- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tauren45
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #35653 üzenetére
Hm köszi.
Még valami a tRFC=tRC-vel?
Nem. <-- ezt még továbbra sem értem a tRAS bejegyzés után mind2 lapfülnél más van.Hogy csinálok BIOS printet? Nincs a notim bioszában RAM beállítási lehetőség, egyszerűen nincs semmi ami erre utalna.
-
Tauren45
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #35650 üzenetére
De szerintem 1066Mhz Lenovo W510 notiban lévő ramjaim.
Ezek szerint a Memory lapfül jelzi azt, hogy jelenleg mire van beállítva?
És az SPD az a lapfül amiket még belehetne állítani, hogy stabilan működjön a ram?Csak akkor azt nem értem, hogy a Memory fülnél megvan a Command Rate de az SPD fül már nem ismeri fel vagy mi?
Még valami a tRFC=tRC-vel?
<-- Ha ez igaz akkor nem tudom, hogy az SPD-nél miért nem tüntetik fel. . . Vagy inkább úgy kérdezem miért ekkora a különbség.
És ha a jedec 4-et állítanám be akkor 1218Mhz-en lenne képes működni a ram?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #35357 üzenetére
2T ---> 1T váltásnál a memóriavezérlő és a RAM-ok is nagyobb terhelést kapnak, mindkettőnek kellhet az extra feszültség. Az is lehet, hogy 1T-vel nem is tudod stabilizálni.
HGyu
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #35355 üzenetére
Vagy szinten a memoriavezerlo szol kozbe.
DDR3-nal, de mar DDR2-nel sem szamit akkorat, mint az egynel ez az ertek. Ha alap orajelen, minimalis feszultsegemeles mellett sem kepes stabilan mukodni 1T-ben, akkor szerintem ne probalkozz vele, hagyd 2T-n. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
///Krisz\\\ #31711 üzenetére
Nem, jó ez így.
-
jancsiii
tag
válasz
///Krisz\\\ #31707 üzenetére
Az én tapasztalatom az,hogy nem minden esetben jobb a gyári, kisebb időzítés. Csinálj memória sebesség tesztet és hasonlítsd össze a hasonló konfig eredményeivel és ha hasonló akkor felejtsd el a témát (pl.:aida,everest).
Nálam a ddrII-nél meg állt az idő, nem fejlesztettem mostanába,így nem is vagyok teljesen járatos e téren.
De szerintem a 9-9-9-25-ös időzítéseket lazán vinniük kellene ram-jaidnak. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #30856 üzenetére
Közben átállítottam és tökéletesen megy így is (1.5V-on). Így is hagyom legalább nem melegszik annyira.
-
fgordon
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #30453 üzenetére
Mindegy, de szerencsésebb, ha mindkettő azonos méretű, azonos típusú lenne...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
///Krisz\\\ #30453 üzenetére
Tökmindegy igazából. De inkább a nagyobb (2GB-os) legyen a procifoglalathoz közelebbi slotban.
mod:
Fr3eWar: Oks!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
///Krisz\\\ #30061 üzenetére
2x2GB nem fér bele a keretbe? Az lenne a legjobb megoldás...
Ha csak a kettő közül választhatsz akkor menjen a 3GB, a mai procik már nem nagyon érzékenyek a DC elvesztésére, játékok meg meghálálják a 3GB ramot.veronikapici: Igen,attól, hogy nincs benne a qvl listában még mehet. Nem tesztelnek ki minden deszkát minden rammal. De azért kérdezz be a lapod topikjába is, hogy van-e róla tapasztalat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest