Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Centepod

újonc

válasz Károly85 #64991 üzenetére

Nekem is ez a gondom, túl jónak tűnik. cl 16 ból lennének olcsóbb kitek is. Meg persze kérdés,hogy valóban megéri e. tételezzük fel,hogy nekem most ez megéri... amúgy ez a típus lenne: 16GB 3600MHz DDR4 RAM Mushkin Redline Lumina (2x8GB) (MLA4C360EKKT8GX2)

• Centepod

újonc

Sziasztok,lenne 1 dillemmám, megpróbálom röviden leírni.
    Van egy 5800X3D konfigom egy Msi B550 mortar alaplappal. Most lenne lehetőségem/pénzem kicsit még dobni rajta és ezért úgy gondoltam 3600 as ram még mehetne bele. Alapvetően értem a maximális lehetőségeket az amd esetében, infinity fabric ,1:1:1 , "sweet spot" stb. Teljesen véletlenül találtam 3600c14 ramokat,amit a Mushkin gyárt. Próbáltam magamtól utána járni a dolognak,de minél többet keresek a témában, annál jobban belezavarodom,de a lényeg: Sem az MSI sem az AMD ram kompatibilitási oldala nem sorolja fel ezt a gyártót,mint támogatottat, így végül annak sem tudtam utánajárni,hogy akár a memoria kontroller akár az alaplap gyártó támogatja ezt a felállást. (itt a cl14 re gondolok,persze ha erre keresek találok példákat arra,hogy igen 5600x, 5800x el pl)
    Ami miatt viszont nem tudok hinni ezeknek a felsorolásoknak,hogy ugyan ezen a két oldalon a most használt 3200c16 ramomat sem sorolják fel, mégis ezzel megy a gépem 4 éve és közben kiderült számomra,hogy mivel 1 év különbséggel vettem őket és most 4x8 felállásban megy (tudom,ez sem a legjobb) a párok egyik fele samsung, másik fele hynix gyártás és az évek alatt már össze is cseréltem őket,szóval csatornánként samsung/hynix felállásban megy a gépem, mégse látok problémát. (gondolom ha alaposan tesztelném azért valamit lehetne mérni). Hogy tovább bonyolítsam találtam olyan (3.) listát,ahol az általam kinézett ram nem szerepel,de egy másik verziója a gyártónak igen,,amit külföldről akartam megrendelni,de egyszer csak itthon is kapható lett. (mint írtam ezek az amd és msi listában nem szerepelnek). Bele merjek e így vágni a dologba? :))

Új hozzászólás Aktív témák