Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 1430

    senior tag

    T-MOBILE AKTUÁLIS EGYENLEG

    Mivel gyakori kérdés, ezért most összefoglalóan írnék pár sort, aztán én többet nem koptatom erre a klaviatúrát. :)

    - Általánosan elmondható, hogy az aktuális egyenleg nem tartalmazza a havidíjakat, a kedvezményeket és az ÁFA-t. Tehát a forgalmi díjak nettó értékét összesíti a rendszer 6 óránként.
    - Mivel a hónap első napjaiban a számlazárás elsődleges prioritást élvez (a másik két szolgáltatónál ez a terhelés havi kb. 5-6 alkalomra oszlik), ezért a hónap első pár napjában nem frissül az aktuális egyenleg, vagyis az előző havi érték látszik még. Kb a hónap 3-4. napján töltődnek be a friss adatok, de a 7. naptól garantált a működés, vagyis csak 7-én lehet legkorábban "panaszkodni", ha még nem frissültek az adatok (és ez nem csak az aktuális egyenlegre igaz).
    - Új előfizetések esetén akár 2 hét is eltelhet, mire betöltődnek az első adatok (no para, tapasztalataim szerint 2 nap sem kell hozzá).
    - Számcsere esetén a forgalomszámlálás újraindul az új számhoz (de nyilván a korábbi számon történt forgalmat is ki kell fizetni).
    - Az aktuális egyenleg a My T-Mobile kezdőoldalán díjmentesen lekérdezhető, minden más felületen díjköteles.

    Az aktuális egyenleg a következő nettó forgalmi díjakat tartalmazza:
    >> hang- és videóhívások (belföldi, nemzetközi, roaming bejövő, roaming kimenő, emeltdíjas, hívásforgalmi tájékoztató),
    >> SMS és MMS (belföldi, nemzetközi, roaming, emeltdíjas, fogadott emeltdíjas, hívásforgalmi tájékoztató),
    >> adatforgalom (vonalkapcsolt adat, fax, GPRS, roaming GPRS),
    >> havi limit terhére történő mobilvásárlás (kiemeltségtől függően havi 20-50 ezer Ft a limit),
    >> digitális letöltések számla terhére (csengőhangok, háttérképek, játékok, alkalmazások),
    >> egyéb igénybevett szolgáltatások nettó forgalmi díja (pl. tudakozódás, dallamcsengő "dallamletöltés", Mobil TV forgalom, interaktív szolgáltatások felhívása/SMS, kék szám felhívása/SMS)
    >> és az eddig felsorolt forgalmak, melyek korábbi hónapban keletkeztek, de anno nem lettek kiszámlázva, mert számlazáráskor nem állt rendelkezésre az erről szóló információ (pl. számlazáráskor is folyamatban volt az adatforgalom vagy a beszélgetés, stb.).

    A fenti felsorolás alól kivételek azon díjcsomagok, melyek túlforgalmazási díj mentes GPRS adatkeretet tartalmaznak (pl. Like, Fun) vagy túlforgalmazási díj mentes adatcsomag kerül mellé aktiválásra (pl. Go!Net vagy RelaxNet vagy Net&Roll opció vagy DuoNet). Ebben az esetben a GPRS típusú adatforgalom nem kerül bele az aktuális egyenlegbe. Ennek oka, hogy gyakorlatilag 0 Ft-os forgalmi díjjal megy (honos hálón) az internet, vagyis nem tudja növelni az egyenleget.

    MIX típusú díjcsomagoknál (MIX és Fun) a *102# hívásindítással (akár külföldről is) díjmentesen lekérdezhető a még felhasználható havi keret illetve a külön feltöltött összeg.

    Számlazáráskor visszavonásra kerülnek a kedvezményes / díjmentes forgalmak (pl. ami a díjcsomagban foglaltatik vagy egyéb kiegészítő szolgáltatások által >> pl. Családbarát, T-Percek, SMS csomagok, stb.) és a maradékhoz hozzáadódnak a havidíjak (díjcsomag havidíja, igényelt kedvezmények havidíja, stb.) valamint az esetleges egyéb díjak (tranzakciós díjak, eseménydíjak).

    [ Szerkesztve ]

    ''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!

Új hozzászólás Aktív témák