- One mobilszolgáltatások
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
válasz Donki Hóte #137672 üzenetére
Ezzel egyetertek, de a jogalkoto ezen vasarlasok eseteben is raszorithatna a gyartokat a 2-3 ev garanciara. Amugy ha iphone, a szoftver support hatalmas plusz pont, ellentetben az olcsobb androidos telefonokkal. Draga android meg mar pariban van az iphone-okkal. (illetve a mobilszolgaltatok adhatnak a cegeknek olyan kedvezmenyt amirol a normal elofizetok csak almodhatnak, cserebe a magasabb koltesert)
-
kchris78
veterán
válasz Donki Hóte #137661 üzenetére
szerintem egy kulso embernek igazabol nem sok koze van ahhoz hogy egy ceg miert vasarol egy 100ft-os alja android helyett iphone-t. (mondjuk mert teljes koruen megbizhatoan menedzselheto?) Plusz nagyon nagyon sokfele eset van amikor a ceg talan leirhatja koltsegkent az adott eszkozt, de ez sem biztos, az afat meg foleg nem igenyelheti vissza, pl egy kavegep az irodaba. Gyakorlatilag fogyasztokent lep fel, jogilag viszont nem fogyaszto igy kap 1 ev garit hacsak a gyarto nem vallal tobbet. Ez szerintem nem korrektul van szabalyozva.
-
kchris78
veterán
válasz Demokatona #137472 üzenetére
terheleses teszt?
-
kchris78
veterán
válasz Donki Hóte #137428 üzenetére
en meg ilyet nem tapasztaltam, pedig aztan parommal eleg sokszor eszunk leves + desszertet, amiken ahhoz kepest hogy mennyibe kerulnek laktatnak, a pincerek nagy banatara mert nem eszunk fo-etelt.. ami megnyomna ugy igazan a szamlat.
-
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
Poprád mellett kis telepules 4G. Szerintem egy szavunk nem lehet. [kép]
-
kchris78
veterán
válasz Dave1984 #137313 üzenetére
szerintem a T rendelkezik talán a legtöbb spektrummal a 900-1800-2100-3500 Mhzeken tehát ő nincs annyira rászorulva arra hogy N78-akat telepítsen (főleg ha a cellához még el is kell vinni a nagy sebességű kapcsolatot). Nyilván nem az alapján fognak cellékat telepíteni hogy ha valaki speedtestel akkor többszáz Mbit jöjjön ki.. Én személy szerint többre értékelek egy stabil 20Mbites kapcsolatot mint méregetni arra hogy hányszáz mbit jött ki.
-
kchris78
veterán
válasz kopeter1982 #137265 üzenetére
Elég agresszív cache-elést folytatnak az appokban lévő https lekérő alrendszerek/böngésző motorok, ha valami nem jelenik meg érdemes kézzel leállítani az appot.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz adika4444 #137204 üzenetére
Szerintem is ez történik, illetve a másik is hogy ha a telefon átmegy nagyobb frekvenciára akkor relativ közel a toronyhoz is lehet alacsonyabb térerő a rosszabb terjedés miatt, ilyenkor a telefon nem visszaáll kisebb frekire hanem VoWifi.. Lehet próbálják megtartani a terhelést a nagyobb frekvenciákon. (wifi nélkül + adatterhelésre lehet végül leváltana)
-
kchris78
veterán
válasz polonic #137221 üzenetére
Miért lenne hülyeség? Azért mert valakinek nincs rá szüksége? Legszivesebben én is bekapcsolnám... Rendszert tervezek meg üzemeltetek, és megadtam olyanoknak a telefonszámom akik közvetlen elérhetnek ha nagy gond van.. De ha továbbadják és olyanok hívnának akik problémáznak mindenféle apróságon és először szűrje meg a problémát olyan akinek ÉN adtam oda a számom.. Ilyen esetben ez tökéletes lenne... Csak privátra is ezt használom és ha keresnek hogy pl biztosan megyek holnap szervizbe nyilván nem tudott számról ezért nem tudom bekapcsolni. Hosszú lett, próbáltam illusztrálni a funkció létjogosultságát .
-
kchris78
veterán
Ti érzékelitek azt hogy mennyire sűrűbben áll át a telefon VoWiFire? Nekem eddig sehol nem állt át.. Most meg.. Ahol nincs full térerő az iPhone-on (két csík, nem tudom számszerűleg ez épp mennyi) és leteszem a telefont 2 percre ott már megy is át.. Szüleimnél, anyós... éppencsak a cégnél nem, mert ott full 4G van (2100MHz). Mondjuk energia felhasználásban ez jó, mert gondolom a megfelelő rádiós részeket gyakorlatilag lekapcsolhatja.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
válasz 4Grider #136910 üzenetére
Bel-Budán (2.ker - félig dombon) meg ahonnan 200m-re full térerős N28 van, ott 10/10 volt 5G-n.. Alig volt térerő nem hittem a szememnek hogy a telefon átment 4G-n és 5G-n is WiFi hang-ra...Valamit nagyon eltekertek vagy mókoltak.. Vagy mindenkire pont egy időben jött a kattanás hogy valamit néznie kell.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz IntelKiller7 #136897 üzenetére
amig DSS van addig ki tudja.
-
kchris78
veterán
válasz kovacsmi_74 #136889 üzenetére
igen, van némi anomália .
-
kchris78
veterán
válasz ubyegon2 #136887 üzenetére
amig nem allt at full korlatos statisztikat mutatott. Azert gondoltam hogy feldobom a kerdest mert probaltam egyszeruen erteni es szerintem is korlatlan - csak a roamingra mutat statisztikat-, es letezik-e hogy korlatlan eseten csak az elso 25GB eseten van roaming . De ez lesz, bedobom a kerdest hivatalos vonalon... csak a kapcsolattartot gyozze kivarni az ember.
-
kchris78
veterán
hello, hogy van ez az elofizetes ezen most van 25GB limit vagy sem? elvileg korlatlan belfoldon. Vagy ha lehasznalom belfoldon a 25GBot akkor kulfoldon sem lesz semmi? [kép] koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz domper2015 #136768 üzenetére
akkor meg azért szidnák mert miért olcsó, elherdálják a pénzt, nem viselkedik rendes szolgáltatóként, ahol a profit az egyik fő cél..
-
kchris78
veterán
válasz Cs1csó #136580 üzenetére
ennel nagyobb gond hogy eleve szarul mereteztek.. ilyen szar nem lehet az optika... eleve a tenyleg szukseges minimumra terveztek szerintem igy jo hogy szar lett a net. optikanal nem mindegy hogy a befuto optika hany fele van osztva mielott becsatlakozik egy nagyobb sebessegu vonalra... vagy mindenki hard torrentes. amugy ennyi fajta fele szolgaltatonal szerintem varhato a torrent forgalom emelkedese.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
Azert csak fejlesztegetnek Gardony kulsobb reszen eddig partiz mbit volt, most kapasbol ugrott 200Mbit fole, 270 volt a vege mindez 4G only... van jopar sav hasznalatban eddig ide csak a B20 ert ki... es full terero van.
-
kchris78
veterán
válasz Lackooo84 #136000 üzenetére
és van amelyik voip tényleg jó? Én vibert használtam rendszeresen de van amikor jó van amikor kevésbé jó (terheltség függő), van amikor olyan mint egy CB rádió... Ha tényleg STABIL hívást akar az ember akkor kell a minőségbiztosított csomagátviteles kvázi vonalkapcsolt működésű hívás. Beesik az ember egy B20-as sz.rrá terhelt cellába és annyi... B1-B3-B7 vagy N78 esetén frankó persze.
-
kchris78
veterán
válasz MadMancs #135988 üzenetére
Ezek pont-pont adatkapcsolatok. Hogy a dobon belül még a régi belső van... Talán az se biztos.. De hagyományos 900MHz régi cella bekötése még lehet ilyen régi eszközökkel pörög. Talán vidéken vannak még ilyenek ahol az első szükséglet hogy lehessen hívást fogadni/indítani.
-
kchris78
veterán
Ez olyan mint amikor az EESZT szerint valaki meghalt. Nem értem hogy miért lett ez ekkora hír. Ki tudja milyen körülmények együttállása állt fenn, sok millió tranzakció után előjöhet ilyen, nyilván semmi sem bugmentes... Ezek szerint a Telekom is hozza ezt .
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz glaci #135830 üzenetére
kicsit visszakozom, megnéztem 2 eves N78 lefedettseget es hat telekom kicsit szegyellheti magat azert. Arra meg meg mindig kivancsi lennek milyen birtok van soltvadkerti vadastonal hogy hogy-hogy-nem ott lett egy kis N78 fedettseg. Vagy van arra is egy tesztrendszer?
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
Másik: iphone netmonitor működése iszonyat instabil. Loading folyamatosan, 5G bekapcsolva mégis a last seen napokkal azelőtti... Mit lehet tenni?
-
kchris78
veterán
válasz glaci #135827 üzenetére
Helyén kell kezelni a dolgot. Ha egy B1/7/3 mellé odatesznek egy N28-at, nyilván semmi értelme... De sok ember lakik azért N78-al lefedett helyen, nekik lehetett segítség. Illetve pl Balaton part mindenkinek aki megfordult ott. Ne túlozzunk azért nagyon negatív irányban . Illetve: pár héten belül lehet az N28 stabilabb lesz? (Bár ha DSS akkor B28-al egyben van?)
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz enginev3.0 #135824 üzenetére
Nekem is ez akadt fenn . De amúgy ahol tényleg tud számítani ott van 3.5GHzes 5G. Ott el tudom képzelni hogy a sok ember (belvárosok stb..) miatt kevés lehet a mindent is aggregálva magában foglaló 4G (B20,B1,B3,B7,B28), bár ha ez mind megvan az is elég masszív...
-
kchris78
veterán
válasz victorhun7 #135812 üzenetére
. En nem latom mert fizetjuk a plusz havidijat hogy legyen 5G. Gondolom behoznak uj csomag ajanlatot hogy aki akar maradhasson 5G-n, egyszeru kiegeszito dijjal stb...
-
kchris78
veterán
Mi történt az 5G-vel?
-
kchris78
veterán
válasz szaniszlokar #135709 üzenetére
Nem akarok irrealis elvarasokat tamasztani de volt olyan tapasztalat hogy S20Ultra helyett 21Ultrat kapott valaki (azt vettem meg ). Lehet refurbished de jo deal volt .
-
kchris78
veterán
válasz kchris78 #135681 üzenetére
mostmar az 5G is 250/800 kbit. ping 150msec. mindenki var, es a telefonjat nyomkodja... tolti fel a kepeket... lenyeg a nagy embermennyiseggel meg az 5G sem tud mit kezdeni (nem a hatalmas plusz teljesitmenyt vonom ketsegbe hanem azt ami anno a mediabol lejott hogy ez megoldja ezeket. Ha nem raknak le mobil mikrocellakat foldbeall ez is..
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz 4Grider #135644 üzenetére
Nem csak jól mutat hanem kell is... Ezeken a területeken a B20 mellé rakták oda a B78/N78-at ahol sok esetben a B20 only sz.rrá volt terhelve. Csak ez nem mutat 5-6-900Mbitet. És baromi jól terjed. Persze lehetett volna valaki aki megmondja nekik hogy nem erre kellett volna egy egész reklámkampányt alapozni .
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz Bl.Gyo. #135642 üzenetére
A másik probléma hogy amikor az 5G-n alig van térerő de 4G-ben fullos a térerő akkor praktikusabb ha 4G-n standby-ol.. Többet fogyaszt 5Gn egy mai telefon ez szinte biztos. (mondjuk ez is területfüggő mert N28-as 700MHz jobb lefedettséget adhat mint egy 1800-as 4G de ennek kicsi az esélye) Én csak akkor teszem 5G-be ha kedvem van hozzá és éppen valami adatfogyasztóbbat indítok el.
-
kchris78
veterán
válasz Zsolt,72 #135639 üzenetére
Ezt én sem értem. Igen, szar a Telekom B.csabán, ki tudja mi az oka, van ahol meg a Yettel szar és a Telekom jó. Le kell cserélni, kitalálták már a számhordozást. Vagy annyira mégse szar csak amikor épp bekakukkol akkor lehet ide írni? Amúgy Diósgyőrben is ilyen szar volt a Telekom, ott megoldották a kapacitásproblémákat, amennyire én legalábbis tapasztaltam abból amennyi időt ott töltöttem az 5G előtt és azzal.
-
kchris78
veterán
válasz Cs1csó #135599 üzenetére
Én mondjuk úgy, hogy nem elsősorban ezeket a platformokat használom, nem tartottam etikusnak ezt az egészet. Miért volt ez így, szerintem sok ember 1-2GB forgalom kerettel csak emiatt pörgette végtelenül az oldalt mert ez volt ingyé. Most már legalább amennyit forgalmaz az ember annyi van és kész.. a +30%-al persze egyetértek, szerintem simán érzékelhetően kellett csökkennie úgy egészében a forgalomnak a hálózaton mikor kivezették.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz csaszi75 #135534 üzenetére
Ti meg azt nem tudjatok hogy (legalabbis a Telekom eseteben) mindenhol magyar IPt kaptok roaming alatt . (de szerintem ez egy alap ahhoz hogy a magyar szolgaltato felugyelje a roamingosok forgalmat, tiltasok pl..) Amire utalni szerettem volna az az hogy ha nincs egyedi lerohadas jo a halo minosege (kesleltetes) egy telefonbeszelgeteshez. Ha ez nincs nincs folosleges a vpn is.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz bociusz #135375 üzenetére
Tok jo, ez amugy visszaemlekezve meg a Nokia idokben is igy volt, az idegen halonak hasonlokeppen mutatta a cellid-it meg szomszedos cellak id-it, jelerossegeket.. Gondolom valahogy el kell indulnia egy attach procedure-nak amikor meg egyik se tudja hogy ki a masik, illetve 112-t is tudni kell valahogy tarcsazni .
-
kchris78
veterán
válasz adika4444 #135323 üzenetére
Valami ilyesmi a tapasztalatom nekem is Diósgyőrben. Nincs már B3-as 4G de van B20/28 és N28.. Azóta nincs teljes megállás, egy pár Mbit mindig van.. Youtube spórolós módon arra a pár percre mindíg megy.. M3-as pályán múltkor YT végigment Hatvan - Miskolcig megakadás nélkül. (videókat hallgatok mert sok esetben a videó inkább csak aláfestés).
Műszaki oldalról azt mondom hajrá legyen mindenhol N78 meg temérdek B1 B3 B7 meg 5G megfelelője, de pénzügyi oldalról pénzégetés tulajdonképpen ha kihasználatlan (csak speedtestkor megpörgetett) kapacitás áll rendelkezésre folyamatosan.[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz Dave1984 #135319 üzenetére
Pedig szerintem van letjogosultsaga. Menj be az utcarol a vastag falak koze a berhazakba es ugy eltunne a vart N78 terero mint annak a rendje... 5G 5G valtas meg gondolom hatekonyabb mint folyamatosan 4G - 5G atallas amivel ez jar... Nyilvan ertem hogy jelenleg nem hoz ez pluszt, ezt en is tapasztalom de bizom benne hogy a vegen ebbol valami jobb lesz mint ami most van... Amugy ahol B20 volt csak es melle tettek N28at azert az plusz, meg ha nem is hoz nagysagrendi ugrast, egy forgalmi diagramon mar erdemben kepes csokkenteni a total tulterhelt idoszakokat - nyilvan ezt az egyszeri user nem feltetlenul erzekeli.
-
kchris78
veterán
válasz Dave1984 #135311 üzenetére
Egy kis plusz altalanossagban: szo esett Auchanekrol, Lidl stb.. Ott ha az Auchan stb nem pussolja hogy legyen normalis mikro pikocella nem varhato normalis lefedettseg, hacsak nem pont a bolt kozelebe rak le a T egy B3-at mondjuk. Ezek a boltok jo nagy femdobozok. En szemely szerint orulok hogy legalabb valami valtozas van, eddig azon sirtunk hogy nincs semmi elorelepes. A meglevo bazisokra konnyu B20/28 N28-at feltenni aztan lehet tovabb lepni uj bazisokkal. Plusz van egy olyan hatas amirol hallottam hogy ha nagy frekis cellakra fellepnek jo ravolrol mobilok a rossz jelerosseg miatt alacsony sebesseggel (modulacio stb a alacsony) az lerontja a szumma atviteli teljesitmenyt. Ezt lehet kikerulni hogy elobb legyen jo N28 es akkor a tavolabbi mobilok atlepnek szepen arra, es a leheto legtobbet ki lehet majd sajtolni a lefedettsegbol...
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz domper2015 #135230 üzenetére
ezek biztosan fizetos sms gatewayek, a megrendelo kinyomozhatatlan lesz.
-
kchris78
veterán
válasz Masato #135192 üzenetére
Na igen . Én is 7 ezer Ftért vettem 1 éve egy aksis LTE routert. Szerintetek milyen LTE modem lehet még benne, hány éves lehet? Meg se merem nézni . Valószínű ugyanaz mint amit Te lecseréltél. (most már nem is használom mert macbook bluetoothon keresztül ki be kapcsolgatja az iphone Wifi megosztását)
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz akaszajanos #135156 üzenetére
Tegnap mi is kaptunk egy fals alarmot hogy valami van az üzemeltetett portálunkkal. Megnéztük, nem volt semmi.. Aztán rákérdeztem mégis milyen neten próbálta. Telekom 4G. Ok, megvan a bűnös . De az biztos nem Gyulán volt... Illetve inkább csak akadozás szerűség volt a gond, nem a totál behalás újracsatlakozásig. Mondjuk nekem lekopogom semmi ilyesmi nincs.. 4G 5G nem speedtestezek de nem is érzékelek semmi gondot. Miskolc Diósgyőr, Tapolca, Bp...
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz aprokaroka87 #134644 üzenetére
Burst jelleggel igen de filmhosszan vegig.. Az mar inkabb nem realis szerintem. 700MHz legalabb stabilizalta a helyzetet. (falun)
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz victorhun7 #134384 üzenetére
Mondjuk kíváncsi lennék arra hogy ha valami praktikus nyári csomag lenne a kábelszolgáltatóknál és így lenne rendesen helyi wifi a szállásokon, akkor nem kellene - kellett volna irdatlan pénzeket beletolni a mobilháló fejlesztésébe mert a nyáron oda levonuló emberek nem mobilon akarnák megoldani a netezésüket.. Mostmár úgyis Voda + Telekom a mobil is meg a kábel is. De ez csak egy álomvilág, kábelnél az hogy csak időszakos díjat fizess az nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz kl122 #134351 üzenetére
szerintem ennél több tervezés van emögött az akció mögött mint ahogy ezt most leírtad . Plusz, átlag Józsi nem speedtestel. Neki jútúb kell. Meg fácse. Namármost ha DSS akkor mindegy hogy 4G vagy 5G ugyanaz a spektrum. Ha meg olyan akkor az 5Gs telefonok alternatív frekit használnak a 4G only készülékekhez képest. Szóval az 5Gs telefonok eddig nem nagyon használt kapacitást vesznek igénybe ez a terhelés elmegy a 4G-ről ott több marad. Lehet hogy az 5Gs telefonoknak nem jut 300 helyett csak 150Mbit nade mennyi telefon fog ott lógni?? Közel sem annyi mint a 4Gn. Ahogy írtad nem speedtestelni fognak hanem hogy a youtube 1-2-3Mbitje tud e jönni stabilan? Az valószínűleg fog tudni.
-
kchris78
veterán
válasz Masato #134334 üzenetére
ebben az az ugrás hogy az elmúlt időszakig vsz csak 4G volt N28/B28 nélkül. Valaminek a duplázása viszont azért elég jó fejlesztés.. Bármilyen faja lenne ott 1Gbitet mutató sor, nem biztos hogy valamikor is lesz N78-as 5G Tiszakécskén. 1800/2100 inkább azzal is lehet száz Mbiteket hozni.. De gyors orvoslásra jó a túlterhelt 4G mellé berakni a 700-as frekit.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz Doky586 #134230 üzenetére
Ki tudja, nincs reprezentativ mérési eredményem, de szerintem kevesen értenek hozzá ennyire. Az talán eljut hogy az EUn belül annyi mint itthon de az adat lehet kevesebb. Illetve a roaming hálók úgy vannak priorizálva hogy a legtöbb szolgáltatást adó hálóra lépjen fel a telefon. Pl Telekomosként minden országban a Telekomra fog fellépni a telefonom, vagy partner hálóra, nem "ellenséges" hálóra . Ott meg van 4-5G, VoLTE is ha már elindult.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz Doky586 #134223 üzenetére
Nem az eredeti szolgáltató állapít meg egy prioritást? Olaszországban pl TIM (Telekom) áll be, átválthatsz másra is de pl az EU roaming bevezetése után már nem mindegyik működik ugyanúgy, pl Telekomosként az ottani Voda hálón nem kapsz adatot csak hivást indithatsz (az is valami szükség esetén..). Addig működött minden, hiszen fizettél az adatért (vagy csomagod volt).
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz #61981184 #134214 üzenetére
ha nem akarok semmi rosszabbra gondolni akkor azt mondanám hogy azt mondták a DT - Telekomnak hogy ideje lenne egy kicsit jobban fejleszteni mert dádá lesz.. (ugye itt is tapasztaljuk hetek-hónapok óta hogy mennyire hagyták lerohadni a hálózatot, alig van sávszél sok B20-as területen ami már egy következmény... amit a 700MHzes DSS 5G max enyhiteni tud. De igazaból bőviteni kellene a nagyobb frekijű állomások számát )
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
Van valaki itt a "tűzhöz közel" aki tud valami statisztikát írni hogy hogy alakul a forgalom - mennyi tevődik át 5G-re / hogy módosul a 4G túlterheltsége?
-
kchris78
veterán
válasz szabonagyur #134195 üzenetére
ok igaz, a német, my fault .
-
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
válasz Oliverda #134151 üzenetére
hát nehéz kérdés, van arra példa hogy szépen fokozatosan cserélgetik a meglévő rendszer részeit 5G SA-ra? Vagy ebben az esetben 2 rendszert egymással párhuzamosan kellene üzemeltetni? Ami még drágább mint a jelenlegi megoldás.. Még 5G NR is ritkaság nemhogy SA... Szerintem a meglévő igények mellett csak egy pénztemető lenne üzleti oldalról.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM