- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordik
őstag
Amióta nálam van az autó rangatozik enyhén a motor alapjáraton. Bíztam benne, hogy a tegnapi okoskerék csere megoldja de sajnos ugyanolyan. Szolenoid már volt cserélve az se segített.
Mi lehet még ami ezt okozza? Én a vezermutengely jeladora tudok esetleg gondolni. De se hibakód, semmi nincs. -
Nordik
őstag
válasz rob210 #77173 üzenetére
Közbe hívott a szerelő, hogy készen van. Vizpumpan kívül kicserélték a főtengely szimeringet is mert ott is eresztett. Nem kért sokat 33ezer volt a vízpumpa, szimering meg a munkadíj. Szerintem átadta a kedvezmenyet. Szijat, okoskereket en vittem.
Most egyedül a görgők maradtak. 2,5 év múlva lett volna aktuális a vezérlés csere, akkor akár maradhat majd ez a vízpumpa? Ha még nálam lesz persze az autó.
-
Nordik
őstag
válasz rob210 #77092 üzenetére
Egyértelműen fekete. Akkor ez nem a teflon bevonatos. Direkt egyeztettem alvazszam alapján, hogy ne legyen gond, de ezekszerint nekik ezt hozta. Fogszam, szélesség minden egyezik csak ez sima szíj. Legalábbis remélem csak ennyi a különbség. De ha azt mondod jó lesz akkor megy bele. sajnos kicsereltetni nem tudom. Vagyis macera lenne visszaküldeni és hétfőn már megy szerelohoz az autó.
-
Nordik
őstag
Rendeltem vezermuszijat az autóhoz. M2 2004 K4M760 1.6 16V 83Kw 113 Le.
Dayco katalógus szerint 94977 kellene bele, nekem 94847 cikkszamut küldtek ami úgy nézem a helyettesitoje. Méret stb szerint elvileg ugyanaz, mégis mi lehet a különbség? Jó ez bele egyáltalán?Alvazszam szerint egyeztettünk alkatrészt az egyik webshoppal.
-
Nordik
őstag
válasz rob210 #76823 üzenetére
Köszi megvan! Vezermutengely szimmering néven is megtaláltam. Ez a tömítés fogja fel egyébként a szolenoid szelep által átengedett olajnyomast? Vagy az teljesen más úton érkezik az okoskerekbe? És akkor ez csak a vezermutengelynel tomit és azért érdemes cserélni, hogy ne kelljen újra bontani?
-
-
Nordik
őstag
Pontosan ezt a nyekkeno hangot mi adja indításkor? Nekem is szokta néha csinálni az M2, de hallottam mar 1es meganebol is.
-
Nordik
őstag
2 és fél éve cseréltem vezérlést, vizpumpat stb. Kb. 30-40ezer km mehetett bele. Sajnos akkor az okoskereket nem cseréltem, viszont mostanaba egy egy inditasnal kerreg, van hogy csak masodszorra indul.
Nem lehet megoldani, hogy csak az okoskereket cseréljék? Vissza lehet feszíteni a szijat? És mondjuk 5 évesen vezérlés csere? Hogyan lehetne ezt a legolcsóbban megúszni? Egy komplett vezérlés csere most nem férne bele.
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
válasz polonic #76209 üzenetére
Én tőlük kértem árajánlatot és amennyiben van a kozeledben szervizpartneruk akkor ott cserélik. Nekem az M2be 32.700Ft volt a szélvédő mindenestül. Esoszenzor zselé, szerelés stb. Nordglass üveg került bele, azthiszem annyi hogy nem az a lila hovedos üveg.
Egyébként ha ugyanezt az üveget maga a szervizpartnertol veszem akkor olyan 55-60e lett volna, Pilkongtonnal ugyanennyi. Sporoltam nem keveset.
-
Nordik
őstag
Dobbetét rögzítő patentet keresek. Amibe a csavart kell behajtani a szélén. Esetleg eBayen, vagy alin milyen néven találom meg?
-
Nordik
őstag
válasz rob210 #76101 üzenetére
Megnéztem gyorsan és valóban a szárító szűrő mozog összevissza, viszont nincs leakadva. Gondolom ahogy kicsit a csövek meglettek feszegetve pont elég, hogy szabadon mozoghasson. Gyorskotozovel leszoritom majd más nem. Ahogy néztem csak egyetlen kampora van raakasztva ugye? Más nem fogja?
-
Nordik
őstag
Múlt héten ki lett cserélve az alsó és a felső zselés motortarto bak. Azóta rossz úton kopogast hallok. És mintha a felső motortartotol jönne. Elég hihetetlennek hangzik, de egy új motortarto kopoghat?
-
Nordik
őstag
Múltkor kérdeztem mi miatt lehet, hogy lassitasnal stb miért nem tudom kivenni sebessegbol. Az alsó motortarto bak teljesen szét volt szakadva, nem is értem, hogyan látta meg el a feladatát...
A felső megvolt már ülve, viszonylag meg jó volt, bár a zselé már kiszaradhatott belőle mert az alja is kemény volt. Nem gondoltam azért ekkora a baj...
-
Nordik
őstag
Mit gondoltok? Ennyire azért nem rosszak. Itt például tipikusan egy hozzá nem értő tulaj kezében van az autó.
-
Nordik
őstag
Motortarto bakot akarok rendelni. Febi vagy Ruville? Esetleg Maxgear van jó árban.
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
válasz DonThomasino #75625 üzenetére
Szerintem nagy baj nincs velük, főleg ha figyelve van rá. Én alkatrészt fél áron szerzek így az se vészes.
-
Nordik
őstag
válasz DonThomasino #75614 üzenetére
Nekem 2004 tehát PH1. 3 éve van nálam, de eddig nem volt vele problémám. Cseréltem fékeket, akksit, vezérlést, gyertyákat stb. Amit minden más autónál is kellett. Soha nem volt semmilyen hibája. Jah de, elől az index izzó foglalatokat direktbe kellett kötni, mert az erintkezok elfáradtak. Azóta is jo. Nyilván majd közbe előjön néhány dolog de próbálom karbantartani.
Az enyem olaszbol származik, ráadásul kereskedesbol vettem. viszont gondos gazdája lehetett, mert kivul-belul szép, úgynezki valóban kevés kilométeres, garázsban tartott volt.
Rob látott már ezt azt, tény hogy egyre kevesebb a jó állapotú. Egyébként az 1.4 valóban gyenge. Én az 1.6al se vagyok teljesen elégedett...
-
Nordik
őstag
válasz LamerGyuri #75550 üzenetére
-
Nordik
őstag
válasz LamerGyuri #75548 üzenetére
Székesfehérvár? Testvérem oda költözött nemreg, ha nála járok, lehet megkereslek.
-
Nordik
őstag
M2 2004be a potfeklampa ledes?
-
Nordik
őstag
válasz eTrade #75329 üzenetére
Csak mert ugye nekem inkább rangatozik a motor, erre írta Rob, hogy az alsoval lehet gond. A felső nem tűnik rossznak egyébként ránézésre, de Rob azt tanácsolta cseréljem együtt. Csak ugye a felső zselés nem olcsó mulatság. Azon gondolkodom, hogy megpróbálom első körben csak az alsot cserelni, aztán ha nem az igazi más nem cserelem a felsőt is. Mondjuk 1 hónap eltéréssel. Mert gyanús egyébként, hogy nekem csak az alsoval van gondom, jobban inkább billeg szerintem a motor, nem mindig tudom kivenni egy egy lassitasnal sebessegbol. A felső miatt nem gondolom csinálna ilyet az más nem le ül.
-
-
Nordik
őstag
válasz rob210 #75286 üzenetére
Nemár Rob... amúgy én is az okoskerekre tippelek, indítás után egy darabig van ilyen apróbb rangatasok főleg alapjáraton illetve egy minimális hangot hallok is az okoskerek felől. Szerintem szép lassan majd kezd meghalni. De eddig nem okoz problémát, így már el is engedtem a dolgot. Majd következő vezérlés cserenel cserelem. Szolenoidot már cseréltem.
-
Nordik
őstag
válasz rob210 #75194 üzenetére
Az lesz, holnap megcsinálom. De érdekes mert nagyon könnyen mozog egyébként a valtokar álló helyben. Mondom csak a fent leírt hibajelenseg van. Valamelyik bakom tuti szar, mert egyrészt rezonanciat érzek, másrészt minimális billegest is. Én azért kovetkeztettem ebből. De a felső zselesen nem látom különösebben, hogy rossz lenne, az lehet picit megvan ülve és már nem csillapit a zselé. Első körben próbáljam meg kicserélni a billenesgatlot? Az nem is drága.
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
válasz rob210 #75190 üzenetére
Köszi! Erre gondoltam még én is. Viszont akkor cserelem a felsőt is, mert enyhe rezonalo hangot hallok az utastérben amit a szerelő szerint ez okoz. Megvan ülve a motortarto.
K4M760 esetén még milyen bak van? Gondolom a váltó oldalon van még egy. Az hogyan néz ki? Bár ahogy olvasom az ritkábban döglik meg.
-
Nordik
őstag
Néha előfordul, hogy kicsit nehezebben tudom kivenni a váltót sebessegbol. Mintha szorulna és leginkább akkor amikor lassitok közbe. Hozzáteszem a felső motor tartó bakom nem az igazi már. Ez adódhat abból ahogy picit mozdul a motor és kicsit elmaszik a rudazat? Vagy szimplán első körben próbáljam meg a rudazatot megkenni?
-
Nordik
őstag
válasz Robi81 #74337 üzenetére
Ha lekototted a csatlakozojat is akkor valóban gépre kell dugni és alaphelyzetbe állítani. Mikor a fedelzetin át lett állítva a nyelv akkor mondtam a srácnak takarítottam folytoszelepet és mondta is hogy azt feltétlen alaphelyzetbe kell állítania. Nem tanulja újra a pociziot.
-
Nordik
őstag
válasz molnarpeter #74320 üzenetére
-
Nordik
őstag
válasz molnarpeter #74315 üzenetére
Ebayen is megtalálom?
-
Nordik
őstag
válasz #89309696 #74166 üzenetére
Így van, motorolaj tiszta. És nem is fogy. A hutofolyadek ilyen habos, keveredett valami. De az se fogy húgom elmondása szerint és nem is okad fehér füstöt.
Viszont most eszembe jutott valami. Szerelő cserélt neki olajat, de ma mikor ránéztem a palcara úgy emlékszem max szint fölött volt a szint. Ez nyilván nem egészséges, de okozhat ilyet? Bár kétlem emiatt bekerulne olaj a hutofolyadekba. Vagy?
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
Húgom Thaliaja, asszem 2004es hutofolyadekja habos, zavaros. Ez mitől lehet? Csak mert az olaj tiszta, nem fogy, a hutofolyadek nem fogy, nem okad magából fehér füstöt, szépen húz. Látszólag semmi nem utal hengerfejessegre. Vagy csak kezdődik?
-
Nordik
őstag
Nem is tudtam, hogy M2nel ha veszfekezel bekapcsol az elakadasjelzo. Ez egyébként extra vagy akkoriban ez már kötelező volt?
-
Nordik
őstag
Valaki meghúzta a lokharitomat... Egy nagyobb karc van rajta, a többi inkább felületi horzsolás. Illetve picit a lámpa alja kapott egy horzsolast vékony csikban. Mit tudok vele kezdeni? Itthoni körülmények között felpoliroznam kicsit, sokat nem akarok vele foglalkozni. Van valami bevált cucc? Esetleg fogkrém?
-
Nordik
őstag
válasz rob210 #72144 üzenetére
Szabályzás nem volt, szimmering a főtengely szimmering lett cserélve. Pedig esküszöm ennyiért csináltak, futomuallitassal együtt. Kis maszek műhely, egy 35 év körüli srác. Abszolút elégedett vagyok vele, már több mindent csinált meg hiba nélkül.
Nyilván ahogy mondod lehet ezt precizebben is csinálni és akkor jóval drágább lesz, de ilyen áron amit kaptam ez több mint tökéletes.
-
Nordik
őstag
Érdekes reklámvideó az új Cliorol.
-
Nordik
őstag
Most nekem is electric power akkum van, eddig semmi gond vele. Lényegesen olcsóbb volt és ahol vettem csak ezt forgalmazzák és mondták, hogy bármi probléma van velük simán tudják garanciaztatni, rugalmasan kezelik a cserét akár. Aztán meglátjuk, hogy fogja bírni. de én is hallottam már nevesebb markaktol is rengeteg negatív tapasztalatot.
-
-
Nordik
őstag
válasz Csatravi #71685 üzenetére
Köszi, átnézem majd.
A másik, hogy most volt kuplungcseren az autó. Jól van az úgy, hogy kicsit emelem a pedalt és már fog mivel új a szerkezet?
De inkább az furcsa hogy a feléig kell lenyomnom a pedalt, hogy tudjak sebességet rakni. Vagy ez így nem jó és esetleg levegős maradt és hamarabb kellene kiemelnie?
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
M2n hol találom pontosan a testpontokat? Sehol nem találok leírást. egyáltalán motorterbol hozzáférhetők?
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
válasz ress23 #71665 üzenetére
Igen. Nekem is kellett cserélni, de gyors kitekered addig befogod a lyukat, aztán új kapcsolót gyors a helyére. Én így cseréltem talán fél deci ha kifolyt. Egyébként ha hibás akkor nincs tolatolampa illetve ha jól emlékszem kuplung lenyomásával nem indul az autó. Kell hozzá féket nyomni vagy csak a féket. A lényeg nem úgy működik mint addig.
3 állása van üres, sebesség és tolatás. Nekem azt érzékelte, hogy sebességben van mindig az autó.
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
M2nel van szervizallasa az ablaktorlonek? Ha leszedem a karokat utána nem olyan egyszerű beállítani. Szélvédőn sincs jelölés gondolom.
-
Nordik
őstag
Felraktam az új SCT ablaktorloket, szerintem tökéletes. Régebben Bosoko is volt, de ezek sokkal jobbak, az ár pedig hasonló. Szóval én ajánlom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Sorozatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...