- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
Nekem erre van egy darab csövem meg egy nagy fecskendőm, amivel a tartályból ki tudom szÍvni a vizet.
Fékfolydékot, etc. amit éppen kell.
Így nem kell bontanom a csöveket sehol.
Utántöltök és jóccakátEgy darab vákumcső és egy gyógyszertárban kapható fecskendő is megteszi.
Csak az nem ilyen kapacitású. -
-
rob210
Topikgazda
Nem nem,
az erősÍtett kivitel nem azt jelenti, hogy jobb vagy erősebb, csak keményebb kiképzésű.
Azaz jobban fogsz vele pattogni a betonyon.Több féle hangolású futóművel szerelik a kocsikat.
Azt kell tudni a tiéd melyik, mert berakni betudod, de hogy a komfortot hazavágja az biztos, ha egy normál futóművesbe berakod az erősÍtettet. -
rob210
Topikgazda
válasz
orosziem81 #47503 üzenetére
Valóban nem ugyan az a motor és technika.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Victoryus #47488 üzenetére
Oksi.
Azt nem értem hibakód miért nincs, de ettőll még valamelyik trafó lesz a rossz, ezt 95%ra teszem meg a hibalistán.
A gyertya ok azzal nincs is baj, de fölötte a trafó, az tud betegeskedni, sajnos, főleg, ha valami francia csoda mint a sagem, valeo, etc.
Ez tÍpushiba az összes francia autónál, ha nem a német vagy jappán tarfók vannak benne akkor azok "megviccelik" a tulajt egy idő után. -
rob210
Topikgazda
válasz
Victoryus #47484 üzenetére
Ez egyértelműen gyújtó trafó, haldoklik valamelyik hengernél.
Amikor 3 henger van olyankor megugrik a fogyasztásod is, és cserébe nem is megy a kocsi.
Meg kell nézni, hogy melyik rossz.
Csak azt nem értem miért nincs hibakód a műszerfaladon, mert lennie kéne.
bal oldalt a képen az a többszörös hurok aminek világÍtania kéne. (ez diesel, de az ikon ugyan az)
Diagon volt a kocsi? -
rob210
Topikgazda
válasz
orosziem81 #47480 üzenetére
Sajnos a rugóacélt hiába kezeled ha annak a felületén jól látható a rozsda akkor nem lehet tudni, hogy mennyire kezdte meg az acél szerkezetét.
Lehet, hogy elmegy 10 évig lehet, hogy a következő kátyúnál oda van.
A műanyag bevonat nekem is lepergett már a rugókról, én lekentem koranttal, ami rozsda átalakÍtó, egyenlőre tartja magát, de garanciát nem vállalnék rá, hogy nem kell hamarosan kicserélnem majd.Én azt mondom hajtsd amÍg megy, ha zavar cseréld ki.
Nem nagy mutatvány.
1 óra alatt ki lehet cserélni a kettőt, mert csak párban -
rob210
Topikgazda
Már nem azért de akkor hol jó a te generátorod?
Ugyan a Laguna III technikáját nem ismerem, azt még nem szereltem.
De minden eddigi autónál, ennél fejlettebben sem szabad hivatalosan 15.6 volt fölé mennie, a töltésnek.
Tehát amit leÍrtál azzal meg is válaszoltad a kérdésed.A generátor feszültség szabályozója kuka.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47452 üzenetére
Nem hiszem, hogy forrasztás lenne.
Én a csatlakozókat nézném át előbb.
Meg az ajtó átvezető kábelt.De ha forrasztás, akkor próbáld meg megütögetni ha fel felvillan akkor akár forrasztás is lehet.
( nem szétverni, csak megütögetni )
-
rob210
Topikgazda
válasz
Sanyo77 #47434 üzenetére
A stabrúd alá tettem be de eddig csak egyszer kellett, utána nem állt be mögém többet.
Sajnos csak annyit értem el vele, hogy nem mögém állt be.
Nem gondolnak bele mit okoznak vele.
Ha nem fér el akkor sétálni kell és máshol megállni ez van nekem is volt már, hogy nem volt helyem és két tömbbel arrébb álltam meg. -
rob210
Topikgazda
válasz
speedydb23 #47416 üzenetére
Pedig azt is ki lehet nyitni
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47414 üzenetére
Ezt értem, de nekem nincs gomb egyáltalán az enyémben gyárilag nem is volt.
Ott nehéz lenne felhúzni a gombotIlyen csak nekem a tükör elektromos.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47411 üzenetére
Ezt az enyémnél mondjuk nem tudod megcsinálni
Igaz a kulcsot se tudod bezárni. -
rob210
Topikgazda
válasz
Victoryus #47404 üzenetére
Én ilyenkor be szoktam tenni a kocsi alá az emelőt és elgurÍtom a fenébe.
Sajnos nálunk is volt már rá példa, hogy keresztbe beállt mögém, hogy ne tudjak kiállni, hajnalban nem lettem ideges cseppet se, hogy ezért kések el melóból.Na ki is kaptam a krokit a csomagtartóból (mázli, hogy nálam volt), szépen megemeltem és elgurÍtottam a francba, amikor jöttem haza még ott vakargatta a fejét, hogy hogy került oda a kocsija.
Soha többet nem állt be mögém.De sajnos nem ez lenne a megoldás.
Csak ahoz erkölcsi világrobbanásra lenne szükség. -
rob210
Topikgazda
válasz
orosziem81 #47370 üzenetére
Komoly.
Viccet félre téve:
"Sajnos a csere nem egyszerű művelet, megfelelő műszer szükséges hozzá. Abban az esetben, ha utólagos, tanítható szenzort szereltetünk be, akkor klónzoni kell a gyári szenzort, továbbá egyes márkáknál az autó tanítása is szükséges lehet."A TPMS szenzorok átlagos életkora:
kb: 4-5év vagy 160000Km, ha a benne levő akkumulátor lemerül, a szenzorokat újra kell cserélni.
A szenzorokat minden átszerelésnél szervizelni kell.
• A tömítése légzáró legyen – gumitömítés
• A szeleptest korrózióját elkerüljük
• Cseréljük a kifáradt alkatrészeket – külső nyakrész
• A szeleptű cseréjével szintén a légzárást segítjük elő – (Nikkel bevonatos szeleptű)A TPMS szenzorokat az adott autóhoz kell programozni (feltanítani) abban az esetben, ha a kerekek pozíciója megváltozott, vagy ha új szenzor beépítésére kerül sor Pl: felni csere esetén, vagy ha a szenzor sérült vagy elromlott.
Néhány típus automatikusan felismeri a szenzorait és újratanulja ha a kerékpozíciók megváltoznak. (BMW, Mercedes, Landrover, Jaguar…) Néhány típusnak az OBDII csatlakozón keresztül kell feltanítani a szenzorok azonosítóit (ID) ha a szenzorok, vagy a kerekek pozíciói változnak. (Peugeot, Citroen, Renault, Toyota, Lexus…)Számodra a lényeg:
Direkt rendszer esetén 15.000 Ft-ba kerülnek a szelepek kerekenként.
Amennyiben szükséges, az OBD2 programozás 5500 Ft-ba kerül autónként -
rob210
Topikgazda
válasz
orosziem81 #47364 üzenetére
Ha sikerül új életet lehelni bele,(nem sok esélyt látok rá) akkor is fel kell újra tanÍtani.
-
rob210
Topikgazda
válasz
SG3rg0 #47350 üzenetére
Ha beárazásról van szó, ezzel a motorral és felszereltséggel sajna az 500.000.- valóban a plafon, de nem sokan fognak érdeklődni érte csak aki kifejezetten thaliat akar venni.
Egyszóval Pesten és környékén ennyiért nem megy el az biztos.
Ha Clio lenne simán menne ennyiért, de a thalia a török összeszerelés miatt sokkal kevesebbért megy el.
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #47342 üzenetére
Utoljára amikor váltóshoz ment kocsi a kezeim közül, az 5 sebességes mechanikus volt egy mondeóé.
Az konkrétan 112.000.- volt menetkész állapotra szerelve.
Nem érte meg szerintem. -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #47338 üzenetére
Most volt fent 3 db a facen no comment mindenki azt csinál amit akar.
Megértettem, hogy ebben bÍzik elfogadtam, ettől én még pazarlásnak tartom. -
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #47257 üzenetére
Nem akarsz egy újabb motor generált
-
rob210
Topikgazda
Na ma kitakarÍtottam a kocsit kicseréltem a gyertyákat megkapta a friss olajat szűrőket és megállapÍtottam, hogy szétszakadt a váltó tartó gumibakom.
Ezt ki kell cserélnem még a tél beállta előtt. -
rob210
Topikgazda
válasz
Predator2 #47227 üzenetére
Ez amit Írsz elég aggasztó.
Ott nem a turbó lesz a ludas, hanem a rendszer egyébb alkatrésze haldoklik.
Érdemes lenne egy alapos kivizsgálást csinálni, mert drága dolog a turbócsere, és ha a hiba okát nem fedik fel egyre sűrűbben fog előfordulni.100.000 et futott kocsinál még a gyári turbó kéne, hogy dolgozzon, főleg ha az a 65 lovas motor.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47202 üzenetére
Csak annyi amire figyelned kell, hogy klÍma vagy klÍma nélküli verzió.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47198 üzenetére
Csere 30 perc alatt kivitelezhető.
Ha sose csináltad még 2 óra de abban benne van 30 perc anyukázás is. -
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47182 üzenetére
Akkor megvan a vizfogyasztásod helye, valamelyik bilincs is lehet rossz, de ha azok rendben vannak, akkor hűtőcsere előtt állsz.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47172 üzenetére
A kiegyenlÍtő tartály kupakja jó?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47170 üzenetére
Ha nagyon sok fogy akkor máshol is ereszt, de igen a mennyiség változni fog kevesebb lesz véleményem szerint.
A csavar csere hatására nem kell légtelenÍteni, hoszen azon keresztül légtelenedne amúgy is.
Viszont ha kiveszed a csavart a menetet nézd meg a csőben, hogy az frankó-e.A vizfogyasztást meg minnél előbb ki kell derÍteni, hogy miért/mitől van.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47168 üzenetére
igen nagyobb a feje az fekszik fel a csőre, mert a menet mellett simán ki tud jönni a forró hűtőközeg.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47165 üzenetére
És ez szerelő?
Látod a különbséget? -
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47155 üzenetére
A csőbe bele van tekerve egy csavar?
Na ezt fotózd már le nekem, mert ha ez így van valóban ne csodálkozz semmin.
Csk annyit mondok hőtágulás...... -
rob210
Topikgazda
válasz
Predator2 #47150 üzenetére
Előszőr a turbó csövet nézzétek meg, ha valamelyik bilincs lelazult vagy a csövet lelőtte akkor tud ilyeneket csinálni.
A másik a befecskendező, ami a füstölést okozhatja, minden képpen elégtelen égés következménye.
Vagy a gázolaj vagy a levegő mennyisége nem jó.Ha a befecskendező haldoklik az sajnos nem olcsó.
-
rob210
Topikgazda
válasz
speedydb23 #47149 üzenetére
Csak szerelni ne kelljen, mert azokhoz itthon senki nem ért.
Volt az ismerősi körben egy charad, meg egy sirion.
Azt se tudták melyik végébe van a motor.Pedig amúgy jó kis gépek.
-
rob210
Topikgazda
válasz
speedydb23 #47145 üzenetére
Ejej toyota?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47142 üzenetére
Tegyél alá kartonlapot estére és kiderül, hol csöpög.
Ha megissza az a rosszabbik verzió. -
rob210
Topikgazda
válasz
Voice24 #47131 üzenetére
Hát sok múlik melyik nap szerelték össze a munkások.
Nem vicc volt már olyan a kezeim között hogy ipari hulladéknak is silány volt.
Meg olyan is ami köszöni szépen de 470.000 kilométerrel hibátlan.Át kell nézni nincs benne semmi ördöngősség.
Van egy pár tipus hibája ha azok lettek javítva akkor nagy gáz nem lesz. -
rob210
Topikgazda
Gyerekek.
Üzemben tartó változásra 11.11- re van a legkorábbi foglalható időpontt.
Tiszta vicc, de nekünk 15 napon belül át kell iratni.
Hol élünk komolyan, bazidrágán átírják a tulajdonom és még várhatok is mint a hülyegyerek, hogy lenyúljanak. -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #47117 üzenetére
Igen és a 185 höz képest a 195 szélesebb.
Azaz pont nem frankó. -
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47088 üzenetére
Az evo700 kell.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47075 üzenetére
az a gél 9g miért számÍt annak a mennyisége?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47073 üzenetére
Mehet bele ez is.
A szűrő filtron, purflux, mann etc. -
rob210
Topikgazda
válasz
speedydb23 #47055 üzenetére
Olvasd el kérlek amit írtam.
Az én vezetési stílusomhoz viszonyítottam.Neked lehet teljesen más gumik felelnek meg.
Eltérő körülmények, stílus, autó, etc.Ez nagyon szubiektív dolog.
De nekem továbbra is a nokian vállt be leginkább, amit meg is tudok fizetni.A barummal konkrétan hajnali kettőkor egy kicsit párásabb időben Nyáron keresztbe csúsztam egy körforgalmon.
Nem kicsit tojtam össze magam .
3 hónapos zsír új gumi volt.
Ezután gondolom érthető, hogy soha többet nem bízom benne.
A nedves út nem fekszik neki. -
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47056 üzenetére
Ha mist 10w40 van arról már nem ésszerű visszaváltani komolyabban szóval max 5w40.
Szebben fog indulni hidegben nem lesz olyan darálós a hangja.
Ha nagyon kopott a motor egy kezelés xadot is érdemes lehet megcsinálni.Az 5w30 a tiédbe nem való!!!
Full szintetikus olaj nem a 8 v-shez való. -
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47048 üzenetére
A 16V be én 5W30 at rakok ez a gyári olaja ezzel jött ki a futószallagról.
Van aki az 5W40 et teszi.
Az első szám az 5-10 a hidegindÍtási tényezője, azaz télen amikor a hideg miatt megnő az olaj viszkozitása, célszerű a kisebbet beletenni, nem fog úgy zakatolni minusz 10ben pl.
A másik a 30-40 pedig az, hogy mennyivel "finomabb" az olaj.
Azaz spórolsz az üzemanyaggal, vagy sem. Pár száz forint a különbség a két olaj között, számomra, nincs kérdés.Elf 5W30 az én verdámba.
-
rob210
Topikgazda
válasz
motoflug #47033 üzenetére
Na most értem haza.
A témával kapcsolatban annyit tudok neked mondani, hogy a hátsó hangszórók berakása 13cm esetén semmit nem ér.
Valami fog szólni hátul de hatása nulla.
A gyári fejjel akár mit hajtasz meg nem fog olyan jól szólni, mint a gyári hangszóró, ez nem vicc.
(össze van hangolva a teljesÍtménye a fejjel)
Semmivel nem lesz jobb, ha csak hangszórót cserélsz a gyári fejjel, csalódás fog érni!Nekem JVC fej van bent, elöl Kicx 16cm, hátul Hertz 16 cm (ehhez komolyabb átalakÍtás beépÍtő keret gyártás kellett). Valamint egy Magnat cső erősÍtővel, nem a hangerőre hanem a hangzásra mentem, de állÍthatom,, hogy szépen szól, a cső ki lett mérve hangolva, gyönyörűen rezgeti a csomagtér fedelet
Ennek ellenére nem halgatom hangosan, mindig van egy gyerek vagy valaki a kocsiba.
Viszont szépen tisztán élvezhetően szól a zene nekem ez volt a cél.
Én a gyári kábeleket is cseréltem, mert az szvsz sima villanydrótnak nevezném, nem hangszóró kábelnek.Egyszóval ha szépet szeretnél kb. 30.000.- szánj rá, vedd meg apróhirdetésből a cuccokat és épÍtsd ki jobban jársz.
-
rob210
Topikgazda
A legjobb teszteredmény a saját tapasztalat.
Én pl. tapasztaltam, hogy a barum gumira Írnak amit akarnak nem bÍzom sem a kocsim, sem a saját épségem.
No és van még egy pár ilyen.
Volt szerencsém sok kocsit sok féle körülmény között kipróbálni ezért némileg mondhatom, azt, hogy tudom az én vezetési stÍlusomnak melyik gumi felel meg a legjobban.
Ez a NOKIAN.De van még pár másik is ami tetszett és meg tudnék bÍzni benne.
Pl.: dunlop, michlein, fulda, vredestein, sava, semperitAmi soha nem lesz a kocsimon:
Nexen, apollo, nankang, marshall, barum, matador, falken, kléber, hankook ezt nem próbáltam, de ismerős a gyárban dolgozik azt mondta eszembe ne jusson venni. -
-
rob210
Topikgazda
válasz
motoflug #46992 üzenetére
Ez már bevált, sokan nem hisznek benne én használtam használom, nekem bizonyÍtott.
Kezelés után nőtt a kompresszió és megszünt az olajfogyasztás.
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #46976 üzenetére
Két légtelenÍtő van mind a kettőt beletörte?
A hűtőn lévővel is le lehet légtelenÍteni csak állj fel valami padkára vagy domboldalra, hogy az legyen magasabban. Ezért ne cserélj csövet. -
rob210
Topikgazda
válasz
Voice24 #46936 üzenetére
1.6 ért nagyon szép állapotút is lehet már kapni.
Gyerekbetegsége nemigazán van tÍpushibája az akad.
Trafók okoskerék, de ez már gyakorlatilag mindegyikben van.
(nem csak renaultokban)A szokásos autóvásárlás előtti dolgokat kell megnézni.
A tarfó legyen beru, vagy denso akkor kimegy a világból.
(a többi márka idővel cserés)
Az okoskerék drága de azzal ha jól bántak a kocsival 200ezerig nincs baj. -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #46918 üzenetére
Én más kárán tanultam meg. -
rob210
Topikgazda
válasz
Sgt. Chris #46912 üzenetére
vagy a 212 vagy a 213 as kell neked.
A képről nem tudom megmondani sajna.Pokrócot pedig tessék szÍves a szélvédőre terÍteni, 2,3 rétbe hajtv, mert ha visszacsap az ablaktörlő kar mehetsz üveget cseréltetni.
-
rob210
Topikgazda
Srácok tudja valaki hol lehet T5 ös torx fejet kapni amivel az olajleeresztő csavart ki lehet szedni?
Az egyik cimborám most volt itt, hogy olajat cseréljünk, de neki ilyen speckó 5 ágú torx fejű bit kellett volna ?
Eddig négyszög alakúak voltak, meg külső hatlap fejűek esetleg háromszög de ilyen speckó T5 ös fejjel még nem találkoztam, Így az olaj csere elnapolva, de nem is találok sehol ilyen fejet.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #46897 üzenetére
jah
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #46895 üzenetére
Az egyik a klÍma.
Ha nincs klÍmád akkor meg a páramentesÍtő.
Ez nem spray azokat felejtsd el.
Hanem egy öreg zokni jó hosszú szárú, amit teleraksz szilkát golyóval.
(állÍtólag macska alom is jó)Ez az utastérből kiszÍvja a nedvességet és nincs bepárásodva a kocsi reggelre.
Csak ki kell szárÍtani időnként.
Mondjuk hétvégére beviszed a lakásba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest