- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Nothing: március 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
1430
senior tag
Bár nem írtad, de ez a Net Start miatt volt? Ha igen, akkor egyrészt 10 ezer Ft felett századára csökken a forgalmi díj (de ezt csak a számlában írja jóvá a rendszer, tehát az aktuális egyenlegben a "normál" díjon megy a forgalom), másrészt telefonálj vissza (és vetess fel panaszt) vagy írj a My T-Mobile-on belül a Net Start forgalmad miatt, és biztos vagyok benne, hogy találnak egy számodra kedvezőbb megoldást.
Gery1987
Ha mégis maradsz a MIX-nél, akkor a tarifahűség nélküli konstrukciót kell választanod a meglévő előfizetéshez való készülékrendeléshez. Egyébként meg ha a havi- és forgalmi díjak miatt kedvezőbb a céges, akkor javaslom keress egy másik készüléket (illetve megveheted Domino-val is az Ace 2-est).[ Szerkesztve ]
''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz Gery1987 #26211 üzenetére
Tehát a lényeg, ha egy készülék kifut, akkor visszarendelik azt az 1-2 darabot, ami a T-Pontokban van, és felteszik WS-ba. A T-Pont-os ár az utolsó ára a készüléknek, amiből lejön a WS 10%-os kedvezmény.
Az Ace 2 már elég régen kifutott, ezért nincs az árlistákban, de mivel rendelhető, ezért WS-ban még minimum 1 db-nak lennie kell.Ha már meglévő előfizetésedet vinnéd be a cégbe, akkor amennyiben ehhez a hűség nem akadály, rendeld meg a meglévő előfizetésedhez a készüléket. Persze ennek feltétele, hogy a készülékváltási lehetőségek fennálljanak a hívószámod esetében (ha belépsz az oldalra telefonszám + jelszóval, úgy is láthatod, engedi e a készülékváltást).
-
1430
senior tag
Igen, ez működhet.
Rosszarcu01
Akkor kérd el a hozzá tartozó Domino szerződést is, és egyből rögzítenek, mint Felhasználó. De ettől a régi Előfizető még bármikor bemehet, és kérheti a hívószám megszüntetését vagy például egy SIM cserét, stb.Gery1987
Ha üzletben nem kapható (és nincs is készleten), akkor nincs mit tenni. Azt esetleg érdeklődd meg, hogy meglévő előfizetés átváltható e, mert akkor rendeld meg online (átírási díj is szükséges lehet, ha eltérő az elő-/számlafizető = 6500 Ft)[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz berbatov2 #26188 üzenetére
Ha aranykártyás, nagyjából azon az áron kap készüléket az üzletben, mint az új Domino-s árak (illetve ha van havidíjas T-Mobile vagy T-Home is a nevén, akkor annak a pontjait beszámíthatják a Domino készülékváltásba).
További kedvezmények >>
Feltöltési bónuszok >>Rosszarcu01
Esetedben a legegyszerűbb megoldás szerintem az lesz, ha bemutatod a SIM-et, a személyidet (+lakcímkártya) és 30 napon belül ha nem jelentkezik az eredeti tulaj, akkor végleges Domino Felhasználó leszel. Megjegyzem a Domino Előfizető továbbra is teljes joggal fog rendelkezni a hívószám felett. Továbbá megjegyzem, hogy WebShopból díjmentes házhozszállítással 2790 Ft egy új Domino SIM, amiből 2700 lebeszélhető...''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
A "sima" Like díjcsomag május 1-től le lesz zárva, vagyis onnantól csak az használhatja, akinek van, újonnan csak a Like 50 és 300 lesz választható. Rajta van a számlád végén.
"A Szolgáltató megszünteti a Like díjcsomag értékesítését. Ezen díjcsomagot használó előfizetők a díjcsomagot változatlan feltételekkel vehetik igénybe, de új hűségidő vállalására már nincs lehetőség (Ált. Díjszabás 2.1.4.)."''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz Sztbeni #26147 üzenetére
Ugye ezen most nem lepődtél meg!
Mivel ezek "lélegző" hálózatok, az aktuális terheltségi viszonyok határozzák meg a cella méretét, illetve a térképet sem úgy szokták összeállítani, hogy fogják a körzőt és bejelölik az elvi jelterjedési maximumot, hanem igyekeznek figyelembe venni a domborzati viszonyokat, tereptárgyakat, várható forgalmi hatásokat, sőt még helyszíni méréseket is végeznek (ami csak egy pillanatnyi állapot). Szóval inkább alulterveznek, mert azért kevésbé panaszkodnak, ha jobb a térerő, mint amit mondanak.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz Sztbeni #26145 üzenetére
Bár én csak 3G/HSPA lefedettségi térképet találtam az oldalon, de igen, az UMTS (3G) cellák mérete nagyobb szokott lenni, mint a HSPA, ezért van olyan hely, ahol csak UMTS van, ami 384 kbit/s-os elvi sebességet biztosít.
pana0017 & pepe091 & raziel01
Esetleg fel tudtok tölteni olyan - személyes adatoktól mentesített - számlakép részletet, amin ez a jelenség látható? (pl. forgalmi sorok, kedvezmény sorok és végösszeg)
Főleg azt a részt furcsálom, hogy "néha hozzáadja, néha nem". Mivel a normális az lenne, hogy hozzáadja, olyan kép lenne jó, amin nem adja hozzá.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
Csak hogy biztosan egyről beszéljünk:
1. A 1430 hívása díjmentes Magyar Telekom hálózaton belül (így vezetékesről és mobilról is), és az ügyintézővel történő beszélgetésért sem kell fizetni.
2. Annak kellene utána nézni, hogy a telefonszám, amiről az SMS-t kaptad, milyen kommunikációs célra szolgál (tehát milyen tartalmakat küldenek ki róla). Erre valószínűleg időbe telik a válasz fellelése, ezért érdemes megírni, mert telefonon legfeljebb visszahívást ígérhetnek, és üzletben sem valószínű, hogy egyből megtalálják a választ (ugyanott tudják keresni, ahol a telefonos ügyintéző is).
3. Írd be ide a fórumba a telefonszámot amiről az SMS jött, és megnézem, van e róla infó a belső oldalakon.
4. Nyilván nem történt díjcsomagváltás a hívószámodon, mert a My T-Mobile az éles rendszerből veszi az adatokat, tehát ha Like 300-at mutat, akkor az is van beállítva.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
A Like 300-ról is díjmentes a 1430 felhívása, de inkább írd meg az ugyfelszolgalat@t-mobile.hu-ra a telefonszámot, amiről jött az SMS (vagy lépj be a My T-Mobile-ba és a jobb felső sarokban válaszd az "írjon nekünk" lehetőséget), mert ezt telefonon úgy sem fogják tudni azonnal megválaszolni.
-
1430
senior tag
Nem lehet, hogy T-Home szerződésen váltottatok csomagot, és elérhetőségi számnak a te számodat adtátok meg? (esetleg valaki más váltott, és félrediktálta a számát, így neked ment az értesítés)
[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz tPedro_ #26059 üzenetére
Bizonyos díjcsomagokhoz 1GB-os bővítés is kérhető.
meroly
Általában 2 évente szokták felülvizsgálni a keretmegállapodásokat, ha módosul, azt központilag mindenkinek átvezetik. Erről nyilván a cégnél is tudnia kell valakinek, aki elfogadta és aláírta az új keretmegállapodást, és az ő kötelessége lett volna tájékoztatni a tagokat.[CS]Blade2
Igen, ez T-Mobile-tól jött.pepe091
Ne aggódj, nem lesz díja!
Ez pont olyan, mint az, hogy mindenki a kedvezményes Go!Net díjakat szeretné látni a My T-Mobile-ban, de ott az alapdíj jelenik meg, és a kedvezmény feltételeinek megléte esetén lesz kedvezményes a díj. Itt is ez van, a díjmentesség feltétele, hogy magányszemély nevén legyen az előfizetés és hogy a nyomtatott mellett ne legyen a hívószámra elektronikus hívásrészletező aktíválva.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz Vangelis #26028 üzenetére
Vangelis & pepe091
Nos, sajnos én emlékeztem rosszul és (a belső leírás alapján is) a Like 50 (is) csak hálózaton belül forgalmazható le. Lényegében a Like utódjának szánják, de a sima Like-ot csak május 1-el tudják lezárni. Bár nem tudom, minek kellett addig is elindítani a Like 50-et, de aki sima Like-ot akar, az április végéig még igényelheti. A honlapra minden esetre nem fog visszakerülni.
Unokatestvérem csak most fog felvételizni, szóval a Like-ot már biztos bukja...Varszegig
A DT gyakorlata.
Az L-től díjmentes a VoIP, de alatta is kérhető külön díj ellenében.polonic
Ha a számla mellékleteként kéred (be kell állítattni ügyintézővel, és onnantól rendszeresen menni fog), az is kvázi elektronikus lesz, lévén elektronikus számlát kapsz.
A többit pietrasko már leírta.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz Vangelis #26019 üzenetére
Egy részeredmény. Ma megjött a legújabb T-Mobile számlám a Távszámlába, aminek a végén már a május 1-től érvényes változások szerepelnek, idézek: "A Szolgáltató megszünteti a Like díjcsomag értékesítését. Ezen díjcsomagot használó előfizetők a díjcsomagot változatlan feltételekkel vehetik igénybe, de új hűségidő vállalására már nincs lehetőség (Ált. Díjszabás 2.1.4.)."
-
1430
senior tag
Egyrészt új előfizetéshez legkorábban 7 hónap múlva lehet készüléket venni. Másrészt utána is akkor érdemes, ha megvan már az arany szint, mert míg az nincs meg, drágább a készülék, illetve addig a WebShop-on keresztül nem lehet se tarifahűséggel, se részletre vásárolni.
erdoke
Részleteket nem ismerek, illetve ha ismernék sem adnék ki, míg nem publikus, minden esetre ha a DT gyakorlatából indulunk ki, akkor szerintem nagyot nem tévedhetünk.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz Vangelis #26019 üzenetére
Egyrészt meg mernék esküdni, hogy a belső anyagban úgy szerepelt, hogy a Like 50 havidíja bármely belföldi előfizetői irányba lebeszélhető, viszont a díjszabásban nem ez szerepel. Ennek utána nézek.
pepe091
Szerintem a honlap hibás, mert az URL alapján a sima Like-ot variálták át Like 50-re, miközben a Like továbbra is elérhető, ezt is jelezni fogom holnap.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
Csak hogy picit "szítsam a feszültséget"...
Itt vannak a márciusi új szolgáltatások, melyek a díjszabásba kerültek. Három új díjcsomag került bevezetésre, névszerint az Eco Surf, a Domino Surf és a Like 50. Mindhárom díjcsomaghoz tartozik bennefoglalt adatforgalom, és amit kiemelnék:
"Az EcoSurf díjcsomag nem használható internet alapú hang és videó hívásokra."
"A Domino Surf díjcsomag internet alapú hang és videó hívásokra nem használható."
"A Like 50 díjcsomag nem használható internet alapú hang és videó hívásokra."
Ez a tilalom csak az alapcsomagokra vonatkozik, és... hogy is fogalmazzak... jelenleg még nem feltétlenül működik. Minden esetre ez a helyzet bármikor változhat, mint ahogy az is, hogy a tilalom kiterjesztésre kerül más csomagokra is (bár ez utóbbi áprilistól még biztos nem várható, hiszen nincs benne az április 1-től bekövetkező változásokban). Ha lesznek fejlemények, akkor is írok.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz polonic #25995 üzenetére
Mondanám, hogy ha gyakori a jelenség, próbáld ki másik telefonnal, de egy 920-as Lumiát én sem cserélnék le emiatt akár csak pár napra is.
Szóval marad az a lehetőség, hogy fel kellene írni adatokat (3-4 próbálkozást) és ez alapján elindítani egy kivizsgálást. A hívó fél gondolom meg tudja nézni, hogy mikor indította a hívást (másodperc pontosan), milyen számról hívott volna (praktikusabb, ha T-Mobile-os, de nem kizáró, ha nem az) és azt is tudnia kellene, hol volt akkor (lehetőleg házszám pontossággal). Aztán persze azt is jó lenne tudni, Te hol voltál akkor (házszám pontossággal). Ha valamelyikkőtök mozgásban volt, inkább várj a következő példáig, ahol a cím adatok rendelkezésre állnak.
Amúgy van hívásértesítőd? Tehát kapsz róla SMS-t, ha hívtak volna (kivéve szám nélküli hívók), de nem voltál elérhető?''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz VágniValó #25990 üzenetére
Bár BlackBerry-ben nem nagyon vagyok otthon, mert arra van egy 80-as szám (80/630-160), de díjak szempontjából amit leírtál, az rendben van. Túlforgalmazási díj nincs (ha jól gondolom, Mozaik S-hez kéred majd), külföldi adatforgalmi díjakról pedig itt olvashatsz.
-
1430
senior tag
válasz Beca1990 #25984 üzenetére
Nem, ügyintézővel kell majd aktiváltatni az alapcsomagot.
sarkanyolo2
Domino-nál nincs ilyen díj, mert nem részarányos a számlázás.prannk
A számlán szereplő számlaszámra át is utalhatod az elmaradásod, csak a közleménybe írd be, hogy x havi készüléktörlesztés és a T-Mobile-os folyószámlaszámot (szintén számlán van) hogy tudják, hová kell könyvelni (illetve a neved, ha nem a saját számládról utalod a pénzt).Gergi
Ügyintéző tud hang alapú díjcsomagot mobilinternet díjcsomagba váltani (és fordítva), de amennyiben tarifahűséged van és nem szerepel az engedélyezett díjcsomagok között (ezt fejből nem tudom), akkor nem válthatsz rá.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz HofiZoli #25969 üzenetére
Havidíjas díjszabás 2.6. Mobilinternet díjcsomagok működésére vonatkozó további feltételek
"Az Előfizetőnek Go!Net S, Go!Net M, Go!Net L, ikon Net 2 GB, Net&Roll 200 MB opció, Net&Roll 1 GB opció, Net&Roll 1 GB – LTE opció, Net&Roll XS, Net&Roll S , Net&Roll M, Net&Roll L, Aranytárskártya Net&Roll XS , Aranytárskártya Net&Roll L, Paletta Trió Mobinternet díjcsomag, a Kapcsolat Net aktiválására vagy díjcsomagra váltásra naptári hónaponként egyszer van lehetősége díjmentesen. Szolgáltató minden további díjcsomag váltás vagy újra aktiválás után a választott díjcsomag havidíjával/opció azonos mértékű aktiválási díjat számít fel."
Ez a gyakorlatban úgy valósul meg, hogy a rendszer minden, a bekezdésben felsorolt, így a Go!Net L adatcsomag aktiválásakor is aktiválási díjat terhel (a My T-Mobile-ban belépési díjként van feltüntetve), amiből időrendben az elsőt jóváírja. Sőt a számlán technikailag sajnos csak úgy tudták kivitelezni, hogy előbb látszik a jóváírás, mint maga a terhelés.
Tehát ha márciusban még nem aktiváltál Go!Net-et, és most megteszed (illetve nem aktiválsz új csomagot helyette a hónap során), akkor a szolgáltatás részarányos havidíján kívül (amiből a feltételek teljesülése esetén levonják a kedvezményt) lesz egy -2000 Ft-os és egy +2000 Ft-os tétel is. Az alábbi példakép elég régi, de a lényeg látható (akkor még Net 100 MB-ból váltottak a számon RelaxNet XL-re).PhoenixSzG
A képleteden annyit helyesbítenék, hogy már az aktiválás napjára is számlázódik a csomag, tehát az új csomag esetében 29/31 helyett a 30/31 a helyes, de a fentiek rád is érvényesek.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz domerator #25924 üzenetére
Áááá! Csak belesétáltam a csapdába!
Na mindegy, legalább bebizonyítottad, hogy miért is volt felesleges reagálnom a dolgokra, és hogy miért nem fogok válaszolni a legújabb, az enyémnél sokkal objektívebb írásodra!.bruszli.
Mondjuk egy óra múlva? Na jó, azért várj, míg kiírják.Vangelis
Én már csak annyit láttam belőle, amennyi itt a fórumokban megjelent.Noá & Red@Arc
Mondjuk azért lehetett volna pontosabb is a szerző... Például az okostelefonokhoz nem jellemző az Eco díjcsomag (bocsi kali ), tehát a díjcsomagokhoz is lehet adatkeret illetve sok díjcsomaghoz igényelhető a Net&Roll 1GB opció is. Ráadásul már az elején jelezte az ügyfélszolgálat, hogy erre azért lenne igény, és úgy tudom, gondolkodnak is valami megoldáson. Például holnaptól már Like 300-hoz is igényelhető lesz a Net&Roll 1GB opció.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz zoli62 #25875 üzenetére
zoli62 & domerator & Phreetsie
Arra nem kívántam reflektálni, hogy...
1. ..."aláírod hogy 2 évig használod az x terméket" - nem ezt írta alá
2. ..."a haszálodon van a hangsúly" - ez érthető, de gondolom senki sem kíván például 150 Ft-os percdíjakat fizetni csak azért, hogy legyen miből fedezni a hibás készülékek cseréjét (a gazdaságosabb javítás helyett).
3. ..."Nekem az emberi hozzáállással van bajom." - ennek ehhez nem sok köze van, legfeljebb annyi, hogy mindenki (még én is) átérzi a helyzetet, de ez nem érzelmi hanem gazdaságossági kérdés. És ebben az utolsó bekezdésben a többi mondatot már nem is kommentálnám.sifarr
Értem és köszönöm a helyesbítést.
Azért abban egyet tudunk érteni, hogy a gyakorlatban - legalábbis míg létezik a gyártó és a Telekom megteheti, addig - mégis csak "közvetítő"? Illetve megérheti közvetlenül a gyártónál kérni a cserét, ha ez a cél?tPedro_
Igen, holnaptól a Go!Net S lezárásra kerül és nem lesz helyette új. Ellenben az M és L csomagra lesz akció.dokee78
Mondjuk úgy, hogy ez így normális.erdoke
A 66 ezres ár a kiskereskedelmi listaár, míg a 44 ezres ár a WebShop 5%-kal csökkentett akciós kiskereskedelmi listaár. Mindkettő SIM Lock-os. Az akciós listaár anno azzal a céllal jött létre, hogy csak a T-Mobile ügyfeleinek és csak egyetlen egyszer lehetőségük legyen 30%-kal olcsóbban venni készüléket, mert akkor még nem minden készülék volt kapható Domino-val. Mára ezeket a "csak" kikötéseket nem figyelik, és már Dominoban is megvehető a legtöbb készülék (ez a HotSpot pont nem), így némileg okafogyott az akciós listaár, de esetedben jól jöhet.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz guppy_83 #25843 üzenetére
Úgy érzem, ugyanazt írtad le mint eddig, csak pepitában.
Nem azt írtam, hogy menj a Nokiához, hanem azt, hogy ha ragaszkodsz a cseréhez, azt a Nokiának mond, mert a Telekom csak közvetítő.
A többire nem is reflektálnék, mert úgy sem lenne értelme. Feladom!
-
1430
senior tag
válasz guppy_83 #25811 üzenetére
Nézd, ha sarkítasz, akkor sarkítok én is: igen, ha 15x romlik el a készülék, akkor 15x javítják, kivéve, ha gazdaságosabb a csere (ez pedig jogilag - sajnos - rendben van, ahogy club1 is megírta). De akkor mégegyszer: nem a Telekom szervize fogja eldönteni, cserélik e a készüléket.
"Nem a Nokiának írtam alá a szerződést hanem egy komplex szolgáltatást szerettem volna igénybe venni..."
Amennyiben a "komplex szolgáltatás" igénybevétele sérült (pl. mert a javítás idejére kapott cseretelefonnal nem használható ki teljesen az előfizetett szolgáltatás), arra ott a jóváírás. Leveld éppen ezért nem haszntalan, mert 99%-ig biztos vagyok benne, hogy készülékcsere nem lesz a dologból, de ugyancsak 99%-ig biztos vagyok benne, hogy fel fognak ajánlani valamennyi jóváírást."Mikor egy piacon ekkora verseny van, úgy érzem egy szolgáltató nem teheti ezt meg."
Éppen a verseny és a gazdasági helyzet az, ami miatt egy szolgáltató nem teheti meg, hogy akár csak pár ilyen készüléket bebukjon a gyártó hibájából."Azt pedig, hogy a sok 10-100ezer előfizetőből én vagyok most az az egy aki hibás telefont fogott ki..."
Nem ismerek erre vonatkozó számokat, de szerintem optimista becslés volt."...arról persze sem Ők sem én nem tehetek, de én fizetek a szolgáltatásért és nem Ők nekem, hogy ott legyen előfiztésem."
Lásd 2. bekezdés."...engem teljes mértékben hidegen hagy, hogy a szolgáltató az esetleges csere után hogyan rendezi a gyártóval."
Nem is azzal kell foglalkoznod, mi lesz a csere után, hanem mi van a csere előtt >> gyártói szervizbe küldik a készüléket, ahol megállapítják, hogy gazdaságosabb a készülék cseréje, ezért kiállítanak egy csereigazolványt, ami alapján a T-Mobile-tól új készüléket kapsz. No ezzel a "gazdaságossággal" van a gond...Tegnap tanácsot kértél. Most ismét azt tudom javasolni, hogy...
1. ...szervizeltesd a készüléket.
2. Ha ne adj Isten újra hiba lenne (akár ugyanaz), akkor ismét szerviz.
3. Ha T-Mobile szervizbe viszed a készüléket, akkor a szervizelést követően levél az ügyfélszolgálatnak (ha sérült a szolgáltatás használhatósága).
4. Ha továbbra is ragaszkodsz a készülékcseréhez, akkor pedig menj közvetlenül a gyártóhoz és vele egyezkedj erről a "gazdaságosságról" (mert a telekom csak közvetítő). Ízelítőül egy történet erről, amit a Google dobott. Csak hogy tudd, mire számíthatsz.Persze hallgathatsz domerator bíztatására is, bár azt szokták mondani, hogy "a harag rossz tanácsadó", ha érted hogy értem.
Bár most igen kedves volt tőle, hogy elvonatkoztatott a T-Mobile-tól és általánosított, mikor ismét belekapaszkodott egy írásomba.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz Gergőke88 #25809 üzenetére
Jól értem, hogy nemrég vetted az előfizetést, és a vásárláskor általad befizetett előlegből ma is van még, de most átiratnád más nevére? Mert szerintem nem fogják visszaadni (ez kiskapu lehetne az előleg "visszaszerzésére"). Kérd el az új előfizetőtől ezt az összeget.
-
1430
senior tag
válasz guppy_83 #25765 üzenetére
Eltekintve attól, hogy mennyire vagy jól és pontosan fizető ügyfél (mert ezt nem áll módomban megállapítani, és csere szempontjából nem is számít), a garanciális ügyintézésnek is van egy menete.
1. A készüléket nem a Magyar Telekom gyártotta és a garanciát - legalábbis közvetlenül - nem a Magyar Telekom vállalta, hanem a gyártó, jelen esetben a Nokia.
2. A Magyar Telekom nem ajánja fel a készülékcserét (a refurbished iPhone-tól eltekintve) a vásárlástól 3 munkanapon túli meghibásodáskor, mert azt a gyártó fogja eldönteni, ő fogja kiállítani a csereigazolványt, ami alapján a Telekomtól új készüléket kaphatsz. Ebből következik, hogy a Telekomtól ezt hiába kéred, mert "piszkosul jól fizető" ügyfélnek kell lenned, hogy miattad be akarjanak bukni egy Lumia 820-at.
3. Akár közvetlenül a gyártói szervizbe is viheted a készüléket, náluk már inkább joggal reklamálhatsz.
4. Az nem derült ki, mi a jelenlegi hiba, de nem tartod tulzásnak, hogy egy hiba esetén rögtön cserét követelj? Android??? fórumtárs tudna arról mesélni, mi kell hozzá.
5. A jótállási jegy 5. pontja azt is tartalmazza, hogy ha "a Magyar Telekom Nyrt.-nek a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne...". Tehát ha olcsóbb a javítás... lásd 2-es pont vége.
Azért sok sikert, remélem megnyugtatóan zárul az ügy, de az én tanácsom, hogy szervizeltess, illetve ha olyan súlyú a hiba, akkor menj a gyártói szervizbe.St3ven
Alapvetően működik, ha az S csomagot még nem vetted igénybe az elmúlt 90 napban. 1-étől pedig biztos nem lesz már ilyen akció az S csomagra, mert márciustól lezárásra kerül a Go!Net S, vagyis nem lesz aktiválható.Keksz
Nincs ilyen.sgery
Ha csak előfizetést veszel (hűség nélkül), akkor 5000 Ft belépési díjat kell fizetni. Ha eszközre (pl. modem)is szükséged van, az nyilván ilyenkor drágább. Továbbá elképzelhető, hogy előleget kérnek (pl. 35 ezer Ft-ot), de annak összege "leforgalmazható", vagyis a számlákat abból vonják, míg tart.tengo24
Sokba. (kötbér + maradék részlet + 15.000 Ft)''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz szilard28 #25680 üzenetére
ÁSZF 1.9.14.7. Előfizetői (SIM) Kártya érvényességi ideje
"Az Előfizetői (SIM) Kártya csomagolásától számított 2 (két) éves időtartam, amely alatt az Előfizetői (SIM) Kártya használatba vétele regisztrálásra kell kerüljön a Szolgáltató hálózatában. Az Előfizetői (SIM) Kártya csomagolási időpontja a csomagoláson kerül feltüntetésre. A csomagolás időpontjától számított 2 (két) év
leteltével lejár az Előfizetői (SIM) Kártya hálózatra való feljelentkezésének a lehetősége és az Előfizetői (SIM) Kártyához rendelt hívószám lekötésére való jog. Az Előfizető a 2 (két) év lejáratát követő 1 (egy) éven belül a Szolgáltató ügyfélszolgálatánál kérheti a lejárt és érvénytelen Előfizetői (SIM) Kártya azonos
Szolgáltatásokat biztosító – de más hívószámmal rendelkező - érvényes Előfizetői (SIM) Kártyára való kicserélését a Díjszabásban meghatározott díj ellenében."
Megelőzendő a kérdést: a Domino szerződés egy "Domino Egyedi Előfizetői szerződés", melyet a Domino Előfizető ír alá és Előfizetői (SIM) Kártya tartozik hozzá.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz dedike #25677 üzenetére
Ezt ennyire direktben nem akartam írni, de igen.
Dákesz
Ugye Te sem gondoltad, hogy ez ilyen egyszerű!
Elég komoly algoritmusok vannak az előlegszámítás mögött.Breki
Mert ezt csak ügyintéző tudja beállítani.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
-
1430
senior tag
válasz airmax_2.0 #25652 üzenetére
Nézd, túl sok lehetőséged nincs, mert a Go!Net L-t tartanod kell. Jó lenne ténylegesen látni a kötbéreket, mielőtt annak kifizetését tanácsolnám, ezért talán érdemes lenne betelefonálnod, mert nem tudom, egybe került e a készülékkötbérrel (még nem találkoztam Go!Net hűséges ügyféllel ). Ha egyben van, akkor ciki, mert a teljes készülékkedvezményt ki kell fizetni. Ha külön van, akkor még működhet a dolog, hogy kifizeted a Go!Net kötbért (szerintem ez 10 ezer Ft alatt lenne). Például a Mozaik tarifahűség egyben van a készülékkötbérrel, ezért ha valaki lejjebb vált, mint szabadna, akkor kövér csekkre számíthat.
#25655 Mozaik tarifahűséget csak készülékvásárláskor tudsz vállalni, tarifahűség cseréje pedig nem lehetséges.
Ha a kötbér nem járható út, akkor még mindig megteheted, hogy Mozaik XS-be váltasz, megtartod a Go!Net L-t és lesz kemény 700 MB-od 5200 Ft-ért, amiből 3200 lebeszélhető, de mint írtad, ha ezt nem beszéled le, az hosszú távon lenne pénzkidobás.
#25657 Ami az AT Net&Roll XS-t illeti, jól gondoltad, hogy ez egy társkártya konstrukció, külön SIM kártyán igényelhető. Vagyis cserélgethetnéd a SIM-et... Mondjuk ha olyan célokra használod a telefonod, amit írtál, lehet beruházhatnál egy tabletre.
Más adatcsomag nem jöhet szóba (pl. KapcsolatNet vagy Net&Roll opciók), mert a Go!Net L-nek aktívnak kell lennie, de egyszerre két adatcsomag meg nem lehet a hívószámodon.
Összefoglalva, ha otthon van vezetékes neted, akkor wifi-t neki! Ha nincs, akkor gondold át a fentebb leírtakat.zsoleer
Ez készülék törlesztőrészlet volt? (csak mert hó végéig annak van fizetési határideje)
Mert 30 napra korlátoznak, de ebben az esetben nem a 31-ig esedékes összeg volt a gond (nem onnan indult a 30 nap), hanem például a januárban kapott számla. A lényeg, hogy ha kimegy a figyelmeztetés, elindul a 30 nap, de hiába rendezed az elmaradást 30 napon belül, ha idő közben másik számla is lejár, tovább ketyeg a 30 nap. Tehát ha például 01.21-én figyelmeztettek az elmaradásról, akkor elindult a behajtási folyamat, de ha csak februárban fizetted be az elmaradt számlát (vagy addigra ért be az összeg), akkor nem állt le a folyamat, mert idő közben lejárt egy (vagy több) másik (törlesztőrészletes) számla is.
#25666 Viszont vigyázz ezekkel a korlátozásokkal, mert fél éven belül két ilyen elég az arany/platina szint megvonásához, és akkor 21 hónap hűség után sem vehetsz új készüléket.Dákesz
Meglévő ügyfélként, de új előfizetéssel vásárolsz készüléket? Mert akkor az előfizetői multadtól függ a dolog, de 50 Ft felett biztos nem (és 50 ezer Ft felett sem) kötelező előleget fizetni (tehát ez nincs összeghez kötve).
A közbér pedig benne van az ÁSZF-ben, illetve a rendelés közben is hivatkoznak rá:''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz dedike #25643 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom, mert elvileg csak annyi volt a kötbér, amennyivel olcsóbban kapta a készüléket (tehát ez akár pár ezer Ft-ból kijöhetne), de az Eht. változásokkal ezek oly módon változtak, hogy kvázi egybe kerültek a készülék és a készülék árkedvezményt biztosító tarifakötbérek, így félő, hogy a teljes kötbért ki kellene fizetnie.
vzsolti09
A választ nem tudom, de gondolom megoldható, hogy az új készülékből kivegyék a memóriakártyát, ha ragaszkodnak hozzá...''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz Lehiñito #25640 üzenetére
Ezt már egyszer én is megírtam Neked, amire vissza is válaszoltál, hogy nem találtál ilyen nyomtatott lapot.
Természetesen a Telekom által nyomtatott garanciajegyet is elfogadja (illetve esetedben elfogadná) a Samsung.
Mivel ezt a garanciajegyet automatikusan nyomtatja a rendszer, ezért biztos, hogy készült ilyen. Soulfly842 talán jobban tudja a választ, de feltételezem, ha a szolgáltatói szerződés-példánnyal együtt véletlenül a garanciajegy is továbbításra került a központ felé, akkor archiváláskor észreveszik, és kipostázzák.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz airmax_2.0 #25598 üzenetére
Go!Net hűség esetén sajnos nem válhatsz Net&Roll opcióra.
@dedike: kártyacsere Eco Mix-nél lenne.pepe091
Sajnos nem. Like > Like 300 járható, Like 300 > Like irány nem engedélyezett.Májküll
Jótállási jegy pótlására nincs lehetőség, de a vásárlási számla ellenében - legalábbis T-Mobile szervizen keresztül - lehet intézni garanciális javítást.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz OverKiller #25545 üzenetére
Egyik díjcsomag havidíja sem használható emeltdíjas forgalomra, így a Mozaik sem. Az idézett mondatban az "alapdíjas" szó minden felsorolt elemre vonatkozik.
Az univerzális egyenleged úgy tudod feltölteni, mint egy Domino-t, legalábbis a meghatározott csatornákon. Ezt aztán kizárólag mobil vásárlási termékekre használhatod fel (az oldalon sajnos nem így írják, mert az csak Domino és Mix típusú előfizetésekre igaz).''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
Azért tegyük hozzá, hogy a számlán vannak olyan közvetlen adatok, amik segítenek, és ehhez nem kell személyes adatokat kiadni. Például ha rajta van, hogy csak "részletfizetési melléklettel érvényes", abból következik, hogy részletre vették, ami azt is jelenti, hogy legalább 2 év hűség van rajta. Ezt a vásárlás dátumához adva kiderül, élhet e még a hűség (és addig tilthatják, hacsak nem mutat be az eladó egy kötbérfizetési összesítőt is, ami bizonyítja, hogy kiváltotta a hűséget). További támpont lehet, hogy van "folyószámlaszám" (jobb felső részben), vagyis havidíjas ügyfél vette havidíjas konstrukcióhoz. Domino esetén vevőazonosító van, ráadásul ha a második oldalt is megkapja az érdeklődő, azon rajta van a cikk kód, illetve ha új Domino hívószámot is kapott hozzá, akkor a Domino SIM is megjelenik egy tételként a számlán. Szóval azért közvetve beszédes a számla.
-
1430
senior tag
Hidd el, az IMEI szám alapján ilyet nem fognak megmondani.
Ha neked ki is adtak ilyen infót, kizártnak tartom, hogy IMEI alapján tették. Számla alapján (a rajta lévő adatokra keresve) nyilván már kinyerhető a kívánt válasz, de azt is csak azonosítás után, az arra jogosultnak adhatják ki. Ha azonosítás nélkül adta ki neked az infót a kolléga, akkor hibázott.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz enginev3.0 #25505 üzenetére
Ha azért telefonálsz be, mert arra vagy kíváncsi IMEI szám alapján, hogy előfizetéssel vagy Domino-val lett e vásárolva, akkor a T-Mobile-t felesleges felhívnod. A vásárlási számla alapján is csak közvetve vagy az árból tudsz következtetni erre. Ugyanakkor IMEI szám alapján (bemondás után, tehát azonosítás nélkül is) kiadható az infó, hogy le van e tiltva (a lekérdezés pillanatában).
[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz r3dsnake #25492 üzenetére
Ezt nem tudod tiltani, de attól hogy kapsz egy SMS-t az aktiválásról, az még nem jelent díj levonást. Ha adatforgalmat generálsz, kapni fogsz egy külön SMS-t, amiben felhívják rá a figyelmet, hogy terhelték a 195 Ft-ot és aznap éjfélig van lehetőséged a 10 MB felhasználására.
Ha van ilyen funkció a telefonodon, tiltsd le a mobil adatforgalmi lehetőséget.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz r3dsnake #25489 üzenetére
Domino 5 díjcsomagban vagy? Mert ez elvileg Domino 5 sajátosság, ahol a "díjcsomag része" a Go!NapiNet.
Domino Díjszabás 2.1.2.
"Egyéb adatdíjcsomagra töténő váltás, majd az új adatdíjcsomagnak a lemondása esetén a Go!NapiNet adatdíjcsomag aktiválódik újra."
Szóval ilyen esetekben továbbra is manuálisan kell kikapcsolni a Go!NapiNet-et...
(Egyébként - az írásod időpontjából kiindulva - most éjszaka kaptál egy SMS-t, hogy a Go!NapiNet szolgáltatás aktiválva lett?)''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
-
1430
senior tag
válasz sarkanyolo2 #25480 üzenetére
5 munkanapon belül aktiválják a kedvezményt az új Domino hívószámra. Ha ez letelt, és még most is a 30-as keret fogy, telefonálj be, hogy tetessék fel a kedvezményt.
polonic
Hivatalosan 60 napon belül.motoflug
Hűségidő alatt számlalemaradás esetén még mindig tilthatják.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz sarkanyolo2 #25460 üzenetére
A 100 MB-os keret külön van, az nem növeli a 30-ast, és nem is lehet külön lekérdezni, hogy hol tartasz. Alternatív megoldás, hogy míg tart a 100 MB-os keret, addig a 30 MB-os nem csökken. Ha elkezd csökkenni a 30-as keret, elfogyott a 100 MB-os.
biroatis
Igen, kapcsolattartótól érdeklődj (bár kisebb csomagokban nem jellemző, hogy van ilyen). Viszont a Go!Net-ek általában minden flottásra aktiválhatók (de önkiszolgáló tiltás miatt inkább ügyintézőn keresztül).dobobazsy
Go!NapiNet, ami az Eco díjcsomagoknál bennefoglalt szolgáltatás. Természetesen lecserélheted Go!Net S-re.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz biroatis #25439 üzenetére
Például Go!Net M vagy L.
Vagy ha havidíjas vagy, akkor egy olyan díjcsomag, amiben van adatkeret (pl. Mozaik).dekrer
Mit értesz azon, hogy nincsenek meg neki a menüpontok? Ha például csak 2 menüpontja van a 1777-en, akkor elvileg nem Domino-s.Rolly
Ha havidíhas vagy, akkor a saját számládban fog megjelenni a Családbarát díja. Számlát összevonni legfeljebb akkor lehetett, ha anyósodék nevén van a hívószámod. Egyébként mikor lett aktiválva? Még januárban? (annak is az elején?)
A számlát a My T-Mobile-ban a számlák menüpontban utólag, a befizetés után is megtekintheted, ha elektronikus számlát kapsz.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
Rendben, jelezni fogom, hogy a Travel&Talk oldalal probléma van (ellenben a Világjáró EU roaming díjcsomag oldala rendben van, ott 0,2519 Ft-os egységárat írnak, ami az általad is idézet szövegnek megfelelően 1 KB-onként értendő = WORLD GPRS), viszont az a része a szövegnek rendben van, hogy az EU-n kívüli országoknál 100 KB-os egység van, így például Horvátországban is (mondjuk az ár itt is ellenőrizendő Travel&Talk esetén, mert az a 174 inkább 147 kellene legyen).
-
1430
senior tag
válasz [CS]Blade2 #25428 üzenetére
Azt hiszem, pihennem kéne, már a szövegértés sem megy...
Egyébként akár válthat Világjáró EU-ról Travel & Talk-ra is, ami kedvezőbb percdíjú, bár akkor perc alapú lesz a számlázás.
[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz Speeedfire #25412 üzenetére
A 30. nap végéig használhatod még, utána nem fog megújulni. Hátránya, hogy ilyenkor már nem lekérdezhető, hogy mennyi van még a keretből és mikor jár le a 30 nap.
BroCreSt
Ha ott lenne tizedik csillagozásként az árlistában, hogy csak a WebShop-ból rendelhető, észrevennéd?
Ha nem vetted észre, és felhívják rá a figyelmed az üzletben erre az apróságra (miután kivártad a sorod) ideges lennél?Soulfly842
Én is csak onnan tudom elérni ezt az infót, ahonnan Te is.[CS]Blade2
Először is aktiválni kell a Roaming szolgáltatást, ha még nincs (*104# hívásindítás).
Ha ez megvan, de nincs legalább 1125 Ft egyenlege, akkor külföldön legfeljebb SMS-t tud fogadni (mert az díjmentes).
Ha elegendő egyenlege van, akkor Romániából 106,8 Ft/perc a hívásindítás (másodperc alapú), és 29,4 Ft/perc a hívás fogadás (30 mp után másodperc alapú). Tehát ezeket a díjakat ő fizeti, akkor is ha magyar, akkor is ha román számokat hív. Ha Te belföldön vagy és felhívod, akkor Te a normál percdíjat fizeted, mint máskor.
Még egy apróság: ha az ottani Vodafone hálózatára csatlakozik fel, akkor a hívásindítás csak a *101*nemzetközi telefonszám# kódsorral fog működni (pl. *101*+36301234567#).
Mobilinternet: csak akkor működik, ha van aktív roaming adatcsomagja (T&S L Dominohoz nem aktiválható). Ha neki megfelel a 0,2519 Ft/KB díj, akkor a WORLD GPRS / WORLD GPRS LIMIT szolgáltatást már most is aktiválhatja, T&S-öt csak kint érdemes aktiválni, mert elkezd ketyegni a felhasználási idő (ha esetleg amúgy is tölt az egyenlegére, akkor akár ajándék T&S S csomagot is kaphat).Intel fan11
Nekem is ezt írja ki. Míg meg nem oldódik, próbálj meg másik önkiszolgáló csatornát használni.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz polonic #25399 üzenetére
Gondolkoztam rajta anno, megemlítsem e akkor, mikor kérdezted, hogy a futárnál kell e aláírni a szerződést, hogy elvileg igen, de valószínűleg alá sem íratja veled, hanem megkapod a szolgáltató példányát is. Ne törödj vele, az átvételi elismervény visszajön, és ennyi elég a szerződés-ellenőrzésnek.
PhoenixSzG
Soulfly842 talán meg tudja mondani, elég e a Partner, de én az ilyen nem publikus csomagokkal nem mennék Partnerhez. Telekom dolgozókkal biztos nem foglalkoznak, ezt már megtapasztaltam.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz PhoenixSzG #25382 üzenetére
Nem, nem fognak gyűlni a pontok (de - ha jól rémlik - a meglévő pontok megmaradnak és beválthatóak lesznek, hacsak idő közben el nem évülnek).
Publikus net csomagok (jelenleg Go!Net S/M/L, márciustól már csak M/L) a legtöbb nem publikus díjcsomagra aktiválhatók, de a "limitbővítő opciók" (pl. a KapcsolatNet) csak az oldalon felsorolt díjcsomagokhoz aktiválhatók (tehát a Mátrixhoz nem).catroot
A HTC WP 8X csak WebShop-ban kapható, és ez "szándékos".polonic
Megelőzendő a kérdést.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz bubi92 #25374 üzenetére
Részarányos lesz a számlázás. A havidíjaknál fel lesz tüntetve az arányosítás is, illetve a forgalmaknál lesz egy Eco felsorolás, utána egy Mozaik.
Csak új előfizetésnél van visszahívás. Ha ma kora délutánig (13:30 előtt) rendelted, akkor délután át is adták a szállító cégnek, ezért lehet szállítás alatt státuszban, és a szállító oldalán (GLS vagy a PPP) nyomon követheted majd a csomagot (GLS csomagkód: 0006xxxxxxx, PPP csomagkód: pc0000001478xxxxxxx, ahol az xxxxxxx a 7 jegyű WebShop rendelési azonosítód).
-
1430
senior tag
válasz bubi92 #25340 üzenetére
Ha a díjcsomagváltáskor aktív volt valamelyik Go!Net adatcsomag, akkor elvileg még mindig Go!Net csomagod kellene legyen, csak már nagyobb adatkerettel (My T-Mobile-ban ellenőrizheted, aktív e a Go!Net). Ha ki is kapcsolod, az "alapcsomagot" csak ügyintéző tudja aktiválni.
Vilagos
Ha a Te neveden van, akkor személyi elég a kártyacseréhez, ha más nevén van, annak kellene bemennie (vagy jogi személy esetén szóva jöhet meghatalmazás).Roli27 & polonic
Ahogy dedike is írta, az új előfizetéses rendelésekhez automatikusan a megfelelő méretű SIM kártyát mellékelik.Noá
De a számlát be tudod fizetni időben? Minden esetre ha elkap az automata rendszer, és figyelmeztet, az már 635 Ft.sarkanyolo2
30 napon belül lehet leforgalmazni a 100MB-ot, de nem azonnal aktiválódik, csak miután visszajön az átvételi elismervény és feldolgozzák.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz bubi92 #25321 üzenetére
Nem, My T-Mobile-ban nem látod a szerződéskötés dátumát. Ügyintéző - azonosítást követően - meg tudja mondani.
polonic
A szerződést a futárnál kell aláírnod, és arról a számról nem tudsz telefonálni, míg nem aktiválják.
A Duplanetet az aktiválással együtt kérd (bár jó eséllyel át is fognak kapcsolni ehhez egy másik csoporthoz, szóval inkább kérj kölcsön egy T-Mobile-os telefont, hogy ingyen legyen a hívás).Májküll
Vásárlási számlával T-mobile szervízben is intézhetsz garanciális javítást (bár érdemes lenne átnézni a papírokat mégegyszer, mert a Jótállási jegy egy nyomtatott A4-es oldal, tehát olyan, mint bármely más oldala a szerződésnek).
Ami a szerződés jelszavát illeti, egy 5 jegyű számot kellett megadni. Ha teljesen biztos vagy benne, hogy nem adtál meg jelszót, próbáld ki (pl. My T-Mobile-ban) a következők valamelyikét (vagy mindegyiket): 12346, 13579, születési évszámod és egy 0 vagy egy 1-es (három sikertelen próbálkozás esetén aznapra nem enged már be a My T-Mobile). Ha nem akar összejönni a jelszó, My T-Mobile-ban létrehozhatsz egy korlátozottat, amivel csak az adatok illetve szolgáltatások egy része érhető el, de majd postán küldenek egy aktiváló kódot, amivel véglegesítheted a korlátozott jelszót.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz hdanit610 #25293 üzenetére
Ha 24 hónapos hűsége van és tényleg aranykártyás, akkor 21 hónap után vehet új készüléket.
Ugyanakkor a régi hűség és az új az utolsó hónapokban párhuzamosan fog élni, és ha ez idő alatt függetleníteni akarja a készüléket, akkor az eljárás 15 ezer Ft-os díján felül a készülékhez tartozó kötbéreket is ki kell fizetnie.dokee78
Te is kellesz a megszüntetéshez, de intézheted akár egyedül is (írásban és telefonon is).''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz dedike #25270 üzenetére
Éppen ez az, hogy ha valaki Domino számról vált előfizetésre, akkor lehet, hogy már az átváltáskor arany szinten van, vagy ha nem, akkor mivel a Kapcsolat Programban "folytatódik" az életútja, akár 1-2-3... hónapon belül arany lehet, és aranykártyásként már vehet készüléket. Ezzel szemben egy vadonat új előfizetés legkorábban a 8. hónapban léphet arany szintre, tehát előbb nem tud készüléket venni (ha a 8. hónapban nem lép arany szintre, akkor is vehet már készüléket, de nem olyan áron, és nem részletre).
kertsa
Ha működne is valami alternatív megoldás (pl. WS-on rendelsz új előfizetéses készüléket és a 70-es számot áthozod Domino-ra, aztán megszünteted és számcserélsz a 30-as előfizetésen a 70-esre), szerintem többet buknál jajta, mint amennyit nyersz a 10%-on. Vedd meg üzletben...[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz kertsa #25264 üzenetére
Ez azért nem járható út, mert ha úgy hozod át a számod, hogy nem vállalsz hűséget (bár itt nem is a hűségen van elsősorban a hangsúly, hanem hogy...), új előfizetőként akkor is 7 hónapot kell várnod, hogy a meglévő előfizetéshez új készüléket vehessél.
Ráadásul részletfizetéshez nem elég kivárni a 7 hónapot, hanem az arany szintet is el kell érni.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz sonyxperia #25261 üzenetére
Lehetőségeid:
1. A neveden van, ezért elég bemutatni a személyid és lakcímkártyád.
2. Más nevén van és együtt bementek. Neki az azonosításhoz kellenek az előző pontban említett iratok, neked pedig azért érdemes vele menned és bemutatni a papírokat, hogy rögzítsenek Domino Felhasználónak, így később egyedül is intézkedhetsz.
3. Más nevén van és fogalmad sincs, kién. Mivel a Domino szerződás - állításod szerint - nincs meg, de nálad van a (normál méretű) SIM, ezért mutasd be a SIM-et és rögzítenek mint "ideiglenes" Domino Felhasználó. Erről levélben értesítik a Domino Előfizetőt, és ha nem jelentkezik, hogy ehhez nem járul hozzá, akkor 30 nap után "végleges" Domino Felhasználó leszel, ekkor pedig (személyi ellenében) már kicserélik a SIM-et micro-ra.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz Intel fan11 #25233 üzenetére
Elismerem, szándékosan írtam ilyen cinikusra, de bocsánatot kérek, ha ezzel megbántottalak, mert az nem állt szándékomban!
-
1430
senior tag
válasz Intel fan11 #25225 üzenetére
Egyébként megpróbáltál utána olvasni a T-Mobile honlapján? Mert annyira szerintem nincs elrejtve.
Pontgyűjtés: Hol is lehet a honlapon? Nézzük a főmenüt: Kezdőoldal, Akciók, ..., HŰSÉGPROGRAM! EZ AZ! De ott vajon melyik menüpont lesz? Kedvezmények? A programról? Ügyintézés? A programról logikusnak tűnik... És azon belül? A pontgyűjtésről a Pontgyűjtés menüpontban írhatnak? És igen! Ráadásul még ki is van emelve, hogy miből áll össze a havi pontszám, sőt még példát is írnak? Hát ez szuper!
No de hogy lesz valaki aranykártyás? Lehet hogy a Részvétel menüpontban írnak róla? Bingó! Szóval a havonta gyűjtött pontok közül minden hónapban összesíti a rendszer az utolsó hat havit, és ha ez eléri a 340-et, akkor arany szintre lépek? Igen!
"Mi a különbség a 2 között?
Domino 5 feltöltési bónusz.
Feltöltési adat bónusz kedvezmény.Ha dominó 5-be vok kétszer kapok kedvezmény feltöltésnél ha más dominó dijcsomagban vok akk meg csak a feltöltési adat bónusz kedvezmény jár?"
Tehát az új (általános) feltöltési kedvezmények minden (hang alapú) Domino díjcsomaghoz járnak, így Domino 5-höz is, de a Domino 5 feltöltési bónusz csak a Domino 5-höz jár. Vagyis Domino 5-höz két kedvezmény is járhat egy feltöltésért (nem feltétlen az adatot kell kérned az általános feltöltési kedvezmények közül).
Crytec210
Mivel "még nem arany" a szinted, így nem lehetnek beváltható pontjaid.------------------------------------------
Más. Korábban szó volt róla itt a fórumban, hogy az arany szint határa 360-ról 340 hathavi pontszámra, míg a platina szint határa 1890-ről 1250 hathavi pontra csökkent. Ehhez annyit tennék hozzá, hogy az átállás szakaszosan, fél év alatt történik meg. Tehát például a februári vizsgálatnál 1/6-od arányban számít a 340-es új, és 5/6-od arányban a 360-as régi ponthatár, ami 357 pontot jelent. Márciusban már 2/6-od lesz az új, és 4/6-od a régi pontszám aránya, ami 353 pontot jelent. Így kiszámolható, hogy júliusban lesz az első olyan vizsgálat, ahol 6/6-od részben számít az új és 0/6-od részben a régi határ. Az arány és az átállás folyamata természetesen platina szintnél is ez lesz.
[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz Fecogame #25193 üzenetére
Igen, egyszer kell aktiválni, utána minden - a feltételnek megfelelő - feltöltést követően automatikusan meg fogod kapni a kedvezményt. Ha pedig meggondolnád magad, még a soron következő feltöltés előtt érdemes átváltani más típusú kedvezményre.
Harlequin
3 munkanapon belül felhívnak, és még mindenképpen egyeztetnek a kiszállítás napjáról is, tehát ha nem férne bele az időbe (de jó eséllyel bele fog), akkor legfeljebb kérheted a rendelés törlését.Intel fan11
Van internetes Domino díjcsomag és hang alapú Domino díjcsomag (pl. Domino 5, 7, Nap, Aktív, SMS...). Utóbbihoz jár a kedvezmény.
Elektronikus feltöltésnek számít gyakorlatilag minden mód, kivéve a feltöltő kártyás. Tehát ha a Postán nem "kaparós" feltöltő kártyát adnak, hanem egy terminálon kell megadnod a feltöltendő hívószámot, akkor az elektronikus lesz.ez_meg_emaz
Ha nem adsz meg azonosítót, azért még kapsz ügyintézőt, csak kijelzi a rendszer (az ügyintézőnek), hogy sikertelen volt az azonosítás.pete_21
Idézek a díjszabásból:
"2.1.4. Like díjcsomagok díjai
Havi díj (100%-ban leforgalmazható belföldi alapdíjas, T-Mobile előfizetők felé indított hívásra, SMS, MMS küldésre valamint hangposta lehallgatására belföldön.)"
Tehát a válasz a kérdésedre: SMS-ekből is csak a hálózaton belüli - alapdíjas - SMS-ekre használható fel a havidíj.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz Fecogame #25191 üzenetére
És azóta fel is töltötted az egyenleged és kaptál SMS-t a bónusz beállításáról?
Mert amúgy a bónusz keret elfogyásáról is megy SMS, illetve úgy emlékszem, hogy a 1777-en az egyenleg lekérdezés menüpontban van ezzel kapcsolatos lekérdezési lehetőség.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz tylerddd #25181 üzenetére
Mit érzékel rajta utólag?
A My T-Mobile-ban válaszd az Előfizetések testreszabása menüpontban a Hívások alpontot, és ha Mozaikban vagy, akkor ott lesznek az Extrák, amiket külön-külön megrendelhetsz. Ezt tetted?
[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
HofiZoli
No így is elérhető, mikor betöltődik az elektronikus számla, és még nem fizetted be (ha befizetted, a számlák menüpontban akkor is megnézheted, egyébként meg email is érkezik a betöltődésről).Csabi88888
1. WebShop-ban vagy új előfizetéssel rendelsz készüléket, vagy Domino-ról havidíjasra váltasz (csak SIM), de a kettő együtt nem megy (csak üzletben). Ha legalább aranykártyás vagy, akkor az működhet, hogy Domino-ról havidíjasra váltasz, és ha aktív az új havidíjas SIM, a meglévő hívószámhoz rendelsz készüléket a WebShop-ból.
2. Igen, nagyjából annyit kérdeznek (illetve olyan szintű dolgokat).zoli62
Igen, ezt jelenti a két csatorna (még ha a számlát amúgy elektronikusan kapja is meg az ügyfél, így a számla mellékletéül szolgáló részletezőt is). Tehát vagy számla mellé vagy külön célszerű kérni a részletezőt, a kettő együtt már pénzbe kerül (jogi személyeknek a számla melléklet mindenképpen fizetős).
Amúgy - ha jól tudom - az EHR-en (elektronikus hívásrészletező) az alapból 0 Ft-os forgalmak is megjelennek (ami a számla részletezőben nem, mivel nem terhelt érte díjat a rendszer). Ilyen például a flottán belül folytatott beszélgetés. Ez neked rajta van?Ami az aranykártyás ügyet illeti, arra ne itt várj választ, mert ehhez a konkrét adatok kellenek, így csak annyit lehet rá mondani, hogy nem veszhet el csak úgy egy év. Ami a 45 napos felfüggesztést illeti, kérdés, hogy előtte és utána hogy volt felfüggesztve? Mert nem az számít, egy huzamban mennyit volt felfüggesztve a szám, hanem hogy fél éven belül összesen volt e 45 nap. Aztán persze lehet nem is ezért vesztette el az arany szintet, hanem számlaelmaradás vagy alacsony hathavi pontszám miatt...
[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz tylerddd #25145 üzenetére
Nem kapsz semmit, legfeljebb egy SMS-t, hogy 1-én van a fordulónapod, illetve az oldalon is megjelenik, hogy sikeres volt a díjcsomagváltás.
Ha még a havidíjat sem kell teljes egészében kifizetned, akkor van valami kedvezményed. Keress a számlán negatív előjelű tételeket (az utolsó, bruttó oszlopban), az lesz a magyarázat az alacsonyabb számlára.
-
1430
senior tag
válasz Vangelis #25107 üzenetére
Ha nincs elektronikus számlád, akkor nem is láthatod úgy, mint a korábbi HSZ-ben a képen.
T-Home esetén is elvileg csak akkor látszik ennyi, ha elektronikus számlád van, egyébként csak az aktuális +3 havi számla látható (bár T-Home-ban nem vagyok jártas).HofiZoli
Akkor ha nem fizeted be a számlát, egy idő után a számlaszám alatt megjelenik egy magenta link, valami olyasmi szöveggel, hogy megnézem a számlát (most még nekem sincs ott). Ha befizeted, akkor majd a számlák menüpontban lesz elérhető a számla.Cilindrik
Úgy tudom, csak platinakártyás ügyfeleknek, és csak üzletben van lehetőség tartozék részletre vásárlására (új előfizetés vagy készülékváltás esetén).Phreetsie
Ha 13 óra előtt rendelted, akkor ma délután már átadhatták a szállítónak, és ha GLS futár viszi, akkor holnap már meg is kaphatod (PPP esetén legfeljebb budapesti PPP üzletbe érhet ki holnap délutánra).xyzikeee
Mivel ezek szerint Domino számod van, ha legalább egy éve aktív már a szám, akkor kb. azon az áron vehetsz készüléket, mint új Domino csomag esetén (és csak üzletben).Nordik
2012.11.17. óta törvényellenes ezért pénzt terhelni.Májküll
Mivel 02.01-től van az új ponthatár, a következő vizsgálatok pedig 02.10-e körül várhatók, így csak ekkor adja meg a rendszer legkorábban az új pontszám alapján a kedvezményjogosultsági szinteket, ami 03.01-el lép érvénybe.
Egyébként még felhívom rá a figyelmet, hogy itt a "hathavi" pontszám határokról van szó, tehát ha esetleg a beváltható pontjaid száma lenne 1235 pont, akkor...Beca1990
Mivel legkorábban a 8. hónapban léphetsz arany szintre, szerintem még várj ezzel a kérdéssel.polonic
A közös pontgyűjtésnek csak a beváltható pontok szempontjából van jelentősége, a T-Home és a T-Mobile szolgáltatások ettől függetlenül külön-külön érik el az arany vagy platina szinteket (sőt, T-Mobile esetén hívószámonként kell/lehet elérni az arany vagy platina szintet).[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz polonic #25100 üzenetére
Természetesen az előleg függ a tarifahűség kategóriától, így viszont az XS esetén 10 ezres előleggel számolhatsz.
luke.
Ha hűség nélkül kérnéd az előfizetést (5000 Ft-ért), akkor írd bele a szállítási információkba (a rendelés során) illetve külön térj ki erre a telefonos visszahíváskor.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
-
1430
senior tag
válasz HofiZoli #25085 üzenetére
Először is: regisztráltál az elektronikus számlára? (Vagy Távszámlára?)
Mert ha nem, akkor a számlaösszegen kívül mást nem fogsz látni, mert papír alapon megy ki a számla (postán). Ha viszont még januárban regisztráltál az elektronikus számlára, akkor kb. hónap 7-8-áig megérkezik az elektronikus számla (amiről email értesítést is kapsz), és ezt akkor is megtekintheted, ha idő közben befizeted a számlát.Korábbi számlák a számlák menüpontban jelennek meg, és nekem még 2009-esek is betöltődnek (mert 2007 óta van Távszámla regisztrációm = elektronikus számlám >> akkor még nem lehetett külön elektronikus számlát igényelni, csak Távszámlán keresztül, ma már elég a My T-Mobile-ban igényelni az elektronikus számla szolgáltatást). A személyes adatokat és összegeket töröltem a képről.
TheMarci
A részletes számla (amit a számla mellékleteként kapsz) tartalmazza a számlában feltüntetett tételek részleteit. Pl. ha volt x db hálózaton belüli SMS-ed, akkor a részletezésben benne lesz, hogy kinek (melyik számra) és mikor küldted azokat.polonic
Önkiszolgálón csak a fogadott emeltdíjasokat tudod kikapcsolni, a küldésre vonatkozó tiltást ügyintéző tudja aktiválni.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz bubi92 #25066 üzenetére
Ha van tarifahűséged, akkor egy bizonyos havidíj szint alá nem mehetsz. Ha feljebb váltasz, akkor az eredeti csomagra nyilván visszaléphetsz (hacsak le nem zárják idő közben), illetve az ügyfélszolgálaton érdeklődhetsz, meddig mehetsz le.
Még valami. Ha tarifahűséged van, és hűség vége előtt veszel új készüléket, akkor vagy nem vállalsz tarifahűséget vagy a meglévő szintjén esetleg nagyobb csomagra írhatsz alá.
-
1430
senior tag
válasz callmeakos #25059 üzenetére
Például készülék törlesztőrészlet?
02.28-ig van a befizetési határidő? Mert akkor az.Crytec210
Nem, a My T-Mobile-ban a tényleges számla végösszeg jelenik meg (tehát az előleggel csökkentett).[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz ShadowX #25047 üzenetére
Akkor Neked is ajánlott olvasmány.
Egyébként meg a belföldi hívásfogadásért nem kell fizetni.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
-
1430
senior tag
válasz woolwich #25023 üzenetére
Ha amúgy is igényt tartanál a Net&Roll 1GB opcióra, akkor egyszerűen kapcsold be (akár a +NETROLL kulcsszóval a 1430-ra küldött SMS-sel). Ha maradnál a csomagban foglalt 200 MB-nál, de nem megy, akkor hívd fel az ügyfélszolgálatot, hogy ellenőrizzék le az alapcsomag meglétét. (Amúgy a hirtelen net megszűnés előtt nem telepítettél valami alkalmazást, ami hatással lehet a net használatra? Mert pár hete egy ismerősöm valami Task Manager - vagy hasonló nevű - alkalmazás miatt nem tudott mobilinternetet használni.)
-
1430
senior tag
válasz Cilindrik #25003 üzenetére
Akkor várj még kicsit, hátha lesz elég készlet, hogy üzletbe is jusson belőle, illetve ha sikerülne belépned a My T-Mobile-ba, akkor ott van "Írjon nekünk" link a jobb felső sarokban, ott jelezheted a hibát (ha nem sikerül belépned, akkor ugyfelszolgalat@t-mobile.hu).
Amúgy a hívószámhoz 5 számjegyű jelszó tartozik. Ha van 6 számjegyű folyószámla szintű jelszavad is, akkor itt tudsz belépni.woolwich
Nem lehet, hogy mégis kikapcsoltad a Net&Roll opciót? Mert akkor teljesen kiiktatod a mobilinternet hozzáférést is, és a díjcsomaghoz tartozó alapcsomagot csak ügyintéző tudja aktiválni.d.beni
Ha van arany vagy platnia szinted, akkor 3 hónappal a hűség vége előtt vehetsz új készüléket.zoli62
Januártól már csak az S csomagra volt érvényes a 90 Ft-os kipróbálási akció, és az is csak akkor, ha a megelőző 90 napban nem volt aktív és ha még nem érvényesült a kedvezmény. Egyébként igen, a bekapcsolás hónapjára és még két hónapra járt a kedvezmény (havidíjas számokra).''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz catroot #24994 üzenetére
Elkérik az aktiválandó telefonszámot és a rendeléskor megadott jelszót, de siess, ha még reggel előtt akarsz aktiválni!
Jut eszembe, ne lepődj meg, de ha csak ma vagy holnap aktiváltatod, akkor februárban nem kapsz számlát, de az első részlet (ha részletre vetted a telefont) esedékes lesz, szóval ha teheted, My T-Mobile-ban fizesd be, vagy üzletben. Itt írtam róla bővebben.
[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
Igen, összevonhatók a kedvezmények.
polonic
Az előfizetés aktiválásakor is kérheted, mert az előfizetés aktiválását követő 24 órában kell aktiválni a Duplanet 400 kedvezményt."Hogy van ez az elotorlesztes reszletfizetesnel? Meg lehet ezt oldani online feluleten, van erre opcio?"
A készülék részletek is megjelennek minden hónap 1-én 0 órakor a My T-Mobile-ban, és ott is befizetheted.kircsi28
Az m.origo.hu oldalon a T-Mobile menüpontban valahol megtalálod az adatforgalmi egyenleg lekérdezését, de szerintem egyszerűbb egy SMS-ben elküldeni a G betűt (G mint GPRS) a 1730-as számra (57 Ft/alkalom). Adatforgalmi lekérdezési lehetőségek >>KajakFéreg
Mint bármi más szervizeltetés?Cilindrik
Mivel az iPad árlistában szerepel ilyen konstrukció is, ezért ez csak a szokásos WebShop-os bug...
Lévén erre nincs WS kedvezmény, ha teheted, vedd meg a kijelölt üzletekben.catroot
Ha valamit aláírtál az átvételkor, akkor ezzel már nem kell foglalkoznod.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
válasz polonic #24903 üzenetére
Nem mintha rálátásom lenne erre, de nem sok esélyt látok rá, hogy ez belátható időn belül megtörténik. Illetve feltételezem, hogy ha lejjebb is mennek, akkor sem mennek el az XS-ig.
BoboDJ
Szerintem itt bőven nem a hálózat kapacitása az ok.[ Szerkesztve ]
-
1430
senior tag
LTE feltételek:
- megfelelő készülék (ez nálad elvileg pipa)
- megfelelő adatcsomag (van valami plusz opciód, vagy csak az alapcsomag?)
- megfelelő APN (internet.telekom)
- megfelelő lefedettség (LTE lefedettségi területen kell lenni)Möhe
A BusinessNet XL, XXL és XXXL-es csomagok az LTE képesek. Mozaikokból se mind LTE képes.TheMarci
Ha nem Ikonnal vetted az iPhone-t, de vállaltál tarifahűséget, akkor később is válthatsz Ikonra.Dusee
Ahhoz nem. Válts Mozaik L-re, és akkor menni fog az LTE.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
Megjegyzem, a papírkötegben (amit kaptál) egy egész A4-es lapot szenteltek annak a felhívásnak, hogy a hívószámot jelszó ellenében telefonon aktiválják... De persze ha nincs lehetőséged betelefonálni, akkor marad az üzlet (vagy vársz kb. 2 hetet, és akkor a Házhozszállítás beaktiválja).
-
1430
senior tag
válasz azigazimoris #24770 üzenetére
De akkor elírtad a számsort? Mert a PPP oldalán így néz ki egy átlag rendelés története:
b4sxe
Neked is kötelező olvasmány...raziel01
A díjszabásban szereplő minden hang alapú Domino díjcsomaggal igénybe vehető a Családbarát (tehát a Domino Net-hez nem, de ott a telefonálás alapból nem megy).''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz azigazimoris #24767 üzenetére
Akkor ebből holnapra nem valószínű, hogy átvétel lesz.
-
1430
senior tag
Igen, sajnos Domino esetében a megújítás nem igazán akar működni, mert ugyebár a kikapcsolása is körülményes, és gyakorlatilag ennek úgy kellene működnie, hogy a "megújításkor" ki-be kapcsolja a rendszer a szolgáltatást.
Azért nem tapasztaltál levonást, mert most promóciósan az első 3 napi díjat nem kell kifizetni (vásárlástól számított 180 napon belül). Viszont azért is korlátoztak le 10 MB-nál, mert ezek szerint még nem aktiválták be az ajándék 100 MB-ot (5 munkanapon belül aktiválják, és talán még SMS is megy róla, de utóbbit nem mondom biztosra), tehát ténylegesen a Go!NapiNet-et használtad.azigazimoris
Vidékre rendelted vagy BP-re? Mert utóbbi esetben akár már ma este is kivihették az átvevő helyre, de biztos ami biztos kérdezd le a neten, és csak akkor menj, ha már átvehető az átvevőhelyen (csomagkód: pc0000001478xxxxxxx, ahol az xxxxxxx a 7 jegyű WebShop rendelési azonosítód).''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest