- Egyéves Gemini AI Pro a Google-től a magyar egyetemistáknak is
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobvoi TicWatch Pro 3 - Wearzióproblémák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Profi portréfotós lehetsz ezzel a telefonnal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Reaper04
üzenetére
A RAM lista csak egy útmútató, attól némiképp eltérő RAM-ok is jók lehetnek.
Tehát vehetsz 2 tökegyforma db-ot is, attól hogy nem KIT-be árulják még fog Dual Channelbe menni. Én is igy vettem 2db 2GB-s Kingmaxot, ami nem is szerepelt a RAM listában, csak hasonló, mégis faszán működik. De ha lehet akkor kit-be vedd. A lényeg h két egyforma legyen, és ne csak GB ill. MHz-re hanem CL-re is.Ami a MHz-et illeti igazad volt, valóban 1666 O.C. szerepel. Én az AMD-s alaplapokhoz nem értek túlzottan, ott számomra kicsit furán vannak az órajelek.
De talán úgy van ahogy mondtad, 1600-os RAM-ot fel tudsz húzni 1666-ra, vagy 1800-ast visszabutítani 1666-ra. -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Reaper04
üzenetére
Szia!
Az O.C. = OverClock, azaz túlhajtás, magasabb órajel. Vagyis gyárilag 1333 MHz, de max. 1666MHz-en (de én gyanítom h az csak 1600MHz, nézd meg még 1x) tud menni a RAM.
Nekem is épp hasonló dilemmám van, megy 1600 MHz-en a RAM, de csak magasabb fesz-en (DRAM voltage), VAGY lazább időzítéssel (DRAM TIMING). 1.65 V-nál nagyobb fesz-t nem javasolt adni a RAM-nak, így marad az időzítés kozmetikázása, mivel alapból 1.8 V-on akar menni 1600 MHz mellett.
Biosban tudod állítgatni!
Remélem tudtam segíteni ... azért mégis off-ba teszem, mert én sem vagyok túl nagy guru!
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Egyéves Gemini AI Pro a Google-től a magyar egyetemistáknak is
- Számítógépház-választás 2025: airflow, kompatibilitás és hibák
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- 2 db (130 / 131) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG NanoCell 43NANO763QA csere is érdekel (dobozával minden tarozéka meg van)
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

? Egyébként passz .

fudi2002