- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bekékült a Pixel 10a
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zebra_hun
veterán
válasz
atom18
üzenetére
Szia!
Nem akartam bele okoskodni tegnap, de megteszem finoman.
Ha jól látom és értelmezem, 2x8 3600C16 16 16 SR-ot cseréltél 2x16 3800C14 16 16 DR-ra ADL-en.
Előjött az, amit a múltkor írtam.
Sajnos jelen esetben jóval lassabb lett minden, ráadásul instabil is.
RKL-en bevezetett Gear2 mód felezte a sebességet. CR1 ahogy Fudi írja, az sem ajánlott.
Bár a lapok G2 esetén CR1-re teszik.
Ezen felül az 1.50V IVR VDDQ TX feszültség eszement sok. Többi lényeges feszültséget nem látom, akárhogy keresem.
Mondjuk ebbe nem szívesen megyek bele, pont ezért sem irkálok már tanácsokat.
(Egy brutális tűzeset volt a múltkor egy fórumtársnál, hiába írtam, hogy feszültséget lejjebb. Szétégett a lap, foglalat, cpu, minden)
Az az 1.50V a veszélyes zóna már TX-nél. SA/DRAM-ot nem is tudjuk.
DRAM (Vdimm) elvileg ennél a kit-nél 1.50V, ami teljesen normális a b die-oknál.
Viszont ez a fesz már elforralja szerintem, egy aktív hűtéssel orvosolható.
Idle ~40° nálad, akkor el tudom képzelni, hogy mennyi lehet ha a VGA aláfűt és egy ram teszt is fut.
45°C a max igazából amit ezek elviselnek. tREFI ide oda, mindegy.
Ha jót szeretnél (mivel egy nagyon jó kit-et vettél), akkor Gear1 és CR2.
G1 nem fontos ha tartasz, félsz az ilyenektől, de a CR2 annál a DR-nál ajánlott.
Ez csak az én meglátásom, de sztem csak hőmérséklet gond van.
Egyetlen venti a VGA hátára ideiglenesen egy próbát megér.Saját tesztem erről a szituációról:
Sajnos ott van ugyanez a hiba, CR1/G2... Így jelentősen lassabb a régi 3600C16-tól.
Itt pedig csak ezt a két hibás dolgot fordítottam helyre:
Itt még az AUTO feszültségek vannak, de az Asus közel se tolja úgy meg, ahogy a Gigabyte. Az az elmélet, hogy "nincs semmi húzva", az rossz nagyon régóta.
CPU-k is hullanak el a gyári feszültségeken mostanában, de nem lényeges.Aztán aki kedvet érez, javíthat a sebességen kedvére kézzel. Persze ez már macerásabb, de az a kit amit vettél, a világon az egyik legjobb kit.
Ez itt pl., csak az XMP feljavítva.
Sokkal alacsonyabb feszültségen, mint nálad alapon.Ez pedig egy kis overclock
Itt már az alap 1.50V helyett 1.57V kellett, de az sem gond.Valóságban pedig így néz ki a profit:
(Piros az XMP, zöld az XMP helyrebillentve, dupla zöld XMP feljavítva)
Rövidre véve, CR2 és venti megoldhatja a hibázást, de a kit-ben rejlő gyorsaság elvész.
Egy 3600C16 16 16 gyorsabb annál ebben a formában.
Akarsz e bíbelődni vele, majd eldöntöd. Minden adat a képeken van ha kérdés merülne fel.
Ez nem rábeszélés, nem annak szántam.Üdv., z
Új hozzászólás Aktív témák
- MINDIG VAN ÚJ és Jönnek MÉG! - 1GB (13db) - 2GB (13db) - 512MB (0db) DDR2 RAM-ok (és Kitek)
- 4X4Gb Adata XPG 2400Mhz XMP DDR3
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 2 x 8 GB Kingston Fury Beast RGB DDR5 6000MHz CL30 memória
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

fudi2002