- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
válasz MikeWazowski #114310 üzenetére
"ki lehet választani, hogy vowifi esetén csak akkor használja, ha nagyon gyenge a mobilhálózat térereje"
Nézd meg, hogy ilyen beállításon van-e. -
polonic
félisten
Xiaomi telók tudják az RCS szolgálatátst Telekom hálózaton?
-
polonic
félisten
Rendeltem egy készüléket. A rendelés állapota szerződés elkészült, dokumentumok is ott vannak a fiókban. Szállításnak a holnapi napot adják meg.
Lehet ennek hinni és tartani szokták? -
polonic
félisten
Hűség már októberben lejárt egy Mobil XXL 2017 csomagról.
Előfizetést megtartva Mobil M és 3 GB-os csomagot választva 6840 Ft-os árat dob. Viszont, ha új előfizetéssel kérném ezt, akkor 5814 Ft-ot ír ki.
Ezt miért? Miért kell meglévő előfizetőnek többet fizetni ugyanazért. -
polonic
félisten
VoWiFi-ről valami hír? Nagyon nem akar még működni. Pedig a telón is megjelent már az opció és bekapcsolható.
-
polonic
félisten
válasz MaxxDamage #108317 üzenetére
szerintem itt
-
polonic
félisten
Kiváncsi leszek, hogy megy-e majd a VoLTE. Júniusban lesz lecserélve a nagyvállalati flotta.
Viszont egy másik telón, ami üzleti előfizetés, de kisvállalati, azt hiszem, ott nem megy. S8 XEH rommal. Van kapcsoló, bekapcsolva, de hiába. Mindig CFSB történik.
-
polonic
félisten
Nagyvállalati előfizetőknem működik a VoLTE?
-
polonic
félisten
Ha jól tudom, a telekom az S8-at és S9-et függetlenül adja el.
Ebből kiindulva az s10-es is az lesz.Csak mert van a családban telekom mobil előfizetés, de én vodás vagyok. Igy akkor meg tudnám oldani a vásárlást.
-
polonic
félisten
válasz herdsman12 #104858 üzenetére
Ne keverjük össze a bármilyen programmal indított VoIP és a VoLTE hívást. A VoLTE híváshoz kell a 4g.
-
polonic
félisten
Galaxy S8-on mikor lesz már elérhető a gyári üzenet app-ban az RCS?
Mert látom az oldalon, hogy van már más galaxy készülékeken natívan RCS. De akkor a többin vajon miért nincs? Ugyanaz az üzenet app fut mindegyik samsung telón. -
polonic
félisten
Az RCS működik már valakinél?
-
polonic
félisten
Független galaxy s8-on életre lehet kelteni a volte-t?
-
polonic
félisten
Valakinél aktív az RCS szolgáltatás galaxy s8 üzenet appjában?
-
polonic
félisten
válasz Soulfly842 #97150 üzenetére
Nem tudom, mi az a telemátrix.
De ezt leszámítva, lakossági előfizetésnél, az előbb leírt felállással működne?
-
polonic
félisten
Van egy Samsung S8, de nem TMH rommal, hanem független XEH. Ezen megy a VoLTE?
Az előfizetés pedig egy céges. De nem ilyen egyedi flotta, hanem ami a neten is látható bárkinek az üzleti résznél. De nem az új trend, régebbi. Nem tudom pontosan most. -
polonic
félisten
válasz szabogabor10 #96913 üzenetére
Lehalt a TAS vagy az IMS.
-
polonic
félisten
válasz szabogabor10 #94094 üzenetére
Nagyon sok mindentől. Az is számít, hogy a másik fél milyen hálózaton lóg. Kell-e emiatt egy interworking a 2g/3g és 4g között.
Nagyon nem egyszerű összehangolni a különböző egységeket. Na meg az is nehezíti a dolgot, hogy nem egy vendortól vannak az eszközök. Ugye a CS az Ericsson, aztán rádiókból használ Huaweit is. A TAS nem Ericsson, hanem másik gyártó, az IMS-t meg nem is tudom, honnan szerezték. -
polonic
félisten
válasz matthewKER #84777 üzenetére
Nincs más technológia 4G hálózaton való híváshoz, mint a VoLTE.
-
polonic
félisten
válasz zsoltzsolt #84772 üzenetére
Itt egy lista, a devices résznél.
Nem tudom, mennyire frissítik. De azért van jópár.Persze a Telekom még más feltételeket is szab. Állításuk szerint későbbiekben a nem náluk vásárolt készülékek is használhatóak lesznek a 4g híváshoz.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz Soulfly842 #84476 üzenetére
De rossz volt erről csendben maradni a vendor oldaláról. Bár eztuán is kussban kell lenni.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz szabogabor10 #83503 üzenetére
Folyamatban van.
Több infot nem mondok. -
polonic
félisten
Már tudtam egy jó ideje, hogy jön. A beszállítót is tudom. Egyelőre tesztüzem, végleges indulást nem tudni.
Elég bonyolult a VoLTE architektúrája. Nem lehet egyik napról a másikra bekapcsolni. Rengeteg konfigurálást, finomhangolást igényel.
Ennél többet jelenleg nem akarok elárulni.A VoLTE képes telefonokat nem ismerem egytől egyik, csak párat írok: iPhone 6, újabb Samsungok, LG-k. Wiki segít szerintem.
-
polonic
félisten
válasz szabogabor10 #70478 üzenetére
Nem elkonfigolas. Lehet, csak egyszeruen igy van beallitva.
Nem vagyok radios korokben jartas, csak core networkben. Nem is akarok hulyeseget mondani. -
polonic
félisten
válasz szabogabor10 #70360 üzenetére
Az előző mondatokat is emeld ki:
"A technológia ugyan adott, de a core hálózati oldalon ez egy jelentős architekturális módosítást igényel. Jelenleg áramkörkapcsolt hangátvitelt használunk, a VoLTE viszont csomagalapú. Nem olyan egyszerű bekapcsolni, megvannak a megfelelő lépései, és ami a legfontosabb, biztosítani kell a mobilitást a 2G és a 3G irányába, ami megint csak egy új dolog. "
-
polonic
félisten
válasz szabogabor10 #69829 üzenetére
Nincs benne a VoLTE-ban, az egy külön technológia, az SRVCC, singe radio voice call continuity. Ez felel azért, hogy az PS-en futó hívás gond nélkül folytatódjon CS-en.
-
polonic
félisten
válasz szabogabor10 #69826 üzenetére
Nem nyilatkozom ezzel kapcsolatban.
Úgyis kiderül, amikor ki kell derülnie. -
polonic
félisten
válasz karl_fischer #69631 üzenetére
Köszi, akkor én is ezt teszem.
Mit is kell megadni a közlemény rovatban utaláskor?
-
polonic
félisten
Le lett mondva az előfizetésem. Megjött az utolsó számláról a levél, hogy elkészült. Az online ügyfélszolgálaton láthatom.
Belépve nyilván az égvilágon semmit nem látok, mivel az előfizetés megszűnt. Távszámlán sincs semmi.
Ezt hogy gondolták?
-
polonic
félisten
A múlt heti szolgáltatás lemondásnál azt mondták, hogy 8 napon belül hívnak egyeztetés miatt. Eddig ez nem történt meg. És ugye nem is fog a Karácsony miatt.
Ilyenkor 8 nap múlva megszűnik az előfizetésem vagy nem, még mindig pörögni fog, amíg az ünnepek között vagy esetleg után fel nem hívnak? -
polonic
félisten
Elmentem személyesen lemondani a mobilnet előfizetésemet.
Rögzítették az igényt, 8 napon belül felhívnak megerősítés miatt. Gondolom majd győzködni akarnak.De semmi papírt nem adtak. Mondtam hol írjam alá... Erre azt mondják, hogy ez így megy.
Minek? Szerintem elég meggyőző voltam, hogy nem akarom tovább ezt az előfizetést...
-
polonic
félisten
Előfizetés lemondásánál meg kell várjam az ügyintézéssel a hűségidő lejártát?
-
polonic
félisten
Mobilnet előfizetést le lehet mondani telefonon kersztül? Vagy a haldokló netes oldalon erre van lehetőség már?
-
polonic
félisten
Egyelőre így másolom be, később leírom magyarul is, ha kell valakinek.
VoWiFi helps solve call issues where macro cellular network coverage is not adequate, for instance indoors, or too expensive to build. In addition, it offers a possibility to reduce or remove international roaming costs to subscribers travelling and calling from abroad as VoWiFi calls can be treated as local calls.
-
polonic
félisten
VoLTE-ről már volt szó párszor.
Nagyon jó lenne, ha a VoWiFi is bevezetésre kerülne minél előbb az itthoni szolgáltatóknál is. Nem tudom, ezt ismeritek-e. -
polonic
félisten
válasz szabogabor10 #67060 üzenetére
Igen, van pár jó helyen.
De türelem, itthon is lesz a közeljövőben valahol.
-
polonic
félisten
válasz szabogabor10 #67058 üzenetére
Nem indult el semmi.
Ezt csak úgy megosztottam. És az sem jelent semmit, hogy pont a Telekom topikban. -
polonic
félisten
En csak technikai vonatkozasban irtam. Nem figyelve arra, hogy hsz-re vonatkozva irtal.
Egyebkent nem is volt rola szo egyik szolgaltatonal sm, hogy vevezetik a 4g-vel egy idoben. Felesleges is lett volna. Meg akkor kellett volna egy masik funkcio is, az srvcc is. Nem tudom, eut ismered-e. Mivel eleg gyer volt idaig a lefedettseg. Szerintem most, hogy kozeledik a majdnem teljes lefedettseg, most mar van ertelme.
Es mint mondtam, az egyik szolgaltato a 2016-os penzugyi evben tervezi bevezetni. Ezt belso forrasbol tudom. -
polonic
félisten
Igen. Azért mondom.
Az LTE hálózaton semmit nem kell módosítani. Semmilyen feltétel nem kell magának a hálózatnak a részéről. A core-ba kell egy TAS.
Meg is van, hol van a férleértés. Én a hálózatot csak rádiós oldalra értem. Azt azt kiszolgáló core networköt külön tekintem.
Már van jópár készülék, ami tudja az volte-t. Csak kettőt hirtelen: iphone talán az 5s-től, de 6 tuti, Samsung s6.
De megy. Dél Koreában tudtommal már élesben megy. Talán T-mobile usa is. De pl nem egy partnerünknél megy a pilot. És ha jól tudom már vodafone italy is elindította/indítja éppen.[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Hagy tisztázzam egy kicsit.
De igen. A jelenleg használt 4g hálózaton nagyon is lehet. És nem valamikor lesz. Már jó néhány szolgáltató pilotolja vagy éppen élesben is használja.
Igen, VoLTE. Voice over LTE. És nem kell semmilyen más technológia. Nincs többféle LTE hálózat a volte szempontjából. Ez nem elétrő technológia. Adott az LTE hálózat és ezen lesz, ennyi.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Fujitsu Lifebook E736, i5-6200u, 8Gb RAM, 128Gb SSD, 13,3' HD, jó akku
- ASRock Z77 WS LGA1155 Intel Z77 ATX asztali alaplap ÚJSZERŰ!
- Új - Apple MacBook Pro 14" M4 Max 14cCPU/32cGPU/36GB/1TB SSD - Space Black - Bontatlan
- Dell Latitude E5470, Core i5-6200u, 8Gb DDR4, 256Gb SSD, 14" HD kijelző, Jó akku! Win 10
- Eladó Új,bontatlan iPhone 16 Pro 128GB, fekete színű, független