- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz zsoltzsolt #88700 üzenetére
Szerintem inkább a Telekomos rom a lényeg a készüléken (a hardveres támogatás mellett, persze), így akár egy független készüléken is műköüdhet, ha a Telekom saját beállításai a romban csücsülnek. Bár más kérdés, hogy akinek független a telefonja, miért tenne fel szolgáltatós szoftvert.
A szifon is a támogatott készülékek között van, plusz a Samu S7-S8 is. Az S7 topikban is vannak olyanok, akiknek megy a VoLTE, és (többségében) olyanok is, akiknek még nem.
Ezzel a fokozatossággal egyébként nem lenne gond, ha egyrészt gyorsabban menne (talán májusban szellőztették meg a publikus bevezetést), másrészt a 1430 is igazán bekapcsolhatná annak, aki kéri. Én kértem, de várakozásra intettek. Aki elég erőszakos volt, sokadjára viszont bekapcsolták, szóval nem lehetetlen a kérés. -
Keem1
veterán
válasz rasotamas #88684 üzenetére
Szerintem senki nem fogja kockáztatni az állását egy (számára) vadidegen olyan ügyéért, amiért ő maga egy lépést se akar tenni ("Ezt ne vitassuk, nem és kész").
Minden rosszindulat nélkül mondom, hogy inkább intéztesd el a flottakezelővel, és ne várj másoktól megoldást olyan dologra, amire valaki munkakörén kívül tenne bármit is. Hangsúlyozom: mindenféle rosszindulat nélkül írom ezt. -
Keem1
veterán
válasz HoTaZo #88606 üzenetére
Én ezt találtam: link
Belföldön korlátlanul hívhatod a Telekomos mobilszámokat és küldhetsz azokra SMS-t
EU roaming percdíj és SMS díj
Egységesen 35 Ft/perc és 23,5 Ft/SMS bármely magyar hálózatba, alapdíjas irányba.Legjobb tudomásom szerint a benne foglalt adat/perc/sms használható fel EU-ban. Az 1 GB ezért igen.
Nekem is M van, családnak is, így mikor külföldön voltam, ők hívtak engem fel, mert ők továbbra is ingyen teszik, nekem meg nem volt már hívásfogadási díj.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Emberek, van egy "Tuti" ( ) számom a Vodánál, nagyon jó szám (0670-AAA-BBCC), ezért nem szeretnék megválni tőle. Viszont kb. 0 vodás ismerősöm van, és az előfizus számom is Magentás. Dominóba át tudom hordozni, vagy ez csak előfizuval menne?
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz MK VII #88098 üzenetére
Az nem csak az előfizus csomagoknál van? Igazából már nem vagyok én se ebben annyira biztos, de ahogy láttam, a dominósok több korlátozást is a "nyakukba" kaptak, amit az előfizetésesek meg nem.
De lehet, hogy igazad lesz.Van egy ilyen:
"Az EU-ból magyarországi alapdíjas számra, illetve az EU-ból EU-ba roaming helyzetben alapdíjas számra indított hanghívás"
Csak azt nem látom, hogy dominora is vonatkozik-e.Amúgy csak halkan kérdezem: ezek után van bármiféle értelme annak, hogy HU - > EU hívás még mindig nemzetközinek minősül?
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz tibor23 #88095 üzenetére
Szvsz ez kell neked.
6. KÜLFÖLDRE IRÁNYULÓ HÍVÁSOK DÍJAI
...
2. díjzóna 159 Ft/perc2. zóna: Albánia, Amerikai Virgin szk., Bosznia-Hercegovina (v), Bulgária, Ciprus (v), Csehország (m), Dánia (m), Dél-Afrikai Köztársaság (m), Észtország (v), Finnország (m), Görögország (m), Hong Kong (v), Horvátország (v), Izland (v), Kolumbia, Koszovó, Lettország (v), Liechtenstein (v), Litvánia (v), Macedónia (v), Martinique, Málta (v), Moldova, Németország (m), Nauru, Norvégia (m), Oroszország, Puerto Rico, Románia, Spanyolország (m), Szingapúr (v), Szerbia, Montenegro, Szlovákia (m), Szlovénia, Tajvan (v), Törökország (v), Ukrajna
Feltéve persze, ha ezek érvényesek akkor is, ha nem Magyarországról telefonálsz nem magyar számra. De majd valaki okosabb megerősíti / cáfolja.
Mr.Csizmás: 30 MB. A csomagban foglalt adat használható fel az új és a régi csomagok esetén is. Minden kiegészítő opció belföld-only.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz jozsi968 #88017 üzenetére
Mi ez a 100 perc? Nem úgy volt, hogy 4 hónap átlagában többet kell itthon használnod a mobilod, és akkor fair user vagy? Vagy ezek szerint átsiklottam valami felett és percben van limitálva?
Mert szerintem én már június 15 óta (az azóta egyetlen külföldi kint tartózkodásom alatt) többet telefonáltam, mint 100 perc[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Az rendben is van, én csak a saját példámat hoztam. Nyilván nem húzható rá általánosan mindenkire, még akkor is, ha hirtelen felindulásból az első posztomban mást sugalltam.
De a szóban forgó cikk bicskanyitogató, mert úgy állítja be, hogy aki előfizus, az nyilvánvalóan ökör. Erre próbáltam a saját példámmal rácáfolni, hogy van, akinek igenis bejön, mert mondjuk évtizedek óta az ismerősi körömben mindenki telekomos, és hogy találtam olyan díjcsomagot, ami egy havi fizetés alig több, mint 1%-áért ingyen beszélgetést ad. -
Keem1
veterán
Abszolút, tényleg különbözőek vagyunk, nem is ásom el a prepaid-et, sőt, arra is szükség van. Ahogy írtam: alma és körte.
De nekem megér egy bizonyos felárat, hogy "prémium" legyek. Maximalista vagyok, bizonyos dolgokban nem érem be kevesebbel, mint amivel beérhetem.
Nem fogok a város másik végébe elmenni, mert ott 280 helyett 220 forint a kenyér. Ez ugyanez. Havi 3000 forintot (példa) prepaiddel is elbeszélgetnék, akkor meg tök mindegy, hogy előfizus vagyok-e. A díjcsomagom hálón belüli korlátlan, az összes ismerősöm telekomos. Fix díjat fizetek, és nem kell néznem, van-e elég pénz a kártyán. Nem azért beszélek sokat, mert korlátlan a csomagom, hanem fordítva. Korlátlan, mert sokat akarok beszélni. Ha esetleg az a ritka eset állna fenn, hogy privát célból más mobilt kéne hívni, akkor meg ott a Voda Red.Na jó, a véleményem átadtam, offot befejeztem, mert egyrészt kiteszik a szűröm, másrészt az utcán sem szemetelek
2500 Ft+net a számomra a gyakorlatban teljesen korlátlan csomag. (ahogy írtam, csak telekomos ismerőseim vannak). Ne vicceljünk már azzal, hogy nekem nem ér meg havonta 2500-at, hogy bármennyit telefonálhatok.
"Egy tudatos vásárló egyszerűen csak nem fog 2x annyit fizetni a percdíjért, ha nem muszáj."
Ezzel az erővel moziba se menjek, mert majd a tévében ingyen is leadják a filmet (valamikor, hónapokkal később).Azt próbáljátok megérteni, hogy néha nem a szigorúan vett forintos összegek számítanak, hanem ha a mérleg serpenyőjébe beleveszel mindent, akkor hova billen. Nálam az előfizetés felé.
87999: 8 neked meg jó adategyeztetést évente
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz szabogabor10 #87995 üzenetére
A dominósok az újdonságokból is mindig később részesülnek (nagyobb sávszél, 4G, VoLTE).
A fentebb linkelt cikk írója pedig ahelyett, hogy a "frankót megmondta", saját magát minősítette (le).
Fölösleges lehúzni az előfizetést. És a prepaid vs előfizetés bizony igen erősen almát a körtével esete. Mobil-mobil, de minden másban különböznek.
A domino azoknak tökéletes, akik gyerekek (nincs havi jövedelmük), külföldiek (kell pár hétig/hónapig itthoni sim), esetleg tényleg nagyon ritkán mobiloznak (idősek és vezetékest használnak, de a kórházban azért csak jó a mobil is). Minden más esetben a prepaid csak b*szkódás.Igaz, nem Telekom, de a céges Vodafone Red előfizuval soron kívül kiszolgálnak, voltam már Ferihegyen VIP váróban, már jó ideje nincs roaming díjam (nem, nem június 15 óta, hónapokkal korábban se).
Költségek: egy mai normális (értsd: nem milliós, csak simán normális) fizetéssel azért nem vág a földhöz egy előfizetés. Aki nem tud havonta 3-6 ezret kifizetni mobilra+netre, ott más gondok vannak.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz kkdesign #87967 üzenetére
Sajnos a szolgáltatóra várhatsz. Ha nincs benne üzleti érdekük, nem fognak cellát bővíteni.
Ellenben én azt mondom, "ha nem megy a hegy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez". Esetleg meg kéne nézni, más szolgáltatónak nincs-e jobb lefedettsége. Ha nincs, és van stabil vezetékes internet, akkor nem olcsó, de megoldás lehet a femtocella.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz takacsbotond #87538 üzenetére
Elvileg 15k-ért függetlenítik.
Vagy vársz októberig. -
Keem1
veterán
válasz #08205312 #87213 üzenetére
Vagy a szövegértelmezéssel vannak bajok, vagy a szövegalkotással
Ha itthon használod a szolgáltatást, semmilyen büntetés nem ér. De még csak külföldön sem. Amennyiben csak időszakosan (fair use policy, a linken részletezve) használod a mobilod EU-ban, a feltételek kb. azonosak, mint itthon. Ha ezt a F.U.P.-t megszeged, akkor sincs büntetés, csupán a továbbiakban nem részesülsz a roaming mentességben (romaing díjakat kell fizetned, de ez nem bünti).Kivéve, ha máshogy értetted, de ekkor a megfogalmazásod félreérthető. Ha te külföldi számot használsz itthon, az nem roaming, hanem nemzetközi hívás. Az meg sose lesz ingyenes/itthonival megegyező. A roaming csak a külföldön a honos telefonoddal honos hálózatra történő hazatelefonálás (HU->HU, AT->AT, DE NEM: AT->HU vagy HU->AT).
Kollégám hivatalosan osztrák, osztrák telefonnal. Itt Budapesten ingyen hív haza (Ausztriába), de engem már nemzetközi díjért tudna hívni (viszont nem hülye, van magyar száma). Tehát ha valaki elégedetlen a fair use policy-vel, az annyit jelent, hogy életvitelszerűen tartózkodik külföldön (volt már ilyen a topikban, meg máshol is). Ekkor viszont irány a helyi szolgáltatóhoz ottani kártyát venni, ahogy a kollégám csinálja abban a fél-egy évben, míg Hungarisztánban tartózkodik. Aztán ha hazamegy a sógorokhoz, szépen kukázza a Telekomos SIM-et.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz Mr.Csizmás #86817 üzenetére
Nem lezárt, Mobil S a mostani
Viszont ugyanerre visszajönnék, ha letelt a nyári korlátlanság. -
Keem1
veterán
válasz tsteve #86791 üzenetére
Az mit jelent, hogy bukom a hűség kedvezményt? Jelenleg kéne ilyennek lennie? Mert nem tudok róla. A díjcsomagváltás az újakra már bőven hűségidő alatt történt, hisz tavaly júniusban írtam alá (Move XS volt az akkori csomagom).
Bocsi, de le vagyok szerintem egy körrel maradva... -
Keem1
veterán
Hozzáértők...
Korlátlan Nyár a Telekomtól"Meglévő csomagok esetén
Amennyiben Mobil L vagy XL hang díjcsomaggal és két év hűséggel rendelkezel, akkor a Telekom alkalmazásban egyszerűen bekapcsolhatod a korlátlan belföldi mobilnetet."Ez azt jelenti, hogy ha most 2 év hűségem van (amiből pontosan 1 év van hátra), és Mobil S-ről L-re váltok 3 hónapra, akkor megkapom ezt a plusz opciót? Nyár végén meg simán visszaválthatok a mostani csomagomra? A hűségem csak az előfizura van elvileg, nem a díjcsomagra.
Tehát, hogy egyértelmű legyen, mit is szeretnék tudni:
- nem kell hosszabbítanom hűséget mostantól további 2 évig, csak elég, hogy most 2 éves hűségben vagyok (a felénél épp)?
- simán díjcsomagot váltok és igénybe vehetem az opciót?
- szeptemberben vissza fogok tudni váltani a mostani csomagra?Előre is köszi!
Szerk: ahogy látom, volt már ilyen kérdés, de abból még mindig nem szűrtem le a rám vonatkozó infót...
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz Bferibörs #84852 üzenetére
Nem akadékoskodásból, de pont hogy bárki bármit állíthat, írhat, mondhat, az ÁSZF az irányadó.Mivel semmi nem mehet az ÁSZF-fel szemben (max jogszabály, de az más kérdés, ha az ÁSZF jogszabályba ütközik).
Ismerős a "nem ismerete nem mentesít a..." szöveg? Sok helyen weboldalakon kint is van, hogy elírásból fakadó károkért nem vállalunk felelősséget. Csak a szerződés, ÁSZF, stb. miatt.#84854 Bferibörs nyilván, de szerintem erre is lenne válasza a T-nek (nem vagyok jogász).
De tényleg ne menjünk bele, ez szerintem meghaladná a topik feladatait.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz Soulfly842 #84476 üzenetére
Ha technikailag minden pipa, attól lehet, hogy még nem aktív a szolgáltatás?
Elvileg minden adott:
- Telekomos előfizetés
- aktív 4G(+)
- támogatott készülék (S7e)
- Telekom ROM, támogatott VoLTE-vel (benne van a kapcsoló)Egyelőre továbbra is visszavált 3G-re hívásindításkor. (a képen wifin van a telefon, de a próbahívások idejére kikapcsoltam, hogy ne kavarjon be, 4G-ről egyelőre még visszaváltott minden alkalommal 3G-re)
Szerk:
Azt hiszem, a hsz-edben van a válasz is
"Fokozatos a bekapcsolás"[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz grafikus17 #83141 üzenetére
Valóban... akkor viszont egy rossz újítás lehet.
-
Keem1
veterán
válasz grafikus17 #83139 üzenetére
Feltehetőleg...
[link] -
Keem1
veterán
válasz Mr.Csizmás #82663 üzenetére
De, még április végéig aktiválható a korlátlan böngészés. Csak online nem lehet már.
-
Keem1
veterán
válasz kovakovi77 #82619 üzenetére
Úgy tudom, a feltételeiben elég egyértelmű volt: e-mail, plusz weboldalak képes és szöveges része. Videó, torrent, satöbbi kizárva.
"Melohelyen 12orabol 10-et igy siman tudok videozni."
Hallod, nem vagy semmi! Milyen munkahely ez, ahol elég 2 órát dolgozni?82626 kovakovi77:
Nézd, tényleg mondom, nekem mindegy, csak ilyenkor nem szabad(na) csodálkozni, hogy a szolgáltató lelő egy szolgáltatást, mert a tervezettel ellentétben a felhasználók kiügyeskedik, hogy másra is használják. És itt most nem rólad, vagy a másik topiktársról van szó alapvetően, hanem ezek alapján akár összesen több ezer felhasználóról.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Nem ellened szól, félre ne értsd (nekem pont mindegy, mik a mobilhasználati szokásaid), de ha én a szolgáltató helyében lennék, én is kivezetném az olyan díjcsomagokat, amikkel jó magyar mentalitás szerint durván visszaélnek a felhasználók.
Egy ismerősöm fel volt háborodva, hogy csapolta a céges cuccokat (főként eszközöket, de ha lehetett, akkor pénzt is) és megszüntették a munkaviszonyát. -
-
Keem1
veterán
válasz Soulfly842 #82311 üzenetére
Mi a helyzet, ha váltanék, de hűség van a Move XS-re? Ha az új csomag 1970 Ft fölötti, akkor simán megtehetem?
82314 Soulfly842: szuper, köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz BUZZLGHTYR #81505 üzenetére
Ha csak ezért kellene díjcsomag, akkor inkább kinti feltöltős sim nettel. Ismerősöm is kint dolgozik időszakosan, ő így oldja meg (plusz eleve dual simes készüléke van, de aki ilyen életvitelre rendezkedik be, annál szerintem ez evidens).
-
Keem1
veterán
válasz Sanyi19 #79995 üzenetére
Ne parázz, én tavaly kaptam ugyanezt az smst, már befejeztem a sulit, kötbéres szerződésem volt és a szerződés lejártáig volt még 3 hónapom. Leváltottak XS-re, kötbérfizetés nélkül
Ha szeretnéd még a Like S-t, mutasd be a diákod, ha már nincs rá szükséged, akkor át leszel váltva Move XS-be, kötbér nélkül. -
Keem1
veterán
válasz K1nG HuNp #79788 üzenetére
VoIP nem egyenlő VoLTE.
A Skype meg a Viber internetet használ az adattovábbításra, a telefonhívás meg nem, A 4G nem internetet jelent, hanem azt a rádiókapcsolatot, amin az internet is áthalad, meg a hanghívás is. A többiek a hanghívásról és nem a netes hívásról beszélnek.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz Black_Raven #79289 üzenetére
Nekem pl. már kb 1 éve nincs is a netplusz s arany/platina pedig arany vagyok. Régen használtam, de már egyáltalán nincs. Vajon miért?
-
Keem1
veterán
Az normális, hogy a dec. 19-én lejáró, ám a Díjneten dec. 16-án kifizetett számlát a Telekom rendszere lejárt számlának titulálja?
A UPC kb. 2 munkanapon belül visszaigazolja a fizetés tényét, ami a Díjnetben is látszik, plusz az ő rendszerükben is rendezett. A Telekom ezt miért nem tudja? Pláne 15 (!!!) nap alatt, amiből "csak" 9 volt munkanap.
Remélem, nem fognak valami felszólítót, késedelmi kamatot, stb. rám vágni, mert időben fizettem, csak elb@lf@szkodják...[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz marlboromen #78696 üzenetére
"Reméltem hogy mint ausztriában itt is a micro simből kitörhető a nano sim."
Itthon is így van. De szerinted ki emlékszik arra, hogy 2013-ban is így volt-e? Meg ne sértődj, de a kérdésre nem a topiklakók tudják a választ, hanem a sim kártya tulajdonosa, ill. te, ha megnézed. Egyébként én 2014-ben már kitörhető, 3 méretű simet kaptam, szóval esély van rá, de biztosat nem tudni, amíg meg nem nézed a kártyát. Ha telekomtól veszed a készüléket, a pakkban lesz egy 3 méretben kitörhető kártya, amit elég akkor aktiválni, mikor a készüléket üzembe helyezitek.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz Sterilzona #78646 üzenetére
Az s7 család korábban volt akcióban. Lemaradtál róla sajna...
-
Keem1
veterán
-
Keem1
veterán
válasz vwpolopg #78540 üzenetére
Csak saját tapasztalat nélkül tudok hozzászólni, ezért off.
Nem tudom, milyen gyártó készüléke, de régebben volt erre egy egységes pixelhiba policy (x db pixelhiba = csere). A nagyobb gyártók esetén meg szerintem simán kijelzőcsere a dolog.
Ha beírod, hogy melyik gyártó, lehet lesz itt valaki, akinek van tapasztalata benne. Esetleg megkérdezheted a dedikált márkaszervizet is (pl. Samsung esetén a Telemax).[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Az biztos, nyilván. De kérdés, hogy a változások mindenkinek hoznak-e "jóságot".
Nekem teljesen mindegy a hűség, a legolcsóbb, 2000 forintos díjcsomagban vagyok, hozzá bármikor lemondható, módosítható nettel. Most épp
1 GB4 GB van, azzal telefonálok (voip), streamelek, stb. A hűségem csak 2000 forintra szól, dolgozó emberként nem nehéz kifizetnem, a többit szabadon változtathatom, lemondhatom. -
Keem1
veterán
válasz hyperspace #78405 üzenetére
Persze, így tabletre is felmegy, holott hivatalosan nem kompatibilis. Pedig kiválóan működik. Ezt is javíthatnák.
-
Keem1
veterán
válasz szemesi69 #77853 üzenetére
Az amúgy elég gáz, hogy ma Magyarországon egy végfelhasználónak ilyen köröket, ennyi tortúrát kell végigjárnia, hogy cseréljék a hibás készülékét. Pedig mindenütt azt hangoztatják, hogy a fogyasztó jogai az elsődlegesek, ráadásul a garancia első évében az ellenkező bizonyításáig azt kell vélelmezni, hogy a termék gyári hibás (csak akkor kötekedhetnek, ha a forgalmazó bizonyítja, hogy nem az).
Törvényileg megszüntetném az ilyen köröket, hogy a fogyasztó írjon egy sokadik e-mailt, újra hibásat kap, stb. Ez fekete vagy fehér: vagy hibás, vagy nem (ha az előbbi, nincs mese, cseréljék vagy javítsák, ha elsőre nem sikerült megjavítani, akkor vállalja a felelősséget az, aki a szar munkát kiadta a kezéből).
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz lugosi #77613 üzenetére
Egyetértek. Az itthoni boltok követhetnék a külföldiek példáját. Azt hiszem, az Amazon csinálta azt egyik évben, hogy már hónapokkal előre betankolt raktárra, rengeteg terméket, alig fértek el a raktárban és óriási akcióban szinte az egészet kiürítették. Gyakorlatilag minden termékük akciós volt, még az is, ami amúgy nem képezte a normál készlet részét, de most abból is bevásároltak.
Telekomnál idén akartam venni egy Samu töltőt kuponnal, de elnéztem a kupon dátumát: 06.30 volt, amit 07.05-én akartam felhasználni (úgy rémlett, 07.30 a határidő). Így a 12 ezres töltő 7 lett volna (-5.000 Ft). Na jó, majd BF. És persze benne sincs.
Edigital dettó. Chromecast (II.) 15 ezer, na majd BF alkalmával lesz az 9-10 is, megveszem a sógoromnak. Persze, még raktáron sincs nekik, így nyilván nem akciós. Igazán bevásárolhattak volna abból is, mint az Amazon tette. Ez így csak szerény földművesek szemének fotonokkal való bombázása. Csalódás...Direkt félretettem pár tízezret BF-re, hogy majd Telekom, Emag, Edigital felé elszórom, egyelőre semmit nem vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz kentucky #77342 üzenetére
Ezt nézted már?
"Meglévő előfizetés Like S díjcsomagba online csak Like, Like 50 vagy Like 300 díjcsomagból váltható.
A Like S díjcsomag Telekom üzletekben kizárólag számhordozás esetén, valamint Domino-ról előfizetésre váltás során kérhető."Tehát online csak valamelyik régebbi Like-ból tudsz váltani, személyesen pedig számhordozásról vagy domino-ról. Más eset bukta. Max. átváltasz domino-ra, majd 30 nap elteltével arról Like S-re.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz AliasB #76637 üzenetére
Mi a baj a havi díjjal? Én 1990 Ft-ot fizetek, ami lebeszélhető (mint a kártyás csomag esetén). Plusz 1590 az 1GB net. Jórészt voip hívást intézek, de azért a havidíjat is ledumálom, többet sose.
Így mindig 3580-at fizetek. Nem vagyok gazdag, de mivel kereső ember vagyok, ez belefér (a fizum kb. 2%-a).
És ha esetleg többet kéne beszélnem hirtelen, nem kell azon aggódni, hogy elfogyott a feltöltés.Nem megtéríteni akarlak, csak tippet adni, meg a havidíjas csomag nem mindig az ördögtől való.
-
Keem1
veterán
válasz St3ven #76440 üzenetére
Ebben az esetben számolni kell azzal, hogy az X/Y generáció nem fogja használni a számtalan elérhető ingyenes alternatívák miatt. És bevallhatjuk, előbb utóbb ez a réteg lesz többségben. A piac, főleg az IT szektor, folyamatosan változik, egy cég se nyugodhat meg. Ma már nem a használat alapú számlázás, hanem átalánydíjas szolgáltatás a nyerő.
-
Keem1
veterán
válasz St3ven #76435 üzenetére
Hö? Fizetősre tervezik az Immr-t? Így nem fognak labdába rúgni az IM/voip piacon. Ahhoz egy ingyenes, egyszerű és jó szolgáltatás kell.
Pár év múlva a mobil telkók a netből fognak profitot termelni. Mobil hívást mostanság ritkán indítok, a legtöbb ismerőssel voipon beszélek.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Így van, te döntöd el, hogy melyiket pattintod ki.
Viszont... ha kipattintod a nano simet, hogy teszed vissza a micro keretbe? Szerintem nem fog megmaradni benne, pert minden oldalról 1-1 pöcök tartja, amit eltörsz. Vagy erre van saját koncepciód?Na, valami ilyesmit ad a hazai Telekom is.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz szabogabor10 #74824 üzenetére
Így van. Nyaraláshoz több, mint elég a 90 nap. Ha pl. Görögbe megyünk (minden második évben szoktunk), nekem már jó, hogy lazán netezhetek, telefonálhatok ugyanúgy, mint itthon. Az meg 1-2 hét szokott lenni.
A másik, hogy többen várják, hogy ugorhassanak valamelyik külföldi, pl. osztrák szolgáltatóhoz, ha nem lesz roaming. Csak egyet felejtenek el. Aki osztrák számot használ itthon, az a magyar számokat nemzetközi díjért hívhatja, és a magyar számot birtokló ismerősök is nemzetközi hívással hívhatják őt, mert osztrák a száma.
Abszolút jogos, ez így rendben van. A cél eleve az volt, hogy EU-n belül utazó állampolgároknak ne kelljen többet fizetni annál, mint amikor otthon vannak, nem azért, hogy a telefonszerződések számára leomoljanak a határok. -
Keem1
veterán
válasz Dilikutya #74777 üzenetére
Én pont ezért gyűlölöm a sok AJAX-os, jQuery-s oldalt. Jó, hogy eléggé alkalmazásszerű oldal készíthető, de átestek a ló túloldalára, ezek az oldalak néha keservesen lassan működnek. Nyilván nem húzom le az összes ilyen oldalt, vannak jók is, de inkább a rosszabbakból van több. Hagyományos, AJAX/jQuery-t nélkülöző oldalból viszont sokkal több a jobb, csak fogy a számuk. Remélhetőleg, hamarosan elkezdik követni a Flash sorsát, és egyre-másra kezdik kikoptatni, kitiltani az ilyen oldalakat.
Ellenben a PH... veszett gyors, akár mobilon, akár számítógépen (kivéve ha épp nincs hardverhiba )
-
Keem1
veterán
Srácok, furcsa dolgot láttam. A telefonom netforgalmi statisztikája szerint a Telekom app 4G-n ~300 MB-ot, wifi-n ~100 MB-ot zabált a múlt hónapban. Tudom, hálózaton belül az általa generált forgalom nem számít bele a díjcsomagba, de létezhet, hogy ennyire adatéhes az alkalmazás? Persze sokat is használom, mindent azon intézek: számlafizetés, egyenlegek csekkolása, szolgáltatások lemondása, aktiválása, kapcsolatkártya, stb. 1-2 naponta biztos, hogy el szoktam indítani az appot legalább egyszer. Mindenesetre kissé furcsa, hogy a Facebook épp egy kicsivel evett többet (400 MB 4G-n), pedig ott aztán van kép, meg videó.
-
Keem1
veterán
válasz choco01 #74688 üzenetére
Pedig mennie kellene a részletnek is:
"Ha Dominosként arany vagy platina kiemeltséged volt, és a Domino előfizetője és felhasználója is te voltál a váltást megelőzően, akkor a kiemeltséged megmarad és a Telekom.hu-ra való belépés után személyre szabott árlista alapján vásárolhatsz a webshopban és élhetsz a kamatmentes részletfizetés lehetőségével is. Új előfizetőknél hitelképességi vizsgálatot végzünk."
Ha nagyon nem megy, hívd fel az ügyfélszolgálatot. Lehet, megint technikai hiba van (mikor 2 hónapja én váltottam készüléket, először nálam is technikai gondok voltak).
-
Keem1
veterán
válasz tepenzed #74573 üzenetére
"Az igénybevétel feltétele: aktív, túlforgalmazási díjat nem tartalmazó havi/ időszaki díjas mobilinternet szolgáltatás megléte, ami lehet a havidíjban bennefoglalt adatmennyiséget tartalmazó hang díjcsomag, a hang díjcsomag mellé aktivált adatdíjcsomag/adatopció vagy mobilinternet-csomag. "
Tehát csak olyan díjcsomaghoz tudod aktiválni, ami alapból tartalmaz valamennyi adatkeretet. Nem tudom, kártyás csomagok között van-e ilyen, de úgy rémlik, igen.
Amúgy szerintem jobban jársz egy Move XS csomaggal, mint feltöltőkártyával. Mindenben megfelel az előfizus csomagoknak, sok esetben pl. ilyesmi kritérium. 2000 forint a havidíja, ami lebeszélhető minden belföldi irányban és szinte bármilyen netcsomag aktiválható hozzá. Nem kell állandóan töltögetni. Nekem is ilyen van, én is már mindent neten bonyolítok, de azért nem jön rosszul, hogy ha kell, 2 rongyot bármikor beszélgetek is többletdíj nélkül. Minden hónapban fizetem a csomag havidíját plusz az 1GB netet. Az elmúlt 3 hónapban (amióta váltottam) még ezt a két díjat sose haladtam túl.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Srácok, az aranyos ügyfeleknek igénybe vehető 200 MB/590 Ft net nincs már? Anyámnak kéne a Move XS csomaghoz. Nekem ideiglenesen volt pár hónapja, de most sehol nem találom.
-
Keem1
veterán
Amíg online rendelésnél 14 napon belül mindenféle indok nélkül visszaviheted a készüléket, nem hiszem, hogy gondot jelent, ha tényleg így lenne. De erősen kétlem. A személyes ügyintézők hozzáértése elég erősen a béka hátsója alatt van, már többször megtapasztaltam. De leginkább a Westendben lévő T pont ügyintézőire igaz ez. A hozzá nem értés netovábbja az összes.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM