- Honor Magic V2 - origami
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Tavaszi szél Slimet áraszt
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
hello, tudni valamit az apple watchos 4Grol? Az uzletkoto annyit tudott kideriteni hogy szerinte az apple itthoni forgalmazoja b.szik importalni cellular watchot es addig nem tul eselyes h aktivalja az apple hogy itthon tamogatott (praktikusan a Tnel), mert hivatalosan nem lehet venni itthon ilyet.. Az esimmel meg a dualsimes iphoneokkal valamivel talan kozelebb van a dolog...
-
kchris78
veterán
válasz dptrsk #105760 üzenetére
nem csak hogy backup telefon de backup szolgaltato. nem veletlenul van a mento rendorseg etcnek sajat rendszere es hangsulyozzak ki mindenhol hogy a mobil nem 1000%os cucc, eletet erre ne bizzunk. fontos kft mukodeset se... csak az ember nem gondolja vegig hogy barmi okbol beszarhat a szolgaltatas... es ez le is van irva az aszfben, szerintem azert mert nem mukodik a telefon / szolgaltatas nagyjabol nulla karteritest fognak adni.
-
kchris78
veterán
válasz thomas77 #102326 üzenetére
valszeg nem akarjak tudjak vagy a kozpont egyaltalan nem kepes jobb beszed codek hasznalatara illetve az osszes letezo felhasznalohoz telepitett routernel le kene cserelni a szoftvert es beallitast hogy az analog telefon jelet magasabb fokon digitalizalja.. ha egyaltalan kepes jobb minosegu digitalizalasra..
-
kchris78
veterán
kiszallitas: del kornyeki rendeles az aznap esti gls szallitmanyba mar nem fer bele? ez szamomra kicsit erthetetlen.. de hat az ugyfel varjon az a dolga...
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
Eeees majdnem sikerult ! Elorendelnem egy Xr-t... Aztan az uccso pillanatban mondta az ugyintezo hogy KKV-s flottara sajnos nem lehet . Na majd jovoheten!
-
kchris78
veterán
szerintetek flottas csomag (kkv) eseten megoldhato hogy elorendelesben lehessen iphonet foglalni par nap mulva? vagy az csak a lakossagi csomagokhoz elerheto? felek ez a lakossagnak nyujtott dolog, ceges csomag eseteben akkorra lesz telo amikorra a kapcsolattarto intezni tud.
-
kchris78
veterán
válasz 1bitesjuzer #100027 üzenetére
ez nem igaz. a sajat szamomra siman bekapcsolgattam ezt azt es eleg volt hozza megadni a ceg nevet es szekhelyet. csak akkor kertek el flottas kodot mikor masik flottas szamra inteztem volna dolgot nem pedig arra amirol hivtam oket. ez par honapja volt szoval nem tegnap de nem is evekkel ezelott.
-
kchris78
veterán
válasz radio100jozs #99851 üzenetére
Ez stimmel, abszolút másodrangúak a roamingolók. Ennek sajnos technikai okai is vannak, a roamingolók forgalma (mivel magyar IPvel mennek külföldön is) megfordul itthon. Mivel csak a roaming miatt nem bérel minden szolgáltató még plusz párGbit nemzetközi sávszélt, ezért annyi van amennyi jut... EU rákényszerítette erre a szolgáltatókat, azok meg beintettek hogy akkor annyi van amennyi van... Mondjuk a felhasználók is segíthetnének ezen ha nem szabi alatt akarnának mondjuk korlát nélkül mobilneten YT-ozni.. (ezt vagy el tudja valaki fogadni vagy nem) de sok esetben többre jutottaz ember 5000/GB/hét csomaggal.
-
kchris78
veterán
válasz haxiboy #99573 üzenetére
A mérés meg korlátozás engem is elkondolkodtatott... 7-én mentünk külföldre, múlthét szombaton (21-én) jöttünk haza... A páromnak 2 napja jött az értesítés hogy VÉGE a 7GB forgalmának!! EU roamingban MAX 4GBot tekerhetett le de azt nem használta ki mert ott nem volt korlátozás (pedig a szálláson nem volt WIFI végig csak mobilnet), ellenben a maradék 3GB lepörgött volna (úgy hogy otthon wifi, munkahelyen desktop gép??) a szabadságon kívüli 11 nap alatt? Nekem elég irreálisnak tűnik az ő felhasználási szokásait tekintve..
Fel is hívom a kapcsolattartót...
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
éppenséggel lehet de nem érdemes . Komolyan, lényeg a lényeg: egy mezei felhasználó csak annyit lát hogy gyorsabban kicsöng, esetleg még jobb a hangminőség ha a túloldalon is VoLTE van, illetve lehet 4G adatozni hívás közben. De a háttérben nagyon nagy váltást hoz a dolog mert a 2G - 3G hívás az alapból vonalkapcsolt mint a régi vezetékes hívás, elsőként a VoLTE hozza be azt hogy teljesen IP alapú, olyan mint a VoIP (mintha neten telefonálnál kb).
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz 4Grider #99534 üzenetére
igen az a másik igazad van! De az 5G-vel csak át kell állnia mindenkinek alapvetően a CS (circuit switched) technológiáról PS (packet switched)-re.. Gondolom emiatt az alap-váltás miatt megy ez mindenhol ilyen nyögvenyelősen. Ha jól tudom 5G-ben már rendesen bennevan a hívás nem csak az adat..
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
par napja megy VoLTEn a telefonom. Azert brutalis hogy ennyi idot kellett erre varni..
mar 5G is lassan mukodokepes valami.. ja es hardveresen erre mar az iphone5 is kepes lett volna mar (igaz ha jol tudom meg az ezt tamogato qualcomm firmware sem lett megirva). Na de hany ev telt el azota.. (es a voip es sip azok mar 1x eve mukodo dolgok, mar az egyetemen is tanultuk) -
kchris78
veterán
válasz Black_Raven #99516 üzenetére
nalam nem, iphoneXen. igaz a tuloldal nem volte.
-
kchris78
veterán
meg egy kis adalek olasz roaminghoz: tegnap este egy fos volt az egesz, alig jottek be oldalak.. aztan megjavul hirtelen (ennek szerintem sok koze van ahhoz hogy roaming es minden forgalom magyar ip cimmel megy, mert evek ota ez jon elo barhol kulfoldon olykor).. ma delutan meg winden volt a fo telefonom. csodalkoztam hogy nem jon sms.. aztan mikor hivnom kellett valakit kiderult hogy onnan hivni sem tudok, csak ha kezzel attoltam a TIMre.. utana megjott a vart sms is. akkor minek enged fel??? egy akkora nagy bizonytalansag az egesz... mindez telekom roamingban.
javaslat ennek fenyeben: ha valakinek kritikus rendszereket kell menedzselnie, lehetoleg ne bizza magat roamingra/mobilnetre ugy mint itthon tenne, otthon valahogy megbizhatobb. -
kchris78
veterán
válasz Soulfly842 #99225 üzenetére
itt vagyok olaszorszagban MOST, az hogy februarban mi volt az egy dolog! tavaly osszel meg nekem is ment tobb is! (telekomos vagyok).
-
kchris78
veterán
válasz #77646080 #99216 üzenetére
https://www.telekom.hu/static-la/sw/file/roaming_zona_besorolas.pdf
mar elnezest de ebbol nem az derul ki hogy minden orszagban egy roaming adatpartner van. amig nem volt az eus ingyenesseg, addig barhol mukodott ha vettem 1/x GB eu csomagot.. ez is ilyen fu alatti dolog a szolgaltatoktol, itthon oke azt valasztom azzal kotok elofizut ahol tudom hogy ahol mozgok van lefedettseg. utazasnal ez jo kis lutri lesz. (erdekes cegcsoporton belul nem nagyon adtak kedvezmenyt anno mindehogy qqqq draga volt a roaming, most hogy muszaj adniuk, hirtelen fontos lett a cegcsoport!!)pont volt tema 1-2 hettel ezelott hogy mindegy ha nem mukodik, atlep masik szolgaltatora es azzal csak mukodik...
-
kchris78
veterán
válasz #77646080 #99206 üzenetére
iosen mas, ott limitaltabb eleve, illetve nekem ugy ahogy van le van tiltva minden app hatter adatkommunikacioja. en azt ertem adatzabalason hogy ha hasznalod az appokat nem igazan figyelnek a takarekossagra, waze neha nekiall kulon segedallomanyokat pl hangot leszedni es hasonlok...
-
kchris78
veterán
itt vagyok olaszorszagban. es a nagy kerdes az lenne hogy szuper ez az eus adatroaming, NADE, emiatt minden ceg megegyezett egy szolgaltato/orszaggal es CSAK ott megy az adat??? az olasz telekomnak eppen van jele (ez a szerencsem) a vodanak szuper de ha arra megy a telefon akkor adat NINCS. ennek tenyleg igy kene lennie??? (eleg eldugott helyen vagyunk, es nincs wifi)
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
ezzel nem volt probléma, iphone7+ volt akkor, az elég sok mindent támogat, olaszok is EU tagok, hasonló freki tartományokkal. 4G az 4G 3G az 3G. A sebesség meg kb az EDGE szintre ment le. Az én gondolatom más volt, megnézve azt hogy olaszországos mobilnettel (akkor legalábbis) is magyar IP címet kap az ember, tehát minden forgalom még itthont is megjárja.
ne legyen lassú meg semmi, de itthon én úgy gondolom el van nyalva az ember sávszél tekintetében.
-
kchris78
veterán
ez annyira tipikusan T-s válasz... mint anno matáv/azelőtti hivatali ügyintézők... ÁSZFben webshop rendelési időpont van, ő meg aktiválásról beszél... szerintem mikor kitalálták ezt az akciót a lejárati határidőpontba (hogy akkor mi történik majd) egyáltalán nem gondolt bele...
-
kchris78
veterán
köszi az infót akkor várok továbbra is türelmesen . Sokat mindenesetre nem kellene mérni a telefonáláson mert abszolút flatrate a díjcsomag - és amennyire jelezték a T-sek anno, minden üzleti előfizetőt ilyen konstrukcióba akarnak terelni, az egyszerűség (és gondolom bevétel tervezhetőség) miatt. VoLTE esetében (4Gn van kapacitás) ha a generált adatmennyiséget összevetjük (tudom nem annyira reális) egy sima adatcsomaggal (ha már IP alapú), bármilyen percdíj brutálisan túlárazott.
[ Szerkesztve ]
-
-
kchris78
veterán
Arról van valami tudható infó amúgy hogy a 2G 3G és 4G között hogy oszlik meg az igény/kihasználtság? Mivel 800MHz / B20 mellett nincs 3G és az LTE-ről emiatt oda esik vissza a teló hívás esetén ezért még gondolom hívásra a 2G (Főleg vidéken) elég szépen ki van használva... 3G meg gondolom esik le, hívásra még használhatják de adatátvitelre gondolom már 4G a nyerő.
-
kchris78
veterán
írja be okosabb emberke de én úgy tudom a frekvencia meg a legalsóbb fizikai rétegek közösek csak.. a felhordórész az már bőven bőven szeparált és itt jön ki a difi, hogy egy cellán a Telenoros igény lenne 500mbit mondjuk de nincs csak 200 (hasraütésre), míg a Telekomén is lenne 200 de a drágább ár miatt nincs is kikoppintva csúcsig..
-
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
Hivtam a telekom uzleti vonalat es VoLTE meg mindig nincs flottasoknak... szerintem oda mas eloirasok vannak es nem olyan stabil meg ez a dolog naluk hogy be merjek vallalni...
-
kchris78
veterán
válasz tothjozsi96 #93711 üzenetére
Nem. Onnantol hogy a kuponkodot beirtad nincs jelentosege hogy kinek a neven van a kupon.
-
kchris78
veterán
Brutális... én is nézegetem majd, fél éve éve talán nézegettem én is de ott ahol tényleg leülne az ember netezni (nem az utcán ahol rálátás van az adóra) ott a beltérnek van egy elég nagy negatív hatása a sebességre.
Figyelni kell a speedtestre mert akinek nincs sok adatmennyisége többszáz MB-ot össze lehet hozni tesztelésekkel.. (nekem 1GB-ot sikerült eltolni)
-
kchris78
veterán
Egy apró kérdés VoLTE-vel kapcsolatban, megy már esetleg flottásoknak is?
-
kchris78
veterán
válasz szabogabor10 #93230 üzenetére
Nem rossz, de ezek a helyek a ritkábbak azért, ehhez jó dBm érték kell hogy így felkússzon a sávszél.
-
kchris78
veterán
En meg emlekszem amikor ment az altalanos fujas a szolgaltatokra hogy beesik valaki 2 evre ujonnan es kapja a nagy kedvezmenyt, a meglevoknek meg semmi. Szoval a mostani allapot egy folyamat egy allapota. Mondjuk alairom a 400 bekerese irrealis. DE: azt gondolom hogy hitelt leginkabb az eselyes visszafizetni akinek igazabol nincs is ra szuksege...
-
kchris78
veterán
válasz thomas77 #91897 üzenetére
Miért olyan nagy dolog ez? A legtöbb Nokiának ugyanaz az algoritmusa a dekódoló kódhoz. Windowsos programok sokarkoznak típus szerint, vagy eleve webes cucc... Nincsenek millió típusok... Elrakják ezeket típusok szerint kategórizálva azt kész... Ezeket a dolgokat már akkor is meg kellett tartani hiszen függetleníteni eddig is lehetett csak pénzért.
-
kchris78
veterán
....
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz tylerddd #91696 üzenetére
Mivel olcsobbak es nincs mit vesztened ha kiprobalod 1 honapra mondjuk (nem kell huseget alairni) probald ki. A 4G lefedettseguk jo kell legyen mert videken nagyon sok cellat a Telekommal kozosen uzemeltetnek, a nagyobb sebesseg erdekeben errol cikkeztek is annak idejen, foleg a B20-as cellak eseteben.
-
kchris78
veterán
válasz Keil Walker #91173 üzenetére
Nem hivtad oket hogy WTF?
-
kchris78
veterán
Arrol lehet mar valamit tudni hogy flottasoknak mikor lesz VoLTE?
-
kchris78
veterán
válasz 4Grider #89839 üzenetére
Igen ez ilyen sajnos. OFF, de a usereknek mindig tobb kell... Amig nincs alapbol minden cellan terheles addig egy-egy sebtesztre kijon a 70-150Mbit (ha jo a terero) de atlag helyen az inkabb 30-50 csak.. korlatlan helyett inkabb 30GB ha ennek az az ara hogy az akadozo sebesseg helyett HA KELL akkor tudjon tobbtiz mbitet. 30GB-ot pusztan webes forgalommal szerintem nem nagyon lehet osszehozni abba mar aktivabb hang / video streameles is belefer.
-
kchris78
veterán
válasz joey04 #89726 üzenetére
A baj az hogy ha mindenki vagy legalabbis igen sokan erre es igy hasznalnak a mobilnetet egy eros halozat is ugy omolna ossze ekkora terheles mellett “ahogy kell”... Nyilvan az irany ez, fejleszteni kell, de a folyamatos korlatlan HD video stream mobilneten keresztul barki szamara ez meg nem a mai kapacitas, foleg nem videken ahol nemcsak a radios korlatok jelentkezhetnek (bar az is mert kevesebb a cella es azok is 800MHz-en mennek) hanem a gerinc oldal is szukebb egy kis faluban.
-
kchris78
veterán
Így van, a kapcsolattartó sem tud semmit a VoLTE-ről. Megpróbálta nincs infó. Inkább ügyintéző egy ilyen ember mint technikai (nyilván valamennyire kell értenie hozzá). De mikor felhívtam nem is tudta hogy van ilyen.
-
kchris78
veterán
flottas elofizetoknek mikor lehet vegre VoLTE-zni?
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Disney+
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Eredeti játékok OFF topik
- Interactive Brokers társalgó
- Synology NAS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Jogász topic
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM