- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Centepod
újonc
-
Centepod
újonc
Sziasztok,lenne 1 dillemmám, megpróbálom röviden leírni.
Van egy 5800X3D konfigom egy Msi B550 mortar alaplappal. Most lenne lehetőségem/pénzem kicsit még dobni rajta és ezért úgy gondoltam 3600 as ram még mehetne bele. Alapvetően értem a maximális lehetőségeket az amd esetében, infinity fabric ,1:1:1 , "sweet spot" stb. Teljesen véletlenül találtam 3600c14 ramokat,amit a Mushkin gyárt. Próbáltam magamtól utána járni a dolognak,de minél többet keresek a témában, annál jobban belezavarodom,de a lényeg: Sem az MSI sem az AMD ram kompatibilitási oldala nem sorolja fel ezt a gyártót,mint támogatottat, így végül annak sem tudtam utánajárni,hogy akár a memoria kontroller akár az alaplap gyártó támogatja ezt a felállást. (itt a cl14 re gondolok,persze ha erre keresek találok példákat arra,hogy igen 5600x, 5800x el pl)
Ami miatt viszont nem tudok hinni ezeknek a felsorolásoknak,hogy ugyan ezen a két oldalon a most használt 3200c16 ramomat sem sorolják fel, mégis ezzel megy a gépem 4 éve és közben kiderült számomra,hogy mivel 1 év különbséggel vettem őket és most 4x8 felállásban megy (tudom,ez sem a legjobb) a párok egyik fele samsung, másik fele hynix gyártás és az évek alatt már össze is cseréltem őket,szóval csatornánként samsung/hynix felállásban megy a gépem, mégse látok problémát. (gondolom ha alaposan tesztelném azért valamit lehetne mérni). Hogy tovább bonyolítsam találtam olyan (3.) listát,ahol az általam kinézett ram nem szerepel,de egy másik verziója a gyártónak igen,,amit külföldről akartam megrendelni,de egyszer csak itthon is kapható lett. (mint írtam ezek az amd és msi listában nem szerepelnek). Bele merjek e így vágni a dologba?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Gyúrósok ide!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Hobby rádiós topik
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged