- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
zsocimaci #54756 üzenetére
Karbantartom
Én a sokak álltal kritizált 5W30 ast teszem bele ami kb. fél litert számít nem nagy szavak kipróbáltam.
Illetve mindenem az értéken van.(tiszta a légszűrőm, jó a guminyomásom, a lambdaszonda értékem, a gyertyák, a termosztátom, és mivel I-es magane így kisebb a légellenállása, mint pl. a kettesé)
-
rob210
Topikgazda
válasz
zsocimaci #54754 üzenetére
Attól, hogy hideg van.
Ha még hidegebb lesz még feljebb fog menni.
Egyébként 8 literig nincs baj, felette van valami gebasz.
Lambda szonda, befecskendezés stb.stb.Az 1.6 os motor nem pályára való.
Mondjuk ilyenkor azért mindig elcsodálkozom, mert én is 120-130 között szoktam pályázni, de nekem 7 litert még sose érte el. De ez az enyém, mindenki a 8 liter körüli értéket panaszolja, pedig szerintem egy 1.6 ostól ez egyálltalán nem rossz. -
rob210
Topikgazda
válasz
zsocimaci #53099 üzenetére
Az nem lesz elég, menete:
Szelepfedél le,Hengerfej le.
Ehhez víz és olajcsere is szükséges.
Ha lent van a hengerfej azt nyomáspróbázni kell, de minimum vonalzóval megmérni.
Aztán új tömítés, ha kell munkálni akkor túlméretes, ha nem akkor alap méretes.
Aztán kellenek új hengerfej csavarok, szelepfedél tömítés, paszta.
Mindent ki kell cserélni, amiket leírtam ez nem ajánlás.
Illetve a régi vezérműszíjat tilos visszarakni!Illetve a hengerfejet ilyenkor érdemes szelepeztetni is, bár ha nem csipegette az olajat akkor az megspórolható, de érdemes ezt is kiméretni.
-
rsf
senior tag
válasz
zsocimaci #53093 üzenetére
Hűha ez komoly szaki lehet...
Az olajbetöltő nyíláson érdemes benézni, ha világos és habos az olaj akkor ott víz van.
Ha meg a hengerbe menne be akkor mivel a folyadékok nem összenyomhatók már kukázhatnád a motort.
Mondjuk ha csak lassan szivárog be akkor talán lehet hogy az van amit Rob mond..
Üdv. -
rob210
Topikgazda
válasz
zsocimaci #53093 üzenetére
Akkor nincs több kérdésem, az az autó hengerfejes.
Sajnálom, ha így hajtod, csak egyre rosszabb lesz.
A kivett gyertyával pont semmit nem ért el, azon a nyíláson keresztül, ha meg tudja állapítani a blokk és a hengerfej között található, "lepréselt" hengerfejtömítés állapotát, akkor gratulálok neki, röntgen szeme van.
Ráadásul a vizet el is égeti azonnal ahogy bekerül a rendszerbe, tehát mit gondolt, hogy lassan majd összecsorog neki a hengerekbe és ő azt kitapogatja?Az ilyen mágusoktól mentsen meg az isten.
-
rob210
Topikgazda
válasz
zsocimaci #53064 üzenetére
Ahhoz a szerelőhöz ne vidd többet.
Sajnos az indít ási gond és a vízelfogyás is a hengerfej tömítés halálára utal. Rosszabb esetben egy repedésre a fejen, de ez benzinesre nem jellemző.
Le kell venni a hengerfejet megmunkálni kicserélni a tömítést csavarokat.
Beállítani újra a vezérést, szóval nem olcsó.
Ha csak tömítést kell cserélni akkor viszonylag baráti összegből kihozható.Menet közben a vízhőfok nem szokott ingadozni, pulzálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Végső megjelenési dátumot kapott a Metal Eden
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest