- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Colos1 #36800 üzenetére
Valószínűleg mindkettő Auto Refreshes, csak nincs beleprogramozva, hogy az információs programok kiolvashassák. Emiatt nem kell aggódnod.
(#36801) Gabi7799: Nincs gond a kombinációval, szerintem elégedett leszel vele.
(#36803) kekkec: ha 3 modullal jó, akkor néggyel is hamarosan az lesz. A ventit pedig valahogy (vezetékkötegelővel, akármivel) rögzítsd. Hidd el, az nForce meghálálja!
(#36804) Tomix24: Nem olyan egyszerű a helyzet, mint az a kérdés alapján látszik (Qru válasza, miszerint az 1600-as RAM is elég).
Egyrészt, ha kap külön VGA-t akkor a Qru által leírtak nagyon mérvadók, és bőven elég az 1600-as RAM is. Azonban ha az IGP-t szeretnéd használni, ami a Llano APU-ban van (FIGYELEM, az FM1-es X4-ekben NINCS aktivált grafikus mag, tehát nem fog IGP-n képet adni!), akkor minél gyorsabb RAM ajánlott. A kinézett, 2133MHz-es frekvencia tökéletes választás lenne, de a Geil Evo One nem a legjobb széria (kompatibilitási gondok), Evo Corsa, vagy Evo Two típust nézz. Vagy bármi más, 2133MHz-es RAM-ot. Segítünk a topikban, ha kérdésed van.
Az AMD Vision termékvonal támogat egy ún. E.O.C.P. nevű technikát, ami az X.M.P. AMD-s megfelelője. Az XMP-s RAM XMP profilját is ki tudja olvasni, és alkalmazni. Valószínűleg ez a kis lap is tudja, a nagy testvére, az A75-UD4H biztosan, tesztek alapján, habár a Gigabyte oldala erről mélyen hallgat. Jó eséllyel a kicsiben is megvan ez az opció a BIOS-ban.
Szerk.: a manual szerint van E.O.C.P. a te kis lapodban is, ez jó hír. Manual, 34.oldalon keresd.(#36806) Goatman: Valószínűleg a lap érzékeny a modulok eltéréseire (kis gyárási szórás még kitnél is van). Ha a 2-1 variáció stabil, használd úgy. Nézd meg, hogy a BIOS-od a legfrissebb-e, ha nem, frissítsd azt!
[link] - Látható, hogy elég sokat frissítettek Memory Module-t és Memory Compatibility-t.HGyu
-
törölt tag
válasz
Colos1 #36800 üzenetére
Szerintem a cellafrissítéshez tartozik. Mivel egy tranzisztor meg egy kondi alkot egy cellát és a kondi egy idő után kisül (szivárgó áram, elvesztené az információt), ezért folyamatosan fel kell tölteni, frissíteni kell.
Menni fognak együtt, az új modulok automatikusan tudják állítani, tehát hozzáállítják majd magukat a régi modulokhoz. Bár szerintem amúgy sem függenek egymástól, mert ez chipen belüli. Ez a része annyira nem fekszik nekem, majd valaki kiokosít jobban. -
trolltarto
csendes tag
válasz
Colos1 #36795 üzenetére
Még egyszer köszönöm a hasznos tanácsokat, végül sikerült megoldanom a rejtélyt.
Először hiába próbáltam mindkét módszert, azaz a frekvencia-command rate-késleltetés átállítását, majd a modulok egyenkénti tesztelését, egyik sem hozott eredményt. Ekkor döntöttem úgy, hogy megpróbálkozok egy BIOS-frissítéssel, és láss csodát! Végre működik minden a 4 modullal, 8GB memóriát ismer fel a rendszer, és stabilan üzemel. Hogy erre miért nem gondoltam hamarabb. /self_facepalm -
törölt tag
válasz
Colos1 #36771 üzenetére
Én speciel arra lennék kíváncsi, hogy ha kiveszek 1 Giga ramot, akkor többet pakol a lapozóra a játékból vagy sem?
Mert jelenleg szabadon marad 1300 Mega ram, de ha kiveszem akkor már csak 300 lesz belőle, amit nem hiszem, hogy az XP elvisel (mert ő fent akar tartani valamennyit a frissen indított progiknak), szóval valamiből tutira többet lerak a lapozóra és az pedig a játék lesz. Tulajdonképp magamnak kéne lemérnem, mert ez egy olyan dolog amit így nehéz lesz megmondani.
-
vbbb
őstag
válasz
Colos1 #36768 üzenetére
Igen, nekem is már csak ez az egy ötletem maradt. Be is állítottam 2T-be 1333@1467MHz 8-8-8-24-es időzítésekkel és szépen le is futott a teszt hiba nélkül. Köszi a segítséget, remélem most már jó lesz.
Gondoltam korábban, hogy alapon csak tudnia kéne az 1T-t is...de ezek szerint mégse.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Honor 200 Pro - mobilportré
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Fotók, videók mobillal
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5S
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- Akció! 3 hónapos Kingston FURY 2x 64GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast RGB EXPO RAM (128GB)Gari: 8 év
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest