "
-
Somatom
veterán
válasz
DevKiller #61933 üzenetére
Vágom. De, én nem tudom átrakni manuálisra, mert akkor minden határátlépés után tapizgatnom kéne a telót, ami vezetés közben nem nyerő. Plusz, még országon belül is jelez, ha szolgáltatót vált. Pl. németben Voda/Orange. Miért nem lehet ezeket az üdvözlőket letiltani? A másik telómban két kártya van, amikre külön jelez. Ki sem tudnám számolni, hogy ez naponta hány, számomra tök fölösleges SMS. Tényleg azt várják, hogy mindíg olvasgassam el a szolgáltatói üzeneteket?
-
DevKiller
senior tag
válasz
Somatom #61932 üzenetére
Szeretnéd látni a telefonomat, mikor a Román-Magyar határ tövében vagyok, nagyimnál a Román oldalon?
"Üdvözlünk romániában", "Üdvözlünk újra Magyarországon", naponta 10x volt, míg nem vették ki az üdvözlünk újra magyarországon SMS-t. De ha véletlen olyan helyre raktam a telómat, ahol egyiknek se volt, akkor a rekordom 3 nap alatt 40 volt.
Miután meguntam kézi hálózatválasztással román DIGI 3G, és békén hagytak. -
Somatom
veterán
válasz
DevKiller #61931 üzenetére
Na, az is érne egy misét. Igen, hivatkozott egy kiküldött SMS -re. Csakhogy a Voda kb. minden határátlépésnél küld egy roamingra figyelmeztető SMS -t. Nálam meg símán előfordul, hogy naponta ötször lépek határt. Szted mennyire figyelek a Voda SMS -eire? Akkor küldjön, ha baj van!
-
DevKiller
senior tag
válasz
#72445440 #61927 üzenetére
Somatom nem tért ki arra, hogy kapott-e SMS-t vagy sem.
Ez azért fontos momentum, mert:
A szolgáltatónak jeleznie kell, ha az ügyfél kímeriti a méltányossági használat feltételeit.
Ugyan ez van akkor is, ha elhasználja a 20 gigáját tehát SMS értesítésnek jönnie kell.Én csak valami szolgáltatón belüli mutyizásra tudok gondolni ennek a hiányában.
Ráadásul azt írta, hogy "Böngészgetek, eccercsak meglassul a net" Ami azért fontos momentum, mert eszerint valami korlát van neki beállítva, ami után lassítják.Én mikor roamingolok, de ne csak én legyek az, hanem bárki, ha elhasználjuk a keretünket, nem lassítanak, hanem kikapcsolnak(a 0/0 mbps-t ne vegyük lassításnak).
Ezek alapján ha kicsit átgondolom egyszer nem tudom elhinni, hogy SMS értesítés nélkül ő megszegte a méltányossági használatot. Ha meg igen, és a szolgáltató nem küldte ki az értesítést az a szolgáltató hibája.
Nekem roaming megkezdésekor ez az SMS jön, bár tény, hogy én nem vagyok korlátlan:
"Előzetes értesítés után"
Akkor most? -
Somatom
veterán
válasz
#70635776 #61926 üzenetére
Remélem, hogy kitart addig az 500GB akció, amíg tudatosul bennük, hogy sokba kerül nekik az én cseszegetésem és leszoknak róla. Most azt írja az app, hogy augusztusig él a szerződésem (gondolom, az egy év hűségkedvezmény miatt). Utána sztem módosításnak minősül majd az esetleges hosszabbítás. Akkor átpakolnának a roamingkorlátosba, tehát úgyis lépnem kell majd valamit.
-
törölt tag
válasz
Somatom #61925 üzenetére
Ha jól emlékszem a nettó nagyker. ár (ami most 3 euró / GB) felével kell számolni.
Ha a havi díjad ~5000 Ft, akkor az 13,7 euró.
Ezt elosztjuk 1,5 euróval: akkor kijön a matek, vagyis kb. 10GB roaming adatkeretet kell biztosítsanak.
Hogy eddig miért adtak 22GB-ot?Jó kérdés. Lehet, hogy a listaárra vonatkozik a roaming kötelezettség, ami 12 ezer Ft az EQ-nál. Most pedig, hogy átkerültek a hívószámok a felhasználók nevére, nem listaárból adott kedvezmény van van, hanem egyedi szerződés egyedi árral....Csak okoskodok (lehet nem is így van).
A voda prepaid 500 GB jó megoldás, de azt bármikor módosíthatják ekképpen: 30 nappal előtte közlik, hogy a csomagban 20GB van roaming használatra, mert ennyit kötelesek adni törvény szerint.....
-
Somatom
veterán
válasz
#70635776 #61923 üzenetére
Nem nagy ügy, pillanatnyi kellemetlenség. Itt van mellette egy céges tablet, arról is tudok osztani. A másik telómban meg az EQ flottás kártya, aminek a roamingja most, a kötelező átírástól visszaesett 22GB -ról, 10,5 -re (na, ezt sem értem), de szerdáig elég, akkor meg megyek haza és húsvét után intézkedek. Sztem utánanézek ennek a Voda 8 rugós feltöltősnek, amit előfinanszírozok, aztán a kötbérből majd bejön az ára.
-
DevKiller
senior tag
válasz
Somatom #61922 üzenetére
4Grider-nek igaza van.
Mehet ez a dolog még mondjuk 2 évig, mert most zárták le valamikor az előző csomagokat, tehát megvárják míg mindenki hűségidőn kívülre esik, és kapsz majd egy levelet.
Amiben az fog állni, hogy vagy váltasz, vagy pakolunk, ergó mindenképpen menned kell.Igen addig használhatod, és szerintem is harcold ki a magadét, én lennék a legboldogabb egy vodás büntinek.
Nagyon fájhat ez a roaming a vodának, de csak annyira legyen fájdalmas, mint a hazugságaik
-
törölt tag
válasz
Somatom #61920 üzenetére
Kevesen vannak, akik végigviszik az ügyeiket. És ezt a szolgáltatók is tudják.
Én soha nem hagytam magam, és mindig jött a határozat: igazam volt.
Persze egy idő után az ember ebbe belefárad, és inkább aszerint választ szolgáltatót, hogy az ő értékrendjének melyik felel meg, hogy elkerülje a későbbi idegeskedést.
Én legalábbis így vagyok ezzel.
Pont ezért az én sorrendem ez: voda/tkom/digi/tnor
Tnorral megint van egy sztorim, és megint az ő hibájukból (kifizettem egy szolgáltatást félretájékoztatásuk miatt, amit nem tudok igénybe venni). Akár hányszor nyúlok a Tnoros sim-hez, mindig szívás lesz a vége. -
Somatom
veterán
válasz
Daffni2 #61915 üzenetére
Nekem még február előtti, korlátlan roamingos van. Felhívtam az ÜFSZ -t, a rendszer szerint a méltányos használat szabályait sértettem meg. Panaszt tettem és kértem egy részletes kimutatást arról, hogy ezt mire alapozzák. Most annyit tudott tenni az ember, hogy aktivált egy 5GB -os adatcsomagot és ha igazam van, akkor jóváírják. Mondtam neki, hogy ez remek, de hétvége van, tévéznék és az 5GB az F1 futam rajtjáig sem elég, úgyhogy vmi komolyabb kompenzációban kezdjenek gondolkodni.
-
Somatom
veterán
Böngészgetek, eccercsak meglassul a net és bejön EZ (Red free). Nyilván a roaming lehet a bajuk, de nagyon kíváncsi leszek a magyarázatukra, mert mind időben, mind mennyiségben nagyobb az otthoni használatom. Ráadásul fix beosztásban dolgozok, tehát napra pontosan meg tudom mondani, hogy a szerződéskötésem óta mikor voltam itthon és roamingban.
-
DrDobos
őstag
Azt hol tudom megnezni, hogy tudok e csatlakozni 5G-re, vagy sem? A flotta miatt nem vagyok semmiben sem biztos :D
-
Sziasztok
Ügyfél megtartós csomaghoz lehet kérni adatmegosztót?
-
zzola
titán
Azt láttátok már, ha online hosszabbítasz szerződést, akkor a szerződési feltételek között szerepel egy pont, miszerint számla nemfizetés esetén Samsung készülékeknél a Knox segítségével korlátozhatják a kimenő hívásokat?
-
csacsi67
addikt
válasz
dzsordzs69 #61897 üzenetére
Nálam Iphone 12 minin meg .
Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gigabyte alaplap topik
- Projektor topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Milyen SSD-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest