- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Visszatér a Pebble
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonl
senior tag
válasz domper2015 #138567 üzenetére
Igen, az egyelőre elég jó alternatíva. Én majd 4GRider tapasztalatai alapján egy Yettel kártyával fogok próbálkozni, ahhoz viszont kell itteni IP-t is hegeszteni alá.
T vowifi meg felejtős sajnos.Azért ez elég gáz tényleg, hogy ilyenekkel kell mókolni.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz domper2015 #138565 üzenetére
Köszi az infót, én is így tudom. Áprilisra ez azért változhatna, mert akkor jelen állás szerint Dominóval megszűnik a hangroaming az USA-ban, mert a 2G-t is lekapcsolják. Ez volt a kiindulási probléma egyik része.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz szabonagyur #138516 üzenetére
Akkor a Telekom oldala elavult, hiszen Franciaországot nem is említi a listájuk. Valamint egyértelműen említi a havidíjas előfizetést is, mint követelményt.
Telekom Volte roaming partnerlista[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz rothfb #138558 üzenetére
Én mindent is elhiszek. Sajnos van egy olyan érzésem, hogy ez szolgáltatófüggő is. Ha találsz valamit, ne tartsd magadban. A Digis lista egy nem hivatalos, teszteken alapuló dolog. De egyébként szerintem is sanszos, hogy már tudja a T-Mobile US hálózatán, legfeljebb a kisebb lefedettség lehet majd gond. Ott a Domino miatt nem fog menni, hogy az eredeti kérdésre utaljak.
Nekem egy dzsunka(Ule-)fon elhasalt Ausztriában, kiváncsi lennék, egy Digis kártyával mit kezdene Vodán.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz thomas77 #138515 üzenetére
A hívásértesítő SMS ELVILEG meg fog érkezni akkor is, ha nincs volte roaming. Az USA-ban persze ez kétszer se biztos. Kénytelen leszel telefont venni/kölcsönkérni, ez van sajnos. Viszont Domino-val szerintem nem fog menni a hangroaming ez egyértelműen le van írva a T oldalán. Én a hívásértesítőre nem adnék, bár nekem megjöttek a pandémia előtt, viszont akkor még vígan ment a 2G is a T-Mobile-nál.
Az S10e nagyon jó készülék, de nem tudni, hogy volte roaming képes-e. Sajnos ez csak teszttel derül ki, mert senki nem mer ilyen listát publikálni. De ez lehet szolgáltatófüggő is. Mondjuk az ottani vidéki, 600MHz-es 4G-t szerintem nem tudja, így még a normál lefedettség is foghíjas lehet.
Igazad van, teljesen szétcseszték a rendszert.
-
-
martonl
senior tag
válasz Oliverda #137568 üzenetére
Ne rugózzunk már ezen könyörgöm, de ha így jobb neked, legyen rétegtermék, legyen igazad. Nem vagyok szolgáltató, nem tudok pontos adatokat csak azt, hogy sokan használják. Fejezzük már be ezt a "ha nekem nincs, akkor mindenki más hülye, aki használja" felfogást.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz Oliverda #137566 üzenetére
Persze, te nem használod (hiszen amikor gondolkoztál rajta, akkor is csak adatmegosztásra kellett volna), de attól még nem rétegtermék, ezt el kell fogadni. Egyébként én is jellemzően olyanról tudok, aki okosórával (leginkább Apple vonal) használja. Nyilván a havi többletköltség nem számít hozzá az ilyen készülékeket használóknak. Ez van, engedjük el. Pl. lehet te padon futsz, más meg máshol, izlések és pofonok. Attól még aki máshol fut és használ ilyet, nem kevesebb semmivel. A Telekomnál is tudják ezt, azért annyi, amennyi az ára.
-
martonl
senior tag
válasz Oliverda #137564 üzenetére
Itt is írták többen, az én ismeretségi körömben is vannak. A 10% már nem kevés, de lehet még többen igénybe veszik. Te nem találkoztál ilyenekkel, talán nem is tudtad, hogy van ilyen szolgáltatás. De attól még megvan rá az igény, ha neked nincs is. Bizonyos díjcsomagban tudtommal ingyen vannak, nyilván ott a havidíj is borsosabb. Sokan persze nem használják ki a hívás lehetőségét, hanem csak adatmegosztásra szeretnék használni. Egy ideje van erre is lehetőség.
-
martonl
senior tag
válasz Oliverda #137533 üzenetére
Használhatod az előfizetést egy másik készülékben is, pl. aki olyan melós, kivihet a terepre egy butatelefont is. Vagy autóba is lehet tenni ilyet egy hagyományos kihangosítóba. Ha valakinek telefonálásra alkalmas az okosórája, akkor nem kell mellé a telefont is vinnie. Úri huncutságnak tűnik, de sokszor jól jöhet, sokan használják. Sőt megkockáztatom, ez sokakat tart a Telekomnál.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz 4Grider #137397 üzenetére
Igen, nyilván senki se fog a fejléccel foglalkozni. Az e-mail hamisítás azért visszaszorulóban van, de valóban láttam még mostanában én is ilyet sajnos. A tárhelyest nem ismerem, a telekomost amikor használtam, már volt napi limit a nem telekomos címről történő küldés tekintetében és ha jól tudom, ezt azóta tovább korlátozták azzal, hogy már csak telekomos címről engedi ki az e-mailt. Minden esetre az ilyen "szolgáltatások" tudtommal hamar lepontozódnak, és akkor már nem fog tudni kimenni e-mail róluk.
teszt -
martonl
senior tag
válasz 4Grider #137332 üzenetére
Remélem. Én mindig paranoiás vagyok, nekem az is probléma minden hozzáértés nélkül, hogy az esim profilok külföldi szerverről töltődnek le, és mi történik pl. akkor, ha azt a rendszert feltörik. Persze elmagyarázták, hogy ez ilyen meg olyan biztonságos, de láttunk már csodákat.
-
martonl
senior tag
válasz 4Grider #137307 üzenetére
Tudtommal nálunk teljesen törvénytelen a hívás rögzítése egyrészt amit írtál, másrészt híváskor a másik felet is kötelező tájékoztatni a rögzítés tényéről, ami gondolom itt nem történik meg.
Telefonon nem bonyolult a hívás rögzítése, Samsungokban pl. natívan benne is van a fukció. Nálunk persze ez a funkció nyilvánvalóan nem fog megjelenni, azzal a Samsung is megütné a bokáját. Az már megint más kérdés, hogy a telefont használó azért csak kiszúrná a dolgot.[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
Elmúlt 20.-a és valóban eltűntek a fiókomból az eddig felfüggesztett státuszú Mobilotthon előfizetések. Magyarul akkor valóban törölték.
-
martonl
senior tag
válasz Marci112233 #137169 üzenetére
Hja, lehet rá kell dugni valamit és azzal programozni, de az nem a te kompetenciád.
-
martonl
senior tag
válasz Marci112233 #137166 üzenetére
Gondolom roaming. Államhatár közelében lehetséges. Ha van lehetőség manuális hálózatválasztásra, akkor azzal élni kell.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz Leonardo91 #137046 üzenetére
Kell neki tudnia telefonálni? Tableteknél tudtommal nem egyértelmű a dolog.
-
martonl
senior tag
válasz Red product #137017 üzenetére
Igen, beltéren Vowifi. Más lehetőség nem nagyon van sajnos.
-
martonl
senior tag
-
martonl
senior tag
Az jogos, még nem szűnt meg. Csak felfüggesztett állapotban van, ami 20.-ig visszaélesíthető egy mostani díjcsomagra való váltással (és gondolom új szerződés kötésével). Mint írtam, telefonon kaptam az információt az ügyfélszolgálattól.
Gondolom 20.-a után automatikusan törlődik.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz kapasz #136964 üzenetére
Nekem lehet, hogy nem a levelezési címemre küldték a levelet (céges előfizu volt). Bezzeg a számlákat mindig megkaptam.
Utolsó számla gondolom papír alapon jön, vagy ha megújítod a díjcsomagot, akkor azzal együtt (20.-ig elvileg függőben van). Papír alapon esélyesebb. Nekem a hozzá kapcsolt e-mail fiókot is levágták, szerencsére nem volt túl sok dologra használva, de lehetett volna az is másképp.
Igen, ez a díjcsomag fájhatott nekik, bár nem hiszem, hogy túl nagy veszteségeket okozott volna. De a módszer valóban bicskanyitogató. -
martonl
senior tag
Regisztráltam egy t-emailes címet. Mint kiderült, ez a cím már volt valakié. Most itt van az illető teljes postafiókja. GDPR?
-
martonl
senior tag
Vótmán? Lekapcsolták (felfüggesztették) a Mobilotthon előfizetéseket. Állítólag küldtek erről levelet, lehet egy számlán volt, én azokat nem olvasgatom. Akinek ilyen volt, 20.-ig lehet díjcsomagot váltani. Ezt telefonon mondták. Én nem fogok, így törlődni fog a szolgáltatás. R.I.P.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz Marci112233 #136100 üzenetére
Értem, köszi. Én is nézegettem ezeket a kütyüket, vasútépítésnél láttunk hasonlókat. Azok is mobilhálózatot használtak. Egyébként sejtésem szerint (és tényleg csak laikusként) net nélkül is meglenne az a pontosság, csak ki kéne várni, ami akár sok percbe is beletelhet, mert ez egy sima AGPS rendszer. A telefonoké is ilyen.
AGPS Wiki -
martonl
senior tag
válasz Marci112233 #136086 üzenetére
Lehet, hogy a cucc nem tudja az összes 4G sávot és gyengén fogja a jelet. Amúgy laikusként nem értem, miért kell neki net, elvileg az csak a pozíciószerzés gyorsaságán javít. Ha nincs net, akkor is lesz pozíció, csak kicsit később.
#136091 jack982
Standalone hálózat, a mostani csak 4G alapú NSA hálózat. Én sem értek hozzá, de szerintem okosabbak már elmagyarázták itt is korábban a különbséget. Tudtommal a Telekom már tesztelgeti az SA hálózatot.
[link][ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz kchris78 #135538 üzenetére
Elnézést, egy fontos dolgot elfelejtettem: én Eu.-n kívüli roamingra gondoltam, azt gondoltam, ez nyilvánvaló. Ott már hiába kapok magyarországi IP-t a mobilnettel, kitörölhetem vele. Egy dual simes Samsung telefonba ha teszek egy helyi kártyát, beállítom a VPN-t, akkor a főkártyán mehet a vowifi. Ez lenne a konkrét felállás.
-
-
martonl
senior tag
válasz KurtCobain #135173 üzenetére
Nem feltétlenül. De többször előfordult már itt is, hogy kiderült, hogy a telefon valami ázsiai lokalizáiós és több itteni frekvenciasávot hardveresen sem tud. Nyilván ha nálad ez csak eseti jellegű hiba volt és a telefont itteni hivatalos forrásból vetted, akkor erre kicsi az esély. A Poco X3 Pro-nak pont van indiai lokalizációs változata, ami nem tud pl. B7, 20-as és 28-as sávokat. Egy ázsiai webshopból simán küldenek ilyet, sőt előfordult már, hogy itteni bolt is ilyen forrásból vette.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
Ha van Multisimem, akkor úgy informálódtam, hogy megoldható a csak adatkártyaként való működés. Ha két Multisimem lenne, akkor ugye ez nincs hatással a másik Multisimre? Tehát az attól még "teljes értékű", beszéd + adat Multisimként fog működni? Tudom hülye kérdés, de láttam már csodákat.
-
martonl
senior tag
válasz polonic #134167 üzenetére
Az 5G SA nem egy külön hálózat, amin csak 5G technológia lesz? Tehát tkp. két honos hálózat lesz, egy kizárólag 5G (SA) és egy 2-4-5G (NSA). Azt nem tudom, lesz-e handover is a kettő között, ha kimegyek az 5G SA lefedettségéből beszéd közben, akkor át fog-e váltani az NSA hálózatra. Vagy ez nem így lesz?
-
martonl
senior tag
válasz HoTaZo #133756 üzenetére
Annyiban lényeges, hogy tudomásom szerint ha itteni kártyáról osztasz kint netet, akkor ugyanúgy itthoni IP címmel fog menni, mintha itthon használnád. Tehát az így osztott neten menni fog a Telekom vowifi. Idegen, helyi interneten viszont nem fog menni. Hogy VPN-nel ez megkerülhető-e, az engem is érdekelne. Ez eu.-n kívül lenne gondolom érdekes, mert ott nem szívesen osztunk netet hazai kártyával.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz Tompika777 #133423 üzenetére
Igen, még az jutott eszembe, hogy mi van, ha a kérdéses SIM-en kikapcsolom a volte-t, és a hálózati üzemmódot csak 4G-re állítom. Persze ez már erősen készülékfüggő és root is kellhet hozzá. Ilyen esetben a hívás nem fog működni, ugyanakkor a net meg menni fog. Nincs multisimem, csak tervezem a Telekomra való váltást egyébként, ezért vettem elő a témát.
-
martonl
senior tag
válasz #73820095 #133379 üzenetére
Köszi nektek a válaszokat. A telefonban az 1. SIM-nek működnie kéne ugyanúgy, csak a 2. SIM lenne netre használva. De úgy látom, ez nem igazán oldható meg. A "ne zavarj" bekapcsolása tudtommal az egész telefonra hatással van, így a fő SIM-re érkező hívások is némítva lesznek. Vagy lehet másképp?
-
martonl
senior tag
Tudom, biztos volt már téma, de van valami technikai lehetőség arra, hogy multisimet telefonban adatmegosztóként használjak? Azaz ne jelezzen, ha hívják a kártyát, csak a net menjen rajta.
-
martonl
senior tag
válasz szabonagyur #133023 üzenetére
Nyilván, mert az ingyen van neki.
-
martonl
senior tag
Jól látom, hogy a Mobilotthon díjcsomag havidíját 0-ról 858 forintra emelik? Az ÁSZF-ben a Prémium havidíja ennyi, a simáé marad 0. Nekem a fiókban a 858 forintot mutatja a simára.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz Doky586 #131340 üzenetére
Én arra emlékszem, amit írtam, de nem is lényeges. Angolul talán "validity period" volt a neve, amit aztán ki tudja, melyik telefonban hogy fordítottak. Lényeg, hogy éjszakára ki szoktam kapcsolni a telefont, valaki meg rendszeresen küld rá olyankor SMS-t, amit nem kapok meg. Viszont azt nem tudom, milyen telefonról küldi és elképzelhető, hogy a hagyományos telefonján rövidre van állítva az időtartam. Amit Kbali és 4Grider írtak, az alapján utóbbi a valószínű.
-
martonl
senior tag
válasz Doky586 #131338 üzenetére
"Némelyik telefonon az időtartama is beállítható pl max 3óra, ha addig nem érkezik meg a telefonjára akkor sikertelent jelent."
SMS érvényességi idő. Ezt manapság melyik telefon tudja? Én már nagyon rég nem láttam ilyet. Régen lehetett állítani, de szerintem mostanra (szerintem) szolgáltatói nyomás miatt kivették ezt az opciót és a legrövidebbre vették az időtartamot. Erre azért gondolok, mert állítólag ha átteszem a SIM kártyát egy régi készülékbe és ott beállítom a max. időt, akkor csak addig él a beállítás, amíg vissza nem teszem okostelefonba.
-
martonl
senior tag
válasz Statikus #131239 üzenetére
Ha most csak emiatt vennél másik laptopot, akkor azért először nézz be a Bios-mods oldalra, hátha ki tudják venni a korlátozást a BIOS-ból, és akkor más kártyákat is el fog fogadni.
De írtam eddig egyszerűbb javaslatokat is, ahogy gondolod. Én azt a programot, amit linkeltem, nem tudom kipróbálni, mert nincs ilyen kártyám, de állítólag hálózati üzemmódot is lehet vele választani.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz Statikus #131234 üzenetére
A linken elvileg egy kapcsolatkezelő van, amivel gondolom finomhangolni lehet az eszközt.
Igen, sajnos simán lehet, hogy csak BIOS fehérlistás (szélsőséges esetben még típuson belül is csak Dell firmware-es) eszközöket fogad el a laptop és nem rakhatsz a helyére akármit. Lehet használni még USB modemet, de gondolom az nem opció. D-Link DWM-222 vagy hasonló.
-
martonl
senior tag
válasz Statikus #131231 üzenetére
Ezt próbáltad már?
Vagy lehet neked nem ilyen modemed van. -
martonl
senior tag
válasz Statikus #131231 üzenetére
Sajnos én sem értek hozzá. Elvileg alapbeállításon kéne lennie, de vannak csodák. Maga a driver is beállíthat dolgokat pl. Windows régiótól függően. Ki kéne deríteni működő kártyával, hogy milyen hálózatra csatlakozik. Akár speedtesttel is meg lehet tippelni, ha másképp nem mutatja. Ha jól tudom, nem szokták sajnos túlragozni már a szoftvert hozzá, van a driver és kész. Lehet, hogy IT-s topikokban a szakik jobban tudnak segíteni. Már ha tényleg ez a hiba. Antennahibára nem gondolnék, ha már egyszer benne van ez a modul, akkor csak olyan antenna is van a laptopban, ami megy az eszköz minden frekvenciáján.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz Statikus #131228 üzenetére
A csak 3G csatlakozás az én tippem volt (akár úgy is, hogy még a 2G-t sem engedi). Gondolom valamilyen AT parancsokkal lehet kényszeríteni erre és esetleg így maradt, vagy valami rejtélyes okból kifolyólag ez az alapértelmezés. Valószínűleg ez felülírható. De ezek csak az én ötleteim.
-
martonl
senior tag
válasz akaszajanos #130755 üzenetére
19. voltam Gyulán utoljára, de a településen belül is volt, hogy simán átment a Telekom RO hálózatra.
-
martonl
senior tag
válasz dkaro #130323 üzenetére
A roaminggal kapcsolatban azért a hanghívásban ne legyél annyira biztos. Nem tudom, hogy áll a VoLTE roaming kérdése, de ott a 2G-t már tudtommal teljesen lekapcsolták, és tán már a 3G-t is tervezik lekapcsolni, de az is lehet, hogy ez már részben legalábbis megtörtént.
19. én kaptam egy T-Mobile kártyát, állítólag Amazonról vették, korlátlan net és helyi hívás. Ajándék volt, nem néztem a fogát. Ebayen, Amazonon is szét lehet nézni.
Akkor még volt némi 2G és 3G, de elég gyatra térerővel. Igaz, az egy üdülőterület volt.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
-
martonl
senior tag
válasz tibor23 #129978 üzenetére
Lehet, hogy meg tudják oldani B8 és/vagy B28 bekapcsolásával is. Nem értek hozzá, csak így sejtem. A B28 jobban behatol az épületek belsejébe, talán kiváltja a kieső 3G-t, gondolom hasonló sebességen. Bár ez is költséges, ha torony nem is kell hozzá, de gondolom új cuccok, antennák igen, egy távoli konfigurálással ezt nem lehet elintézni.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz #76055552 #129953 üzenetére
A 3G feltehetően kisebb sávszélességű csatornáját jobban fogta a telefon, mint a 4G-ét, látszik, hogy nincs térerő. Biztos sok ilyen hely lett most, sajnos a buditok is.
A telefon meg mindenen túl ragaszkodik a 4G-hez, 2G-re csak végszükség esetén vált le, legalábbis több készülékkel ez a tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
Köszi, közben megjavult.
-
martonl
senior tag
Halott az app és weben se tudok belépni. Más is tapasztal ilyet?
Szerk. megjavult.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz kchris78 #129354 üzenetére
A 4G sávszélessége nagyobb, simán szórhatja ugyanaz a bázis is. A telefon a nagyobb sávszélességű jelet kisebb térerejűnek fogja jelezni. Megtévesztő, de erről már többször is volt szó, hogy így van.
Hasonló, mint amikor a rádiódon távolabbi FM adást fogsz. Ha sztereóban sistereg és a rádiódon van mono/sztereó gomb, átkapcsolod és még nem fog sisteregni. A rádiók automatikusan is ezért váltanak le monóba, ha gyenge a vétel. Valójában nem pont így van, csak a hasonlat miatt írom.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz kchris78 #129161 üzenetére
Lehet, de e szerint is a kettő azonos szolgáltatást takar.
[link]
Lehet, hogy amire gondolsz, az az SMS hírszolgálat volt (annak is volt valami neve), amire SMS-ben lehetett feliratkozni és küldött napi pár SMS-t időjárásról, traffipaxokról stb.
prozodus: Igen, de a vége felé már ingyenes volt a bejövő hívás.[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
Akinek van aktív Maraton, vagy egyéb netcsomag és aktiválta a mai DD-t, nézze meg, hogy miből vonja le a mai forgalmat. Újraindítás ellenére is a Maratonból vonta le nálam, ez eddig nem volt így. Panaszkodtam, kivizsgálják.
-
martonl
senior tag
válasz ubyegon2 #129141 üzenetére
Bunkofon később lett a neve, amikor egy kézben már elfért. A táskatelefonok korában volt rádiótelefon, úgy rémlik, de már régen volt. 0660 volt az előhívója valóban.
A cella egyébként a méhkaptár celláira asszociál, így is ábrázolják a lefedettséget, ha jól tudom.
Az SMS pedig kezdetben GSM távirat volt. -
martonl
senior tag
válasz ubyegon2 #129134 üzenetére
Pedig az egy bázisállomás által ellátott területet ha jól tudom, még mindig cellának hívják. Kissé kikopott, de angolban régebben a cellphone szót is használták. Ma már nem nagyon látom ezt a kifejezést, szerencse, hogy nem fordították le egy az egyben.
Nálunk a GSM előtt használták még a rádiótelefon kifejezést.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Ford topik