Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• AzŐsgén2

tag

válasz Aprósólyom #66718 üzenetére

Oké, köszönöm a választ, megfogadom a tanácsot, marad a 2 modul. :R

Pedig szépen nézett volna ki a 4 egymás mellett, de mindegy, a hatékonyság most fontosabb.
    Ráadásul gondolom a 4 modult nehezebb hűteni is, olvastam itt lejjebb, hogy 40 C. fokra is felmelegszenek ezek a ramok? Most DDR 4-es Corsair ramokat használok egy 6700K mellett, minden gyári beállitáson van, nincs húzva semmi, de még eszembe sem jutott hogy bármilyen módon mérjem a hőmérsékletét, semmi gond nincs velük, 8 éve mennek.
    Full vizezve lesz a gép, szerintetek megéri esetleg vizezni a ramokat? A stabilitás mindenképpen fontos lenne, nem szeretnék egy 10 órás renderelést újrainditani, mert a 9. órában kifagy... :DD

• AzŐsgén2

tag

Sziasztok!
    Homályositsatok már föl légyszi... új gépet épitek, ahhoz gyüjtögetem az infókat, és a ramoknál kicsit elakadtam. A tervem egy 850E chipsetes lap, pontos tipus még nem dőlt el, és vagy 9800x3d, vagy 9950x3d proci lesz bele, még ez is alakul, mivel részben melóra is használnám. (főleg vágásra, de sokat játszok is.)
    Ami biztos az a RAM, mivel ismerősömtől kapnék féláron egy alig használt DDR 5-ös G.Skill kitet, de az a bajom, hogy az csak 2x16gb, és az néha kevés.

Szóval a kérdés az lenne, hogy mi az előnyösebb, ha veszek mellé még egy ilyen 2x16gb-s kitet, vagy inkább vegyek 2x32gb-ot? Ismerősöm azt mondja, meg azt is olvastam guglizás közben, hogy 4db modul nem működik stabilan együtt, ez igaz? Mert akkor mi a fenének vagy 4 aljzat a lapon? :D Vagy csak én vagyok helikopter?
    Arra még emlékszem hogy régen nagyon leterhelte a 4 modul a vezérlőt, de az vagy 15 éve volt, azóta gondolom csak fejlődött a technológia. (én mondjuk lemaradtam, azért kérdezősködöm itt.)
    Szóval hogy is van ez? Neten annyi baromságot találni, hogy már nehéz eldönteni hogy kinek hidjen az ember. :R

Új hozzászólás Aktív témák