- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri12345
tag
válasz
Geri12345 #58313 üzenetére
Végül az alaplap QVL listájáról vettem egy HX316C10FRK2/16-ot, és kicseréltem a régit. Gond nélkül működik, úgy tűnik még a WSL2-nek is elég most már a RAM, mert kb 5-6 GB-ig megy fel, és nem használja annyira intenzíven az SSD-t. Így még bőven elfér mellette a fejlesztőkörnyezet és böngésző.
Köszi még egyszer azoknak, akik segítettek választani! -
4264adam
veterán
válasz
Geri12345 #58304 üzenetére
A mennyivel gyorsabb azt miben mérjük? 1600mhz / 3200Mhz körülbelül ehhez tudom hasonlítani. Persze a CL10 helyett inkább CL16 időzités , de nem sokat jelent. Játékokban nagyon nem tudom megmondani, hogy a (GTX1070) I7 2600 4Ghz 16GB DDR3 vagy a mostani Ryzen 5 3600 4.3Ghz 16GB DDR4-ből a ram mennyit hozott.
-
Geri12345
tag
válasz
Geri12345 #58299 üzenetére
Az lemaradt, hogy a gépet (és a benne lévő RAM-ot is) kb. 5 éve vettem.
Valahol azt olvastam, hogy teljesen ugyanolyan RAM modulok kellenek, hogy biztosan jól működjenek együtt, és hogy a gyártók is szoktak változtatni az idő során a modelleken.
Máshol meg azt, hogy akár teljesen más márka is lehet, csak a paraméterek egyezzenek meg, de ha nem egyeznek meg, akkor is működik csak a gyengébbhez lesz leszabályozva az órajel, és gondolom a többi paraméter is.
Most akkor mi az igazság?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest