- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Srácok nem baj, hogy az a hátsó rugó. Direkt írtam, hogy szemleltetesnek raktam csak oda, hogy az öcsém lássa. F...m
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
orosziem81 #59392 üzenetére
Akkor szerintem inkább te is cseréld ki/le, mielőtt leugrik és nagyobb kalamajkát okoz. Néhány ezres nem pénz érte.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Telibe fóliáztam a pótféklámpa tetejét ma hajnalban, nem lett 100% tökéletes, de ez csak nagyítóval lehetne észrevenni. Szerintem ez így sokkal dögösebb, mint a gyári krómós csicsa , nekem valahogy soha nem jött be, és ez így jobban belesimul a kaszniba, igaz ehhez hasonló színű fóliát kell feltenni, mint az autó színe. Így aztán ide többet víz nem kerül...
A képeken látszik, az autót tegnap mostam le és már ennyi por került rá egy este alatt, a féklámpa tetején és egy kicsit beletörölve a tetejébe a valós fekete színe. Sajnos itt 4 építkezés is folyik 500 méteren belül. Főleg a második képen látszik.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #59389 üzenetére
Igaz ezt nem írtam, de tegnap már le is tudtam volna cserélni mikor szétesett. Az egyik Öcsémet kértem meg, hogy ugorjol el az Unix-ba, mert ott van nekik polcon. Jön vissza, természetesen akkora már bezárt, hogy jól reklamáltam volna egyet, szóval amikor a kezembe adta már tudtam, hogy a hülye hátsókat adott neki, amit én ott egyből észrevettem volna . Én nem tudom, hogy micsoda idióták úlnek ott, de ha gép előtt sem megy, ábra és cikkszám szerint, hogy elsőt adjon, akkor menjen onnét szart lapátolni, de ne ezt csinálja!
Ez a testvérem, meg azt sem tudja, mi az autón egy csavar, szóval ő viszi az ő autóit márkászarvizbe aztán jóvan.Azt nem írom le, hogy akkor ott tegnap este hat felé mit káromkodtam ott az utcában leszedett kerekekkel várva ezt a szart, de azért megmutattam az öcsémnek is, hogy kb mekkora az eltérés, fotó is van róla...
Azért, mint látszik itt szinte minden új még...De ha fent van az új, azt is fotózóm...Itt pedig a rossz első és az új hátsó, amire nem volt szükségem...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #59387 üzenetére
Már ahova beakasztom a rugót? Hát a tkm se tudja Robibá, de őszintén, tegnap elég sokat csesztettem és próbáltam a rugót úgy megfeszíteni, hogy valamennyire ott is maradjon, addig legalább míg berakom az újakat.
Nem láttam, hogy ki lennének kopva, de mint írtam, nem tudom milyen az. Alul felül a lyuk ugyanakkora volt.
Szinte hidegen is már egy erősebb pöckölésre szerintem kiugrott volna a helyéről. Amit ugye elvileg egy erősebb csavarhúzóval illene onnan kipattintani.
Néha halottam ilyen zörgést, amikor huppanósabb volt az út, de ráfogtam a dísztárcsára, hát pedig ez volt és/vagy a nyereg együtt.
Nos, nem tudom, hogy a nyereg mennyire lehet meleg, főleg nyáron és ha pályán is megküldöm, itthon sem megyek 150 alatt és tegnap is volt ebbe 100km pálya meg kb 15 város, hát naná, hogy ott esett szét, hol máshol ezeken az utakon. Tudom Srácok, hogy gyakran leírom, de én annyira utálom emiatt ezt az országot, vele együtt akik erről tehetnek, hogy arra nincs szó. Elhagyom a határt és onnét azt sem tudom, hogy létezik egyáltalán futómű, ami tud mindenféle hangokat adni meg totál szarrá menni, ha itthon vagyok!Szóval az ott biztos forró. Robimester, főleg, ha még néha fékezek is. Amikor lecseréltem, akkor brutális égett szagok voltak legalább 1000km-ig, mire összecsiszolódtak a betétek és a tárcsák. Az elmúlt, de hát az gondolom természetes velejárója. Az biztos, hogy ez a rúgó elfáradt, élt több, mint 530 ezer km-t.
Szóval mi a tanácsod, mit kellene majd ellenőrizni és hogyan?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #59374 üzenetére
És ki is esett egy huppanón, amire sikerült rámennem anyámék utcájában, gondolhatod milyen nyikorgó hangot adott.
Szerencsére nem akadt be sehova, csak a nyereg és a kerék között volt. Szóval visított. Kerék le és rögtön ki is esett. Nyilván alkufelnivel elhagytam volna...
Ahogy néztem, mintha "elfáradt' volna ez a tartó rúgó.
Hát szinte adja magát, hogy kell beakasztani, de nem is értem. Holnap berakom az újakat, remélem itt lesznek. : ( -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Az alsó a baloldalon állandóan kiugrott. Most bent van, de feszegetnem kellett, hogy megfeszüljön...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
eTrade #59367 üzenetére
Oké, elolvasom majd este.
De addig is egy kérdés.
A fékbetét tartó rúgó, vagy féknyeregrugó, szóval az a kis bisz-basz ott elől...
Az elfáradhat az évek alatt, hogy kiugrik a helyéről? Természetesen már be is rendeltem mindenhova újakat, de addig feszegetem kombinált fogóval, míg végül bent maradt. De akkor is érdekes...A talisman 1 év után már zörgött sok helyen, azért ez nonszensz, hogy ennyire tojnak bele, hogy ezeket rendesen megcsinálják. A zörgés, nagyon oda tud cseszni a komfortnak. Lehet az az autó akármilyen jó. Nyilván erre közrejátszik, amit mindig is írok, hogy ezeken a végletekig elcseszett xar magyar utakon, szerintem nem sok autó bírja a strapát, de ahova gané műanyagokat raknak, ott nyilván jóval előbb fog megszólalni minden.
De majd este elolvasom...
Fúj de utálok itthon autóba ülni! -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
orosziem81 #59362 üzenetére
2009-ben ezt mondtam, mivel hogy akkor még rohadtul csendben volt minden, a gagyi műanyagok is és alkatrészek. Jó pár évig. De ezt miért kell ecsetelnem?
A WV-ben meg nincs, ami zörögjön, mert nincs benne egyszerűen műanyag. Más majd lehet, hogy fog, de az utastérben nincs olyan, amivel a Lagesz 3-mat teleb...ták.Ettől függetlenül, ha csenben van, az enyém most csenben van, akkor nagyon imádni való.
Ma megnéztem a fékeket, lekaptam a kerekeket, a koszt eltávolítottam, ahol láttam, körbe töröltem hígítóval, azóta egy bizonyos (persze a leggyakrabban használt) fékezéskor nyávog. Hát B+, ha ezt tudom, akkor franc tisztogatta volna, így is kezd elegem lenni az ATE-ből is. Egyébként simán 90%-os állapotban van ...még. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Szoszo94 #59357 üzenetére
Nekem most váltotta a Talisman-t egy WV, illetve a feleségemnek, de eddig csak azt tudom rá mondani, hogy valami kegyetlen kicseszett jó autó. Bár melyik nem az újonnan, aztán majd kiderül 1 év múlva is ez lesz e a véleményem. Minőségi kidolgozás alatt a Renault húzzon a csába tanulni.... rengeteget. Sajnos...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nincs mit és bár....
Lehet, jónak tűnt, de ebben az autóban ha minden ok, akkor kibírhatatlan forróságot küld az utasoknak és akkor a motor hűtése is a legjobb. Mindenképpen nézd meg, vagy nezesd meg, mert lehet ezen a télen már lanyha lesz a fűtés és a motornak sem jó, ha nincs üzemi hőmérsékleten. Van a gates-nek 82 fokon nyitó termosztátja. Nekem soha semmi gondom nem volt azzal. Télen is csak azért cseréltem le, mert bekerült az új Febi fagyálló. Pedig az autóban lassan 535 ezer lesz. 😉 -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #59354 üzenetére
Ebből a fóliából 1 méter 10 ezer forint, de ez, mint írtam vízálló, hőálló, memóriavesztős, vagyis melegítéssel addig szeded vissza, ragasztod újra, ameddig bírod türelemmel, illetve a legtökéletesebb hatásig. Ezt utána szintén csak melegítéssel tudod visszaszedni. Pl az autóról hidegen ezt le nem kaparod, legfeljebb cafatokban, összekaristolva. Melegítéssel, meg szépen simán lejön, sőt ha előtte telibefújod WD-40-nel ami szerintem a világ egyik legjobb cucca, amit kitaláltak, akkor még könnyebben.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #59349 üzenetére
Van egy tekerccsel, meg mellette sok más színű is. AZ egyik öcsém falfóliázással is foglalkozik.
Egyébként csak Pécsen legalább 4 olyan üzlet van, ahol simán belehet belőle vásárolni, bármilyen fajtából, legyen az krómaranytól, a matt szürkéig autóra, kültérre, belső ablakra etc...Neten meg szerintem bárhol, akik ezzel foglalkoznak.
-------------------
Még mindig gyorscsatlakozó
Ezt a fontos infót tegnap írta nekem egy angol: A 9.89, amit pl a KOCSI kft árul az nem is jó 10mm gumicsőre, mert egy idő után repedhet tőle, arra 9.49 való. Tehát a 9.49 való gumicsőre, a 9.89 meg 12mm gumicsőre, vagy 10mm nájloncsőre. Bár gondolom ezt sokan letojják, én maradok ennél a szerintem fontos infónál.
A képeken látszik.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
diablo1984 #59344 üzenetére
Ezt rosszul írtam valóban, tehát télen is előbb eléri az üzemit így, amivel emiatt gyorsabban nyit a rendszerre és jóval hamarabb jön a meleg is. Nálam a leghidegebb időkben is alsógatyában lehetett ülni az autóban és nem kellett sok hozzá. Szóval emiatt nincs gátolva a melegedés...
A melegedés ott van gátolva, ahol a termosztát szar. Pl a kollégánál, akinek válaszoltam, ha nem cseréli ki, ott bizony lófasz fűtés nem lesz télen. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Laguna 3, sok elcseszett gagyi minőségű hülyeséggel, amivel telepakolták ezt a frankó autót, nos ebbe a pótféklámpa is beletartozik. Újonnan 90-110 euró az ára, szóval mielőtt rendeltem volna egy újat, inkább volt egy kis időm és felújítottam, amilyen soha nem lesz egy gyári, mármint jobb értelemben sikerült a felújítás...
Szóval...
Kezdett elegem lenni, hogy ömlött be a víz és szinte már-már "lemarta" a foncsort. Ez látható is, már nagyon hülyén nézett ki és emiatt a ledek is tompábban világítottak.
A laguna3 fórumban is van leírás, ahol azt írták, hogy elvoltak már az érintkezők is rendesen csesződve, de nálam semmilyen oxidáció nem volt, emiatt nem is forrasztottam semmit, de a víz az, mint írtam ömlött be és utána párás is volt, amíg ki nem száradt, pl egy mosás után, vagy eső után. Mostanában meg aztán végképp, mert gyakran, mintha dézsából öntötték volna az égi áldást.
Na ezt meguntam, kikaptam a lámpát 2 perc múlva már darabokban volt. Telibe fújtam az érintkezőket wd-40-nel, aztán elkezdtem rászabni a króm fóliát, végül rámelegítettem mindenhol. Utána átlátszó (ecetes, minőségi) szilikonnal körbe nyomtam, búra vissza, összenyom és mehetett is vissza a helyére...Készült pár kép is közben, amin azért látszik, hogy nézett ki az elején és hogy lett fokozatosan rászabva a krómfólia.
A végén egy amolyan vízállóság videó is készült, de oda többé nem folyik be semmi az biztos. Jah az új króm fóliának köszönhetően a ledek szinte vakítanak, ahogy vissza veri a fényt, de ezt a videó világosban annyira nem adja vissza, este viszont mögöttem szinte minden pirosban úszik most. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
termosztátnyitás megfelelőnek tűnik kb negyed műszerállásnál
Szia!
És ez mitől lenne megfelelő? A negyed állás OBD szerint (is) valahol 50-60 fok között van, a fele meg 82-84.
Emlékeim szerint korábban felment félállás mínusz 1mm-re és ott lecövekelt.
Akkor működött jól. Termosztát kuka. Minőségit vegyél bele, és 82-83 fokon nyitót, ebbe a motorba egyszerűen nem való a 89 fokon nyitók. Amikor megvettem az autót, rá 1 hónapra az első dolgom volt, hogy kivágtam a kukába a gyári 89 fokos termohülyeségüket, de persze főleg előtte több külföldi fórumot is elolvastam, hogy szinte mindenki cserélte/cseréli. Nem is értem, miért létezik két fajta, de az utóbbival nyáron városban csak azt fogod hallani, hogy gyakran bekapcsol a ventilátor, az előbbivel meg nem is hallani a hangját, de még egy nagy dugóban sem, bebetonozva áll szinte félállásban, a gyárival meg jóval el is hagyta azt, aztán bekapcsolt a venti, mint írtam. Télen is előbb melegszik üzemire a motor, szóval csak jót tesz neki a 82 fokon nyitó.
Ha már termosztátcsere, mert valószínűleg az (lesz) a gondja, nem ártana azért átmosni a rendszert és feltölteni frankó előkevert fagyállóval. Nekem FEBI 26580 van benne (ebből kell majd 8 liter bele), ez direkt ebbe a motorba készítik és egy narancssárgás minőségi lötty -30ig előkeverve, nem pedig zöld, ahogy a neten kering tévesen és már szinte minden marha így írja ki, mert lusta utána keresni a színének.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egyébként nem először tapasztalom, ha itthon tankolok, ami elég ritka, akkor ilyen hypo szerű szúrós szagot érzek néha én is, ettől függetlenül az autó vadállat és egy slukk annyi füstölés sincs, de amikor beindítom, hát szoktam fintorogni, meg szintén emiatt ilyen maró érzésem is van. De csak akkor érzem, ha mint írtam is beindítom és helyben jár a motor, utána már egyáltalán nem, pedig gyakran le van húzva az ablak mostanában.
Jah, meg az enyémben FAP sincs ugye...még erre sem foghatnám, tehát az itthoni naftával van, vagy lehet valami néha...
A Trabant meg Wartburg-okat meg milyen jó volt szaglászni anno... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #59283 üzenetére
Robimester egy kérdés...
Számít valamit, hogy az üzemanyag gyorscsati egyenes. (ugye ilyen kellene nekem), vagy derékszögű?
Mert ilyen derékszögű lenne azonnal, de nem tudom, hogy emiatt ugyanúgy szipkázná-e a naftát? Mert, ha egy kicsit is nem úgy jönne, ahogy kell, akkor felejtős és várok tovább, hogy végre megérkezzen az az elcseszett csati. Sajnos a cső nagyon határeset volt szemre ha leoperálom róla a törött csatlakozót, szóval hogyha csak azt teszem rá, akkor vajon leér-e a D2 szűrő kivezetésre...Hát nem voltam biztos benne...
Emiatt inkább visszaszereltem mindent. Hogy ez a xar miatt is, hogy a jobb kerék mögé rakták a szűrőt, emiatt autó felemel, kerék leszed, pajzsot bont a kerékívben, majd vissza minden, remélem széjjel csuklottá magát az évek alatt "megálmodója".
Tudom azt is, hogy ott tud hűlni talán a legjobban, de akkor is... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #59280 üzenetére
Az oké, csak szerintem ez inkább régi autóknál volt így megcsinálva. Azért írtam ezt, mert manapság ez már elég gáz lenne, ha emiatt lekapcsolna a klíma, vagy elfogyna az erő, mert anno a Lincoln-omban [link] 7600!-as ford motor volt, meg bőven nyomaték is (még jó ekkora böhöm motornál) mégis lekapcsolta, ha odaléptem neki. Igazából nem is arra találták ki, hogy sportosan kellene vele menni, de ha odaléptél neki, akkor bizony füstöltek a kerekek.
Ez egy 6 méteres hajó volt...Siklott az úton...és nyelte a benzint, mint állat.
A nagy benzinfaló v8-as dögös hangját semmi nem tudja überelni, egyszerűen csodálatos, ahogyan jár. Sajnos a négyhengeres dízelek a legszarabbak a világon, ha motorhangról van szó, de jó olajokkal és adalékokkal rendesen be lehet fogni a "pofájukat". -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #59276 üzenetére
Én soha nem éreztem, hogy emiatt a klíma lekapcsolna, de azt sem, hogy a lóerők elfogytak volna.
Bár igaz, az enyém 2.0dCi, de szerintem ez csak régi autóknál volt "fojtva". Talisman-nal sem éreztem, hogy valamelyik eltűnt volna. (egyébként meghirdettem egy sima apróban egy ingyenes újságban, a netet egyelőre kihagytam, mert kíváncsi voltam, hogy mennek manapság ezek a szekerek, és el is adtam, jött egy szerintem falusi pénzes vevő, puff megvette, nem is alkudott, helyette nem francia lett és nem is dízel a befutó).
Szóval, biztos, hogy így kell működnie helyesen? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sorry az 5w40 clean is jó, összekevertem az 5w30-cas tesójával, szóval az is jó lesz az autódba, ennek ellenére az x-cess-t venném, mert szinte győztes olaj a dízelek közt, bár nem tudom, hogy mi lehet a különbség clean és x-cess között, nyilván az adalék(ok), de az x.cess az egy top olaj, az elf a közelébe nem érhet....
Amúgy meg, ez a legpontosabb, hogy melyik autóba, melyik olaj való...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mielőtt berendelnéd a "hülyeséget", mármint a clean-t, helyette X-CESS A TE OLAJAD!
És igen, a kauffer-től rendeld. A Motul-on nincs és nem is lesz zárjegy, úgyhogy ne keresd. A gyárból egyenesen szállítja boltokba a cég! Az olajlerakat vezetője adta anno az infót.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ja, köszi a választ. Útközben kicseréltem, de én mindjárt a saját kulcsával pattintottam le, ezek szerint az arra is jó!
--------Más...
Az elcseszett üzemanyag gyors csatlakozót még mindig nem sikerült szereznem, még külföldről nem ért ide. Ezért a hétvégén úgy döntöttem, hogy lekapom róla és, ahogy maga a rönós műhelyfőnök ajánlotta (ami nem vicc), hogy simán ráhúzom az üzemanyagszűrő D2-es kimeneti csatlakozójára. De megnézve most jobban, ha leszedem róla a rossz csatlakozót, éppen határeset, hogy rátudom-e húzni az üzemanyagcsövet, vagy beszopom és nem érd oda.
Elméletileg maga csatlakozó 5.2 cm, ami elég jelentős, ha az nincs rajta. Ezért újra vissza lett szerelve minden k anyázások közepette.
Viszont azt sem értem, hogy a francba marad rajta és mi tartja a gyors csatit, ha egyszer kitörött onnét az a nyomógomb? Nyilván, ha végre megjön ez az kis elcseszett alkatrész, akkor melegítéssel lehúzom róla és a szűrővel együtt megy a kukába. Az, hogy a renault nem gyárt ilyet, nyilván direkt az meg külön nonszensz kategória. Én nem szoktam spórolni szinte semmin, de azért hadd ne vegyek már meg egy teljes gyári üzemanyagcső rendszert 44.900.-ért, mikor csak arra az 50 ft-os gyártási költségű csatlakozóra van szükségem.
- -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
LamerGyuri #59121 üzenetére
Jah, az a felirat brutál fontos lehetett, lehet az vette vissza a lóerőt! : D
----------(#59128) mycso
Én még sosem cseréltem elemet, de néha érzem, hgy talán itt az ideje, szóval jól bírták.
Milyen kell bele (2032, vagy 2016 tippelek) és hogy jön ez széjjel? Bocsi, de most nincs időm utána keresni, majd útközben benézek ide és elolvasom a választ. Előre is köszi... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #59118 üzenetére
Robibá!
Ahhoz képest, hogy sokan mondják, itt még nem olvastam ilyet, ezért is írtam le.
És annak a négszögnek a profilját, mert a legrosszabb megoldás, ami csak létezhet, egy sima kulccsal is el lehet nyalni, ezt te tudod a legjobban, ha az nem nyomatékra van lőve, tehát itt a kilincs nem sokat zavar, ha érzéssel húzzák...nekem is elb...ták a hozzáértő autószerelők a Renault! szervizben, mert még ehhez is hülyék!
Szóval, a fej és hozzá egy minőségi nyomatékkulcs, ami valóban azt a nyomatékot tudja, amire beállították, nem aldi, tescos etc..10 ezer forintos ganék, az bizony rögtön 40-től indul. Nem biztos, hogy néhányan felszerszámozzák itt magukat egy olajcsere miatt, minőségi szerszámokkal, ezért írtam a kilincsről, de nekem mindegy, ki mit hogyan csinálja...--------
Más!
Reanult Clio Sport erőmérőAzt mondja a tulaj, olyan autót kerestem, ami négy ajtós legyen, 15 évnél ne legyen idősebb és ne francia! Erre vesz egy 3 ajtós "fostalicska" rönót, ami 17 éves!
A gyári érték lóerőkben egy nagy katyvasz itt. 189, meg 160 valamennyi, azt sem tudják, hogy valójában mennyi, tiszta amatőrség.
Viszont a végeredménynél, mikor megkérdezi, hogy elégedett az eredménnyel?
Na ott látni, hogy bár azt mondja: igen, de eléggé lerí az ábrázatáról, hogy kicseszettül nem az!
Mégis mire számított, hogy majd 200le körüli érték jön ki? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#47205632 #59098 üzenetére
Elárulok egy titkot, ha nem akarsz erre költeni. Az egyik ajtódról lekapod, de vigyázz, mert sokkal nagyobb erővel lehet meghúzni, mint egy kulccsal a fogása miatt.
Talán ezt "megoldást"még más sem tudta eddig, de ez kell neked pontosan abba a "likba". És ez nem vicc. Ha nincs nyomatékkulcsod felesleges venni addig ilyen négyszögű elb...ott olajleeresztő izét is...Az egyik leghülyébb megoldás ez a csavar... Tehát megúszásnál érzéssel, ha megszorult, mert, mint írtam, brutálisat lehet vele "húzni"!És akkor, hogy miről van szó?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
polonic #59034 üzenetére
Nekem ATE van most benne, de a Bosch nem kicsivel jobb volt. Lágyabb és erőteljesebb fékezés, ráadásul az ate bizony meg meg szólal időnként féezéskor, a bosch meg mindig kussban volt.
Egyébként meg a számlán bármi ott lehet, csak akkor lehetsz biztos benne, ha előtted cserélték és újonnan.
Nem lehet nem ott állni mikor cserélik az alkatrészeket!
Sajnos, ebben az országban egyszerűen már nem lehet olyat csinálni, hogy ott hagyom, hacsak, a
rőnó vezető nem a puszi pajtásod, vagy nem Robimesterek cserélik, akikben 100%-ig megbízhatsz. Vagy kitanulod az autószerelést (is), mint pl én és felszerszámozod magad, mert az lesz az igazi minőségi munka! Persze súlyos motor műtét meg ilyesmi az más tészta, de futómű, fék, szűrők kisebb-nagyobb alkatrész cseréket simán megcsinálok. És akkor tudom ,hogy az meg lett tisztítva és minőségi zsírozást is kapott mielőtt a helyére került. A Laguna3 fórumban írta az admin, hogy nem volt ideje, ezért leadta szervizre az autó és még a légszűrő cserét is elb...ták neki, mert a légtömegmérőt letörték vagy mi volt. Nem ment az autója egyszerűen, de ők hárítottak mindent. Ezért maga csinálta meg. . Néha kimondottan jó szerelgetni... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Azért kérdeztem, mert ha ott a helyszínen a legapróbb valami nem stimmel, sunnyog vagy veszekedik, vagy bármi, ki kell hívni. zsarukat. Nem is értem, hogy nem tetted meg. Az bizony szívás lesz...neked ezek után.
A teendő meg az még ezek után is, hogy elmész a rendőrségre. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
orosziem81 #58994 üzenetére
Semmivel, az L3 motorterében, főleg ott fent nem lehet piszkos semmi, oda max csak kis por szállhat be,amit néha sima ronggyal letörlök, amit befújok műanyagápolóval. Ez kb akkor csinálom, ha kinyítom a tetőt, ami 2-3 hetente szokott előfordulni...és kb 5 perc se...De mint írtam, ha minden szigetelés, védőpajzs alul rendben van, akkor lényegében a motortér nem lehet mocskos. Csak, ha hordja, vagy hordta az olajat esetleg vizet és arra rátapadt a por, meg más por, kosz etc...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egy kis szörnyülködni való az árakról...
A képen a piros nyíllal jelölt úgy döntött, hogy a burkolat leszedése után a helyén marad az a tartója, azt hittem megőszülök, mire kioperáltam onnét, pont úgy törött bele, hogy alig lehetett megfogni! ...faxa örültem, de végül kijött...
Én nem fogom ragasztgatni meg ilyenek, vettem rá egy újat, de itthon ez 61-70 ezer forint!
Mondjuk nem csodálkoztam az áron, mikor a kis pollen takaró fedélre, ami kb egy 50ft-s műanyag, 10.890.- mondott a Renault. Ami gyári rönó, az horror árban van...
Tehát nem elírás, ez ennyibe kerül a és nekem nem kell bontott, mert az is törhet, meg mállik széjjel.
Németben tudtam venni 89.99 ojróért, ami a fele volt, igaz be is volt akciózva 50%-ra, de akkor is....
Jah és feketét akartam mindenképp az ezüst helyett, ami már rajta is van a motoron. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
hz0917 #58901 üzenetére
Nem. A németektől jön.
Autodoc. Autoonline24alkatresz meg ilyesmik egy cég.
Megbízhatóak, de arra számíts, ha garanciás problémád lesz, akkor azt sohasem térítik, cserélik ki, mert elcseszett bonyolult bebizonyítanod bármit is.És ha kosárba rakod akkor már 36ezer lesz. Ugye tudtad?
Vagyis az ott darab ár. Máshol 72 ezer lenne a tárcsa? Ne már... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ha nem pályán vagyok, én már fél alatt telibe lököm ha épp útba esik a kút, vagy van időm, de negyednél mindenképp és ekkor 20-20 liter shell és mol premiumot tankolok rá, tehát 50-50%-ban keverem, meg hozzáborítok egy mannol dízel cetan szám növelőt is, nekem elég jól bejött ez a lötty [link]. Autópályán, ha kigyullad a lámpa, akkor az első kútnál már ki is szoktam állni, mert olyankor zabál rendesen, a következőig nem biztos, hogy eljutnék, vagy nagyon lájtosra kellene vennem a haladást.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#47205632 #58889 üzenetére
Ha kigyullad a lámpa és utána még elmész 40-50 km-ert az már eléggé a porszáraz tank kategória lesz, de én nem játszanék erre a szinte teljes kiürülésre, mert a végén még sikerül felszedned valami szutykot. Tankold meg/tele"oszt jó van". A különbséget hamar érezni "illene", egy 20-30km után már.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Na végre megtudtam a frankót. A gyorscsatlakozót egyszerűen nem árulják rőnóék! Tehát nem gyártják gyárilag és a dialóf..sz sem hozza, nem is lehet rendelni, mondta a renault nagyfőnök. Tehát Renault laguna 3-hoz nem lehet gyári ilyen alkatrészt venni! Egyszerűen nem akarom elhinni.
A másik lehetőség, a teljes csőrendszer megvásárlása, ez semmiség árban. "csak" 44 ezer.
Értitek???, a gyorscsati miatt 44 ezret kellene fizetnem, amire nincs is szükségem.Átadták a műhely szerelőt. Azt mondja elárul egy titkot, amit nem lehetne, de most megteszi.. Ezek a gyorscsatik a világ leggagyibb alkatrészei. Nem is gyártják éppen ezért. A régit (töröttet) kapjam le, simán húzzam rá a már szűz csövet az üzemanyagszűrőre, bilincs és annál jobb nincs. (Robimester is ezt mondta
, csak az általa ajánlott utángyártott gyorscsatival, ami majd egyszer hozzám is elér/megjön Kínából. )
Tehát 2018-ban még mindig az a biztos és frankó megoldás, mint anno, amikor 17 évesen megszereztem az ezerkettes ladámat, na ott még ez a megoldás volt és jó is volt!
Gratulálok...
Itt a Dialogys kép is, és tényleg nem hozza, csak a vízérzékelőt, meg a légtelenítőcsavart (piros nyilak)...
Maga az üzemanyagszűrő csatlakozóira meg nuku, semmi nem létezik (zöld nyilak) -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Akkor ezek szerint nálad is az az első, pl a HAHU-n böngészéskor, hogy mit mutat a 10-8 visszatekert km számláló?
Én meg mindegyik autómat 0 km-rel vettem, na akkor most mi van? Igaz a Talisman lényegében csak városban, meg néha-néha vidék, de kb olyan szar állapotban is van. De már így is van benne 88 ezer.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
orosziem81 #58879 üzenetére
Még szerencse, hogy a "többesagymosás" működik, tehát, ha többen mondják, akkor az úgy is van, hát nem.
Miért másra kell hallgatni és nem a saját tapasztalatokból tanulni és felépíteni a gyakorlati elméletet?
---------
Meg nem tudom, de az is biztos, hogy te jóval több hibát leírtál ide, amit kell javítani az autón, mint én. Lényegében szerintem én nem is írtam még, hogy ez, vagy az tönkrebaxodótt volna. Kivétel ez a üzemanyag gyors-csatlakozó, de ez sem azért ment tönkre mert elkopott volna, egyszerűen eltört rajta az a leszorító gomb, vagy mifene... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
orosziem81 #58875 üzenetére
Bár a múltkor leírtam, hogy nem érdekel, ki hogy vezet, még uccsónak ezt ide bevésem...
A tatás vezetéssel könnyen hazavágható a 2.0dci, nem először hallom, hogy körülöttem hány embernek döglődik meg ilyen-olyan baja van. Vigyázz rá, ahogy lehet felkapcsol... minek? És hol marad ilyen húdevigyázokrád, ami épene nem tesz jót neki akció után maga a vezetési élmény? Sehol. Írtam már...
Voltam méretni, és nem hogy kevesebbet, hanem többet mutatott a mérés. 3 év után is ahol lehet rúgom neki, nekem nem kell padlót nyomni, ahhoz, hogy a full nyomaték előjöjjön, sőt negyed és fél közötti lenyomáson ott a 470nm! vagyis úgy megindul, mint az Istennyila, utána meg lényegében hiába taposom le jobban, mert nem fog már nagyon jobban menni. De hát direkt így kértem, hogy írják át az "agyát" meg ugye nem kell spórolni az olajon, kb ennyi a trükkje...
Úr Isten
Ilyen adatok láttán égnek állna a hajam a saját kocsimban.
És milyen adatok, a fogyasztás? Hát...., valamit valamiért, egyébként itt épp gyorsítottam az autópályán ráadásul felfelé. Sima, valóban egyenes úton hatodikban 220-230 körül 15 litert eszik...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #58862 üzenetére
Akkor hasonlóan (jól
) vezeted a dízeled! A motul-nál meg jelentős különbséget fogsz hallani, de adj neki egy kis időt és a lényeg, hogy a pálca maximumon legyen, mert ezek a rőnók nagyon szeretnek olajban úszkálni. Nem legyen több semmiképp, de maximumra, vagy annak közelébe töltsd fel.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #58844 üzenetére
Itthon a meghajtás nálam, hogy elrúgom rendesen minden fokozatban, illetve max 4-ig tudom ezt megtenni, mert olyankor már 150 körül rakom az ötöt 4300 körül. Utána meg a 150 körül szépen elautózgatok hatban legalább 100 km-t. Németeknél meg amit bír, hatban 4300-4400 240 feletti sebességet jelent már...
1500 alatt én is gyakran visszakapcsolok, amit ugyan nem kellene, csak épp annyi kicseszett idióta van az utakon, hogy nála a városi közlekedés az max 40, vagy alacsonyabb és a belső sávban totyog, holott ha tartaná az 50-55 közötti sebességet, fele ennyi dugó nem lenne és nekünk sem kellene visszakapcsolgatni emiatt, pl vigyázva lendkerékre, de semminek nem tesz jót úgy egyébként az alacsony fordulat.
Robibá meg hiába írja, hogy 5-be 50-nel megy, mert az benzines, anyám 1.2es bravója is röhögve tudja ezt már 40-nél is és meg sem kottyan neki.
Na mindegy is, a fent leírtak meg az én véleményem, én így használom és használtam mindig is és ezen nem is fogok változtatni, tehát nem azt jelenti, hogy másnak is így kell. Ha másnak úgy vállt be, akkor úgy vezet. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#47205632 #58736 üzenetére
Legjobban azt díjazza, mind a dízel mind a benzines...
Legközelebb írd oda, hogy magánvélemény
, mert ezt egyik sem díjazza, de hogy az enyémmel nem járok így az biztos hétszentség! A meg kell hajtani, az pontosan az, hogy megvan hajtva, nem egy bizonyos fordulaton gyilkolom. AZ én autómban sem lenne 500 ezer felett és brutális kondiban, ha ezt csináltam volna....
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hát nem tudtam szerezni sehol ilyen gyorscsatit.
Kénytelen leszek kivárni, míg ideér, illetve holnap kapok még visszajelzést bontóból. Természetesen csak akkor érdekel, ha küld róla képet, hogy frankó állapotú. Hátha...
Viszont megint xado...
A harmadik luxury drive csere (22 ezer km után) után egyre és egyre jobb lesz, pedig eddig is nagyon frankó volt...(ezek szerint csak azt hittem, hogy jobb már nem lehet a motorom)
Valami biztos, hogy történt, vagy beépült, vagy mittomén, mert ugye alapból tartalmazza a stage1 revitalizálót.
De amikor azt írtam, hogy a motul valami eszméletlen, akkor erre már nem tudok mit írni, csak azt, hogy hogy a csába képes egy dízel így járni? Süvít ha nyomom neki, halk, nagyon finom a járása élvezet benne ülni.És nem hinném, hogy túl az 500 ezren a motor CSAK ÚGY egyre jobb lesz...
A hallásom meg mindig is túl jó volt, mert minden kis neszre, szarra figyelek, amit más nem is hall, szóval én nem gondoltam, hogy a xado ezt tudja...izé illetve azt sem tudtam, hogy mit tud pontosan.Nem vagyok xado ügynök, nem kapok ezért pénzt, letojom ki mit gondol
, de az biztos, hogy ez az olaj, illetve xadoék nagyon tudnak valamit!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
orosziem81 #58798 üzenetére
Mitől van, hogy az új fékbetétek sípolnak?
A hátsók, amit a múltkor mutattál, hogy elkoptak? Mert akkor ott valami nem stimmel és most is hamar elfognak kopni, ezért is szól, mert jobban hozzáért, mint kellene. Vagy...
Az egyik, vagy a másik (tárcsa, fékbetét) silány minőség. Esetleg bekerült valami kosz, vagy épp az új fékbetétről súrlódik le a réteg és az szól, ilyen volt nálam a már gané kategóriába lépett textar, de azt lehet látni egyből, ha lekapod a kerekeket.
ATE, BOSCH, ZIMMERMANN na ezeknek én még a hangját nem hallottam soha.Én lekapnám a kereket és megnézném, ha meg nem látszik semmi és frankó a minőség is, akkor futóműves fékmester, aki ért is hozzá és ahhoz vinném.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
A mobiltelefonom tárcsázójába, pontosan 37 helyre telefonáltam másfél óra alatt, ebben volt noname autósbolttól kezdve Bárdi-ig (náluk is csak 8mm-es volt), sehol nem kaptam. Vagy ahol volt, ott kifogyott, éppen ma XD, vitték el az utolsót, ezt a szöveget két helyről is megkaptam.
Innen rendeltem 10db-ot (remélem egy életre elég) female straight 9.49, vagyis női (mama) egyenest
Hihetetlen ez az ország, hogy egy ilyen kütyüt nem lehet beszerezni manapság!
Talán még egy pár bontót megérne telefonálni, hátha ott letudnának nekem kapni egy frankót. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #58765 üzenetére
Na k jó, kifogytak belőle. Van még valahol ahol árulnak egy ilyen gyorscsatit?
Unix-nál (tök kedvesen keresgélt) de csak 8 mm van, Láng akkora bunkó volt, illetve ahogy beszélt az volt lenéző.
Alvázszám szám kell...
Mondom
kt0k
Ez neki így nem elég
Mondom, mindenhol elég beírni ezt alapból kidobja az autó pontos típusát a legapróbb porcikájáig.
Neki nem elég, be kell menni, ugyanannyi lesz mint rönónál, előleg meg minden. De tök bunkón..
Válaszom, már emeltebb hanggal.
2018-ban nem fogok bemenni sehova, amit neten is meg lehet rendelni, főleg, ha gyári és olcsóbban pl külföldről legfőképpen ilyen elbaszott lenéző, hozzáállással ahogy Ön előadta magát nincs keresni valóm a Lángnál.- Ha utálja a munkáját miért nem mond fel?
Csönd. Lebaxtam a telefont...Bárdit fel sem lehet hívni.
Partner (kedvesek) de nincs.
Mást nem hívtam.
Ja, de ezt a KO-CSI Kft-t is felhívtam, kedvesen mondták ők is, hogy kb 3 hét...na fa...a2018-ban van még olyan autósbolt, aki nem segget nyal a rengeteg konkurenciára való tekintettel?
Igen. LÁNG... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #58755 üzenetére
Köszi az infót, vettem mindent Robibá!
---------------
(#58751) ferzoli
Ha több hete ennek már, akkor valóban tárgytalan már bárminemű rendőri feljelentés, de akár hiszed akár nem, ezekre mostanában nagyon ugranak, szóval nem tudom honnét vetted, hogy leszarják. Kár érte, hogy evvel lerendezted magadban, hogy úgyse csinálnak semmit.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
ferzoli #58744 üzenetére
Kamera nincs a környéken...
Nem az a lényeg, hogy ott a környéken van-e, hanem ilyenkor megnéznek többet kamerát is, és Kertvárosban is van elég sok kamera már. Veszteni nem vesztesz vele semmit, főleg, ha meg is találják azt a szemétládát.
Amikor nekem meghúzták, a sok káromkodás után már mentem a telefonért, annyira elborított a düh, hogy nem is láttam a szélvédőn a papírt, de hozzá teszem, én bekameráztam mindent és jól is látható, nyilván látta is és ezért várt ott a cetli. Különben lelépett volna a redvába az is...Az is furcsa, hogy ilyenkor senki nem lát, hall semmit. Ha van garázsa, most valahol "sunyítva" ott áll az autója, de az is lehet, hogy nincs.De hát ez a te döntésed, én feljelentenék az biztos és kérdezősködnék ott a helyszín körül..
Bár igaz, nekem ekkora károm nem volt. Vagyis volt, baráti alapon a németek helyrehozták, mert előtte náluk csináltattam a teljes kerámiát, így ezt "megúsztam" 50k valamennyiből, bár szinte majdnem az egészet ki tudtam polírozni, de mégis idegesített, hogy ott van, de csak az látta, ha közel hajolt és rámutattam, hogy ott van. A biztosító meg utalt 80 ezer valamennyit. Tehát az, hogy itt meg lett jegyezve, hogy többet kaptam a biztosítótól, mint kellett volna, kicsit erős, de ha még így is lett volna, ki f..szt érdekel, pont egy biztosítónak fogok majd pénzt ott hagyni, meg egy idiótának, aki nem tud vezetni. Nem beszélve róla, ha lefényeztetem máris köhöghettek volna jóval többet, mint a számla nélküli kiutalásukkal...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
ferzoli #58738 üzenetére
Hívd, illetve próbáld meg őt A kép alapján van neki ajtója..
Egyébként, fú mit tudnék írni, de ezt be kellett volna jelenteni a rendőrségen, vagy megtetted?
Azért itt a másik köcsög autója is rendesen sérült, talán valahol egy kamera is látott valamit, nem pont az esetet, de egy sérült autót...etc..----------------
(#58737) rob210
Köszi, Robimester!
Ez a frankó program ilyet tudott csak kidobni, tehát a csati miatt az egész hóbelevancot meg kellene vennem potom 34 ezerért... -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#32577792 #58711 üzenetére
Jah, köszi azóta kiderítettem már, úgy van, ahogy írod.
--------------
Más:
Valaki árulja már el, hogy ezt a redvacsövet milyen néven kell keresni? Cikkszám etc...
Mert már átböngésztem a fél internetet, de egyszerűen nem lelek rá.
Az ok amiért keresem, hogy az üzemanyagszűrőre, amire rámegy az a csatlakozó, na az eltört, ettől még fogja, meg rajta van, de minél előbb szeretném kicserélni, mondjuk a kép alapján, talán onnan a fenti légtelenítőtől le az aljáig, tehát a üzemanyagszűrőig, ha egyáltalán így lehet. Vagy csak csatlakozó csere kellene a cső végére, vagy hogy van ez? Hábazze már végig nyálaztam mindent (illetve ezek szerint nem), de nem lelek rá...Tehát a kép alapján gondoltam, hogy ez innen fentről indul, mert itt van a légtelenítőnél egy "kapcsolat" csatlakozás egészen le a szűrőig, az alsó kép meg maga a csatlakozót mutatja, ami nálam eltört, az egy videóból kivágott kép. Viszont azt nem tudom, hogy csak csatlakozót lehet-e cserélni, de annak is mi pontosan a neve? Akármi üzemanyaggal kapcsolatos szavakra egy webshop sem dob még csak hasonlót sem...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szerintetek, itt mennyi idő, mire a bakok, vagy a futómű (alkatrészei) azt mondják nekik most elég és cserélj ki? Nyilván eljön az az idő is egyszer valamikor, de...
Szerintem a japánok, azt sem tudják, mi az a futómű. Egy átlagos külváros betonozása, amerre jársz mindenhol ilyen minőségű az út. Képről ítélve még a csatornafedél is úgy van letéve, hogy belesimul az útba.
Bár ilyen minőségű utak, se az osztrákoknál, se a németeknél nincsenek. Anglia az, ami felveszi a versenyt velük...Hogy én mennyire gyűlölöm ezt az el....ott országot, mármint a magyart! Cöhhh -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
eTrade #58653 üzenetére
pm
---------------
(#58671) mycso
Hát pedig ujjonganod kellene örömödben, hogy olyan lett, mint egy benzines, ha a nyomatékok nem pontosan vannak itt meghúzva, konkrétan olyan, mintha nem is lett volna cserélve, vagyis nagyon fontos.
Akárkinek cserélve lett, főleg, ha azt írod, hogy semmi zselé nem volt benne és ami sajnos 2-3 év max, annál mind-mind elképesztő különbségekről írtak. Az autónak alapjáraton csere után benzinesként kell járnia, bent ülve ebből kb annyit érezni, mintha nem is járna a motor. HA te ezt érzed, vagyis nem érzed, akkor ott valami nem lett kóser a nyomatékokkal. 115 pontosan a kasznira, a többi mind a 62 se több, se kevesebb, vagy esetleg a zselés bakkal van valami. Egyszerűen nullára kellene redukálnia bármilyen rázkódást, a legapróbb vibrációig. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
orosziem81 #58641 üzenetére
Na és mielőtt elindulok még annyit, hogy a magyar autóvásárló (tisztelet a kivételnek) egy hülye idióta kmbuzi, ha fel is tenném Lagunát meghirdetve az év végén több, kb 570 ezerrel, el sem olvasná, hanem egyből tovább lépne és megtalálná és megvenné azt a "TUTI" kevés km szerinti kontár trágyát, amiről már írtam pár napja. De, mint írtam nincs ilyen szándékom, a Laguna tényleg család tag lett és addig az is marad és marad is tökéletes állapotú, amíg én élek. Épp tegnap cseréltem olajat megint, meg légszűrő, üzemanyaszürőt is. Nekem ez már csukott szemmel is menne...: D
Szép napot mindenkinek!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
orosziem81 #58641 üzenetére
Pontosan, ahogy írod, de ezen én nem tudok röhögni! És...
Hidd el, hogy kibaszottul unom már, hogy 3 éve majd 100 ezret megyek/év!
De ebben az évben ezt befejez(t)em, mert egyrészt konkrétan nem látom a családom, vagy alig, illetve a kislányaimat szinte nem látom felnőni, Ilyenkor könny szökik a szemembe... :/Másrészt csak is azért csináltam, mert összegyűlt annyi, hogy év végétől konkrétan tojjak bele az egészbe, ami úgy hívnak munka, vagyis a Laguna3 is megpihenhet, persze nem adom el, mert nagyon szívemhez nőtt és mint írtam tökéletes állapotban van, de karácsonykor az új elektromos autó ott fog állni (még nem döntöttem el, hogy milyet, de erőset akarok mindenképp) a már helyileg felszabadult garázsomban a többi autóval együtt. Mert otthon addig a feleségem intéz szinte minden építkezés, átalakítással kapcsolatos teendőket, nekem erre már energiám sem lenne, mire hazaérek egy-egy útról néha...
Talisman is megy a csába...év végén. Helyette az asszony is egy elektromost kap. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#47205632 #58587 üzenetére
Nekem, mint olvashattad nincs gondom egyik autómmal sem. Laguna 3 szinte tökéletes állapotban van, sőt nem így nézett ki, mikor kihoztam a szalonból, mitóta a kerámia is rákerült...
A feleségem meg használja talisman-t, aki egyébként a világ egyik legrendesebb anyukája és felesége, de sajnos olyan "kiszabott" hülye a vezetéshez : / meg minden ami autóval kapcsolatos az egyszerű kapcsolóig beleértve, hogy arra szó nincs, ezt már leírtam, nem is ragozom tovább.
Ha lejár a garancia a talisman-ról, rögtön eladom és az Isten mentse meg, aki azt megveszi! Bár azt is írtam, hogy az 1.6-os 160 lovas dízel, ami benne van, full hülyéknek készülhetett, mert ha van benne olaj, meg víz, kimegy a világból. Lényegében a kötelező szervizen kívül semmire nem költöttünk (költöttem) arra az autóra.
Tehát nekem lényegében nagyon jó tapasztalatai vannak a Renault-val.
------------------Viszont most néztem ezt a hirdetést...Kitünő állapot meg minden
képről úgyis néz ki, de a kép az semmit nem jelent, a valóság mindig más, csak éppen negatív irányban.
Szóval a leírásban:
250 ezer van benne, de 215-nél kéttömegűt cseréltetett! Miért is? Nálam a duplája van benne, és bár megvettem, de lebeszéltek róla, hogy minek, ha nincs baja, ezért felkerült a polcra.
Itt most vagy a vezetési stílus, ami miatt cserélni kellett, vagy a km rendesen vissza van tekerve, esetleg mind a kettő. Ahol kihangsúlyozzák, hogy nincs tekergetve, az már gyanús...Azt írja főleg autópályán futott! Aha, biztos nem kamu, ha valahol, hát ott még annyira sincs igénybe véve a kuplung és a kéttömegű, hogy cserélni kelljen! Ha ezeket cserélni kellett, akkor ezt főleg városban használták és egy hülye vezette, vagy összekontározták az egészet egy autóvá.
A paraszt beveszi, húha kitűnő állapot, nem olyan rég ráköltöttek vagy fél milliót kell neki. Aztán utána meg rájön, hogy kontár által összetákolt szart vett és a világba ordítja, hogy a laguna 3 egy fos. És az mindig jobban terjed, mint a jó.A legtöbb laguna tulajdonos széjjelb...a adja el az autóját. Kontár munka hegyeket lehet felfedezni sok modellen, mert azt fent is kellene tudni tartani, de az meg nem igazán megy már egyeseknek, ezért a "filléres" megoldásokat keresik. Én néha csak ámulok, micsoda hibákat írnak le gyakran a Laguna3 fórumban, amivel én soha a büdös életben nem találkoztam. A legtöbb pénzt üzemanyagra és olajra költöttem.
1 évente futómű felújítás és gumicsere játszik nálam, lényegében ennyi. Bár lehet, hogy a klímáját most meg kell nézetnem, mintha egy kicsit gyéren adta volna a legutóbb, vagy a tkm tudja, de lehet csak bebeszéltem magamnak, mert kint áll a napon az autó és volt bent vagy 70 fok, kellett neki 25 km, mire úgy éreztem, hogy most kezdhetem visszavenni a hőfokot, mert egyre elviselhetetlenül nyomja a hideget. A fene tudja, hogy tényleg ennyire át volt forrósodva rendszer. Bár Bóly és Pécs között az autópályán ez a 25 km nálam nincs negyedóra sem. Bár erről a kontár munkákról, Robibámester biztos regényeket tudna írni. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#47205632 #58574 üzenetére
Jah, én is téged
, és most, hogy mindenki szeret mindenkit, árulja el valaki legyen szíves, hogy a laguna3 ph1 lámpáját simán lehet cserélni ph2-re? Bár nem létfontosságú csak kaptam egy párra ajánlatot, mindössze 35 ezerért és full originált...Ahogy az árakat láttam, 35e-ért még darabját sem lehet megvenni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #58571 üzenetére
Már megint támadásnak veszed amit írok.
Inkább azt kellett volna, írnod, hogy mindig!
Ne csessz már fel tényleg Robimester, azért mert nem raktam oda nevetős szmájlit még nem haragból írtam, vagy ilyesmi, csak felszólító módban, hogy én nem írtam olyat, de tessék!
Soha nem vettem támadásnak tőled semmit...amúgymeg...Szeretlek!
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
FRENK1988 #58549 üzenetére
Ez azért van/lehet, mert kb 89-90 fokon nyit a termosztát. A középállás meg 80-82 tájékán lehet.
Nekem az első dolgom volt, hogy a 89-en nyitó termoxart kiszedjem és egy jól irányzott hajítással beb....szam a kukába, mikor anno kihoztam kereskedésből az autót és rögtön cseréltem 82-84 közöttire és azóta is van benne, illetve lett cserélve, bár eddig sem volt semmi baja. Csak az új fagyálló csere miatt lett az is cserélve....mindegy.
Nyáron én még ventit sem hallom bekapcsolni,
Beton stabilan áll középen, obd szerint 82-83 között nyit, ekkor visszahűl 80-ra, és így tovább. Amikor a fagyállót lecseréltük enyhe hidegben, akkor kb 12 fok volt, azt hittem megszülök, mire eltudtam érni azt a hőfokot, hogy ventilátor bekapcsoljon, pörgettem a motort vagy 3000-en Egyszerűen a 2.0dci-nek nem jó a 90 mfok közelében nyító szarjuk. Mondom ezt úgy, hogy az autóban a múlthéten 500 ezerre váltott a km számláló, illetve már 504 ezer van benne.------------
Más: Majd három (tuning) év után voltam méretni Szekszárdon. 222,7 LE és 469,4nm lett az eredmény, ami azt jelenti, hogy semmit nem vesztett az erejéből, sőtl. Jah és csak (frankó) motorolaj lett lett beletöltve, a motoron semmi nem volt eddig cserélve. Lánc, kuplung, kéttömegű semmi, bár ezek már ott vannak a polcon...Meg is dicsérték az autót! XD, illetve a motort, főleg, hogy ennyi kilométerrel is a háta mögött úgy jár, mint valami óramű. A tuningkor az ATC-nél 2015-ben 197 ezer volt benne.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mivel olyan átalakítások vannak a házban, hogy sem a garázsba (talisman is éppen befér), sem az udvarra nem fér el a Laguna, és a közelben nem találtam kiadó garázst sem, emiatt rendeltem egy ilyet. 5mm elég kemény tetejű impregnált habszivacs, elméletileg megvédi a jégtől is, de én inkább a közelünkben 3 helyen folyó építkezések miatt vettem, mert valami brutális, ahogy száll mindenre a por.
Igen, elsőre, amolyan tesztként, hogy mégis milyen, sikerült fordítva felrakni nem is figyeltem, tehát a hátulja annak a motortéren kellene lennie, de nekem egyelőre frankónak tűnik és ami a lényeg nem valami tucat tescos szar, hanem minőségi érzetre is, meg kifizetve is.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #58455 üzenetére
Nem tudok mit írni, csak az, hogy a Xado egyszerűen. egy fantasztikus olaj.Ha bírja a gyűrődést a köv. cseréig, csak ezt veszem ezután. Jelen estben erről van szó, amiből kettő kell, plusz a szűrő és sajnos rögtön 33 ezer a számla, de én azt mondom, hogy simán megéri, na. Már az élmény, ahogy egy dízelnek "befogja a pofáját" szinte benzines szintre valami brutálisan sima járással, már megér egy misét...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
gixxergabi #58453 üzenetére
Izé, hát nem írtam ide?
Akkor úgy látszik máshova írtam, talán a lag3 fórumba, mindegy.
Szóval benne van, csodálatos, ahogy a motor jár tőle, pedig azt hittem a motulnál nincs jobb, de mégis.
Erőben itt már nem érzek semmit, de a motor még simább járású, konkrétan bent én nem is hallom néha, pedig nekem tényleg jó hallásom van. De kint is más, olyan mintha full beborítottam volna a motorteret hangszigetelőkkel. Valamit tud az az olaj az hétszentség, eddig 3500 km van benne. Meglátjuk, ha kibír 10-12 ezret és marad ilyen, csak ilyet veszek bele ezután mindig.-----
Jah közben megnéztem, egy másik fórumon áradoztam róla.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem tudtok valami megoldást, hogyan tudnám rögzíteni frankón a csomagtérben a pótkereket?
5 GY-t vettem, én többet nem használok soha mankógumit. Ez meg simán elfér a csomagtartóban, úgy is általában szinte üres, a gyári helyére meg nem fér ez már el. De még nem jöttem rá, mivel lehetne betonbiztosan valahogy rögzíteni...------------------
(#58410) ungawa
Az ugye megvan nálad és Robibánál is, hogy makettet néztek. A háttérben lévő 20X20 centis csempékhez tudtok viszonyítani, de oda is írtam az arányt. 1/18.
Szóval egy maketten lehet akármi, még piknik asztal is! -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#32577792 #58379 üzenetére
Egyetértek meg nem is.
Abban igen, ahogy én is írtam, ha csalódók valamiben, akkor nálam az megy a levesbe, de...
Attól, hogy a Dunlop defektet kapott a véleményem még nem változik, hogy a Hankook nem jó, illetve helyesen fogalmazva... nem az a gumi, ami nekem megfelelne és értem ezt főleg kanyarokra, amikor olyan érzésem van, hogy az autó, mintha maga alá akarna fordulni.
Akkor tudtam, hogy ennek a guminak itt a vége, holott a Good Year. Dunlop és a Bridgestone is kanyarban olyan, mintha dróton húznák, nem tudtam kihozni a sodrából egyiket sem, és azt le sem írom, hogy Mánfa után a "tetőig" mennyivel mentem be kanyarokba, amit úgy ismerek, mint a tenyeremet, mert szerintem el sem hinnétek.
Kellene valaki, aki mellettem ülve le tudná videózni...De annak is kapaszkodnia kell(ene) közben...
Az adrenalin fröccs innen kezdődik[...imádom/L] A párom itt szokott szívbajt kapni már, ha mellettem ül és csak ő. A kislányaimmal, ha beülnek csak szépen szoktam "gurulgatni"
(L:/dl/upc/2018-04/23/106321_joyqogfm7876h1bh_good_year_efficientgrip_performance_laguna_3.jpg)
(/L)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Tegnap délután, meg számomra égés is, az agyonajnározott DUNLOP-pal gyönyörű defektet kaptam, szerencsére csak jobb hátul. Pár ezer km után!! Pályán, kb 140 körül. Ebből annyi volt érzékelhető elsőre, hogy az autó nem akart menni. Rögtön félreálltam, hogy most mi a franc lehet, de komolyan nem gondoltam, hogy ez defekt lehet. Nagyon frankó volt szerelni a leállósávban és utána mankóval haza cammogni.
A gumit már megpanaszoltam, nekem ilyen nem kell. Most megyek és veszek goodyear efficientgrip performance-t, azt nekem még nagyon bejött. 215/60 R16-ot a BHP-nél, mert nekem azonnal kell és csak nekik van itt raktáron... [link]A dunlop-okért meg jön a futár, aztán vizsgálódjanak. Semmi szög, vagy ilyesmi, csak egyszerűen ereszt., mintha elfáradt volna. Nyilván sikerült valami selejtet kifognom!
De mindegy is, ha én valamiben csalódók, az számomra többet semmiben nem lesz mérvadó!
szerk:
Rossz linket raktam be, ez a 210km/h (99H) gumi, de én a 99W-t veszem (270), ha jól láttam, kb 4-5 ezerrel drágább. A BHP-nek persze nincs ideje csak május valamikor felrakni, nonszensz, ezért kellett beszélnem egy ismerőssel, hogy viszem hozzá. A gumit bepakolni, mankóval még menni... áhhh tkm tele van...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nos, erről beszéltem/írtam már többször is.
A különbség az, hogy tartós nagy sebességnél német pályán 200, vagy felettinél, nálam ez már 3000 után tapasztalható volt. A másik három, amit eddig próbáltam és használok és ezek után soha többé elf (Liqui Moly, Motul, Xado) ezeket kisujjból kirázzák.
Simán állítom hogy az én motorom olyan állapotban lehet még mindig, hogy a legutolsó darabok, amiket itthon nyúznak, főleg városban, elsírnák magukat mellette.
Igaz, hogy vadállat és 250-ig meg sem áll azt is passzírozva az ülésbe, de az alap lageszok is tudják azért alapból a 200-210 km/h sebességet, ha egyszer elérik. Na most erre az elf egyszerűen alkalmatlan.
Azt nem tudom, hogy városban mennyire van megterhelve az olaj, de nyilván ott sem tesz a motornak jót, ha idő előtt elveszti azt a kenési funkcióját, amit az elején még tudott.
A motul-ban nem fogsz csalódni, azt beletöltöd és többé rá sem gondolsz az elf-re. Hogy egyesek nem veszik észre a különbséget, nem hallják, nem akarnak többet költeni, meg néha jönnek a placebóval (lfszt van palcebó), azt nem tudom, de engem nem is érdekel már.
De, mint írtam is, simán megnéznék egy olyan tesztet, ahol a fent említett olajok futnak 4-5 ezret az elf-fel, majd szépen letesztelnék, hogy akkor milyen adatokat mutatna, ahol szerintem az rönó olaja...
Kullogva vánszorogna el(f).
Nagyon drágák ezek az olajok az elf-hez képest, 8 liter motul, prémium szűrővel 25 ezer körül lesz, ugyanez xado-ban már a 35-höz közelít, de nem hiába kérnek el ennyit ezekért az olajokért ezt megtapasztaltam és ugye én nem hétvégi autós vagyok, aki néhány megtett ezer km után mondja ezeket.
Én nem használom soha többet, mert nagyon érezni a 2.0 dci-ben, ha annak hányingere van/lesz.
Mást nem tudok hozzátenni, ki kell próbálni. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
forceberg #58344 üzenetére
Sajnos, illetve muszáj kicseréltetnem az első rendszámtáblát, mert a múltkor telibetrafált szegény kis csuri, szóval rendesen össze-vissza áll már és szinte nagyon lerondítja az elejét. Ha az egyszer elgörbül, akkor csak rosszabb lesz minden kijavítási próbálkozástól. Tiszta hullám, göröngy az egész már...
Ha jól olvastam 13 ezer körül van a csere... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Johnny_vT #58341 üzenetére
Vegyél Talisman-t, illetve ajánlanám azt is nézegetni, ha esetleg belefér a keretbe. A feleségem azt használja és az az autó amit kap és ezzel most teljes mértékben a párom hozzá nem értéséről és végletekig balfaszkodásáról vezetni nem tudásáról adok tanúbizonyságot, szóval....hát basszus én csodálkozom a legjobban, hogy annak az autó(m)nak még mindig úgy jár a motorja, mint amikor kihoztam a kereskedésből.
Egyszerűen szörnyű amit csinál vele pff de semmi probléma, mintha a talisman-t full hülyéknek készítették volna, szerintem kimegy a világból, ha van benne olaj, víz meg üzemanyag...Félre értés ne essék, én szeretem a párom, csak épp ami autó meg vezetés, meg hogyan bánjuk egy ilyen szerkezettel, az nonszensz kategória, illetve fentebb ecseteltem, de már nem is érdekel...Az biztos, hogy a Laguna-ba max beleülhet utasként, a többi számára tabu! Gondolom nem vagyok egyedül...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
polonic #58337 üzenetére
A TOP TEC 4400, ami egyenlő az FE-vel (Renault RN 0720) elméletileg nem az én autómba való és a Motul, Xado előtt én csak azt használtam, meg sem kottyant neki a több 10 ezer km nagy sebességnél, full sima csendes járás és érzetre is erősebb (korábban meginduló) nyomaték.... Most is csak áradozni tudok róla, egyszerűen fantasztikus az az olaj (is)!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- HP notebook topic
- További aktív témák...
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest