- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jetimokus
tag
válasz
daveredline #15546 üzenetére
CL = Cas Latency A memória időzítését tükrözi.
Szerintem a CL5 korrekt. Milyen ramnál láttad? -
tabrev
aktív tag
válasz
daveredline #15516 üzenetére
Akkor jársz a legjobban, ha megnézed jelenleg mid van a notidban (márka) azzal biztosan nem lesz gond. A notiramokban nincs nagy különbség - mondhatni semmi, mivel sem az órajelükkel sem az időzítésükkel nem tudsz játszani.
Inkább kompatibilítás probléma lehet velük mint bármi egyéb.thomasthomas: a samsung ramokkal semmi probléma nincs, csak a ph-n megforduló júzereket elkapja a tuningláz és ehhez a samsung - általában - nem jó partner.
-
tresh
veterán
válasz
daveredline #15516 üzenetére
Crosair,csx,geil,kingmax,kingston én ezzek közül választanék a szerint h mi van a notiba ha még bővíteni akarod de ha teljes ram csere akkor pénztárca szerint ezek közül mind1k jó
-
tabrev
aktív tag
válasz
daveredline #15493 üzenetére
Csak egy ajánlat: jó ha utánna kérdezel a notid topikjába, hogy ki mit használ (vett utólag bele) mert lehetnek kompatibilítási problémák... esetleg segíthet a választásban, hogy jelenleg milyen van benne
Amúgy notiban nincs nagy jelentősége a márkának max a kompatibilítás miatt. Átlag notiban nem tudsz az időzítésekkel játszani (húzni a ramot meg pláne).Matyó83: na látod ügyes vagy te
(nem is kellett a segítségem).
Yso: hááát... tanácsnak lehet nem lesz jó, de én is jártam így annó. Röviden leírom: volt konfigom Q6700 DDR3 1800 Asus P5K3 Deluxe, cseréltem benne procit E8200-re attól a pillanattól kezdve a tuning megszünt a számomra a ram mindenhol hibázott, bármit csináltam vele, gondoltam a proc lesz a kehes, vettem helyette másikat, az még annyira sem ment (úgy hogy előtte haverom letesztelte és nála 1,28v 4Ghz prime95 stabil volt) nálam 1,45v-vel nem ment 4Ghz-t
. Mondjuk nekem szerencsém volt, mert el tudtam cserélni a ramot + lapot DDR2-re meg a jelenlegi Rampage-ra ezzel szépen megy is a proc.
Szóval okosat nem tudtam mondani, de gondoltam leírom okulásnak -
Daemon09
őstag
válasz
daveredline #15487 üzenetére
Én az 1.-t venném. Vagy esetleg a 3.-at. Szvsz notiba mind1.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Revolut
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elden Ring
- További aktív témák...
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- DDR4 RAM modulok
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest